Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Mine!!!
Zanima me da liVLF detektori mogu da "vide" zaostale mine, obzirom da one u sebi "stariji modeli" imaju bakarni upaljac,ne bas malog promera?...Samo pitam nesto, ali sta ces, to je boljka svih mladih clanova :)
A zasto nebi mogli da ih pronadju? Pa i vojni detektori otkrivaju metal, nista drugo.
Znam da mogu na all metal, medjutim, sa ukljucenom diskriminacijom isto dobijas signal za minu kao za plemeniti metal, sto kasnije prilikom iskopavanja moze da bude lepo iznenadjenje u vidu vatrometa.
Pa ako si rekao da ta ista mina ima bakarni upaljac, sta onda ocekujes od detektora? Zato uvijek pazi kada kopas jer se nikada ne zna sta je u zemlji!!
Hvala Vumi, potvrdio si ono sto mislim...sve u svemu treba voditi racuna gde te zovu na gostovanje :)
eclipse4
01.08.2008, 01:05
sve se nepredvidjeno moze desiti ali ja zajsta jos nisam cuo da je neki tragac otiso u vazduh....ne daj boze nikada to da se desi....ali ajd kad smo vec potegli ovo,da li neko zna za primer da je neko nastradao na ovakav nacin?
Ja sam procitao negde da u Rusiji su dva coveka nastradali kada su iskopali neku bonbu ili minu iz drugog svetskog rata, ali mislim da su se oni samo time bavili.
Nastradali su u Austriji ali tek kada su dosli kuci. Donijeli su granatu sa sobom i pametna glava je uzela busilicu i vrtala upaljac...to je bilo sve, djevojku su skupljali komad po komad a on je prezivjeo, ali bolje i da nije (mozda je u medjuvremenu i umro, ne znam). Bio je cak i na sudu zbog toga. Mislim da vam je ova prica vec poznata ovdje u forumu.
eclipse4
01.08.2008, 14:11
ne,nista znaci van ovoga,pitanje je da li neko zna da je neki detektorista HOBI nastradao prilikom iskopavanja...
ne,nista znaci van ovoga,pitanje je da li neko zna da je neki detektorista HOBI nastradao prilikom iskopavanja...
Ja sam na dobrom putu da budem prvi. :kruecken: :bier:
Slusaj Enigma,tebi su ostale jos 2 i slovima (dve)zvezdice da pocrvene tako da imas jos vremena do takvog terena???:huepfer01: 26::)
eclipse4
03.08.2008, 18:18
Ja sam na dobrom putu da budem prvi. :kruecken: :bier:
xaxa,pa onda malo manje oko svalerkine kuce detektorm,kad joj je muz tu.....i neces nastradati..... ;):totlach:
Veæ jesam, prebolio sam doktorsku bolest.... ( skok u gaæama s prvog kata ) :kruecken: :totlach: :26:
eclipse4
04.08.2008, 01:45
Veæ jesam, prebolio sam doktorsku bolest.... ( skok u gaæama s prvog kata ) :kruecken: :totlach: :26:
xaxaxa,probaj da visis na onu simsu ili kako se vec zove,a da se rukama drzis za prozor na treci sprat ;) ......da ne objasnjavam zasto xaxaxa
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.