Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : ingo test
http://www.detectortest.inf o/
mozda nekom bude od koristi ovaj test, ako vec nije video( ingo test na ovoj stranici)...
lep test :)
koliko vidim E-Track je sve oduvao po dubini, Gta2500 katastrofa , solidan F-75 kao i XP oba . . .
Ovdje se moze vidjeti (ukoliko su testovi tacni), koji se problemi javljaju kod detektora sa odredjenim programima. Znaci, da bi se neki od terena potpuno pretrazio, moras svaki put mijenjati programe kako bi sledeci put pronasao nesto drugo. Zbog nepostojanja ovakvih stvari, obozavam moj detektor :)
A ti koristis ako se nevaram XP samo neznam koji???
meni je ovaj test dosta realan ,jer se i kod mene javljala priblizno ista razlika radeci s nekim od njih...
meni je ovaj test dosta realan ,jer se i kod mene javljala priblizno ista razlika radeci s nekim od njih...
U pravu si laki potpuno se poklapa sa mojim ocenama za neke detektore...
recimo jedno vreme sam koristio garret ace250 i neverovatno kako se detektor dobro pokazao sa svoju klasu ,cak bolje od gti2500 koji je 5x skuplji
Kao i CZ 5 koji je preslikan CZ3D ,dubok (jedan od najdubljih koji sam imao) ali nikako se nije proslavio u trazenju novcica (samo krupna bronza i relikvije) . . . i tako dalje
A ti koristis ako se nevaram XP samo neznam koji???Ovdje koristim Goldmaxxa prvu verziju a u Bosni koristim Gmaxxa II i Fisherov CZ 7 Quicksilver (mada se trenutno moj otac zalijepio za njega :))
Trenutno sam bez aparata i razmisljam sta uzeti tu prvu verziju ili drugu?? Stvarno nemogu da se odlucim??
Druga verzija je brza u davanju signala od prve, sto se tice dubine to ne znam bas najsigurnije, neko kaze da je prva verzija dublja a neko tvrdi da je nova...neces pogrijesiti koju god da uzmes :)
Sirmium ,verovatno se dvoumis izmedju GoldMax powera i G-MaxII zbog razlicite frekvencije
Posto ne verujem da ces negde naci prvu verziju GoldMax-a tj bez onog dodatka Power :26: ne proizvodi se vise
Osim ako zeli da mu ja prodam mog miljenika :). Mislim da se jos uvijek moze ponegdje pronaci i prvi model Goldmaxxa, samo treba pretraziti internet.
Jeli toj onaj jubilarni hiljaditi sa digitalnim voltmetrom ? :4_1_72[1]
ajde vumi, kazi nam koja je razlika (otprilike )u dubini kad je sester u pitanju, izmedju goldmaksa i gmaksa(u procentima )...
Imam poznanike koji rondaju po Italiji i preferiraju Gmax i Spectrum DFX :) :26:
Kako nema.... ima mozes da kupis... Gmax power, GmaxII. kod renomiranog prodavca detektora,sa garancijom i svim cudima sto uz to ide,slusalice ,tasna, i jos neki cuda ...a!
Laki druze,koliko mi je poznato ti imas Tejon i potpuno se slazes sa onim testom?Velicine predmeta i na kojoj dubini (prikazano je u incima,jedan inc ima 2,5 cm)Tejon vidi te iste predmete bez osvrtanja na tezinu predmeta.Moje licno misljenje je da test gore prikazan,na tabelama,nije tacan.Necu da komentarisem druge MD samo Vaguero 2 G. Sve one navedene predmete za Vaguero ,to on vidi na vecoj dubini nego sto je prikazano na testu.Kada kazem vidi to znaci ima cist,jasan signal.Da ne pricamo na terenu gde predmeti stoje duze u zemlji.Slazem se sa Vumijem za komentar oko programa.Obican MD odes na teren ukljucis i trazi do mile volje bez ikakvog ubacivanja programa pa kada se vratis sa drugim programom ti ponovo vadis predmete na istom terenu gde si prosao.Ovako da li je Tesoro,XP ili nekakav drugi u toj klasi ukljucis nastelujes,to traje 1 minut, i dalje su male nijanse,gde prodjes sa ovim detektorima nista ne ostaje iza tebe od predmeta.
