Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Srebrni novcici
max-fred
21.04.2007, 10:43
Moze li neko da mi kaze nesto o ovim novcicima,koliko vrede i sl.
Jesu li za prodaju- odmah bi da ih kupim ? :7_15_6v[1 :7_15_6v[1 :1545:
max-fred
22.04.2007, 18:35
Pozdrav Vumi, nisu za sad na prodaju a ukoliko nekad budu ti ces biti prvi obavesten
Ne verujem bas da je Vumi zainteresovan za te francuske srebrnjake.:)
Ne verujem bas da je Vumi zainteresovan za te francuske srebrnjake.:)
Drugi novčić je dubrovački artiluk, bez rupe ima odličnu cijenu, kovani su između 1627 i 1701 godine. :)
Enigma dali znas neki sajt gdje bi se mogli pogledati Dubrovacki novcici, konkretno me interesuju Bradani.
Enigma dali znas neki sajt gdje bi se mogli pogledati Dubrovacki novcici, konkretno me interesuju Bradani.
Što se NET-a tiče, pogledaj stranice aukcijskih kuća ili pokušaj nabaviti
knjigu od Bože Mimice koja obrađuje dubrovački novac. :)
Drugi novčić je dubrovački artiluk, bez rupe ima odličnu cijenu, kovani su između 1627 i 1701 godine. :)
.....nebih se slozio sa tvojom izjavom u vezi cijene to sto stoji u katalogu nije mjerilo za trziste , ako se bavis numizmatikom trebao bih to znati , pozdrav .......
Weber, ja sam praktičar, dubrovački novac je prilično rijedak i tržišno jako zanimljiv iz više razloga, stoga mu je cijena kontinuirano u porastu.
Prati numizmatičko tržište te ćeš se i sam u to uvjeriti. :)
Weber, ja sam praktičar, dubrovački novac je prilično rijedak i tržišno jako zanimljiv iz više razloga, stoga mu je cijena kontinuirano u porastu.
Prati numizmatičko tržište te ćeš se i sam u to uvjeriti. :)
....... i pored tvoga stava nebih se sa time slozio , no nema razloga za ljutnju ...........
Prijatelju nimalo se ne ljutim, samo komentiram. :26:
Antiques
14.05.2007, 22:35
Sve niko ništa ne zna , a svi sve znaju. Koliko god ovdje se govori da je ova stranica kontra trgovine, svi prilozi idu u realizam. A što se tiče Mimice , ima i boljih informacija, mada i on puno toga nam pruža.
Sve niko ništa ne zna , a svi sve znaju. Koliko god ovdje se govori da je ova stranica kontra trgovine, svi prilozi idu u realizam. A što se tiče Mimice , ima i boljih informacija, mada i on puno toga nam pruža.
........pretpostavlj am da i sam neznas sta si napisao , no i pored toga divim se tvojoj malenkosti.........
Na ovoj stranici se ne smiju pojavljivati oglasi o prodaji...šta neko radi sa svojim pronalascima to ostavljamo njima da sami riješe...to su privatne stvari. Ako se neko razumije u cijene i u kretanje istih po raznim aukcijskim kućama to ne znači odmah da se bavi trgovinom. Ne kažem da među nama nema i onih (u stvari pretpostavljam da je tako)koji su ovdje da bi odradili svoje nekakve poslove ali u to se ne želim miješati sve dok to ne stoji u javnome forumu.
Postoje takođe i oni koji jednostavno samo žele znati koje su vrijednosti pojedine stvari ali ih ni u kom slučaju ne žele prodati...ima nas raznih ali u svakom slučaju ovdje se neće pojavljivati nikakvi oglasi o prodaji (biće izbrisani a sam autor ako ne isključen onda bar kažnjen na neko vrijeme).
Rođo, koji ti je kujac, da se možda nisi napio tinte ? :totlach:
Rođo, koji ti je kujac, da se možda nisi napio tinte ? :totlach:
.....Enigma ja se nisam tako htio izrazit ali isto mislimo pa sam predhodno napisao nesto blaze , no pogodio si u sridu .................
Razumjeli smo se. :26:
..naravno.........:)
Prvi novcic je od luja XIIII Francuska.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.