Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : jama
idem ja sumicom po potencijalnom terenu , gledam neke kruzne opkope iz kojih su pokrali do zadnjeg kamena i na vrhu brdasca -JAMA .
Tko je to tamo kopao neka prizna - sutra cemo skupa uz hladno pivo :)
sigurno je nesto nasao i ne verujem da ce se javiti
ako je nesto nasao onda neka se javi da mu dam i jedan komadic zeljeza koji je ostao ( duzina 5 cm nepoznate namjene)
Ma netreba njemu željezo sad kad je našao plemeniti! hehe
Ko kaze da je nesto nasao? Ako je ostao komad zeljeza u toj rupi, mozda je veci dio zeljeza iskopan i onda u ljutnji bacen sto se dalje moglo :)
Nigrianvs
14.08.2008, 04:01
Verovatno je covek kopao rupe za betnonske stubove da ogradi sumicu, ili je neki tartufar nanjusio tartufe
Verovatno je covek kopao rupe za betnonske stubove da ogradi sumicu, ili je neki tartufar nanjusio tartufe
Nanjuši me moj brat od tetke, grof od Vijene. :) :26:
Nigrianvs
14.08.2008, 18:53
Nanjuši me moj brat od tetke, grof od Vijene. Halo bratic.U buduce prilozi jednu pljosku mucenice i koju tartufu
bilo bi to jedno od neobicnijih mjesta za ogradu , a tartufi ....
Ma netreba njemu željezo sad kad je našao plemeniti! hehe
i to je moguce jer price koje sam danas cuo od mjestana (starijih) blizu tog terena su primamljive - okolica bi mogla imati rimljane,avare,tatar e,vizigote,turce i srednji vijek na vise pozicija .
ako je nesto nasao onda neka se javi da mu dam i jedan komadic zeljeza koji je ostao ( duzina 5 cm nepoznate namjene)
a i ovo je zaboravio kojih dva metra dalje ispod korjenja hrasta
Prvi predmet je srednjovijekovno kresivo. :26:
Hvla. Vec sam lupao svakakve ideje o tom komadu zeljeza . Nadejno 20 cm u korjenju pored jednog zeljeznog kruga , nekog slicnog alata , nesto keramike koja se na dodir raspala i par komadica cigle . Suma je gadna , a sklopiva pila mi ostala u autu . :00000441:
Sve djeluje kao srednji vijek, samo ovaj metak iskače iz tog opisa.:26:
Sve djeluje kao srednji vijek, samo ovaj metak iskače iz tog opisa.:26:
olovna kugla bi mogla biti iz neke kremenjace , onaj kratki projektil ? , a ovaj duzi vec moze u partizane i ustase koji su se tu negdje cesto sukobljavali
olovna kugla bi mogla biti iz neke kremenjace , onaj kratki projektil ? , a ovaj duzi vec moze u partizane i ustase koji su se tu negdje cesto sukobljavali
a ma tu nesto olova (oba olovo)
Eh, da je ovakvog olova ;)
Da je barem žute boje. :00000125: :):26:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.