Laki druze,koliko mi je poznato ti imas Tejon i potpuno se slazes sa onim testom?Velicine predmeta i na kojoj dubini (prikazano je u incima,jedan inc ima 2,5 cm)Tejon vidi te iste predmete bez osvrtanja na tezinu predmeta.Moje licno misljenje je da test gore prikazan,na tabelama,nije tacan.Necu da komentarisem druge MD samo Vaguero 2 G. Sve one navedene predmete za Vaguero ,to on vidi na vecoj dubini nego sto je prikazano na testu.Kada kazem vidi to znaci ima cist,jasan signal.Da ne pricamo na terenu gde predmeti stoje duze u zemlji.Slazem se sa Vumijem za komentar oko programa.Obican MD odes na teren ukljucis i trazi do mile volje bez ikakvog ubacivanja programa pa kada se vratis sa drugim programom ti ponovo vadis predmete na istom terenu gde si prosao.Ovako da li je Tesoro,XP ili nekakav drugi u toj klasi ukljucis nastelujes,to traje 1 minut, i dalje su male nijanse,gde prodjes sa ovim detektorima nista ne ostaje iza tebe od predmeta.
ma u redu je dzone , tamo je tejon s manjom sondom .test tejona sa vecom sondom nisu postavili da ne bi pukla bruka kod ostalih modela:)
Nije uredu Laki druze.Ljudima treba reci pravu istinu. Nijedan Md nije idealan ali ima onih koji su solidni i dobri.Nekom lezi jedna vrsta nekom druga.Zasto forsirati tamo neki MD koji je komplikovan i skup kada ima jeftinijih i boljih od tih spolja naglancanih.? Tejon sa 21x25 cm sondom sasvim solidan kao i Vaguero 2 G. mala nijansa dubine je vecom sondom 25x30 cm ali je zato veca povrsina prelaza po terenu i detektor je tezi.XP sasvim solidan Md i sigurno bi potukao sve sa sondom 45 cm.Recimo, Srbija nije velika ako nekog interesuje nekakav detektor pa moze otici direktno kod nekog ko ima takav MD i probati na licu mesta iz razloga da ne baca lovu u prazne ili lazne price koje se vrte na netu.Srbiju sam naveo kao primer ali to vazi za sve ostale EX-YU republike .
Kako nema.... ima mozes da kupis... Gmax power, GmaxII. kod renomiranog prodavca detektora,sa garancijom i svim cudima sto uz to ide,slusalice ,tasna, i jos neki cuda ...a!
mala ispravka XP deterktori
1. GoldMax power
2.GMaxx 2
To su ti aktuelni modeli, a Vumi ima pretecu GoldMax powera tj Goldmax (za njega sam rekao da se tesko nalazi jer se ne proizvodi vise), nemas dve vrste GMaxx-a
zeljketa
01.01.2009, 02:45
mala ispravka XP deterktori
1. GoldMax power
2.GMaxx 2
To su ti aktuelni modeli, a Vumi ima pretecu GoldMax powera tj Goldmax (za njega sam rekao da se tesko nalazi jer se ne proizvodi vise), nemas dve vrste GMaxx-a
Imaju dva modela G-maxx-a:G-Maxx i G-Maxx-2
Pa imaju dva modela, stari i novi :). Gmaxx je prvi, stari model, a Gmaxx II je drugi tj trenutno najnoviji Gmaxx model, isto je tako i sa Goldmaxxom. Ja imam prvi tj stari model Goldmaxxa (sa digitalnim voltmetrom :)). Ne znam tacno, ali sam prije par mjeseci vidio negdje da se jos uvijek prodavao stari tj prvi model Goldmaxxa. Treba iskoristiti pretrazivac i mozda se i pronadje.
