Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Privezak
Ovo je pronadjeno pre neki dan na Jugo-istoku Srbije. Valjda je u pitanju neki privezak. Zna li neko iz kog je perioda, i sta je na slici?
terminus
05.10.2006, 16:42
Na medalji je kršćanski prikaz. Na naličju je Bogorodica, tj. Marija s malim Isusom.
na licu ti se nalazi Jovan krstitelj koji krsti Isusa
terminus
06.10.2006, 21:22
Upravo tako kako Bili kaže!
Hvala svim na trudu. Ima li neko predstavi iz kog perioda potice?
Ovo je nadjeno pre jedno 5-6 meseci, kako vam se cini?
ne razumijem kakve veze imaju sada ovi novcici sa svim ovim....da se i na njima ne pojavljuje isti lik mozda?
terminus
06.10.2006, 23:56
Punisha je novi korisnik Foruma, očito se još dobro ne snalazi, zbog toga mu oprostite na "dječjim bolestima". Umjesto pokuda, rađe ga savjetujte.
ne razumijem kakve veze imaju sada ovi novcici sa svim ovim....da se i na njima ne pojavljuje isti lik mozda?
Valjda vidis da se ne pojavljuje isti lik. Svasta i od tebe Vumi.
Ima veze zato sto je sve to pronadjeno na jednom istom brezuljku gde je nekada davno bila Rimska crkva, bar se tako prica u narodu.
terminus
08.10.2006, 23:07
Uh, uh, uh; ja se nebum dalje mešal!
ok, ja se izvinjavam, nisam odmah skontao da se radi o tvojoj temi i da zelis sa ostatkom pronalazaka da nam olaksas stvar (1:0 za tebe :) )....bice da starim polako :)
Izvini Vumi i na mojoj burnoj reakciji, dobro je shto nisam citiro sebe shta sam sve reko u sebi. Pozdrav.
Ovaj "privezak" je ja mislim iz kasne antike. Mislim to zbog prikaza na njemu?????
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.