Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Toke ( kopče) na remenu
avukadi2
22.03.2008, 11:06
Pozdrav svim korisnicima foruma. Evo pronašo sam neke kopče koje su vjerojatno koristile za kopčanje remena na hlačama.Promjer im je 70 +70 mm.Obadvije su indentične osim alki na vrhu.Bile su u grobnici koja je stara otprilike 100 god. Ako neko zna više ili predpostavlja o čemu se radi neka pomogne.Prilično su oksidirale pa neznam ima li potrebe da ih čistim previše,mislim da su ovako najljepše.
Kakvu grobnicu staru 100 godina spominjes to ovdje!!????
avukadi2
22.03.2008, 11:19
Kakvu grobnicu staru 100 godina spominjes to ovdje!!???? Krivo sam se izrazio taman sam mislio pripravit tekst. Zadnji čovjek je tu pokopan prije 100 god,a u grobnici je bilo još 7 lobanja. Naime radi se o prijateljevom pradjedu, pa smo proširivali stari grob i to našli. Sad da li je to ukopano sa njim ili je ukopano prije sa sa ovim kosturima koji su bili tu?
Kuku, pa jel se to jos neko sprema da umre...kakvo prosirivanje groba, jel nema mjesta vise mjesta na groblju ili se svi kod vas zakopavaju u jednu grobnicu?? Ali, necemo temu prosirivati na ovo..
avukadi2
22.03.2008, 11:48
Kuku, pa jel se to jos neko sprema da umre...kakvo prosirivanje groba, jel nema mjesta vise mjesta na groblju ili se svi kod vas zakopavaju u jednu grobnicu?? Ali, necemo temu prosirivati na ovo..Ma nedaj bože. Grobnica je stara sa jednim ležajem u apartmanu i htio je proširit 2 ležaja,a ove lubanje su prastare jer su bez ostalih kostiju,samo one. Ništa se ti vumi ne sekiraj nismo pljačkaši grobnica "samo obiteljskih". ha ha.
avukadi2
23.03.2008, 15:57
Niko mi ne odgovori o čemu se ovdje radilo. Koje bi stoljeće moglo da bude.
Nije u pitanju pojasna kopča, već kopča kakva se koristila za kopčanje odjeće kao što je prsluk, kabanica ili kaput. Pripada kraju 19. i početku 2o.-og st.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.