PDA

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : ACE 250 vs F-2

chipps
13.01.2011, 09:18
Garett ACE 250 ili Fisher F2?

Cijenom su tu negdje, e sad koji je bolji od njih ili koji bi meni više odgovarao.

Naime,
korstili bi se na neistraženim lokalitetima vezanim uz 14. - 15. stoljeće.
Nažalost dio njih je u šumi i dosta je humusa stovreno tokom godina.
Drugi dio je u dosta močvarnom području...

A također me zanima kako bi ti detektro reagirali na veliku prazninu u zemlji?
Ovo me zanima budući da me zanimaju i vojni bunkeri iz vremena prije II. sv. rata. Naravno ti bunkeri su dobro armirani i da li postoji šansa da ih jedan od ta dva detektora vidi.

Hvala.

P.S. Imate pivu dok dođete u RH. :)

agrippa
13.01.2011, 14:32
Za namenu koju si opisao mislim da nije dobar ni jedan.
Do duse za pogodnu masinu treba dodati jos koji evro vise
npr minelab musketir ili nesto toga tipa
To sa bunkerima ,mislim ako ga ne trazis ciljano(znas da je tu negde) tesko da ce ga i jedan detektor pronaci

chipps
14.01.2011, 09:02
Koliko taj detektror košta kod nas? Ima li tko rabljani za prodaju?
Ma znam da je taj bunker tamo u jednoj šumi jer ih je okolica puna... :)

agrippa
14.01.2011, 13:37
Sinoć sam gledao na History kanalu istrazivali su bunkere tj rovove iz 1 rata
Inzinjeri su ukopavali tunele 15m ispod zemlje i tu je bila stacionirana vojska njih nekoliko hiljada (kompletne mreze tunela ,netaknute ,samo ulazi zatrpani)
Istrazivacima je trebalo sedam dana da pronadju jedan od ulaza sa svim zivim masinerijama za kopanje , geo radarima ,i ostalim detektorima poslednje generacije
Zanimljiva emisija, ima vise delova

chipps
14.01.2011, 14:16
tak nešt ću i ja nać pa ću vas onda zvati na feštu...

kratki
14.01.2011, 14:19
Po meni bi trbao uzeti XP ADX-250, za tako nesto super.......

chipps
14.01.2011, 16:52
Po meni bi trbao uzeti XP ADX-250, za tako nesto super.......

Ovo je šala ili :475: ?
Ako nije šala pretpostavljam da je riječ o nečemu dosta skupljem od minelab-ovog muskketeer-a.

razlika?

chipps
15.01.2011, 17:42
Da ne otvaram novu temu, pitanje:

XP ADX250 vs Minelab Musketeer Advantage?

zašto jedan a zašto drugi?

oba su ovdje spomenuta, oba recimo dobavljiva, šta uzeti s obzirom na gore opisano?

Nigrianvs
15.01.2011, 18:35
Po meni XP Ovaj slabiji model
jeftiniji je od minelaba a iz iskustva sto radim sa Xp-om
meni je jednostavniji i lezimi.
U sustini svaki detektor pa i onaj najslabiji je dobar kada radi na neprerovanome terenu

kratki
15.01.2011, 22:26
Xp je jednostavniji za rukovanje, malo je jeftiniji, ima ugradjen odasiljac za bezicne slusalice sto je velika prednost u sumi, radi sa niskom frekvencijom sto je odlicno za militariju, laksi je, baterije drze do 60h itd.......
Mislim da je dosta razloga sto XP ;))

agrippa
17.01.2011, 10:55
Slazem se , namerno sam napisao Minelab musketir ili nesto toga tipa, svaki proizvodjac ima neki detektor iz nize klase napravljen za militariju sve je stvar ukusa
Ace 250 i F2 su entrilevel detektori i po meni su vise za plazu

Vumi
17.01.2011, 14:13
Oba detektora rade na istoj frekvenciji i oba su jednostavna za upotrebu. Prednost dajem minelabu jer posjeduje manuelni ground balans i PinPoint funkciju :)

ArchNosferatu
17.01.2011, 18:09
Bez Bugarina nema udarca! Da li je neko probao Wave II? Od Kladova do Negotina svi ga koriste i razvalili su se od nalaza...

Vumi
17.01.2011, 18:16
Jel to mislis na Samsungov Wawe II i njegov program za detekciju metala :)?

maximus379
17.01.2011, 18:29
Nisam imao prilike da vidim taj XP u akciji ,sem na forumima i mislim da je za celu klasu ispod musketara sa kojim radim nekoliko godina.Od XP -a u klasi musketara je ADVENTIS II koji je i sa cenom tu negde.
Radio sam vise puta i pored mnogo skupljih masina,i veruj mi za srebro nisam vido bolju masinu od musketara ,za bronzu je malo slabiji.Nadam se da sam malo pomogao:)

Deki
17.01.2011, 20:32
Kako radi Maximus na zuto to si nam precutao?

maximus379
17.01.2011, 21:51
Za zuto treba malo smanjiti diskriminaciju,ali onda hoce da javi i poneki ekser i obavezno foliju,jer ona ima skoro istu provodnost kao zlato:)
Provereno:)
Nasem prijatelju koliko sam ga razumeo treba aparat za srednjevekovni i WW2 teren,na prvom nece sigurno da ga razocara jer tu ima dosta srebra a za drugi nemam pojma jer ne trazim na takvim terenima.
Jedino ako nece da lovi srebrne metke kojim su lovili vukodlake:)
Za obadva tipa terena mu treba neka skuplja masina tipa Gmaxx,Goldmax,Explor er,ali to je samo misljenje jednog neiskusnog tragaca koji ima jaku zelju da postane veliki! :)

Vumi
17.01.2011, 21:59
Za srebrne novcice je frekvencija advantagea odlicna jer ista jako dobro reaguje na srebro.

