Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Profiler EMP-400
Momci sad nesto ozbiljno.
Ovaj EM Profiler EMP-400 je produkt iz Amerike, strasno mi se svidja zato sto moze da se nosi, tako da za nase sibljake i nepristupne terene je idealan.
Pitanje bi glasilo dali ova prelepa sprava moze da koristi nasem hobiju, jer detektori su super ali meni i mojoj grupici treba nesto malo jace, prvo smo mislili da neki Georadar ali je on sa svojim tockovima i masi malo tezi za istrazivanja.
Ova spravica je cak i jeftinija od OKM Future 2005.
Hvala unapred na dobrim odgovorima.
Imas EXP 4000 od OKM, jeftiniji i bolji na terenu od Future a i nema tockove. Na kakvom terenu to mislis raditi i na kojim dubinama kad ti treba takva masina? Sto se ovog aparata gore tice lici mi na neku spravu iz buducnosti, da ne kazem igracku.
eclipse4
04.08.2008, 01:04
Momci sad nesto ozbiljno.
Ovaj EM Profiler EMP-400 je produkt iz Amerike, strasno mi se svidja zato sto moze da se nosi, tako da za nase sibljake i nepristupne terene je idealan.
Pitanje bi glasilo dali ova prelepa sprava moze da koristi nasem hobiju, jer detektori su super ali meni i mojoj grupici treba nesto malo jace, prvo smo mislili da neki Georadar ali je on sa svojim tockovima i masi malo tezi za istrazivanja.
Ova spravica je cak i jeftinija od OKM Future 2005.
Hvala unapred na dobrim odgovorima.
obogatices se silno kao i ostali a onda ces za mese dva ti i tvoja grupica da ga stavite pod temu oglasi pa podtema na prodaju....ali ne ovde,jer ovde nema oglasi ;)
u svakom slucaju zelim vam puno srece....al ne verujem da cete je imati....al bar znate da ste za par hiljadarke laksi ;) ;) ;)
Tacnije receno ECLIPSE4 laksi za 15.600 $ bez poreza verovatno i bez carine, usvakom slucaju hvala na sreci koju si nam pozeleo a dali cemo je imati ili necemo to necemo znati dok neprobamo srecu.
Ovo je jedan hobi i svako ko tako misli njemu nece nista smetati dali ce nesto naci ili nece naci, moja plata ide svaki mesec od cega mogu ja i moja porodica normalno ziveti a ovo je samo HOBY. Naravno da ti imas pravo misliti kako ti to vidis iz tvog ugla gledanja i meni je drago da svako od nas koji smo na ovom forumu kaze svoje misljenje tako da i ostali koji nepisu nesto nauce novo.
Krtki dali si imao prilike da radis sa EXP 4000 od OKM ili da si video nekog ko je radio tom masinom.
Sto se tice dubine verujem da mi treba nesto sto ce da snimi do 3 metara, a Profiler EMP-400 to moze sigurno iako izgleda ko igracka to je proizvod od Firme GSSI koji su prvi u americi u proivodnji Georadara.
Pitanje zasta mi treba tako nesto. evo odgoora, trazeci detektorima na jednom mestu, mislim da smo naleteli na neke Rimske grobnice i neke tunele, detektorima nismo mogli nista da uradimo pa smo malo kopali, otkrili smo neke zidove i neke male tunele koji su nazalost bili zatrpani, tako da nismo mogli dalje a nismo mogli vise ni da kopamo rucno jer ipak malo veca povrsina u pitanju. Masinski kopanje je isto nemoguce, znaci neostaje nam nista drugo nego to snimiti.
Ako imaš fotke s terena, možda ti mogu pomoći. :26:
Ostalo mi u mobilni koji koristim u Srbiji ako uspem da nadjem nekog ko ce nekako da mi obije kucu i uzme mobilni ili ce moj stari na odmor krajem meseca. Sta ti mislis Enigma drugacije nemoze nego da se snimi? masinski bi bilo najlakse ali nemoze zbog drugih faktora.
