Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Vasi detektori
Posto vjerujem da mnogi od vas posjeduju detektore za metal, zasto nebi svako napisao ponesto o osobinama istih, dosadasnjim uspjesima, dubinama na kojima se pronalaze predmeti njime i sl.... ???
Pored ovoga postavicu i jednu anketu u kojoj mozete da unesete kojim detektorima trazite...naravno imate mogucnost da izanerete vise detektora odjednom...
rammstein
09.06.2005, 00:56
:416: :36_11_1[1 Eeeeeeeeeeee,a sta ja jadan da odgovorim ovde,kada nemam detektor........
Pa rekao sam da pretpostavljam da njih dosta ima detektor, nisam rekao da ga svi imaju :)....ovaj put ti preskoci anketu... :)
Sta je jos interesantno u svemu ovome???
Ajde, poneki su ispunili anketu....ali zasto niko nece ni reijeci da napise o detektoru sa kojim radi....kako funkcionise, koje su mu lose a koje dobre strane itd itd... ????
rammstein
11.06.2005, 01:55
E pa poslovne tajne se strogo cuvaju.
:36_11_1[1
Pozdrav svima!!!
Evo da ja prvi progovorim o svom detektoru.Zahvaljuju ci ljubaznoscu vlasnika ovog sajta Milanu(VELIKO HVALA)dosao sam u posed ovog detektora italijanskog proizvodjaca GRIFON.Sama firma Grifon ima dosta modela koji se odlikuju odlicnom cenom i perfomansama(citaj:j eftini a dobri da ne mogu biti bolji).U srednjoj klasi(cena:80 do 130 evra)imaju tri modela za povrsinsko trazenje i jedan model za podvodno-kao i za trazenje po plazama(surf model)3080.Modeli za povrsinsko trazenje su:3030,3040,3050.Mo j model 3040 je digitalna verzija modela 3030,za razliku od njega nesto je slabiji(model 3030 je klasican detektor bez ikakvih pokazivaca osim zvucne indikacije kao i fisher 1266).Model 3040 je fenomenalan detektor odlicne diskriminacije i FANTASTICNOG dometa.Dubinski domet je za nepoverovat.Manji komad olova bez problema registruje na 50 cm a neke stvari kao neku staru tacnu za kafu sam izvadio sa dubine od gotovo 1 metar(tacnije 97cm).Zavrsna obrada mu je odlicna kao i lezanje u ruci,lagan i dobro balansiran detektor.Ima veliku sondu od 26 cm spajder oblika(kopija fisherove sonde od 20 cm po obliku).Cak 8 tonova zvucne diskriminacije kao i digitalni pokazivac meta(ukupno 7 programiranih meta na displeju).Veliki je probirac po pitanju vrste baterije jer mu je sam pokazivac napunjenosti toliko osetljiv da ako je batrija neka kopija-fals-odmah pokazuje poluprazan kapacitet iako je baterija nova(to se meni desilo sa kineskim toshibinim baterijama).Detektor je nabijen snagom tako da je osetljiv extremno tako da je nemoguce raditi sa otvorenom sondom(all metal) kao i na jako prljavim terenima,ali zato iskljucivanjem pojedinih kategorija metala kao i manjim smanjenjem senzibilnosti sam detektor moze da se odlicno balansira i umiri.Pored spoljasnjeg zvucnika ima naravno i izlaz za slusalice,indikator napunjenosti baterije(mogu da se koriste i obicne i nikl-kadijumske)kao i indikator centra same pronadjene mete.Ovaj model ima jos jednu pojedinost(ispod poklopca baterija vidljivi su i istaknuti dva mala trimera-promenjiva kondezatora za podesavanje individualno prema svom ukusu)to nisam dirao jer sam i sam zadovoljan perfomansama i fabrickim podesavanjima.
Sam detektor je jednom recju odlican i prezadovaljan sam sa njime.Jos samo da dodam da je njegova klasicna izvedba model 3030 jaci za nekih 20% po dubinskoj snazi.Inace sa svojim modelom sam vadio male folise na 25cm kao od sale.A opet model 3050 je samo dizajnerski malo usavrsen model 3040 a elektronika je ostala ista kao i perfomanse.
Naravno zaboravio sam da spomenem da sama firma Grifon ima i skupe modele PI,RADAR,itd.....
Pozdrav svim posetiocima Vumisa i jedno pitanje za sve one koji se razumeju u tehniku.......
Naime sa drugarom se spremam da kupim jednu spravicu koja se zove
Locailezer 3000 Pro Plus Američkog proizvođača, ona košta nešto oko 23000 dolara bez carine, pa se jednostavno interesujem dali je ona toliko moćna kao što na sajtu piše tj. dalise iko sretao sa njom na terenu?
Ako želite da pogledate ovu i ostale "moćne " spravice pođite do www.com u isčekivanju odgovora puno pozdrava za celu ekipu.
Ganga............... ..
Ispitivanje se nastavlja jer dosta ucesnika se nije izjasnilo o vome :)
minelab explorer II.ne bi vise nista o njemu posto sam pisao u temi o testiranju detektora a ako treba nema problema:mad: :416: ,
Posto vjerujem da mnogi od vas posjeduju detektore za metal, zasto nebi svako napisao ponesto o osobinama istih, dosadasnjim uspjesima, dubinama na kojima se pronalaze predmeti njime i sl.... ???
Pored ovoga postavicu i jednu anketu u kojoj mozete da unesete kojim detektorima trazite...naravno imate mogucnost da izanerete vise detektora odjednom...
Pozdrav svima, slucajno sam naleteo na ovaj sajt i bas mi se svidja ovo caskanje na ove teme . Vec duze vreme se bavim ovim hobijem , promenio sam nekoliko detektora a sad vec duze vreme koristim minelab advantag . Nedavno sam dobio iz Amerike sondu od 14" excelerator i nije me odusevila. Ima li neko iskustva sa istom i kakva?
Budi pozdravljen u ime svih sa foruma...Posjedujem takodje Advantage ali nisam koristio nikada Excelerator sondu. Kupio sam extra 15' Coiltek ali nije posluzila svrsi (cak mislim da mi je pokvarila detektor). Inace znam da se te sonde dosta prodavaju i neko je zadovoljan a neko opet nije (kao ni ti). Ipak mislim da je najbolje ostati pri originalnim sondama.