ajde vumi, kazi nam koja je razlika (otprilike )u dubini kad je sester u pitanju, izmedju goldmaksa i gmaksa(u procentima )...Ne mogu ti reci jer jos nikada nisam pronasao sester sa svojim Goldmaxxom. Novi Goldmaxx sam koristio samo nekih 2 sata kada sam bio ljetos na godisnjem i mogu ti reci da me je ubio, posto sam nekoliko puta kopao konzerve na pozamasnoj dubini a zemlja je bila takva da kada skaces po lopati, samo se prasina dize a ona odskace od zemlje :). Kazu da je Power dublji od staroga Goldmaxxa, ja ti to ne mogu potvrditi. Pitaj kratkoga, on je koristio oba, mozda ce ti on moci vise reci.
Ja pogrijesih, ti me laki upita za razliku izmedju Goldmaxxa i Gmaxxa :). U svakom slucaju odgovor je umalo pa isti. Gmaxx sam takodje koristio samo nekoliko sati u oktobru, kada sam bio u rodnom kraju i tada sam pronasao samo nekoliko novcica i par drugih stvarcica (postavljene su na forumu). Tacan procenat ti za dubinu ne mogu reci ali ti mogu reci da se Gmaxx odlicno moze nastelati, tako da ti bez problema pokazuje strelice od samostrela visokim tonom (tonom za obojene metale) cak i na 30 pa i vise cm (koristio sam 27cm DD sondu). Sa Gmaxxom sam pronasao samo onaj jedan vizantijski folis, sto se tice vecih novcica, a i on je bio ispod samo jednog bukovog lista :) tj na samoj povrsini. Ipak, kada uporedim starog goldmaxxa i novog Gmaxxa II, osjecaj mi govori da je Gmaxx II mnogo jaci od Goldmaxxa kada su dubine na vece predmete u pitanju a mislim da je Gmaxx II takodje bolji kada se traze zeljezni predmeti tipa strelice i sl. Goldmaxx, bilo stari ili novi tip, ipak je napravljen za sitnije predmete i predmete od plemenitih metala (zlato, srebro), tako da Gmaxx II (noviji model), ne moze sa starim modelom Goldmaxxa kada je dubina u pitanju. Provjereno na terenu sa "kratkim" kod jednog srednjovjekovnog srebrnjaka (otprilike 1cm velicine), gdje je on na moj dobiveni signal rekao da se radi o zeljezu a bio je ipak taj novcic. Ok, imao sam dosta nejak signal ali je ipak bio za kopanje, sto se na kraju i isplatilo :)
U pravu si Vumi ,lupio sam veliku glupost (cemu oznaka G-Maxx2 :) ako nema G-MAX 1) :26:
banebeograd
01.01.2009, 13:28
@agrippa
ma XP je napravio veliko zamesateljstvo sa svojim proizvodima,
imena aparata su bespotrebno slicni,
a i modeli se razlikuju po imenima i izgledom u zavisnosti od drzave za cije trziste su predvidjeni /recimo britanija, italija/...
tako da nije nista novo kad neko napravi gresku u prepoznavanju XP aparata.