Moraš biti siguran o čemu se točno radi, a tek tada investirati u odgovarajuću aparaturu, ako ništa drugo bar da pokriješ troškove. :26:
Znaci da metale ofarba u Ceveno ili narandjasto, dali je taj podrum prikazao i kao supljinu ili samo kao sobu, pitam te to zbog pecina i hodnika.
Ova bomba se bas vidi.
Kolko se krece polovni EXP 4000 jer sam video nov je 10.000 evra plus porez na promet i naravno dodatna oprema koja je isto toliko jos ( dali znas da neko prodaje polovan i dali moze da se proba ).
eclipse4
04.08.2008, 23:29
Imao sam prilike raditi par puta sa EXPeom 4000, jednom smo snimali vinski podrum koji je bio ukopan u breg, dubina podruma od povrsine je bila na nekih 5m. Jasno je pokazao plavu pravougaonu fleku na displeju i priblizno tacnu dubinu. Moj prijatelj je na zadnjem trazenju u Turskoj pronasao parce gvozdja na 2m, kao i avionsku bombu na 1,5m i to sve je pokazao veoma tacno. Do sada nismo imali srece pronaci nesto vredno ali ovo kazuje da dobro radi.
Na ovoj slici se vidi avionska bomba (crveno):
otkopali ste bombu?
Jos ne, nije se nasao ni jedan dobrovoljac do sada!:rolleyes: Ako budes u prolazu i pri dobrom raspolozenju mozes je odkopati, nije posebno duboko!:1851:
eclipse4
05.08.2008, 00:00
Jos ne, nije se nasao ni jedan dobrovoljac do sada!:rolleyes: Ako budes u prolazu i pri dobrom raspolozenju mozes je odkopati, nije posebno duboko!:1851:
a na osnovu cega tvrdis da je avionska?,zar nije moguce da je od neceg drugog ? ili da uopste nije bomba?ako je vec niste opkopali i niste videli sta je....da ne ispadne da provociram,pitam samo......da se odmah ogradim....
Sam oblik govori da se radi o bombi a po perima na zadnjem delu je avionska. Nije preporucljivo cackati oko takvih stvari, nije zdravo i ne pada mi napamet da je odkopavam. Osim toga probali smo detektorom i on daje signal 50cm iznad zemlje.
Pa onda je dovoljan detektor da bi se tolike stvari nalazile na toj dubini, nije potreban radar :). Sta mislis kada neko od nasih kolega dobije takao velik i jak signal, pa kada ode kuci po bager ili neko slicno pomagalo i onda zakopa...kuku majko...
Hmmm lepa pitanja ali bih ja jos nesto na sve to da dodao. Detektori su za jednu vrstu trazenja a skeneri ili radari za drugu vrsu, a postoji razlika i u samom trazenju pod uslovom da taj skener vredi to sto karakteristike kazu. Zato ko sto rece jedan kolega sa Foruma prvo idi na obuku, isprobaj sve mogucnosti pa onda kupi, ako ti nedozvole obuku nemoj da kupis jer nevalja. Neke firme daju mogucnost da iznajmis skener par dana za nekolko 100 dolara i ako si zadovoljan onda kupis ako nisi puko si 200 ili 300 dolara ali nisi 20.000. Ta varijanta ukazuje na to da su oni sigurni u njihove proizvode.
Ima i druga strana, mnogi ljudi imaju prvoklasne skenere ali neznaju da ih koriste jer nisu procitali upustvo ili slicno ili nisu napravili neki poligon za skeniranje nego traze odma da nadju zakopano zlato, a sta ce jadan skener da skenira ako nema zlata i onda kazu kako im neko samo uzeo pare a skeneri nerade.
Postoji i treca varijanta to je ona de ljudi nece da izdaju tajnu skenera i kazu kako to nefunkcionise tako ostje njima veca mogucnost rada tim spravama.
Ima verovatno tu jos necega ali necemo vise o tome.
Pozdrav i pisite ako imate iskustva sa skenerima i sa kojim vrstama ili marke bice od koristi za neke clanove Foruma.