Imamo isto misljenje po tom pitanju.Kakvo je tvoje misljene o Tesoro metal detektorima? Mom prijatelju je pre neki dan stigao jedan Tesoro , napisacemo nesto posle prvog vatrenog krstenja. Pozdrav!
Nisam imao prilike da radim sa njima ali sam citao dosta o njima. Svi kazu da tesorovi detektori imaju jako dobar i precizan disc i da su jednostavni za rukovanje. Sacekacemo vase vatreno krstenje :) i odmah cemo znati vise.
Evo mene ,najzad smo probali TESORO . U pitanju je model Cibola ,mene licno podseca(njegov rad ) na moj prvi detektor Fiser 1266 ,drugi je bio Spektrum XLT ,sledeci Fiser CZ 5 ,a sad Advantaz . Ono sto mi se svidja kod TESORA je to da je veoma lak ,jednostavan za rukovanje, tih pri radu (mada vise volim da se malo cuje rad detektora ) kao da je iskljucen. Svidja mi se i njegova reakcija na foliju, skoro je i ne primecuje.A ono sto mi se ne svidja, zasto me i podseca na 1266 je to da potkovice lepo kuca, a i malo je plici. To je bilo onako na kratko. POZDRAV!
Potkovicu ce ti lijepo "kucati" i Advantage, zavisi sve kako si podesio DISC i na kojoj dubini se nalazi ista ;).
Kada je potkovica u pitanju ne bi menjao Advantag za Fishera 1266 ,pa i CZ 5 .Inace DISC mi je odprilike uvek na 1/3 kruga . Tacno je da nekad registruje veci komad gvozdja ali ne kao Fisher .
Ja posjedujem fisherov CZ 7 i na njemu ne postoji Disc koji se moze regulisati. On posjeduje NOTCH filter koji ili prihvata ili ne prihvata neke metale. Inace ako sa njim trazim u sumi koja nije zagadjena onda trazim skoro uvijek bez disca a kada pronadjem neki predmet onda ga ukljucim da bih provjerio o cemu se radi. Ako je npr.doticna suma bogata predmetima onda se ne isplati traziti u rezimu ALL metal jr je dosadno pritiskati tastaturu da bi se prebacio u Disc modus. U slucaju da je suma bogata zeljeznim predmetima onda iskljucujem zeljezo kompletno, cisto da mi tonovi koje daje zeljezo ne izazovu glavobolju :). Inace CZ je 3 tonski ali se mora reci da npr signal za zeljezo ima dosta podvarijanti, sto opet zavisi od velicine, sastava i same dubine na kojoj se predmet nalazi. Sto se tice advantage-a on posjeduje stvarno dobar diskriminator i u mogucnosti je da iskljuci zeljezo, bitno koje je velicine. Ali ponekad se isplati iskopati i veci zeljezni predmet ili signal koji pokazuje da se radi o zeljezu a nalazi se na vecoj dubini (ovo se moze otkriti samo kopanjem :) )
Slazem se da ponekad treba iskopati i poneki gvozdeni predmet ,narocito kad su planinski tereni u pitanju. Vise puta sam tamo nalazio gvozdene alatke.Sa kojim aparatom trenutno radis?
vidim da si izmedju ostalih imao i spectrum xlt pa me zanima kakva su tvoja iskustva s njime, i usput s njime sam dobio o veliki disc (blue max maxima 1500 15" ) i osim sta poslije rada s njom boljela ruka (pa sam cak razmisljao o ugradnji kotacica na nju - plasticnih naravno) nemam nekih pozitivnih iskustava s njom u svakom slucaju nista nisam nasao vise nego i sa originalnim discom.
Sa kojim aparatom trenutno radis?Ovdje u Austriji radim sa XP Goldmax-om a kada sam u rodnom kraju onda koristim minelabov advantage i fisherov CZ 7 (po sumama).
@Frabrne
Veca sonda ti je dobra za vece predmete koji se nalaze na vecim dubinama kao i za trazenje porodicnih ostava ;). Za normalno koristenje detektora za mene je najbolja sonda do 20cm precnika, nije bitno o kojoj vrsti sonde se radi.
sad znam, ali prilikom kupnje nisam mogao birati jer ga je tip prodavao jedino u kompletu . mada kada budem totalno na ti sa detektorom probat cu je jos malo testirati na poznatim predmetima.
Ne znam koliko je teska ta whitesova sonda ali ja imam takodje jednu od 15' (za minelaba) i mogu ti reci da sam je samo jednom koristio i nisam bio zadovoljan njome
vidim da si trenutno online pa me zanima js jedna glupost vezana uz trazenje, naime na nekoliko mjesta sam dobio jak cisti signal i VDI broj koji pokazuje da je u pitanju nonferometal a prilikom prebacivanja na pokazivanje dubine pokazuje mi 10" (ponekad i vise) ali kopanjem nisam pronasao nista vec mi u toj rupi ponavlja opet isti rezultat. probao sam resetirati detektor i opet isto (isti rezultat i nakon nekoliko dana) ovo ti navodim zato da vidis da sam probao vise puta tako da iskljucim trenutnu mogucu pogresku detektora.
I verovatno ti je VDI + 95.MINERALI.
