Prijava

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Zracenje detektora?

Sirmion
26.07.2008, 11:51
Da li se iko bavio ovim pitanjima: Koliko je stetno zracenje Metal detektora?...a koliko Georadara? Zanima me i koliko je preporuceno "bezbedno" koriscenje ovih spravica dnevno? Pozdrav

Vumi
26.07.2008, 12:04
Interesantno pitanje. Mene uvijek zaboli glava nakon duzeg trazenja, da li zbog toga sto nista ne nadjem, jakoga sunca, zedji ili od zracenja, ko bi ga sada znao :). Mislim da ovi VLF detektori i nisu nekakva opasnost za zdravlje, oni drugi su mi vec sumnjivi :).

P.S.
Dobro nam dosao na forum

Sirmion
26.07.2008, 12:23
:) Hvala na odgovoru i dobrodoslici!

I.Dzon
26.07.2008, 12:29
Sigurno manje zrace od mobilnog telefona.Ponekad bude i muka da se moramo polivati toplom vodom.

Vumi
26.07.2008, 12:35
Ovo bi na neciji racun sada :)

Vumi
26.07.2008, 12:36
Moj detektor bar ne privlaci zmije kao tvoj, haha :)

I.Dzon
26.07.2008, 13:23
Ovo bi na neciji racun sada :)

ovo bi na obostrani racun

I.Dzon
26.07.2008, 13:27
Moj detektor bar ne privlaci zmije kao tvoj, haha :)
A ovo ovde samo na moj racun.Dobro je za iskustvo drugih da postoje MD koji privlace i zmije.Sta znas mozda je na onoj bio kakav dijamant ili je pdogutala kakav srebnjak mozda i zuti.Ipak je trebao nas drug da je izvuce, nikad se ne zna.

Vumi
26.07.2008, 14:09
A ti si trebao onu rupu da iskopas do kraja prijatelju, zar nisi cuo price kako zmije cuvaju blaga, ti njoj ostavi tvoje :)

Enigma
26.07.2008, 21:34
Na ovoj adresi možeš povoljno kupiti kvalitetan instrument koji detektira štetna zračenja : http://www.trifield.com/EMF_meter.htm :) :26:

eclipse4
26.07.2008, 23:46
ja kad radim sa njim drzim sondu u usta,zato imam izrazito bele zube,od zracenja,ubija sav karijes ;)

I.Dzon
27.07.2008, 20:06
A ti si trebao onu rupu da iskopas do kraja prijatelju, zar nisi cuo price kako zmije cuvaju blaga, ti njoj ostavi tvoje :)
Zato sam i ostavio.Znas da smo pozvani u goste na jesen.Mozda prikupi jos nesto pa ce pokazati put.

I.Dzon
27.07.2008, 20:26
ja kad radim sa njim drzim sondu u usta,zato imam izrazito bele zube,od zracenja,ubija sav karijes ;)

Druze Eclipse, mislim da si se pogresno izrazio jer se moze protumaciti na pogresan nacin.Nije mi poznato da si nastran.Ha-Ha-Haaaaaa

eclipse4
28.07.2008, 01:32
Druze Eclipse, mislim da si se pogresno izrazio jer se moze protumaciti na pogresan nacin.Nije mi poznato da si nastran.Ha-Ha-Haaaaaa

ja nisam cuo da ni jedan ima sondu,ali,u svakom slucaju "njime=detektor"..........

a vidim ja da je tebe opalila u glavu slika onog detektora od sinoc koju sam ti poslao.....koga JA trenutno testiram.....a koga bi TI voleo da testiras.... ;) ;) ;)

Sirmion
28.07.2008, 11:03
Hvala Enigma :00000670:

I.Dzon
29.07.2008, 00:11
ja nisam cuo da ni jedan ima sondu,ali,u svakom slucaju "njime=detektor"..........

a vidim ja da je tebe opalila u glavu slika onog detektora od sinoc koju sam ti poslao.....koga JA trenutno testiram.....a koga bi TI voleo da testiras.... ;) ;) ;)
Nije me opalila slika vec mi pomutilo po glavi ono na njoj.Vazno je da nije sapun ostace i za mene nesto.

eclipse4
29.07.2008, 01:34
Nije me opalila slika vec mi pomutilo po glavi ono na njoj.Vazno je da nije sapun ostace i za mene nesto.

