PDA

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Nekoliko zlatnika

DINIC
29.01.2005, 19:43
Zdravo druze stari evo napokon sam stigao iz rodnog kraja.
Evo sta sam iscupao sa explorerom
Sta mislis o cemu se radi i dali ima neku vrednost teski su 3,8g.
Sta ima novo kod tebe? kako si proveo praznike?

Vumi
29.01.2005, 20:56
Bravo majstore, znaci ipak se isplatilo kupiti detektor. Ako nije tajna, jel to jedini koji si nasao ili ih je bilo jos. Moje misljenje je da nije bio jedini :huepfer01:00000441: :huepfer01. Pokusacu sve da nadjem o cemu se radi pa cu ti javiti, ali ako vec znas o cemu se radi slobodno nam reci - jos jednom svaka cast.

Sto se tice moga odmora moram i ja da se pohvalim, naisao sam na ostavu rimskih denara, neke do slika mozes da vidis u forumu o antickom novcu....

Vumi
29.01.2005, 21:16
Za sada sam pronasao jedan skoro identican dukat koji datira iz vremena 1382-1400 godine. Radi se o venecijanskom dukatu Antonia Veniera- trazim i dalje...:super:

Vumi
29.01.2005, 21:25
Pogledaj ovaj link

http://www.pamp.com/gold_c/Info_site/in_glos/in_glos_ducat.html

Cijena je oko 350 Evra

rammstein
30.01.2005, 02:19
Evo da vam i ja cestitam na pronadjenim stvarcicama.Svaka cast jos jednom. :super: :super: :super: Verujte da mi je drago isto kao da sam ih ja pronasao.Sada ste mi dali dodatnu motivaciju,da ubrzam stvari oko pocetka radova na terenu, :super: Ma salim se ne zurim ja nigde.Znam da od ovih prikupljenih podataka i lokacija do sada negde mora i meni da se posreci.Nadam se da cu imati prilike da i ja pokazem nesto od svojih pronalazaka.Naravno ako sajt do tada bude jos uvek ziv.Jos jednom cestitam ............

rammstein
30.01.2005, 02:23
Za sada sam pronasao jedan skoro identican dukat koji datira iz vremena 1382-1400 godine. Radi se o venecijanskom dukatu Antonia Veniera- trazim i dalje...:super:Vumi zanimljivo je kako si uspeo da pronadjes taj jedan zlatnik,a ne vise.Normalno bi trebalo biti vise.Znas kako se kaze"Gde ima dima ima i vatre"Jesi li siguran da nisi napravio propusta u trazenju...........

Vumi
30.01.2005, 11:09
Rammstein, ne znam kako da razumijem sad ovo tvoje pitanje, ja sam mislio da sam pronasao jedan zlatnik sto se tice slicnosti (trazio sam po katalozima), na zalost ja jos uvijek cekam da pronadjem svoj prvi zlatnik...

Vumi
30.01.2005, 11:12
Na primjedbu "ako sajt bude bio jos ziv", mogu samo reci da ce sajt biti ziv ako bar neko bude unosio po nesto u njega, Evo sad i DINIC ima detektor pa ce vjerovatno biti jos toga za vidjeti. I jos nesto rammstein, zlatnik je pronasao DINIC a ja sam samo pokusao da pronadjem o cemu se tacno radi ;)

DINIC
30.01.2005, 14:45
Druze nisam rekao da je bio samo jedan komad,bilo je par komada
Ima jos nesto nasli smo i jedan rimski slem ali nije bronzani vec je od cistog gvozdja samo je u mnogo losem stanju ,slike ces dobiti uskoro.

Vumi
30.01.2005, 18:49
Ok, jedva cekam da vidim slike toga sljema. Slikaj ga obavezno sa vise strana i ubaci podatke o tezini i naravno velicini :super:

rammstein
30.01.2005, 18:54
Rammstein, ne znam kako da razumijem sad ovo tvoje pitanje, ja sam mislio da sam pronasao jedan zlatnik sto se tice slicnosti (trazio sam po katalozima), na zalost ja jos uvijek cekam da pronadjem svoj prvi zlatnik... :totlach:
Ups.Moja greska pobrkao sam pojmove.Vumi ako zelis da pronadjes svoj prvi zlatnik ili zlatnike.Pokusaj da radis po mom receptu.Uspeces veruj mi. :nahrung00

rammstein
30.01.2005, 19:02
Dinic zanimljivo je kako si uspeo da pronadjes samo tih par komada zlatnika,a ne vise.Normalno bi trebalo biti vise.Znas kako se kaze"Gde ima dima ima i vatre"Jesi li siguran da nisi napravio propusta u trazenju...........