Dosta se ovdje pisalo o skenerima, posebno o OKM-ovim. Ne prodje dugo vremena i pojavljuju se oglasi o prodaji istih, sto putem emaila sto putem kontakt formulara :).
@kratki
Da ne bude ta cijena skenera, kojeg pominjes, kao cijena onog drzaca za detektor, na pocetku je cijena bila, koliko se sjecam, nekih 50-ak evra a na kraju platih 3x toliko???
@kratki
Da ne bude ta cijena skenera, kojeg pominjes, kao cijena onog drzaca za detektor, na pocetku je cijena bila, koliko se sjecam, nekih 50-ak evra a na kraju platih 3x toliko???
Nece, za skener postoji fiksna cena koja je pristupacna svakome. Sto se drzaca tice znas i sam kako je bilo, prvo je rakao misli da kosta toliko i naplatio ti je jednu suma pa se na kraju preracunao i kao u gubitku je pa naplatio malo vise. Da bi se skener isprobao treba imati poligon sa zakopanim stvarima razlicitih velicina, materjala, i na razlicitoj dubuni. E sad tu ima jedna nepovoljna stvar, skener ne pokazuje pouzdano i ne moze pokazati predmete na vecoim dubinama ako su sveze zakopani. Trebalo bi da ti predmeti provedu jedno duze vreme da se zemlja slegne i da isti stvore magnetno polje oko sebe.
Zamolio sam te da ne mijesas leteceg holandjanina i ovaj forum :)...nema ljutis. (Vumi)
eclipse4
08.08.2008, 15:49
Dosta se ovdje pisalo o skenerima, posebno o OKM-ovim. Ne prodje dugo vremena i pojavljuju se oglasi o prodaji istih, sto putem emaila sto putem kontakt formulara :).
@kratki
to sam i ja rekao hiljadu puta....ali......pos toji uvek ono ali.......kada ga kupi bice mu sve jasno......koristice ga za stvari toliko duboke da i sa najobicnijim vlf detektorom moze to da otkrije......
uostalom sta ga briga ide mu dobra plata.....mi naravno sirotinje nemamo para ni za jedan boing 747........
eclipse4
08.08.2008, 16:00
Sam oblik govori da se radi o bombi a po perima na zadnjem delu je avionska. Nije preporucljivo cackati oko takvih stvari, nije zdravo i ne pada mi napamet da je odkopavam. Osim toga probali smo detektorom i on daje signal 50cm iznad zemlje.
zasto si obrisao sliku bombe???
znaci taj skener je odlican za stvarcice do nekih....70-100cm u zemlji velicine avionske bombe ili?
postavi neku sliku ako imas,kako vidi predmete na 2-3m dubine u cistom terenu i zaprljanom terenu.....
Eclipse slika je izbrisana zbog ........, nemoze ovde svasta da se ......... postoji zakon sta moze a sta nemoze i toga moramo da se pridrzavamo ako hocemo koristiti ovaj Forum.
Ustvari nije ni bitno mislim da ovde smo u Praistoriji i tako treba da se ponasamo inace radi bic.
Sto se tice tih skenera ( radara) zaboravimo to jer ko sto rece Vumi a i ti se slazes da je mnogo o tome pisano, nazalost nijedna tema nije stigla do kraja zato sto to neko mozda nije hteo ili su stvarno te masine tako lose.
Drzimo se mi detektora po mogucnosti Fiser, XP i da nenabrajam dalje i budimo srecni sa novcicima koji nemaju materijalnu vrednost vec samo moralnu jer to nama treba.
Da ne****m vise dok se neko nije naljutio a reko bi jos neke stvari.
Pozdrav
eclipse4
08.08.2008, 22:45
Eclipse slika je izbrisana zbog ........, nemoze ovde svasta da se ......... postoji zakon sta moze a sta nemoze i toga moramo da se pridrzavamo ako hocemo koristiti ovaj Forum.
Ustvari nije ni bitno mislim da ovde smo u Praistoriji i tako treba da se ponasamo inace radi bic.