dubine pokazuje mi 10" (ponekad i vise) ali kopanjem nisam pronasao nista vec mi u toj rupi ponavlja opet isti rezultatPokazivac dubine na detektoru je relativna stvar i ne znaci da je tacan. Svaki pokazivac dubine je stelovan na odredjene predmete tako da pri pronalasku nekih drugih predmeta on ne pokazuje tacnu dubinu. Ne znam kako radi tvoj detektor ali recimo fisherov CZ 7 ima takodje pokazivac dubine. On je stelovan (justiran) na americke srebrne novcice (ne znam sad tacno koje). Znaci kada bi ti trazio te novcice onda bi ti detektor mozda i pokazao prilicno tacno dubinu na kojoj se isti nalaze, stime da bi oni morali lezati vodoravno u zemlji. Ja o tome razmisljam ovako: ako pokazivac, na skali od 1-10, pokaze da se predmet nalazi recimo na 8 (sto bi odgovaralo ca 20cm ako se ne varam) i ja iskopam recimo 20 cm duboko i jos uvijek ne pronadjem predmet, za mene to znaci da se radi o vecem predmetu na vecoj dubini. Takodje se moze reci da se tu nalazi i manji predmet ali na manjoj dubini. Nadam se da me razumijes sta sam htio reci. Znaci ako pokazivac pokazuje da se radi o srebrnom 1$ i on se nalazi (po pokazivacu) na 20cm i ti na toj dubini ne pronadjes taj novcic onda se na vecoj dubini nalazi predmet veci od toga novcica. Znaci ovdje se moze pricati o nekakvoj proporcionalnosti velicina-dubina. Na samom pocetku trazenja sa fisherom ja sam gledao na kojoj se dubini nalazi pronadjeni predmet sto je cisto gubljenje vremena. Sada jednostavno kopam. Svi ti pokazivaci su relativna stvar i cesto grijese. Ovo poznajem i kod Explorera II, posto moj prijatelj takodje ima problema sa tumacenjem vrijednosti prikazane na displayu :). Sve prikazane vrijednosti zavise od velicine, dubine i polozaja pronadjenoga predmeta a mi ne znamo kako on u zemlji lezi da bi mogli tacno protumaciti dobijenu vrijednost. Znaci bolje je i koji put vise kopati nego ostaviti neiskopano ;).
Spektrum XLT je dobar aparat, ali zelja za vece dubine me je naterala da tragam za dublje aparate. Svidja mi se njegova dobra diskriminacija i pouzdanost u radu. Preporucujem ti da radis sa originalnim fabrickim podesavanjima (coin, relic) .Ja sam probao vise programa koje sam skidao sa interneta ali na kraju se ponovo vracao na fabricke.Kad su vece sonde u pitanju ja licno nisam zadovoljan,i ponovo sam za varijantu sondi koje idu pri kupovini det. Prilikom rada sa Spektrumom nemoj da se oslanjas previse na ikonice na displeju vec prati zvuk aparata. Meni su ikonice jedino pomogle kad sam radio na plazi ,i kad su metalni EURi bili u pitanju. POZDRAV!
Ja sam probao vise programa koje sam skidao sa interneta ali na kraju se ponovo vracao na fabricke. ( Sman )
Objasnite mi malo ovu recenicu. Nije mi jasno kako mozes da usnimis neki program na detektor. O cemu se ovde radi , ili sam Ja pogresno razumeo.
Evo da ja pokusam objasniti...
Ne radi se o tome da ti sa interneta skines softwer za detektor nego se radi o razlicitim stelovanjima detektora iz iskustava drugih. Znaci neko je namjestao detektor na ovakvo ili onakvo zemljiste i dosao je (po njemu) na najbolje moguce stelovanje za tu vrstu zemljista (on to isto naziva programom)....nadam se da sam ti uspio objasniti o cemu se u stvari radi :)
Ne radi se samo o vrsti zemljista nego i o osetljivosti na pojedine metale . Spektrum ima jednu opciju da ga bukvalno "naucite" da reaguje ili ne reaguje na pojedine metale(naravno u pitanju je stelovanje}. Ko je radio sa njim i imao prevedeno uputstvo zna za to. Inace pre neki dan sam dobio katalog od MINELAB-a i DVD od istog na kome je prikazan rad njihovog novog modela TERA koji takodje ima ovu opciju.
Ko je radio sa njim i imao prevedeno uputstvo zna za to.
sad si me podsjetio pa ako tko ima prevedeno uputstvo za njega nek se javi pa da se dogovorimo.
Ako vlasnik mog bivseg detektora ima jos uvek to uputstvo, mozda bi mogao nekako da ti posaljem isto.
Ok, ali stvarno sam pomislio da usnimavate programe kao na kompu a ovo drugo mi nije ni palo na pamet. Rakoh sve pratim i o svim detektorima a sta je sad ovo , kako za to nisam cuo.
Za VUMIJA
Procitao sam tekst SOVEREIG i XP Gold max , pa me interesuje kakvo bi poredjenje bilo ADVANTAGE i XP Gold max ili ADVANTAGE i CZ 7 ( npr.kad je dubina u pitanu) . POZDRAV
Advantage - Goldmax
Koliko se sjecam advantage radi na ca 5 KHz a Goldmax na 18 KHz, samo po sebi govori da je Goldmax osjetljiviji na sitnije predmete. Iskustvo mi govori da je ipak i advantage jako osjetljiv na sitne predmete. Razlika je u tome sto ja koristim goldmax sa manjom sondom u odnosu na advantage. Pored toga advantage je dosta mirniji na zagadjenom zemljistu od goldmaxa sto je po meni posljedica vece osjetljivosti samoga goldmaxa. Ipak ko zeli da se bavi trazenjem novcica, preporucio bih mu goldmax-a.
Advantage i CZ 7
Ova dva detektora se ne mogu uporedjivati, jer je jedan vise za upotrebu na zagadjenim terenima (advantage) a drugi je daleko najjaci na cistim terenima (sume i podrucja koja se ne obradjuju). CZ 7 je, ako mu se osjetljivost smanji ispod 6, dosta nepouzdan pri pronalazenju sitnoga novca (sa sondom od 10 1/2'') a ako je osjetljivost veca ili =6 onda je prilicno "tezak" za upotrebu jer konstantno daje nekakve signale, posebno ako se sondom prodje blizu veceg zeljeznoga predmeta. Znaci Advantage je napravljen vise za obradivo zemljiste zagadjeno svim i svacim a CZ 7 je ipak bolji za trazenje po sumama. Nadam se da si koliko toliko zadovoljan odgovorom, mada ne vjerujem da sam nesto novo napisao :)
Da li neko nesto zna o "NEXUS" metal detektoru?
pozdrav!
Veliki pozdrav svima.Vidim da ovde retko ko spominje GARRETT 2500 sa TOS sondom.Molim vas ako neko zna kako se ponasa ovaj model na terenu neka mi kaze da ne bacam lovu uzalud.Unapred hvala
rammstein
22.01.2006, 22:31
Pozdrav Boki u ime svih nas i dobrodosao.......... Vidim da si nov na forumu,otezavajuca okolnost za pocetnika da se snadje u moru podataka i priloga.