pozzzz
U pravu si Vumi ,lupio sam veliku glupost (cemu oznaka G-Maxx2 :) ako nema G-MAX 1) :26:
ako me pamcenje dobro sluzi, bio je g-max (bez jedinice),a sad je g-max2
U pravu si laki, ali svi prvi proizvodi se ne oznacavaju sa 1. Tek kada izadje novi model onda se onaj stari naziva jedinicom :), cisto da se ne pobrkaju loncici :)
Nesto mi bas nije najjasnije kod ovoga ingo-testa za XP detektore.Po njihovom testu izlazi da je XP goldmax osetljiviji odnosno ide dublje sa sondom od 22,5" nego sa sondom od 27" ili su im rezultati isti.Voleo bih da mi neko upuceniji otkrije u cemu je tajna? http://www.detectortest.inf o/
Nesto mi bas nije najjasnije kod ovoga ingo-testa za XP detektore.Po njihovom testu izlazi da je XP goldmax osetljiviji odnosno ide dublje sa sondom od 22,5" nego sa sondom od 27" ili su im rezultati isti.Voleo bih da mi neko upuceniji otkrije u cemu je tajna? http://www.detectortest.inf o/
Vjeruj mi da je tajna u vozaču, isti bolid, dva različita vozača, a rezultati neusporedivi. :totlach:
:26:
Enigma,verujem ja da si ti u pravu ali ne mogu da verujem da ljudi koji se bave ili bar pokusavaju da se bave uporedjivanjem rada detektora dozvoljavaju sebi takve propuste.U stvari nije mi jasno kako se ne oglasi neko ko je zaduzen za pracenje ovakvih stvari-proizvodjac.Jer,zast o bi oni meni prodali malu sondu sa detektorom (a veliku davali u prodaju kao dodatni-bolji deo)kada meni odnosno nikom pametnom nece pasti na pamet da menja konja za magare?:1967::36_1_1 2[1
Dragi moj prijatelju to se u narodu zove navlakuša ( marketing ). :) :26:
Obzirom da poznam XP i Garretta nebi se složio sa testom. Po tome bi nsvo radili uglavnom sa XP om.
Voleo bih kada bi neko ko duze vreme koristi XP da svoj sud o njemu .Lose strane ,mane,dobre strane u odnosu na model sa kojim je pre radio,a to se odnosi i na druge modele.Ipak mislim da je sud ljudi koji drze u ruci detektor na terenu(ne u sobi kao ja),presudan za nas sa manje iskustva na terenu.
Meni licno prija kada vidim da XP pronalazi sve mete na svim zadatim dubinama u odnosu na druge detektore zato sto sam ga kupio i pretpostavljam nisam omanuo.:1967::26:
Nisi omanuo sigurno. Ako pricas o Goldmaxxu, to je jako brz i dubok detektor.
Mozes li mi reci kakav je u odnosu na Goldmaxx,Minelabov Sovereign GT.Da li ga mozda neko ima i kako mu se pokazao posmatram cenu i vidim da su sa cenom tu negde,ali me zanima rad sa njim?
Poznavao sam prvi model minelabovog Sovereigna. Takodje jak detektor ali ima preveliku masku. Ujedno, fabricki mu je prejak filter za zeljezo, tako da bi bilo problema sa trazenjem strelica i sl predmeta. Mislim da ima korisnika na forumu koji ga posjeduju i mogu mnogo vise reci o njemu.
Mozes li mi reci kakav je u odnosu na Goldmaxx,Minelabov Sovereign GT.Da li ga mozda neko ima i kako mu se pokazao posmatram cenu i vidim da su sa cenom tu negde,ali me zanima rad sa njim?
tragac, ja sam imao taj detektor i mogu ti reci da je super sprava, ali naravno sa manama i prednostima u odnosu na goldmaksa(po meni)...prednosti su mu: mirnoca u radu ,ima veoma zanimljive tonove za razlicite metale ,vece uzivanje je raditi s njim u odnosu na xp ( po meni ),ima izvanredan notch filter(narocito za rad na plazi) ,bolja diskriminacija ... a slabosti u odnosu na goldmaksa koje sam ja otkrio su:malo je plici, brzina oporavka mu je losija (recovery speed),tezi je ...
to mi je trenutno palo na pamet ,pozdrav!
http://members.tripod.com/~jimyce/sounds.html
ti si sluhista tragac,pogledaj(posl usaj) ove tonove
Laki pa ovaj lepse peva od J.Karleuse.Salu na stranu meni on po izgledu deluje robusnije od XP-a.Ali,bitno je kakav je na terenu?Bar tako kazu iskusni tragaci.Koji je razlog sto si ga otudjio Laki,ako nije tajna?I sta sada imas?