Sto se tice tih skenera ( radara) zaboravimo to jer ko sto rece Vumi a i ti se slazes da je mnogo o tome pisano, nazalost nijedna tema nije stigla do kraja zato sto to neko mozda nije hteo ili su stvarno te masine tako lose.
Drzimo se mi detektora po mogucnosti Fiser, XP i da nenabrajam dalje i budimo srecni sa novcicima koji nemaju materijalnu vrednost vec samo moralnu jer to nama treba.
Da ne****m vise dok se neko nije naljutio a reko bi jos neke stvari.
Pozdrav
pozdrav deki,lepo je to sto me savetujes sta treba pisati a sta ne,kao nov korisnik i zahvalan sam na tome.....nismo mi ovde u praistoriji ovde se inace raspravlja medju ostalog i o tome ;) a sto se te slike tice,mislim da je kratki postavio i verovatno on i obrisao,a prepostavljam da te nije obavestio zasto,tako da je bolje da on kaze zasto je obrisana.....vidis,t i svoju koju si postavio nije obrisana,a radi se o istim bojama na slici...
o skenerima je dosta pisano,dobro si provalio,i svi su tako dobri dok se ne kupuju i svi obecavaju slike sa terena,a kad ih kupe,savi srecni,upoloaduju slike neraspakovanih detektora (doduse,vumi je jedini koji je uploadovao slike otpakovanog skenera) a kad ih raspakuju,pa neznam,mislim da se jedan bese hvalio nekim snimljenim bojlerom u zemlji,pazi,bojlerom !!
da se ne zadrzavam na bojlere,da krenem dalje.....kada dodje vreme o slikama sa terena....hmmm.....p a,ima tema na kojima i od 2006 god nista nije prikazano od slika....a zadnje sto je bilo,koliko se ja secam,bar opet meni i vumiju (ako jos stoji iza toga) ispod slika nalaza sa nekakvim skenerom.....pojavlj uje se nesto sto bi licilo na kuhinjske ili ,xaxa,hodnicke plocice.....da su zajsta dobri.....jesu....za moli nekog da ti pokaze neki nalaz sa tim skenerima....i pokazace ti sigurno.....samo je to otkrice nekog vlfa,ne skenera....osim ako ga skener nije video na istoj dubini na koji bi i svaki vlf....
a sto se tice vlf-a ja se ne drzim ni fisera ni xp-a....ja imam rucni rad....ali je ovde zabranjena tema o tome,tako da o tome nista ne mogu pisati,u sustini i razumem vumija zasto i ne krivim ga....tako da sto se mene tice,ja se ne drzim ni jedne renomirane marke....e sada,kao sto uvek volim da napisem na kraju, "nadam se da nikog nisam uvredio" ;)
zato druze moj.....tri put meri,jednom seci....kad budes jednom presekao,znas kako se kaze? "od kad secem,secem i secem i opet kratko"....
a sto se prihoda tice,da kazem i ovo,pretpostavljam da nas ima vise ovde ne samo ja i ti,koji mogu sebi priustiti ne samu jednu takvu kutijicu sa monitorcicem......ve c na desetine i desetine.....al ne strcimo pred rudu
ceka se.....ceka.....sve dok se ne pojavi ono sto funkcionise....a znas kako se to otkriva?....tako sto cekas u pozadini da svi oni sto galame na sva usta kupuju,kupuju,kupuju ,testiraju,testiraju ,testiru i sve dok mnogi ne ispucaju te plate kupujuci,i dok se ne pojave par njih koji ce moci odmah na licu mesta,pred svacijim ocima da pokazuju sta njihove sprave mogu......
a ne nalazenjem avionskih bombi i bojlera na jedan metar....neznam dal si video avionsku bombu kolika je?.....a za bojlera ne sumnjam da ne znas.....
u svakom slucaju,ja mogu sesti zavaljen u svojoj fotelji i pisati kako moj drug ima isti takav i kako je prezadovoljan njime,pa da te savetujem da i ti kupis i uveris se da je tako,a sve to u cilju da bi ti samo kupio i saznao od tebe da li valja ili ne....
medjutim,ja samo zelim da ti dam savet i nista vise....ali,nemoras ti mene slusati jednog,slusaj druga misljenja....posle cu i ja valjda cuti od tebe sta ti mislis....