Klikni na link i saznaces sve o Garrettu
http://www.vumidet.net/forum/showthread.php?t=174
Nigrianvs
13.09.2007, 23:30
Pa evo da i ja ubacim koju, posedujem XP-Goldmax 18khz mogu vam reci daje detektor Zabrinjavajuci ma ljudi ja nemogu da postignem da iskopam koloko on pronadje mala sala detektor je vrhunsko dostignuce tehnike,samo dobra lopata i kopati:26:
pike.sch
25.12.2007, 22:26
da kazem i ja cime se sluzim.imam vec 6 godina white,s eagle spectrum i poprilicno sam zadovoljan sa njim.nije od najgorih ni od najboljih zlatna sredina.a nije ni od najsretnijih no ima vremena.imao sam i dubinac pull star 2 koji mi je dosadio verovatno zato sto ga nisam znao koristiti.
pozdrav svim kolegama
evo i ja da kazem nesto nadam se pametno(korisno)
trenutno radim sa whites eagle spectrum-om imam standardnu i magnum 15" sondu (prevedeno uputstvo koje je slicno kao za xlt neko je trazio cini mi se)
i fisher cz 5 quicksilver sa 10" spider sondom
oba detektora sam modifikovao svojim potrebama i zadovoljan sam njima
spektrum koristim za prljave terene jer ima dobru diskriminaciju a podesavanjem moze da dobije i solidnu dubinu dok je cz5 dubok aparat ali treba dosta kopati jer mu je diskriminacija dosta ne pouzdana.
ako neko ima nekih pitanja ili neka iskustva za razmenu za ova dva detektora(sonde programi i slicno) BICE MI ZADOVOLJSTVO
Pozdrav svim posetiocima Vumisa i jedno pitanje za sve one koji se razumeju u tehniku.......
Locailezer 3000 Pro Plus Američkog proizvođača, ona košta nešto oko 23000 dolara bez carine, pa se jednostavno interesujem dali je ona toliko moćna kao što na sajtu piše tj. dalise iko sretao sa njom na terenu?
Ako želite da pogledate ovu i ostale "moćne " spravice pođite do www.com u isčekivanju odgovora puno pozdrava za celu ekipu.
Ganga............... ..
OKM je Nemacka firma!, localizer nije pravi georadar, to je magnetometar sa data logerom, kao i ostali njihovi uredjaji, nisam cuo rec hvale ni za jedan njihov uredjaj ni kod nas a ni u inostranstvu, medju njima ni za localizer, ako vec dajes toliku lovu, dodaj jos i kupi pravi GPR!
Pokazivac dubine na detektoru je relativna stvar i ne znaci da je tacan. Svaki pokazivac dubine je stelovan na odredjene predmete tako da pri pronalasku nekih drugih predmeta on ne pokazuje tacnu dubinu. Ne znam kako radi tvoj detektor ali recimo fisherov CZ 7 ima takodje pokazivac dubine. On je stelovan (justiran) na americke srebrne novcice (ne znam sad tacno koje). Znaci kada bi ti trazio te novcice onda bi ti detektor mozda i pokazao prilicno tacno dubinu na kojoj se isti nalaze, stime da bi oni morali lezati vodoravno u zemlji. Ja o tome razmisljam ovako: ako pokazivac, na skali od 1-10, pokaze da se predmet nalazi recimo na 8 (sto bi odgovaralo ca 20cm ako se ne varam) i ja iskopam recimo 20 cm duboko i jos uvijek ne pronadjem predmet, za mene to znaci da se radi o vecem predmetu na vecoj dubini. Takodje se moze reci da se tu nalazi i manji predmet ali na manjoj dubini. Nadam se da me razumijes sta sam htio reci. Znaci ako pokazivac pokazuje da se radi o srebrnom 1$ i on se nalazi (po pokazivacu) na 20cm i ti na toj dubini ne pronadjes taj novcic onda se na vecoj dubini nalazi predmet veci od toga novcica. Znaci ovdje se moze pricati o nekakvoj proporcionalnosti velicina-dubina. Na samom pocetku trazenja sa fisherom ja sam gledao na kojoj se dubini nalazi pronadjeni predmet sto je cisto gubljenje vremena. Sada jednostavno kopam. Svi ti pokazivaci su relativna stvar i cesto grijese. Ovo poznajem i kod Explorera II, posto moj prijatelj takodje ima problema sa tumacenjem vrijednosti prikazane na displayu :). Sve prikazane vrijednosti zavise od velicine, dubine i polozaja pronadjenoga predmeta a mi ne znamo kako on u zemlji lezi da bi mogli tacno protumaciti dobijenu vrijednost. Znaci bolje je i koji put vise kopati nego ostaviti neiskopano ;).
Ja bih imao da dopunim nesto u vezi meraca za dubinu nalaza.Merac dubine na svim detektorima na kojima je ugradjen iskljucivo pokazuje oko 12 inca.To nije u vecini slucajeva stvarna dubina detektora.Ovaj merac sluzi da ako detektor poka ze cilj pod pretpostavkom vece dubine da se pazljivo kopa i tek kada merac pocne da registruje treba biti obazriv kod nalaza jer moze u zemlji biti:eksploziv,moze se ostetiti predmet u zemlji i sl.To govorim zbog toga jer naprimer:u prospektu za neki detektor stoji dubina traganja 1,2m onda je besmisleno poverovati da i merac pokazuje takvu dubinu kod detekcije.Primam kritiku ako neko zeli da me ispravi u tome Ljuba
pozdrav svim kolegama
evo i ja da kazem nesto nadam se pametno(korisno)
trenutno radim sa whites eagle spectrum-om imam standardnu i magnum 15" sondu (prevedeno uputstvo koje je slicno kao za xlt neko je trazio cini mi se)
i fisher cz 5 quicksilver sa 10" spider sondom
oba detektora sam modifikovao svojim potrebama i zadovoljan sam njima
spektrum koristim za prljave terene jer ima dobru diskriminaciju a podesavanjem moze da dobije i solidnu dubinu dok je cz5 dubok aparat ali treba dosta kopati jer mu je diskriminacija dosta ne pouzdana.
