Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : U podrumu...
Predmet sam pronasao u zidu od kamena(u zamaskiranoj supljini) u jednoj polusrusenoj kuci. Zanima me iz kog je perioda i za sta se koristio, ovaj bokalcic(ili je ovo casa) sa ovim dimenzijama.
Predmet sam pronasao u zidu od kamena(u zamaskiranoj supljini) u jednoj polusrusenoj kuci. Zanima me iz kog je perioda i za sta se koristio, ovaj bokalcic(ili je ovo casa) sa ovim dimenzijama.
Mislim da je ovo neki bokalcic za degustaciju vina,ako se nevaram .
zeljketa
26.11.2007, 21:29
Ne pises od kojeg materijala je(meni se cini od kalaja)i imali neki utisnut neki zig na njemu(na dnu)
Mogao bi i opisati kako je izgledala ta kuca i tvoje misljenje koliko je stara?
ja mislim da je ovaj bokal novijeg doba jer sam imao slicni.
Mislim da je posuda iz 19. st., cink ( Zn ). :) :26:
Na posudi nema nikakvog ziga,a za materijal ne bih znao sta je u pitanju.Posuda ima jako tanke zidove ali jako cvrste i izgleda kao da je posuta belim prahom.Kuca je bila stab okupatora u II sv. ratu.To se potvrdilo sa nekimpredmetima koji su tu pronadjeni.Ta kuca je stara stotinak godina a zidovi podruma izgleda mnogo vise.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.