Eclipse nije Kratki nista obrisao i nije nikome nista hteo da uvali, posebno ne nesto sto ne funkcionise. Pisao sam sve pojedinosti samo bi trebao malo bolje da procitas i ne napadas odmah. Malo povedi racuna sta pises, u zadje vreme si malo preterao sa komentarima. Pozdrav!
Hvala Eclipse na odgovoru ali mislim da nisi razumeo ili nisam uspeo da ti lepo objasnim sta sam mislio. I ja sam novi koristnik ali mislim da to nebi trebalo da utice sta smes da pises a sta ne. Kratki nije nista lose napisao, on je samo napisao da je imao iskustva sa ...... i dao njegova zapazanja i misljenja sto tako bi trebao svako da prica o svojim masinama a ne da ceka u neku pozadinu i vreba povoljnu priliku da nesto procita ili kupi, a neko mora da istrci pred neko rudom ako sam bas ja meni opste nesmeta.
O tome koliko vas je u mogucnosti da kupi tu kutiju sa monitorom ja neznam niti me zanima a drago bi mi bilo da to svako moze.
Pominjes cesto Vumija pa mi se sve cini da se samo ulizavas a zabranjeno je da pises otvoreno o tvom detektoru, pitas li se zasto ili znas zasto?
Neznam koje jos Forume posecujes ali skoro svi ostali Forumi su tako napravljeni da je vlasnik Foruma ujedno i trgovac nekim aparatima ali svako moze sve da pise o svemu sta je zapazio, uradio, testirao, naso nesto novo interesantno za sve korisnike Foruma, prodaja polovnih aparata itd....
Eto sad mislim da si shvatio a nadam se da se niko nece naljutiti jer ja sam samo dao svoje zapazanje kao ,, novi korisnik ,, nikog nisam vredjao i tako treba i da ostane bez vredjanja.
Pozdrav
Ustvari nije ni bitno mislim da ovde smo u Praistoriji i tako treba da se ponasamo inace radi bic.Pazi prijatelju, niti smo mi ovdje u praistoriji niti se ovdje radi o nekakvom bicevanju. Jednostavno, ako ti se nekakve stvari ne svidjaju, ides na drugo mjesto i svi smo opet ok. Otvorio sam ti temu da bi pisao tj nastavio pisati o modelu koji si pomenuo a ne da vrijedjas. Zato, ako zelis nastaviti o toj masini ti nastavi a ako zelis nastaviti sa onim drugim (koje bi napisao ali neces), mozes i to, pa cemo vidjeti gdje smo.
u svakom slucaju,ja mogu sesti zavaljen u svojoj fotelji i pisati kako moj drug ima isti takav i kako je prezadovoljan njime,pa da te savetujem da i ti kupis i uveris se da je tako,a sve to u cilju da bi ti samo kupio i saznao od tebe da li valja ili ne...Ovo mi nesto poznato...na ciji li je samo racun??? Ako je na moj, onda se radi o gresci, jer je to bio drug od kupca. Zato bih te zamolio da ne mijesas babe i zabe sa nekih drugih foruma!!!
eclipse4
09.08.2008, 15:21
Eclipse nije Kratki nista obrisao i nije nikome nista hteo da uvali, posebno ne nesto sto ne funkcionise. Pisao sam sve pojedinosti samo bi trebao malo bolje da procitas i ne napadas odmah. Malo povedi racuna sta pises, u zadje vreme si malo preterao sa komentarima. Pozdrav!
ja tu sliku vise ne vidim ovde,kao prvo,kao drugo,ni jednog momenta nisam rekao da si hteo nesto nekom da uvalis,ukoliko jesam,ja bih zamoleo da kopiras taj tekst gde sam ja rekao da ti nekom nesto hoces da uvalis.
