PDA

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Jos jedan nepoznati predmet

Vumi
18.08.2005, 12:25
Ovdje je jos nesto slicno (bar po izgledu) ovim predmetima
http://www.vumidet.net/forum/showthread.php?p=295 7#post2957

Pronadjen je na sasvim drugom mjestu ali mislim da bi funkcija mogla da bude ista kao i sa gore navedenoga linka. Od koga je materijala ne mogu tacno da kazem, da li se radi o necemu posrebrenom ili ne, ne smijem reci. Imam osjecaj da se ispod toga sjajnoga sloja nalazi nesto kao zelena plastika. Cudno mi je to ako se radi o plastici, onda bi se radilo o predmetu iz blize proslosti...ovdje se onda postavlja pitanje- ako se radi o blizoj proslosti, zasto je uradjen na tako primitivan nacin. Ovdje mislim na samo ukrasavanje predmeta. Da cujem sada vase misljenje pa mozda i rijesimo sve to

rammstein
17.03.2006, 22:42
Vumi nebih znao da ti kazem o cemu se radi,ali bih samo skrenuo paznju da se plastika upotrebljavala daleko pre ove danasnje plastike....

zlatkovics
17.03.2006, 23:59
Pozdravljam Vumi,
Meni se cini da se ovde radi o potpuno istom predmtu kao i pre nisam siguran o cemu se radi ali moram reci da su nasi stari sve do 50-ih god proslog veka koristili slicne predmete kao kopce (barem u mom rodnom kraju)

terminus
18.03.2006, 01:06
Mislim da je Zlatkovics na dobrom tragu kada je u pitanju namijena i vrijeme predmeta.

Vumi
18.03.2006, 14:45
radi se o kopcama, to su potvrdili i nijemci, u svakom slucaju lijepo je vidjeti da se i ovdje moze doci do rjesenja sto se tice razlicitih stvari :)