ako neko ima nekih pitanja ili neka iskustva za razmenu za ova dva detektora(sonde programi i slicno) BICE MI ZADOVOLJSTVO
Pozdrav,rdio sam sa ovim aparatom i primetio sam kod testa u vazduhu da ispod obicne cigle ne vidi zlatni dukat u diskriminaciji a kamo li kod rimske cigle pa i kod obe u zemlji je stvarno lose.Kad eliminises ciglu on dukat ne vidi uopste i na 10 sm u zemlji
Pozdrav,rdio sam sa ovim aparatom i primetio sam kod testa u vazduhu da ispod obicne cigle ne vidi zlatni dukat u diskriminaciji a kamo li kod rimske cigle pa i kod obe u zemlji je stvarno lose.Kad eliminises ciglu on dukat ne vidi uopste i na 10 sm u zemljimislim da nijedan detektror ispod rimske cigle ne vidi novcice
:nixweiss::marc3::ec lipsee_Lose mislis :26:
Nigrianvs
29.01.2008, 00:21
Ispod cigle vidi XP ko neveruje dajem detektor ako nije tako:26:
i tesoro tejon registruje novcic ispod cigle ...skoro smo testirali tejona i cz3d koji na zalost to isto nije registrovao...
Ispod cigle vidi XP ko neveruje dajem detektor ako nije tako:26:
Rade dogovoreno, ti meni XP, a ja tebi XLT koji ne registrira ni rimsku cigletinu, a kamoli novac ispod nje. :26:
A kako bi bilo da isprobate koji detektor moze da vidi ispod rimske cigle manju tanku zlatnu mindjusu ili privezak? Sto se Xp-Goldmaxxa tice veoma dobro vidi folis od 12mm ispod rimske cigle na dubini oko 15cm. Mislim da svi detektori koji rade sa visljom frekvencijom imaju prednost u takvom slucaju. Mada moram reci da me je G-max II iznenadio kad je i on video folis mada malo slabije od Goldmaxxa i Tesora Germania.
Nigrianvs
29.01.2008, 16:46
enigma, no problemo ombre dogovoreno ali uz XLT ide i kilo mucenice da kad se razocaram u njega nasljokam od srece:totlach::26:
Mislim da vecina detektora moze vidjeti novcic ispod rimske cigle, e sad kako...to skontajte sami :)...u to se uvjerio i "kratki" kada je testirao Goldmaxxa i javio mi razocarano da ni on to ne moze...poslije je vidio da nije bio u pravu :)
enigma, no problemo ombre dogovoreno ali uz XLT ide i kilo mucenice da kad se razocaram u njega nasljokam od srece:totlach::26:
Prijatelju, uz XLT pride ide pečeni odojčić, bocun vrhunske mučenice i dva demižona zelenog silvanca, nakon ove uvodne inicijalizacije Spectrum će vidit ciglu i novčić ispod nje, tko zna možda mu se otvore oči i registrira kineski zid. :totlach: :26:
banebeograd
29.01.2008, 23:41
Prijatelju, uz XLT pride ide pečeni odojčić, bocun vrhunske mučenice i dva demižona zelenog silvanca, nakon ove uvodne inicijalizacije Spectrum će vidit ciglu i novčić ispod nje, tko zna možda mu se otvore oči i registrira kineski zid. :totlach: :26:
cika enigma, smem li se i ja prijaviti za taj test,
s obzirom na moju mladost i neiskustvo mogao bih biti u revijalnom delu ono kad se krene sa napadom na odojke svih vrsta sto zivih sto res pecenih :):totlach:
Vumi moram da te ispravim, to je bio Gmax! Posle one tajne je hvatao mnogo bolje dok je Goldmaxx to radio dobro odmah.
Vumi moram da te ispravim, to je bio Gmax! Posle one tajne je hvatao mnogo bolje dok je Goldmaxx to radio dobro odmah.
Cije su to tajne...vase :26:
Nigrianvs
30.01.2008, 14:48
Enigma prijatelju uzecu banabeograd da mi pomogne el ako to sve saspem u sebe videcu JA i moju pokojnu babu :totlach::26:
Vumi moram da te ispravim, to je bio Gmax! Posle one tajne je hvatao mnogo bolje dok je Goldmaxx to radio dobro odmah.Starost moj prijatelju, starost. Izvinjavam se na gresci, davno je to bilo :)
Cije su to tajne...vase :26:Nije nicija tajna nego zelimo i vas malo natjerati na testiranja i iznosenja misljenja i iskustava :)
cika enigma, smem li se i ja prijaviti za taj test,
s obzirom na moju mladost i neiskustvo mogao bih biti u revijalnom delu ono kad se krene sa napadom na odojke svih vrsta sto zivih sto res pecenih :):totlach:
Ako se slažeš, ti ćeš biti vještak i javni bilježnik, ako ne ide drugačije, da sve ispadne pošteno u našu korist. :totlach: :26:
Dobro je!:schwitz: Ja se vec uplasio da su ti Rade i Enigma poturili onu njihovu brlju!:marc3::000001 25:
Dobro je!:schwitz: Ja se vec uplasio da su ti Rade i Enigma poturili onu njihovu brlju!:marc3::000001 25:
Kratki, nema brljuzge, Rade i Ja proizvodimo vrhunske voćne esencije, kome ne odgovaraju, ima u pipi razređivača, pa neka si razblaži po volji.
Ako želiš, budi nam svjedok. :26:
Mislim da je bolje da ostanem pri onim vasarskim koktama, bozama i kabezama za svaki slucaj!
mislim da nijedan detektror ispod rimske cigle ne vidi novcice
Pozdrav,Varas se,postoji nekoliko vrsta detektora koji to mogu.Digitalni kao sto su naprimer:garret(koji hoces model to ne moze,Spectrum xlt.,minelab detectori itd.Hocu da kazem da covek treba daleko bezati kod kupovine novig digitalnih verzija detectora.To ne znaci da oni ne mogu naci nalaze u zemlji.Ali kada je rec o rimskom lokalitetu punom cigli i mineralnih kamenja onda su neefikasni i treba vaditi na sve sto svira.
