Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : 10 Lepti 1847 Grcka
sta sve zemlja krije :)
steta za rupu a i za kvalitet
Ja bih prije rkao da se radi o austrougraskom novcicu i to kovanom u madjarskoj :)
samo ako je kopija :) na slici se ne vide slova i brojke, na zalost ali uzivo se lepo vidi da jeste grckih 10 lepti iz 1847. i danas sam iskopao jos jednu , iz 1912 , sliku postavljam kasnije.
eclipse4
10.03.2011, 19:37
svaka vama cast,da me neko ne shvati pogresno....al ja bih to bacio da nadjem na teren....
nemam puno terena za novcice tako da mi je svaki nalaz drag, znaci ne bacam nista sto nadjem. meni je ovo jos uvek hobi :)
eclipse4
10.03.2011, 20:01
ma naravno da je hobi...ja kad bih stigao u situaciju ko neka "doticna gospoda" da skupljam olova,limenke i gvozdja po njivama ne u cilju da ociste teren vec da refundiraju gorivo....tad bih detektor poklonio ako nemogu prodati i vise ne bih krocio na njivu....usput,jos cuvam kovanice od 1800 i neke do 2000 neke koje sam nasao po njivama.sada vise ne skupljem nista sta ima cifre a da nisu x,i,v.itd... ;)
dragi kolega, nemaju svi mogucnost za " luksuz" da svakog dana potrose 10,15 eura za gorivo zarad odlaska na teren, tako da nemam nikakve reci kritike za snalazljivo/ekonomicne ljude.
nego , da ne bi tema odlutala offtopic pozeli mi srecu da nadjem jos neku kvalitetnu grcku kovanicu pa da napravimo jednu "forumsku ivkovu slavu " :D :D
eclipse4
10.03.2011, 21:08
dragi kolega nije prica o luksuzu...pricao sam kako sam i ja poceo....u svakom slucaju zelim ti srecu da se obradujes time sta te obradovati da ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.