Vumi
30.01.2005, 19:20
Vumi ako zelis da pronadjes svoj prvi zlatnik ili zlatnike.Pokusaj da radis po mom receptu.Uspeces veruj mi. :nahrung00
Koliko sam ja razumio ti jos uvijek nemas detektor i jos uvijek nisi trazio - ili sam se negdje prevario kod citanja tvojih dosadasnjih postova ? Ako si nabavio detektor i ako imas sta da pokazes samo naprijed, volim da razgledam novcice a o zlatu da i ne pricam. U svemu ovome je bitno da covjek vjeruje da ce pronaci zlatnik ili njih vise- ja vjerujem :)

rammstein
30.01.2005, 19:55
Koliko sam ja razumio ti jos uvijek nemas detektor i jos uvijek nisi trazio - ili sam se negdje prevario kod citanja tvojih dosadasnjih postova ? Ako si nabavio detektor i ako imas sta da pokazes samo naprijed, volim da razgledam novcice a o zlatu da i ne pricam. U svemu ovome je bitno da covjek vjeruje da ce pronaci zlatnik ili njih vise- ja vjerujem :)
Ma druze moj u pravu si ti.Nemam jos uvek detektor,iz razloga toga sto odugovlacim sa kupovinom,jer se nemogu odluciti koji da kupim.Kao sto sam vec napisao potreban mi je detektor koji je na neki nacin (manje-vise) savrsen,za ono sto zelim da trazim.Ali kao sto sam napisao:Skupljanjem podataka sa terena,kojim se ja bavim vec oho ho vec duze vreme,dosao sam i locirao sam par mesta za koje sam siguran 70% da je ono sto trazim i zelim da pronadjem TUUUUUUUUU ispod mojih nogu u nekom uzem ili sirem krugu,ali je ipak tu.Samo mi je potreban detektor da da svoju zadnju rec odnosno signal.Jos jedna stvar koja me koci.Nisam vec 6 godina posetio svoje rodno mesto.Iz nekih drugih razloga,koji nisu ni bitni za ovaj forum.Ali ako bog da srece i zdravlja ove godine eto mene dole.Zato sam ti i rekao"da probas moj recept"odnosi se na onaj moj komentar od sinoc u vezi "Prepoznavanja mesta".Znaci da objasnim jos jednom.Analizirajuci po kozna koji put moje informacije i beleske To se nalazi tu,i mislim da nece biti promasaja.Na kraju svih krajeva ovo leto ce mi (nadam se) i potvrditi sav moj dugogodisnji rad. :nahrung00 :super: :nahrung00Zlatnik ili zlatnici su tu.................. .....cekaju da svojim sjajem obasjaju moje lice.

Vumi
30.01.2005, 21:17
Pircao si da trazis detektor, samo jedno da znas- ne postoji savrsen:nixweiss:. Ja imam trenutno 3 detektora. Jedan mi je u rodnome kraju i on se vec "debelo" isplatio a radi se o Minelabovom Advantageu. Oni koji su mi ovdje su Fisherov CZ 7 Quicksilver i neki dan sam nabavio novi od XP-a GoldMAXX kojega jos nisam stigao isprobati. Svaki od njih ima svojih prednosti i mana- kao i sve drugo na svijetu :pray:. Sto se tice planiranja i pravljenja planova tu smo isti. Imao sam u rukama kompletnu dokumentaciju gdje se sta nalazilo od bronzanoga doba pa sve do kasnoga srednjega vijeka (govorim o podrucju BiH). Jos uvijek nisam stigao da odem na ta mjesta ali eto slucaj je htio da sam skoro pred kucnim pragom nasao nesto sto se mozda (nadam se da nece biti tako) nalazi samo jednom u zivotu- vec sam spomenuo ostavu rimskih denara koje sam pronasao kada sam zadnji put isao u rodni kraj :23:. Iz ovoga se moze izvuci da se nikada ne moze sa sigurnoscu znati gdje se sta moze pronaci.
U svakom slucaju zelim ti da ovaj forum preplavis sa svojim pronalascima i da ti se sve to isplati na kraju (mislim kupovina detektora i svo utroseno vrijeme oko planiranja) :bier:

rammstein
31.01.2005, 21:43
Ma ne trazim detektor.Detektora ima koliko hoces,problem je u tome sto ne mogu da se odlucim koji da kupim.Nego rekao si da si nasao nesto dole kod tebe.Ako nije tajna o cemu se radi............. :bier:

Vumi
01.02.2005, 01:24
Nasao sam ostavu sa rimskim novcem (za sada su samo denari u pitanju), trenutno ih imam oko 90 ali sada idem dolje na 7 dana i nema veze sto je dubok snijeg ima da prekopam citavo brdo i da povadim sve i jedan komad iz zemlje. Unio sam par primjeraka u forum o antickom novcu- to su oni novcici koji su slikani na crnoj podlozi....

DINIC
01.02.2005, 19:11
Milane zelim ti puno srece u trazenju,kod mene u mom rodnom kraju se kaze dabogda nasao jos 100000000 komada.
Javi se kada se budes vratio.

Vumi
01.02.2005, 19:16
Dinicu, hvala na zeljama...... ne mora bas toliko ;) . Idem tek u petak dolje a javicu se obavezno da vam saopstim da li je trazenje (naravno ako vrijeme dozvoli) bilo uspjesno ili ne a za vas imam sliku kako izgledaju pronadjeni denari na jednoj gomili....:smoke18:

rammstein
01.02.2005, 23:02
e pa nek je sa srecom Prijatelju :nahrung00 :nahrung00 ....

Vumi
01.02.2005, 23:07
Hvala unaprijed, ima jos nekoliko dana do toga ali mislim da ce biti sve kako sam zamislio. Zelim i vama svima da vam se ovako nesto slicno desi, nema veze, srebro ili zlato :huepfer01:huepfer01 :huepfer01