A kako bi bilo da isprobate koji detektor moze da vidi ispod rimske cigle manju tanku zlatnu mindjusu ili privezak? Sto se Xp-Goldmaxxa tice veoma dobro vidi folis od 12mm ispod rimske cigle na dubini oko 15cm. Mislim da svi detektori koji rade sa visljom frekvencijom imaju prednost u takvom slucaju. Mada moram reci da me je G-max II iznenadio kad je i on video folis mada malo slabije od Goldmaxxa i Tesora Germania.
Pozdrav vi pricate o foliji ispod cigle a ne o nalazu koji bi mogao interesovati tragace.Predlazem da svi koji hoce neka zakopaju u zemlji naprimer oko 10 santimetara dukat ili prsten,pa iznad da se postavi cigla-obicna ili rimska.Onda sve to pokriti zemljom i probati raznim aparatima.Mislim da ce mnogi biti veoma iznenadjeni sta ce i kako koji detektor pokazati da se nalazi ispod zemlje.
Pozdrav vi pricate o foliji ispod cigle a ne o nalazu koji bi mogao interesovati tragace.ljubo mislim da se radi o rimskom folisu, a ne o foliji.lose si procitao:)
banebeograd
30.01.2008, 23:17
Ako se slažeš, ti ćeš biti vještak i javni bilježnik, ako ne ide drugačije, da sve ispadne pošteno u našu korist. :totlach: :26:
dogovoreno cika enigma,
ali odma da napomenem da ja bas i nisam neki karakter i kojekakvi odojci bi mogli da uticu na moj krajnji sud jer mi od njih momentalno dolazi do umanjenja moci rasudjivanja i pocinjem misliti onom drugom glavom/koja mozga nema/ heheh
dogovoreno cika enigma,
ali odma da napomenem da ja bas i nisam neki karakter i kojekakvi odojci bi mogli da uticu na moj krajnji sud jer mi od njih momentalno dolazi do umanjenja moci rasudjivanja i pocinjem misliti onom drugom glavom/koja mozga nema/ heheh
Ne sekiraj se, Rade je već naručio tri gejše drito iz Japana, da druga glava vodi svoju brigu, a ne našu. :26:
banebeograd
30.01.2008, 23:53
Ne sekiraj se, Rade je već naručio tri gejše drito iz Japana, da druga glava vodi svoju brigu, a ne našu. :26:
od danas tvoju i radetovu sliku nosim u novcaniku i slavim vas kao slavu,
ej bre ljudi tri gejseee, doslo vreme bolje ziv nego mrtav :26:
Pozdrav vi pricate o foliji ispod cigle a ne o nalazu koji bi mogao interesovati tragace.Predlazem da svi koji hoce neka zakopaju u zemlji naprimer oko 10 santimetara dukat ili prsten,pa iznad da se postavi cigla-obicna ili rimska.Onda sve to pokriti zemljom i probati raznim aparatima.Mislim da ce mnogi biti veoma iznenadjeni sta ce i kako koji detektor pokazati da se nalazi ispod zemlje.
Sa dukatom i prstenom ide bez problema bar sa ovim detektorom sto ja imam. Mene zanimaju tanje finije stvari, zato sam i napisao da se treba probati sa privescima i supljim zlatom. Rimski zlatni novcici znaju biti i te kako tanki. Sto s efolije tice nije lose i nju probati zato sto je po vrednosti najbliza zlatu, ali mislio sam na folis.
Sa dukatom i prstenom ide bez problema bar sa ovim detektorom sto ja imam. Mene zanimaju tanje finije stvari, zato sam i napisao da se treba probati sa privescima i supljim zlatom. Rimski zlatni novcici znaju biti i te kako tanki. Sto s efolije tice nije lose i nju probati zato sto je po vrednosti najbliza zlatu, ali mislio sam na folis.
Izvunjavam se loše sam pročitao
Nema problema Ljubo desi se!
Izvinjavam se ako sam se pogresno umesao!
Svaka pomoc oko EXPLORER SE-a bi mi dobro dosla.. Pa zato ko moze da pomogne neka pise nesto.
Hvala
Izvinjavam se ako sam se pogresno umesao!
Svaka pomoc oko EXPLORER SE-a bi mi dobro dosla.. Pa zato ko moze da pomogne neka pise nesto.
Hvala
Budi pozdravljen od strane svih korisnika foruma i dobro nam dosao!
Nadam se da ce se naci neko ko ti moze dati detaljene informacije o EXPLORERU, mada mislim da niko od ucesnika ne poseduje taj aparat. Moja licna iskustva sa njim su isto nikakva, pokusacu da ti nadjem i prevedem nesto sa stranih foruma. Navedi samo detaljnije sta te zanima.
Hunter, nema potrebe da isto pitanje postavljas na nekoliko mjesta i razlicitih foruma - dovoljno je na jednom!!!
Budi pozdravljen od strane svih korisnika foruma i dobro nam dosao!
Nadam se da ce se naci neko ko ti moze dati detaljene informacije o EXPLORERU, mada mislim da niko od ucesnika ne poseduje taj aparat. Moja licna iskustva sa njim su isto nikakva, pokusacu da ti nadjem i prevedem nesto sa stranih foruma. Navedi samo detaljnije sta te zanima.
Hvala Kratki! Pa, stvarno bih voleo da znam kako da od njega dobijem najvise sto mogu, da izvucen najvecu dubinu (zar ne bi smo svi)? To bi bilo glavno pitanje, ostalo cu na terenu da razradjujem. Skinuo sam nekoliko programa za njega, pa ako i ti imas neki ne bi bilo lose da mi prosledis! Hvala
I izvinjavam se Vumiju sto sam sam postavio isto pitanje na vise mesta!
avukadi2
07.03.2008, 17:30
Pozdrav ekipa.Sad sam malo razočaran što samo ja imam tesoro vaguero,mada ga još nisam najbolje skužio.
banebeograd
07.03.2008, 17:36
Pozdrav ekipa.Sad sam malo razočaran što samo ja imam tesoro vaguero,mada ga još nisam najbolje skužio.
pozdrav avukadi i dobro dosao na sajt,
taj sam aparat i ja hteo za sebe,pa sam ga jednom i probao...
kakav je problem koji imas sa vaqerom...
jel tvoj model sa kutijom ispod ili iznad stapa...
pozzzzz
avukadi2
07.03.2008, 18:22
Bane hvala na dobrodošlici.Ovo je model sa kutijom iznad štapa,ako mislimo na isto.vrlo malo sam ga koristio i pronašao sam neke stvari ali na nekih 10 do 15 cm.Ili ga ne koristim kako treba ili ne može dublje.