I.Dzon
18.01.2011, 00:07
Bez Bugarina nema udarca! Da li je neko probao Wave II? Od Kladova do Negotina svi ga koriste i razvalili su se od nalaza...Koliko sam ja cuo, taj detektor je u nizoj klasi pogotovo njegova stabilnost i dubina.U tom kraju mnogi koriste Cezara i on sije Wave II.

I.Dzon
18.01.2011, 00:14
Minelab musketar adventis je izuzetan za srebro,skidam kapu.Ima manu,hoce da pravi masku ali iskusniji to osete.Moj predlog je CZ 3D Gold serija sa sondom 28 cm dobar za sve i ima dobru dubinu,diskriminacij u,pipoint, dubok za militariju.malo skuplja masina od ostalih ali se isplati.

chipps
18.01.2011, 08:15
Minelab musketar adventis je izuzetan za srebro,skidam kapu.Ima manu,hoce da pravi masku ali iskusniji to osete.Moj predlog je CZ 3D Gold serija sa sondom 28 cm dobar za sve i ima dobru dubinu,diskriminacij u,pipoint, dubok za militariju.malo skuplja masina od ostalih ali se isplati.

Ceska zbrojovka ? :19:

chipps
18.01.2011, 08:20
Za zuto treba malo smanjiti diskriminaciju,ali onda hoce da javi i poneki ekser i obavezno foliju,jer ona ima skoro istu provodnost kao zlato:)
Provereno:)
Nasem prijatelju koliko sam ga razumeo treba aparat za srednjevekovni i WW2 teren,na prvom nece sigurno da ga razocara jer tu ima dosta srebra a za drugi nemam pojma jer ne trazim na takvim terenima.
Jedino ako nece da lovi srebrne metke kojim su lovili vukodlake:)
Za obadva tipa terena mu treba neka skuplja masina tipa Gmaxx,Goldmax,Explor er,ali to je samo misljenje jednog neiskusnog tragaca koji ima jaku zelju da postane veliki! :)

Tako je, treba mi za od 12 st. pa nadalje (za sada) i za teren na kojemu su građeni bunkeri za obranu od Mađara, Rusa i ostalih najezda... :)

chipps
18.01.2011, 08:23
Ok budući da smo preskočili ACE 250 i F2 te se usredotočili na nešto skuple, nadam se i bolje detektore ajde da vas još malo iskoristim i pitam.
Kako se ovaj detektor Minelab xTerra 305 nosi s Musketeer-om i xd adx250 ?

Vumi
18.01.2011, 11:34
Chipps, jel ti stvarno mislis da ovdje mozes dobiti odgovore na sva tvoja pitanja u vezi poredjenja raznoraznih modela detektora? :)

I.Dzon
18.01.2011, 11:41
Ceska zbrojovka ? :19:Dobra je to masinica,izuzetan celik.:680: .Fisher CZ 3D sa 28 cm sondom u Ameriku se krece oko 800 dolara u Evropu oko 800-900 eura.Druze moj ti je savet da ne cackas po tim bunkerima,nije zdravo za iskusnije a o pocetnicima da ne pricam.

chipps
18.01.2011, 11:56
Chipps, jel ti stvarno mislis da ovdje mozes dobiti odgovore na sva tvoja pitanja u vezi poredjenja raznoraznih modela detektora? :)

Naravno da da...
Pa valjda znate neki klinac o tim detektorima, meni su za sad oni različiti po boji, načinu držanja i broju tipkica ili šarafića...

X-Terra 305, kakav je u odnosu na ove naveden?
Kakav je uopće?

chipps
18.01.2011, 11:58
Dobra je to masinica,izuzetan celik.:680: .Fisher CZ 3D sa 28 cm sondom u Ameriku se krece oko 800 dolara u Evropu oko 800-900 eura.Druze moj ti je savet da ne cackas po tim bunkerima,nije zdravo za iskusnije a o pocetnicima da ne pricam.

Bio sam ja u dosta tih bunkera i pretežno su prazni ali su kao građevine odlični i na neki način fascinantni jer su jako dobro skriveni i dosta tajanstveni.

Vumi
18.01.2011, 12:23
Naravno da da...
Pa valjda znate neki klinac o tim detektorima, meni su za sad oni različiti po boji, načinu držanja i broju tipkica ili šarafića...Mislis da mi ovdje samo cekamo kada ce izaci nekakav novi model detektora kako bi ga kupili i isprobali, pa kada neko kao ti dodje i pita, sta mislimo o razlici izmedju ovog i onog modela, spremno damo odgovor.....tesko da je bas tako, jer kada neko kupi detektor on ga zadrzi sve dok ne ispusti dusu (mislim vecina od nas) a u medjuvremnu izadje 100 novih modela...ti sada vidi. :)

chipps
18.01.2011, 13:26
Mislis da mi ovdje samo cekamo kada ce izaci nekakav novi model detektora kako bi ga kupili i isprobali, pa kada neko kao ti dodje i pita, sta mislimo o razlici izmedju ovog i onog modela, spremno damo odgovor.....tesko da je bas tako, jer kada neko kupi detektor on ga zadrzi sve dok ne ispusti dusu (mislim vecina od nas) a u medjuvremnu izadje 100 novih modela...ti sada vidi. :)

Ma ne to Vumi...
Nego ono, možda ga netko ima, možda je netko imao i još koji uz taj i tako...
Sasvim mi je jasno da se tehnika ni u kojem poslu ne može u praksi pratiti u potpunosti.