pa **** ga,znas da se ni sapun ne deli....zbog higijene ;)

Ljuba
29.07.2008, 20:54
Da li se iko bavio ovim pitanjima: Koliko je stetno zracenje Metal detektora?...a koliko Georadara? Zanima me i koliko je preporuceno "bezbedno" koriscenje ovih spravica dnevno? Pozdrav
Koliko ja znam,zracenje detektora nije uopste stetno za coveka.To je stoga sto se radna frekvencija detektora(predajnog oscilatora)krece otprilike od 4khz - a17khz.Audio obrada signala za zvucnik je u opsegu oko 60hz - 1khz.Znaci da su sve ove frekvencije u cujnom opsegu ali znatno malog intenziteta cujnosti u (decibelima)te stoga mislim da nisu stetne za coveka.Ovo pouzdano znam jer sam se oko 36 godina bavio muzikom.

Vumi
29.07.2008, 21:43
Mislim da nisi u pravu Ljubo, ja sam od muzike ogluvio :)

tragac
30.07.2008, 00:37
Nisam dovoljno strucan da bih mogao sa sigurnoscu reci da nekoga uticaja nema ali jednoveliko ALI, Slucajno sam u posedu uredjaja koji se koristi u elektromagnetnim terapijama kod raznoraznih oboljenja pa cak i preloma.On funkcionise preko pulsirajuceg magnetnog polja tako sto se aplokator stavlja u blizinu toga mesta ili se namota oko njega(duzina oko 80cm isirine 10cm).Unutra je zica poput one koja vezuje HD ili CD u racunaru sa napajanjem.
Ovo sam naveo zbog toga sto MD nema nogucnost da proizvede nikakvo drugo polje osim magnetnog koje opet toliko udaljeno od nasih nogu (od glave i da ne govorimo)da mislim da je apsolutno neskodljivo.Jos cu se raspitati kod moga prijatelja dr.specijaliste medicine za elektromagnetnu terapiju a i izmericu jacinu polja koje pravi moj GOLDmaxx.
Javicu Vam njegovo misljenje o stetnosti ili ne.

Enigma
30.07.2008, 02:01

A ja se oženio. :388: :00000720:

Vumi
30.07.2008, 11:12
Ima stetnosti, kako nema, meni se krivi kicma od kopanja a i poplavili mi nokti na noznim palcevima, radeci na jako strmom terenu u krutim cokulama :)....a kao sto enigma rece, ja obecao mojoj zivotnoj saputnici da cu je zeniti kada pronadjem zlatni rimski prsten...sta mislis sta ce biti kada ga pronadjem?? :)

Ljuba
30.07.2008, 11:20
Vumi ti mislis tako ali ti ja to tvrdim i mogu i da ti dokazem.Uostalom ako su ovo samo individualna misljenja to pozdravljam jer svako ima svoj stav o tome.Pa svi poznati muzičari od pre pa i danas bi trebalo da su gluvi.Ne treba ljudi uopšte da se plase od frekvencija detektora jer je to bezopasno

tragac
30.07.2008, 14:15
Ne kazem da sam poznat ali i ja sam muzicarski lebac ruckao 30-tak godina i to na koncertima 15-tak godina ostalo po hotelima i raznoraznim sedeljkama,Posto sam klavijaturista,mixet a mi je uvek bila na dohvat leve ruke a samim tim i jedna od zvucnih kutija okrenuta na uvo.Hvala Bogu moj sluh nije popustio ni malo u odnosu kakav je bio na pocetku.Ovo tvrdim zato sto sam isao na ispitivanje u gluvu sobu bas povodom toga(ostecenje sluha na radnom mestu).
Mislim da je to individualna stvar u kojoj najvise zasluga nosi genetika.
Sto se tice zracenja detektora,rezultate cu objaviti cim mi se drugar vrati sa odmora.

eclipse4
30.07.2008, 23:52
Ima stetnosti, kako nema, meni se krivi kicma od kopanja a i poplavili mi nokti na noznim palcevima, radeci na jako strmom terenu u krutim cokulama :)....a kao sto enigma rece, ja obecao mojoj zivotnoj saputnici da cu je zeniti kada pronadjem zlatni rimski prsten...sta mislis sta ce biti kada ga pronadjem?? :)

pa kad te jednom bude pogledala.....znaces sve,xexexe ;););)