Ganga............... ..
pozdrav dobara je to masina ja imam exp4000 pro basis to je skoro isti sto posto isplativ
banebeograd
07.03.2008, 18:58
pozdrav dobara je to masina ja imam exp4000 pro basis to je skoro isti sto posto isplativ
pozdrav edo,
jesi li nasao nesto sa tim aparatom,
kako se pokazao na terenu...
pozzzzzz
Bane hvala na dobrodošlici.Ovo je model sa kutijom iznad štapa,ako mislimo na isto.vrlo malo sam ga koristio i pronašao sam neke stvari ali na nekih 10 do 15 cm.Ili ga ne koristim kako treba ili ne može dublje.
avukadi imas dobar aparat,nemoj da brines,a ako oces jos malo dubine kupis vecu DD sondu i imas jedan od najboljih aparata...
avukadi2
07.03.2008, 22:43
Puno hvala "laki" vidim da ih ljudi slabo posjeduju pa pomislih da sam nabavio krivu mašinu. Nabavit ću novu sondu pa ćemo da vidimo,tvoja procjena koliko jaka dd sonda mora da zadovolji malo veću dubinu.
Mislim da vecina detektora moze vidjeti novcic ispod rimske cigle, e sad kako...to skontajte sami :)...u to se uvjerio i "kratki" kada je testirao Goldmaxxa i javio mi razocarano da ni on to ne moze...poslije je vidio da nije bio u pravu :)
Mislim i da kažem da discriminator tipa "TR disc"modusa kod detektora to nije moguće jer detektor u modusu razlikovanja ne reguliše efekat zemlje i zbog toga gibi u dubini i do 30% detekcije a da ne govorimo i o prepoznavanju cilja.To mogu prepoznati samo iskusni tragači.
Puno hvala "laki" vidim da ih ljudi slabo posjeduju pa pomislih da sam nabavio krivu mašinu. Nabavit ću novu sondu pa ćemo da vidimo,tvoja procjena koliko jaka dd sonda mora da zadovolji malo veću dubinu.
nema jaka ili slaba DD(veca) sonda za tvoj aparat trenutno je samo jedna i to 12"x10"...
avukadi2
07.03.2008, 22:52
vumi molim te pomozi mi , kako tipkati citate
vumi molim te pomozi mi , kako tipkati citate
Stisni gumb " Citirati " i tipkaj. :26:
avukadi2
07.03.2008, 23:27
nema jaka ili slaba DD(veca) sonda za tvoj aparat trenutno je samo jedna i to 12"x10"...
ne razumjem laki dali ima veća jer je u mene ta 12" #10"
ne razumjem laki dali ima veća jer je u mene ta 12" #10"
jel ova? koliko ja znam nema veca ,ali izgleda da i ti nisi previse aktivan u trazenju,samo uporno...
Avukadi kao sto ti je Laki vec rekao to je dobar aparat, trebas obratiti paznju na stelovanje i trebao bi ga opremiti DuplomD sondom 25x30cm. Kod stelovanja moras kao prvo korektno napraviti GrounBalans da bi dobio maksimalnu dubinu, za pocetak mozes raditi u fiksnom stelovanju, tu gubi malo na dubini ali nije tragicno.Treshold mora biti okrenut skroz u desno do kraja nakon izravnavanja Ground Balansa tada je naj dublji, Sens skoro do crvenog i nemoj preterivati sa filterom za gvozdje Diskom, dovoljno je ako ga stavis izmedju gvozdja i folije. Vezbaj stelovabja kad god imas vremena te masine traze precizno stelovanje, imam isti taj aparat i svidja mi se u potpunosti sve na njemu.
avukadi2
08.03.2008, 13:10
Avukadi kao sto ti je Laki vec rekao to je dobar aparat, trebas obratiti paznju na stelovanje i trebao bi ga opremiti DuplomD sondom 25x30cm. Kod stelovanja moras kao prvo korektno napraviti GrounBalans da bi dobio maksimalnu dubinu, za pocetak mozes raditi u fiksnom stelovanju, tu gubi malo na dubini ali nije tragicno.Treshold mora biti okrenut skroz u desno do kraja nakon izravnavanja Ground Balansa tada je naj dublji, Sens skoro do crvenog i nemoj preterivati sa filterom za gvozdje Diskom, dovoljno je ako ga stavis izmedju gvozdja i folije. Vezbaj stelovabja kad god imas vremena te masine traze precizno stelovanje, imam isti taj aparat i svidja mi se u potpunosti sve na njemu.
U mene je sonda slična ovoj što je laki postavio na slici samo ima 6 polja(krugova )u njoj i dimenzije su joj 25+21,50 cm.Skužio sam da mi je mali imbus šarafić na Ground Balansu labav pa balans nije imao funkciju,vjerojatno je to bio jedan od razloga.Pozdrav.
To je standardna sonda koju ti imas i ako hoces da dobijes na dubini moraces uzeti ovu koju je laki postavio.
poz. svima na forunu imam pitanje za iskusne : kakvi su aparati za terene koji su prljavi i oni koji to nisu [ sume ] naravno dubina koju postizu [ novcic - veci predmet bronzana figura od 10 cm ] kako se ponasaju sa velikom mineralizacijom zemljista a to su : fiser- id edge, tesoro - de leon, garet gtp 1350 . Kolika je cena fisera cz 7 cz 70. Hvala svima.
I.Dzon, postavi ovo pitanje kao novu temu, nemoj da je mijesas sa ovom - hvala.
Pozdrav, svima,...
Još kao mali sam prekopavao dvorište (kuća je sagradjena krajem 19veka...)... i najveći pronalazak mi je bila malena potkovica.
Volim da gnjuram i ove godine sam osim naočara za plivanje, disaljki, maski,... našao i 31.10e i 18k 10,16g prsten.
Pošto u ravnici nema mora, odlučio sam da kupim detektor.
Nakon sedmice pretraga, foruma, testova,... i u skladu sa mogućnostima uzeo sam Fishera F70.
