Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Zracenje detektora?
Da li se iko bavio ovim pitanjima: Koliko je stetno zracenje Metal detektora?...a koliko Georadara? Zanima me i koliko je preporuceno "bezbedno" koriscenje ovih spravica dnevno? Pozdrav
Interesantno pitanje. Mene uvijek zaboli glava nakon duzeg trazenja, da li zbog toga sto nista ne nadjem, jakoga sunca, zedji ili od zracenja, ko bi ga sada znao :). Mislim da ovi VLF detektori i nisu nekakva opasnost za zdravlje, oni drugi su mi vec sumnjivi :).
P.S.
Dobro nam dosao na forum
:) Hvala na odgovoru i dobrodoslici!
Sigurno manje zrace od mobilnog telefona.Ponekad bude i muka da se moramo polivati toplom vodom.
Ovo bi na neciji racun sada :)
Moj detektor bar ne privlaci zmije kao tvoj, haha :)
Ovo bi na neciji racun sada :)
ovo bi na obostrani racun
Moj detektor bar ne privlaci zmije kao tvoj, haha :)
A ovo ovde samo na moj racun.Dobro je za iskustvo drugih da postoje MD koji privlace i zmije.Sta znas mozda je na onoj bio kakav dijamant ili je pdogutala kakav srebnjak mozda i zuti.Ipak je trebao nas drug da je izvuce, nikad se ne zna.
A ti si trebao onu rupu da iskopas do kraja prijatelju, zar nisi cuo price kako zmije cuvaju blaga, ti njoj ostavi tvoje :)
Na ovoj adresi možeš povoljno kupiti kvalitetan instrument koji detektira štetna zračenja : http://www.trifield.com/EMF_meter.htm :) :26:
eclipse4
26.07.2008, 23:46
ja kad radim sa njim drzim sondu u usta,zato imam izrazito bele zube,od zracenja,ubija sav karijes ;)
A ti si trebao onu rupu da iskopas do kraja prijatelju, zar nisi cuo price kako zmije cuvaju blaga, ti njoj ostavi tvoje :)
Zato sam i ostavio.Znas da smo pozvani u goste na jesen.Mozda prikupi jos nesto pa ce pokazati put.
ja kad radim sa njim drzim sondu u usta,zato imam izrazito bele zube,od zracenja,ubija sav karijes ;)
Druze Eclipse, mislim da si se pogresno izrazio jer se moze protumaciti na pogresan nacin.Nije mi poznato da si nastran.Ha-Ha-Haaaaaa
eclipse4
28.07.2008, 01:32
Druze Eclipse, mislim da si se pogresno izrazio jer se moze protumaciti na pogresan nacin.Nije mi poznato da si nastran.Ha-Ha-Haaaaaa
ja nisam cuo da ni jedan ima sondu,ali,u svakom slucaju "njime=detektor"..........
a vidim ja da je tebe opalila u glavu slika onog detektora od sinoc koju sam ti poslao.....koga JA trenutno testiram.....a koga bi TI voleo da testiras.... ;) ;) ;)
ja nisam cuo da ni jedan ima sondu,ali,u svakom slucaju "njime=detektor"..........
a vidim ja da je tebe opalila u glavu slika onog detektora od sinoc koju sam ti poslao.....koga JA trenutno testiram.....a koga bi TI voleo da testiras.... ;) ;) ;)
Nije me opalila slika vec mi pomutilo po glavi ono na njoj.Vazno je da nije sapun ostace i za mene nesto.
eclipse4
29.07.2008, 01:34
Nije me opalila slika vec mi pomutilo po glavi ono na njoj.Vazno je da nije sapun ostace i za mene nesto.
pa **** ga,znas da se ni sapun ne deli....zbog higijene ;)
Da li se iko bavio ovim pitanjima: Koliko je stetno zracenje Metal detektora?...a koliko Georadara? Zanima me i koliko je preporuceno "bezbedno" koriscenje ovih spravica dnevno? Pozdrav
Koliko ja znam,zracenje detektora nije uopste stetno za coveka.To je stoga sto se radna frekvencija detektora(predajnog oscilatora)krece otprilike od 4khz - a17khz.Audio obrada signala za zvucnik je u opsegu oko 60hz - 1khz.Znaci da su sve ove frekvencije u cujnom opsegu ali znatno malog intenziteta cujnosti u (decibelima)te stoga mislim da nisu stetne za coveka.Ovo pouzdano znam jer sam se oko 36 godina bavio muzikom.
Mislim da nisi u pravu Ljubo, ja sam od muzike ogluvio :)
Nisam dovoljno strucan da bih mogao sa sigurnoscu reci da nekoga uticaja nema ali jednoveliko ALI, Slucajno sam u posedu uredjaja koji se koristi u elektromagnetnim terapijama kod raznoraznih oboljenja pa cak i preloma.On funkcionise preko pulsirajuceg magnetnog polja tako sto se aplokator stavlja u blizinu toga mesta ili se namota oko njega(duzina oko 80cm isirine 10cm).Unutra je zica poput one koja vezuje HD ili CD u racunaru sa napajanjem.
Ovo sam naveo zbog toga sto MD nema nogucnost da proizvede nikakvo drugo polje osim magnetnog koje opet toliko udaljeno od nasih nogu (od glave i da ne govorimo)da mislim da je apsolutno neskodljivo.Jos cu se raspitati kod moga prijatelja dr.specijaliste medicine za elektromagnetnu terapiju a i izmericu jacinu polja koje pravi moj GOLDmaxx.
Javicu Vam njegovo misljenje o stetnosti ili ne.
A ja se oženio. :388: :00000720:
Ima stetnosti, kako nema, meni se krivi kicma od kopanja a i poplavili mi nokti na noznim palcevima, radeci na jako strmom terenu u krutim cokulama :)....a kao sto enigma rece, ja obecao mojoj zivotnoj saputnici da cu je zeniti kada pronadjem zlatni rimski prsten...sta mislis sta ce biti kada ga pronadjem?? :)
Vumi ti mislis tako ali ti ja to tvrdim i mogu i da ti dokazem.Uostalom ako su ovo samo individualna misljenja to pozdravljam jer svako ima svoj stav o tome.Pa svi poznati muzičari od pre pa i danas bi trebalo da su gluvi.Ne treba ljudi uopšte da se plase od frekvencija detektora jer je to bezopasno
Ne kazem da sam poznat ali i ja sam muzicarski lebac ruckao 30-tak godina i to na koncertima 15-tak godina ostalo po hotelima i raznoraznim sedeljkama,Posto sam klavijaturista,mixet a mi je uvek bila na dohvat leve ruke a samim tim i jedna od zvucnih kutija okrenuta na uvo.Hvala Bogu moj sluh nije popustio ni malo u odnosu kakav je bio na pocetku.Ovo tvrdim zato sto sam isao na ispitivanje u gluvu sobu bas povodom toga(ostecenje sluha na radnom mestu).
Mislim da je to individualna stvar u kojoj najvise zasluga nosi genetika.
Sto se tice zracenja detektora,rezultate cu objaviti cim mi se drugar vrati sa odmora.
eclipse4
30.07.2008, 23:52
Ima stetnosti, kako nema, meni se krivi kicma od kopanja a i poplavili mi nokti na noznim palcevima, radeci na jako strmom terenu u krutim cokulama :)....a kao sto enigma rece, ja obecao mojoj zivotnoj saputnici da cu je zeniti kada pronadjem zlatni rimski prsten...sta mislis sta ce biti kada ga pronadjem?? :)
pa kad te jednom bude pogledala.....znaces sve,xexexe ;););)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.