Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : neko ako zna nesto o ovome
dragan gagi
22.10.2006, 15:26
mucimse vec danima da pitamnekog od vas kako da postavim neku sliku i niko mi ne odgovara ili ja ne umem da posaljem pa i sada ako je nema slika od nekih zlatnih dukata onda nisamumeo da je stavim
dragan gagi
22.10.2006, 15:31
izgleda da sam uspeo ja je vidim sliku kod mene neznam dali oce neko da mi javi dali mose da se vidi slika kod njega. a mislim da je to zato sto je bio na skener ceo povrsina pa je bilo veliko a sada je samo jedan molim vas neka mi neko javi ako vidi ovu sliku i ako zna nesto vise o ovome osim da se proda kod zlatara
U pitanju je Venecijanski dukat, dužda Alvizea Moceniga iz 16.st. Kad je odlično sačuvan vrijednost mu je oko 20% veća nego za zlato. U tvom slučaju, vrijednost zlata.
a koja je vrijednost zlata uopste (1gr) ?
Ovisi o čistoći zlata. 14 kt se kod nas u Hrvatskoj plaća 40 - 50 kuna, ili 6 - 7 Eura. Kad su dukati u pitanju tada 10 - 12 Eura, opet ovisno o čistoći ( 20 ili 22 karata ). Naravno, to se odnosi na uobičajene komade koji nemaju neku numizmatičku vrijednost, a za takve komade mi koji smo sakupljači platimo 10 - 20% više od te cijene. Ako je komad numizmatički zanimljiv, tada ovisno o očuvanosti, ide 40 - 50% od kataloške procjene.
dragan gagi
05.11.2006, 00:12
Evo me nekih dva dana raspust, i dosao kuci. Pa hvala vam na vasoj proceni da budemo iskreni ja mislim da je prava njegova tezina 3,5gr Imam i neke srebrene novcice i neke postebrene, ja mislim da su rimski a imam ih isto raznih ali se nebih pekljao da ih cistim. Evo od po jedan od njih ali ne bas skroz ocisceni.
Unapred se zahvaljujem svima za odgovore, a i posebno vlasniku ovog saita i izvinjavam se jos jednom sa mojim dosadnim pitanjima.
HVALA
mislim da si promasio mesto postavljanja,ovo verovatno ide u antiku:00000964: .a za cene:23: :sorry:
dragan gagi
05.11.2006, 10:36
Ja se izninjavam ako nesto nije u redu ja neznam gde sam to trebao postaviti ako neko hoce neka obrise ovo ja se ne mogu snaci oko brisanja. Izvinite jos jednom
Ne trebaš se ispričavat. Prvi primjerak je antonianus Trajana Deciusa, a drugi posrebreni antonianus Probusv.
terminus
11.11.2006, 16:08
Mislim da bi Vumi, ili neko od administratora, trebao intervenirati!
pozdrav @dragan gagi , nece nista biti brisano niti premestano u ovom slucaju sve je u najboljem redu zapoceo si postavljanjem novcica na pravome mestu i mi ti svi zelimo dobrodoslicu .
forum je podeljen sto se novcica tice a i svega ostalog po vremenskim etapama . samo ubuduce postavljaj predmete u delovima foruma za koje mislis da vremenski i pripadaju i bice jos bolje :)
dragan gagi
18.11.2006, 23:43
izvinite stvarno ako nesto nije u redu ja stvarno nemam pojma iz kog su vremena i gde sam ih trebao postavit obrisite ih sve slobodno jos jednom se svima izvinjavam ali puno se ne razumem u to i sada kada ste mi napisali iz kog su vremena ja opet neznam kako da ih prebacim tamo i opet neznam gde jer ja nisam puno lutao po ovoj stranici jer nemam puno vremena idem u skolu i samo sam tu od subote do ponedeljka. stvarno se necu ljutiti obrisite sve. Pozdrav svima
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.