Pošto je dvorište izuzetno zagađeno, pokazivao je svašta na svakom koraku,... otišao sam na tavan. U zemljanom podu tavana sam ga isprobao i našao uglavnom novije novčiće, od 1974 pa na ovamo, čiodu, čauru od metka, neispaljeno zrno,... detektovao je i metal u omotu od schwepsa, koji je bio na površini...
Večeras sam opet izašao u dvorište, i malo se igrao sa podešavanjima, a pošto je početak kopao sve moguće :) Zanimljivo, bar meni početniku je da je registrovao i alu foliju težine 0,05g...
Videćemo kako ću se snaći kad izađem u šumicu, ili na poljanu :)
Nadam se da će biti zanimljivih fotki...
Odakle si iz Vojvodine - Darko?
Novi Sad, Grbavica,... još uvek u kombinovano građenoj kući (do metar cigla, a na gore čerpić i naboj)
Imaš dobar detektor Darko samo nastavi budi uporan,nađi neki teren pravi i cepaj,biće nalaza.
dali neko poseduje detektor minelab e trac,i ako ga neko od vas i ima dali bi hteo nešto više o njemu da napiše..ja trenutno imam deusa i veliku i malu sondu uglavnom radim sa velikom,i nisam baš nešto najsrećniji sa njim,ima dosta mana.. ima dobrih stvari sve u svemu osrednji aparat...moje mišljenje nadam se da će ovi iz xp-a nešto uraditi na poboljšanju istoga..
Ja ga nemam ali sam u ozbiljnoj nameri da ga nabavim!
Posmatrao sam ga na terenu, veoma stabilan precizan, lagan, ima dobru diskim, i displej kvalitetan!
E sad ne znam el ima negde polovan i koliko se krecu cene?
Nigrianvs
11.02.2013, 01:01
Nece vama pomoci ni dva minelaba i tri deusa zajedno...
Tereni su pretezno ocisceni od rimskih i ostalih zveckalica gde vi radite.
Najsigurniji prirodni detektor kod svih nas.:26:
Desert Walker
12.02.2013, 10:09
....spodoba iz Zvjezdanih staza ??? :)
Explorer 2 se , sve je isto kao na Etrac-u osim sto ne poseduje USB za povezivanje sa racunarom
Ja ga za tri godine koliko sam ga posedovao nisam ni jednom ukljucio.
Sta da vam kazem za Etrac , ako ga nadjete polovnog za nekih 500-600e u dobrom stanju vredi uzeti
Univerzalac , dobro izbalansiran, jeftine dodatne sonde .... to je to ukratko
tracker 4-bonty hunter
3-modes operation
2 tone audio diskrim
....za sada nema boljeg,americki..ma nako
Sta ja da kazem od pocetka ove teme ovo mi je peti detektor
Rucni rad ,fischer cz5,whites eagle spectrum, minelab etrac,gpx4500
Svaki je imao svoje prednosti i mane ,ne bih izdvojio ni jedan
Verovatno cu se na kraju vratiti opet na ovaj prvi ,posto je jos uvek u mom posedu :)
agrippa sto se ohladi od gpx4500?
Desert Walker
07.04.2013, 08:48
ja sam juce testirao malo ADX-a. mozda ne zvuci zanimljivo,ipak je to niza klasa detektora ali bi se mnogi ugodno iznenadili kad bi ga iznijeli na prljav teren. meni na njemu iskreno najvise fali Iron Volume,da pojacam ton zeljeza i da ga odvojim od visokog tona. ovako on to sve izbaci ali se bojim da smece ne zamaskira nesto fino.
basta je bil okruzena supama i kucom koja je u ratu izgorila. ima smeca u ogromnim kolicinama. na tom mjestu kad upalim Gmaxx nema sanse da radim,jauce ko neka zvijezda Granda :) , ali sa ADX-m je lako. SENS je moguce nategnuti do kraja i nece zvrndati mnogo.
ne moze se porediti sa duplo skupljim bratom ali ce on vec reci svoje u sumi gdje nema smeca.sutra na teren ,u vukoyebinu gdje su nekakve rusevine pa cemo vidjeti.
IVLIANVS
11.07.2013, 14:15
predlazem da se ponovo postavi glasanje na temu koji detektor koristite?
mislim da se stanje do sad bitno promenilo,vidim da je glasanje pocelo 2005.cisto sumnjam da se fisher aparati i dalje najvise koriste...a sad se moze staviti i detektor domace radinosti u izbor,posto vise nije tabu tema :)
sta kazete?
Desert Walker
11.07.2013, 14:55
glasam "za" !
Moze i meine zanima sadasnje stanje......
Desert Walker
11.07.2013, 19:51
vjerujem da ima vise vlasnika XP-a nego ranije
A i Tesorovih aparata sigurno duplo više
Posle ovog savršenstva nazvanog v.3 mislim da će korisnika XP-a biti još manje!
Nigrianvs
11.07.2013, 21:49
sto god manje XP-a
to bolje za ostale ljute makine
Desert Walker
11.07.2013, 22:27
kad kazem XP ne mislim samo na DEUS-a. nazalost danas svi kojima se pomene XP odmah Deus padne na pamet.
mislim da ima mnogo vise korisnika XP-a nego prije a nisam mislio ih da ima vise nego drugih masina.
ja imam 2 XP-a a ako budem kupovao opet kupujem Tesoro (s tim da GmaxxII ne ide nigdje :) ).
IVLIANVS
11.07.2013, 22:47
i ja sam slicnog misljenja...ne secam se da sam skoro sreo na njivi nekoga sa fisherom
umesto troy (za koji nisam ni cuo) ubaciti garet a umesto ostali-staviti detektor domace radinosti
mislim da ce najvise biti xp i garet aparata
pike.sch
11.07.2013, 22:47
Hoce li neko pokrenuti novu temu vasi detektori 2013?
Pa ko vam brani da postavite novu temu i stavite ispitivanje u istu, sve sa vrstama detektora koje znate?
Desert Walker
13.07.2013, 14:53
sta se desi sa temom? nemojte da je ja postavljam ,ionako previse pricam i zapitkujem...da ne bude "JOOOJ OPET ONAJ DW ..." :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.