Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Lucerna
Originalno glazirana,
naknadno dofarbana i
jučer nabavljena.
Što je ovo? :36_11_5[1
Ne vjerujem bas da ne znas i sam o cemu se radi ;)
terminus
30.01.2007, 17:28
Ja mislim da je lucerna, al nisam baš siguran!
Već je vrijeme da riješimo i ovu zagonetku.
Prikazana je glazirana lucerna, istina malo dofarbana, 8. - 10. st. :)
Pretorijanac
14.06.2007, 01:00
'Nigma prijatelju. Mislim da te predjoše mangupi. Štancuje se to na ovim prostorima. Ja sam 3 puta kupovao lucerne i 3 puta su me zeznuli. :)
Znaš koliko ima sati tek kad je kod kuće staviš pod lupu. Jedna koju sam zadržao a falš je, prilično je nalik tvojoj. Možda izgleda i autentičnije.
Ako želiš, postaviću je na vumidet.net.
Bravo majstore!
Ova falšina se pouzdano detektira s pet metara udaljenosti.
To čudo sam dobio za razglednicu iz šezdesetih.
Potenciram neke stvari i zaebavam se s namjerom da probudim uspavane, čini mi se da je velika većina u dubokom snu ili nedaj Bože u još dubljem neznanju. Svaki onaj koji se bavi ovim hobijem mora puno ulagati u svoje znanje, ako ne, ostaje čisti pljuger.
Vremena su teška, dobra knjiga košta, možda je u tome kvaka ili možda u nečem drugom ?
Što ti misliš? :26:
Vecina njih se bavi trazenjem i znaju da je ono sto pronadju ispravno, tako da se ne zamaraju knjigama i drugim stvarima. Onaj ko se bavi sakupljanjem i kupovinom bilo kakvih stvari on vec mora dosta toga citati i nauciti jer ako kupi neku stvarcicu a uz to izdvoji za to pregrst para a naknadno se ispostavi da je fals - onda je donji :)
Vecina njih se bavi trazenjem i znaju da je ono sto pronadju ispravno, tako da se ne zamaraju knjigama i drugim stvarima. Onaj ko se bavi sakupljanjem i kupovinom bilo kakvih stvari on vec mora dosta toga citati i nauciti jer ako kupi neku stvarcicu a uz to izdvoji za to pregrst para a naknadno se ispostavi da je fals - onda je donji :)
Očito je da u ovom tvojem komentaru ima puno istine. :26:
Ima ima...uzimam sebe za primjer...recimo nikada nebih kupovao srebrne ili zlatne novcice a o keramickim ili drugim stvarrima da i ne pricam jer o tome nemam pojma, tu bih se mogao pouzdati samo u moj instinkt a koliko je to pouzdano ne znam :)
Pretorijanac
14.06.2007, 22:16
I šta kažeš, namerno postavljaš falš komade na forum, da bi animirao šire narodne mase. Woomy dodaj mi tu motku molim te.
:motz: Izlečiću ja tebe od humanizma i renesanse.
:26: šalim se naravno
Ja sam više puta vraćao veće komade, za koje se ispostavilo da su falš. To ima dobrih i loših strana. Osim što dobiješ pare nazad, kontakt gubiš zauvek. Kupovina na brzinu ili na poverenje je katastrofalna za ovaj hobi.
Čim je trgovina na brzinu u polumraku, odmah možeš pretpostaviti o čemu se radi. Treba biti smiren i predmet detaljno pregledati pod jakim svjetlom. Svi ti mešetari igraju na kartu pohlepe, a prave i čiste robe je sve manje.
Zato, uzdaj se use i u svoje kljuse, htjedoh reći detektor. :) :26:
a detektor detektuje keramiku
Rajane, ako dete nema mašte ima pi*ke i kod tašte, pa si malo razmisli, tko zna, možda skužiš! :totlach: :) :26:
Pretorijanac
16.06.2007, 02:41
Ja znam odgovor, javilo mi se u snu.
Odgovor je 13. Ta narodna mudros' je čudo božje.
:26:
(jer vidiš šta si uradio, naterao si me da spašavam Rajana) :)
A ovo su fotke lucerne koju meni uvališe.
Još jednom se izvinjavam zbog loših fotografija, izgleda da ovim fotoaparatom drugačije i ne mogu da napravim.
zeljketa
16.06.2007, 18:41
Ja znam odgovor, javilo mi se u snu.
Odgovor je 13. Ta narodna mudros' je čudo božje.
:26:
(jer vidiš šta si uradio, naterao si me da spašavam Rajana) :)
A ovo su fotke lucerne koju meni uvališe.
Još jednom se izvinjavam zbog loših fotografija, izgleda da ovim fotoaparatom drugačije i ne mogu da napravim.
Sta 13?:ssheep: Ti k'o da si bio u jednom od onih skitskih satora za dimljenje:smoke18: Odgovor nije 13......nemoz' bit'.Morao bi biti parni broj i sa najmanje dvije decimale.Narodna mudrost nije bas pouzdana u danasnja vremena...narod k'o narod.Wikipedija je zakon!!!:) :26:
A sto se tice lucerne...hm ...,ja bi ovdje upotrebio deminutiv ove imenice.Kad sam procitao ono "lucerna"ja mislio komad od minimalno pola kile,kad ono ....sitno ,brate, sitno.Kod nas,na zapadu, su vece:) .
Pretorijanac
16.06.2007, 21:01
Nije mala, nego mi na istoku imamo krupne šake, pa ti se učinilo. :nahrung00
Zamisli napad razvaljenih skita.
Samo se smejulje žmire i padaju sa konja.
Zamisli tek psihološki efekat na neprijatelja........ ...
Ako jedni druge pogadjaju strelama, šta će tek nama da urade.
:totlach:
zeljketa
16.06.2007, 22:25
Po meni je to bio i cilj skitskih ratnika;natjerati neprijatelja da umre od smijeha.To su otprilike bili pocetci psiholoskog ratovanja.Vjerujem da su i skitski konji u tome igrali znacajnu ulogu,jer sam ubjedjen da su Skiti radili po onom"pola pije,pola Sarcu daje"...naravno u ovom slucaju se ne radi o vinu.Pogledaj im samo tetovaze...sve konji u nekim cudnim i odvaljenim pozama:4_1_72[1] :totlach:
Nije mala, nego mi na istoku imamo krupne šake, pa ti se učinilo. :nahrung00
Zamisli napad razvaljenih skita.
Samo se smejulje žmire i padaju sa konja.
Zamisli tek psihološki efekat na neprijatelja........ ...
Ako jedni druge pogadjaju strelama, šta će tek nama da urade.
:totlach:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.