Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : krst zvono i lobanja
pozdrav svima,jel ima neko ko moze da mi datira ove 3 stvarcice
Njemačka ww2 oznaka, križić 19 - 20 st., gumb ( dugme ) 19 - 20 st. :26:
Ovo zadnje mi vise lici na rimsku mirisnicu nego na dugme.
Mirisnica , možeš je malo okrenuti da vidimo i drugu stranu pa da budemo sigurni.
hiperborejac
01.02.2008, 22:23
kakva bre mirisnica, najobicnije praporak. nosili su ga trgovci ili oboleli od kuge. uzasno cest predmet u srednjem veku
meni izgleda na dugme jer da je neko zvono moralo je da ima neku kuglicu da zvoni ali ovo sto ja imam je prazno,a u svakom slucaju me interesuje sta je to rimska mirisnica,pozdrav
Koliko je meni poznato u pitanju je mirisnica, u njoj su stavljani mirisi i rupe su potom bile zatvarane voskom ili komadicima drveta. Nedavno sam kupio Rimski kuvar po Apiciju pa sam nasao podatak da su Rimljani imali posebne arome koje su dodavali u vino radi boljeg ukusa a koje su drzali u posudicama koje su slicne (ako ne i iste) kao mirisnice. Imao sam nalaz mirisnice u obliku grozda pa moje skromno misljenje je da je u njoj drzana aroma za vino. Stavicu sliku ovih dana na sajt cim dodjem do digitalnog f.aparata.
Podseća i na jedan od visaka sa rimske naprave zvane "groma"...
Cemu je sluzila ta naprava?
Cemu je sluzila ta naprava?
Služila je za trasiranje puteva itd. :26:
Pozdrav svima na forumu.Da li mi neko moze reci o cemu se ovde radi
Maksa82...nemoj da postavljas u tudje teme svoje! I ako zelis ucestovati ovdje onda postavljaj fotografije na kojima se nesto vidi a ne kao ove i onom drugom prilogu, koje su manje nego nasi avatari!!! Drugi put slijedi brisanje priloga (teme).
Povećaj rezoluciju, ništa se ne vidi. :26:
Da i ja nesto kazem... :-)
Ona lobanja vrlo lako moze biti sa kriza.Vidio sam dosta krizeva gdje je razapetom Isusu ispod nogu lobanja.Vjerovatno simbolika pobjede nad smrcu,uskrsnuce...
eclipse4
08.05.2010, 00:36
Nedavno sam kupio Rimski kuvar po Apiciju
a sto si sine brute kupio...sto nisi trazio da ti dam na hiljade recepata od praistorije pa sve do srednjeg veka.
usput asatrum (mislim da mu tako bese ime)....nije los ;)
Previše su male slike da bi se nešto videlo
Pa sto nerece kolega, poslacu ti moj mail pa da vidimo sta se lepo krkalo kroz istoriju.
eclipse4
08.05.2010, 21:30
moze nee frka ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.