pojedinosti sam zajsta procitao i mislim da sam sve tekstove napisao onako kako ih ja rezonujem na osnovu citanja,sada da ne udjemo u vecu debatu oko toga,taman posla,niti me interesuje,samo bih zajsta bio zahvalan kada bi mi rekao zasto preterujem?zato sto ne delim isto misljenje sa nekim ili zasto?ja mislim da je ovde slobodan forum,a ja nikom nisam pretio,opsovao,omalo vazavao,nista nisam propagirao,reklamisa o tako da zajsta ne razumem u cemu sam preterao.....svako ko se slaze samnom ok ko se ne slaze opet je ok....meni sta nije logicno i to sta znam da nije tako ja to i napisem....zar nikada nisi procitao neki moj post gde ja nekom kazem" u pravu si,slazem se sa tobom"?ispada da ja moram citati sta drugi pisu i samo da kazem,jeste tako je a moje misljenje,da ne kazem sta....
u svakom slucaju,napisi kao sto sam rekao u cemu ja to preterujem,da vidim da iskorigujem to......
eto,posten dogovor....
eclipse4
09.08.2008, 15:29
Hvala Eclipse na odgovoru ali mislim da nisi razumeo ili nisam uspeo da ti lepo objasnim sta sam mislio. I ja sam novi koristnik ali mislim da to nebi trebalo da utice sta smes da pises a sta ne. Kratki nije nista lose napisao, on je samo napisao da je imao iskustva sa ...... i dao njegova zapazanja i misljenja sto tako bi trebao svako da prica o svojim masinama a ne da ceka u neku pozadinu i vreba povoljnu priliku da nesto procita ili kupi, a neko mora da istrci pred neko rudom ako sam bas ja meni opste nesmeta.
O tome koliko vas je u mogucnosti da kupi tu kutiju sa monitorom ja neznam niti me zanima a drago bi mi bilo da to svako moze.
Pominjes cesto Vumija pa mi se sve cini da se samo ulizavas a zabranjeno je da pises otvoreno o tvom detektoru, pitas li se zasto ili znas zasto?
Neznam koje jos Forume posecujes ali skoro svi ostali Forumi su tako napravljeni da je vlasnik Foruma ujedno i trgovac nekim aparatima ali svako moze sve da pise o svemu sta je zapazio, uradio, testirao, naso nesto novo interesantno za sve korisnike Foruma, prodaja polovnih aparata itd....
Eto sad mislim da si shvatio a nadam se da se niko nece naljutiti jer ja sam samo dao svoje zapazanje kao ,, novi korisnik ,, nikog nisam vredjao i tako treba i da ostane bez vredjanja.
Pozdrav
slazem se sa tobom oko kratkog,nista on lose covek nije napisao,a to sto sam ja imao dodatna pitanja oko toga to je druga stvar....nema veze,zaboravimo....a sto se ulizivanja tice,posto pominjes vumija,mozda je bolje da ga pitas koliko ja to radim....ja vumija licno neznam nisam imao prilike da se vidim sa njim,ali mi je prijatelj koji se video sa njim rekao da je izuzetno ok covek.....u sta i ne smunjam kada mi prijatelj tako kaze.....e,sada trebas znati od kad postoji ovaj forum a od kad se vumi poceo baviti prodajom.....ali ajde da mi ne nastvljamo vise sa ovim prepucavanjem vec da nastavimo sa daljim komentarima....
eclipse4
09.08.2008, 15:35
Ovo mi nesto poznato...na ciji li je samo racun??? Ako je na moj, onda se radi o gresci, jer je to bio drug od kupca. Zato bih te zamolio da ne mijesas babe i zabe sa nekih drugih foruma!!!
vumi ni jednog jedinog milisekunda pisajuci to,nisam razmisljao o tebi niti o drugom forumu,niti bilo kome.....e,sada samo kad bih ja znao kako to da ti dokazem.....a najvise bih voleo da znam kako da vam dam do znanja da ja nikoga ne provociram....
niti me interesuju provokacije,ja nisam ovde zbog toga....
Skrenuli smo totalno sa teme. Ja se zahvaljujem na vasa misljenja o skenerima i ovime zavrsavam ovu temu.
Pozdrav
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.