Nigrianvs
26.02.2009, 02:24
[quote=tragac;33054]Laki pa ovaj lepse peva od J.Karleuse.
lepse peva ali neizgleda bolje od nje :totlach: Malo sam se nasalio:26:
Laki pa ovaj lepse peva od J.Karleuse.Salu na stranu meni on po izgledu deluje robusnije od XP-a.Ali,bitno je kakav je na terenu?Bar tako kazu iskusni tragaci.Koji je razlog sto si ga otudjio Laki,ako nije tajna?I sta sada imas?
nije tajna sto bi bila ,prodao sam ga jer mi je tesoro tejon dublji za nijansu ,mada sam planirao da minelaba ostavim kao drugi det...jos uvek imam tejona...
Rade,ti si moj drug,bez obzira sto se ne znamo licno ali Boze zdravlja i upoznacemo se,a ja o drugarima moram da vodim racuna.Ona "izgleda" i to je narodu dobro ali molim te SAMO DA NE PROGOVORI: http://www.youtube.com/watch?v=pnH9_HqztqM
[quote=tragac;33054]Laki pa ovaj lepse peva od J.Karleuse.
lepse peva ali neizgleda bolje od nje :totlach: Malo sam se nasalio:26:
Stalno spominjete pevaljku i ja se osjećam glupo jer mi umjetnica nije poznata. Moram nabaviti njezin CD, bolje DVD, da vidim o čemu se radi. :00000441: :26:
Enigma,dao sam ti koordinate idi i pogledaj doticni intervju.Kada se budes uverio koliko je pevaljka naobrazovana bice ti jasno kome se ovaj nas napaceni narod divi.Kakav narod takva i pevaljka.
Posto sam se 20 godina bavio takvom estradom mislim da u moj sud o pevanju doticne ne treba sumnjati.Negde na pocetku njene karijere mi smo svirali u Bgd.i doticna je sa mamom dosla da proba da peva sa nama.Raspisali smo audiciju za pevacicu. Nasa "umetnica"je tada krizirala sa pevanjem zbog ljubavnih jada i mi smo trazili novu.:04:
Zahvalili smo na ponudi bez obzira na poznatu mamu i dali se u dalju potragu.:36_1_10[1
Sva je sreca da mogu da uhvatim na TV-u i neki program gde takvih nema:04::26:
http://www.youtube.com/watch?v=pnH9_HqztqM
Hvala ti prijatelu, odustadoh od potrage. :totlach: :26:
Nigrianvs
26.02.2009, 18:56
Hvala ti prijatelu, odustadoh od potrage. :totlach: :26:
I bolje. Jos da znas kojoj je tata nebi joj nikada ni ime spomenuo:totlach::26 :
Vazno je druze moj da nju ima ko da snabdeva antickim nakitom za snimanje spotova.To je njoj lepse nego igre bez granica.U to ime,:26:
Ako je tako, znači da ima ukusa. :) :26:
Tata?O da,o da!Pa zar ste zaboravili priloge u kojima je glavni lik?:1967:
Nigrianvs
27.02.2009, 01:56
Eh! nisam mogao a damu ime nespomenem. Tata joj je poznati i ozloglaseni tiranin dinastije milosevica Karleusa. Mnogi ga tragaci pamte po jako losim delima. Ja licno ovu F.... neslusam niti volim daje vidim kao i vecina nas:totlach::26:
Znači, ku_rvini sinovi i ku_rvanjska posla. :) :26:
Nigrianvs
27.02.2009, 02:42
Znači, ku_rvini sinovi i ku_rvanjska posla. :) :26:
Bratic! ovo je tepanje za njih. Neponovili se nikada. D,bgda istorija daih zaboravi.Puj...Puj.. .Puj... i da kucnem u drvo...kuc...kuc...k uc...
Nije mi jasno, ali pretpostavljam o čemu se radi, ima toga i kod mene, ne baš kod mene. :totlach: :26:
Nigrianvs
27.02.2009, 03:07
Nije mi jasno, ali pretpostavljam o čemu se radi, ima toga i kod mene, ne baš kod mene. :totlach: :26:
O, Ovima bi se i romani mogli napisati u 10 tomova:totlach::26:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.