PDA

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : morska obala


Oto
13.10.2005, 03:42
Muče me nekoliko problema za koje se nadam da nisu kronične kod svih sa VLF detektorima.

Morska obala, pješčano-sljunčana mokra i vodljiva, NORMAL DISC.
pišti od od 0-8 nema šanse da nađeš mjesto bez signala kako bi mogao napraviti pripremu za GROUND ADJUST mod. probao sam nad vodom ali nema balansa do kraja skale, možda negdje griješim ali u u manualu piše
"provjeri teren sa NORMALNIM . modom ako nema metala prebaci na GROUND diži i spuštaj sondu , uz to pomići potenciometar balansa zemlje dok ne izgubiš signal. Na kopnu to mi uspijeva tek na osmici a inaće sa NORMAL DISC. ispod dva "hvata" zemlju, ma nije valjda crvenica tako teška mineralima zemlja???

Znam samo da je naš pjesak bogat feromagnetičnim zrncima jer sam ih znao kao klinac skupljati sa jakim magnetom,dva tri prolaza i imaš vrečicu zrnaca s kojim poslije možeš vizualizirati magnetske silnice.
____________________ ____________________ _________________
Your 1270 gives you two ways to search in all-metal operation: (1) by setting
your NORMAL DISC to 0, or (2) by turning on the ALL METAL
GROUND ADJUST (rotate knob clockwise). When using the ALL-METAL
GROUND ADJUST mode, only the VOLUME and the SENSITIVITY controls
are still active: you have temporarily disabled the other controls on
the 1270 (it becomes the “primary” operating mode, as explained above). In
this mode, you must manually adjust the 1270 for the type of ground you
are searching. Turn the GROUND ADJUST knob switch on (to about “1”),
and the sensitivity to about “8”. Make sure the search coil is not near any
metal. This may be tested quickly by pulling the trigger switch and sweeping
over an area of about one square foot. If no signal is detected, release
the trigger switch and raise the search coil off the ground, and lower it back
down two or three times (also known as “bobbing”). If an audible sound is
heard, turn the GROUND ADJUST knob slightly clockwise. Repeat this
procedure until no sound is heard when raising and lowering the coil to the
ground. Once you have the 1270 balanced to the type of ground you are
searching, you may begin sweeping the coil at a comfortable pace.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Vumi
13.10.2005, 12:43
Ne poznam fisher 1270 ali znam kako radi Fisher CZ 7. Sto se tice podesavanja detektora na mineralizaciju zemljista radi se tako sto se detektor prebaci u modus ALL metal, pritisne se (i drzi) dugme PIN POINT i onda se sonda spusta i podize od zemlje stime da se potenciometar GROUND okrece sve dok ne nestane bilo kakvoga signala pri podizanju i pri spustanju sonde. CZ 7 ima takodje jos jedan prekidac (taster) koji sluzi da se detektor prilagodi normalnijem zemljistu i zemljistu koje je puno minerala, kao sto su neke vrste pijeska ili morska voda.
Mozda si naisao na mjesto koje je previse zasiceno mineralima ili u tvom slucaju crvenom zemljom i detektor samim tim nema mogucnosti da sve to izbalansira. Znam da sam jednom trazio na takvom mjestu i da sam imao dosta problema sa podesavanjem grounda i koliko se sjecam da je bio negdje pri kraju.

Oto
14.10.2005, 00:29
Ne poznam fisher 1270 ali znam kako radi Fisher CZ 7. Sto se tice podesavanja detektora na mineralizaciju zemljista radi se tako
Znam da sam jednom trazio na takvom mjestu i da sam imao dosta problema sa podesavanjem grounda i koliko se sjecam da je bio negdje pri kraju.

Sutra ću saznati kada se riješim majstora, idem u izviđanje nekih podzemnih "potencijala",,,,,,,

Vumi
14.10.2005, 08:23
Da neces rammsteinovim tragovima :)....?

Oto
15.10.2005, 17:52
Da neces rammsteinovim tragovima :)....?

Zašto ne, tu su pitomiji a i znaju me kao "neozbiljnog" lika.-:))

Hm... ja znam recimo mjesto ti je samostan koji slućajno završava sa sufiksom "****** pod zemljom" & etc. ali u ovoj fazi učenja i mučenja previše "kvalitetna" lokacija za šegrtovanje za sada a ovo bila "kross" izvidnica prema jednoj špilji i na drugoj strani mogućem nepoznatom neolit. nalazištu koje bi trebalo prošarati sa detek.
I još kad nebih bio tanak sa vremenom. :mad:

Kada sam se igrao sa komandama 1270 GROUND ADJUST iz početka priće probao sam i SILENCER do sada sam ga držao stalno na OFF što
što bi na poštenom Eng. bilo isključeno ali kad je OFF i uvijek sam dobivao dobar signal ali što je meni barem nelogično kada sam ga stavio ON dobijem mix signala svega i svačega????
Ili ja nekužim više Eng. ili je taster krivo spojen??? I di ću ja jadan i bidan
sad nešto ozbiljno tražiti prošao sam teren a da nisam prebacio na OFF mod koji je zapravo ON a trebalo je biti obrnuto..... :bash:
Niš, sad me najvjerovatnije čeka mejlanje sa fisherovim sup.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Used in conjunction with the NORMAL DISC control, this feature reduces
the normal clicks and pops heard while going over trash. With the toggle
“off”, you will hear clicks and pops and partial signals for maximum audio
target information. With the toggle “on”, the 1270 operates in a newly developed
3rd derivative SILENCER mode, eliminating the clicks, pops, and
partial target responses for a quieter mode of operation. This mode is especially
designed for those who wish to eliminate excessive partial audio responses
in high trash areas.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Vumi
16.10.2005, 14:12
Silencer kako i sam znas sluzi da otkloni one sitnije smetnje koje dolaze od zeljeznih predmeta u zemlji pri ukljucenom discu. Znaci to bi taj modus trebao da "isfiltrira". Reci cu ti jedno, ja na mom detektoru imam Silencer 1 i 2, mogu ti reci da ne primjecujem nikakve promjene kada su ukljuceni ili iskljuceni. Mozda sam ja "tvrd" na usima ali stvarno ne primjecujem razliku. Da li je kod tebe pogresno prikopcan ne vjerujem ali danas je sve moguce. Ja sam kupio novu sondu za minelabov advantage i nije radila. Telefonirao sam iz Bosne sa njemackom preko sat vremena da bih kod prodavca pitao o cemu se radi jer nisam mogao ni auto "uhvatiti" sa njom na 2 cm. On mi je rekao da je vratim i da cu dobiti novu sto je meni bilo dosta glupo. Uzeo sam steker i otvorio ga, uporedio ga sa standardnom sondom i vidio da su kablovi pogresno zaletovani. Kada sam to premjestio onda sam mogao uhvatiti auto na cijal 3 cm :). Ok, salim se, sonda je proradila sasvim normalno :)

Oto
17.10.2005, 00:12
Silencer kako i sam znas sluzi da otkloni one sitnije smetnje koje dolaze od zeljeznih predmeta u zemlji pri ukljucenom discu. Znaci to bi taj modus trebao da "isfiltrira". . Kada sam to premjestio onda sam mogao uhvatiti auto na cijal 3 cm :). Ok, salim se, sonda je proradila sasvim normalno :)

Ma kakve sam ja sreće mislim da sam ubo baš takav primjerak.
jer je velika razlika za razliku uklj. i izklj. silencer-a kada je upitanju zemlja vjerovatno se i nešto gubi na dubini kada je uključen jer sam dobijao i neke zvukove za dublje predmete češće . :00000125:
Nije problem okrenuti prekidać čisto da me ne buni više.
Kakav je tip zemlje na kojem radiš, prepostavljam da je zato mala razlika u tome da li ti je uključen ili nije ako je nisko mineralna?

Danas sam imao čak sat vremena slobodnog za probavanje, veliki vapnenački plato, di znam da osim karbonatnih stijena nema nikakvin fero-minerala&smeća, balans zemlje je isao lijepo na oko 3 sve ostalo radi OK.
Pomakao sam se na plažu suhi šljunak i tu je bilo uredu dok nisam došao nad morsku vodu ipak je 1270 relict mašina pa me to niti ne iznenadjuje, ostaje mi još da probam ilovaču i lapor pa mogu.....

Vumi
17.10.2005, 10:32
Kakva je zemlja ovdje gdje ja trazim? Vjeruj mi da ti to nebih znao reci. Mogu ti reci samo kakva je voda za pice :)- puna je krecnjaka. Ove smetnje sto ne mogu da uklonim ukljucivanjem silencera ne dolaze od same zemlje nego od smeca u njoj kojeg na nekim njivama ima stvaro puno. Inace gdje nema smeca i sl i nije mi potreban silencer.

Oto
20.10.2005, 01:28
Kakva je zemlja ovdje gdje ja trazim? Vjeruj mi da ti to nebih znao reci. Mogu ti reci samo kakva je voda za pice :)- puna je krecnjaka. Ove smetnje sto ne mogu da uklonim ukljucivanjem silencera ne dolaze od same zemlje nego od smeca u njoj kojeg na nekim njivama ima stvaro puno. Inace gdje nema smeca i sl i nije mi potreban silencer.

Nije valjda da je piješ, vjeruj mi kao medicinaru da nije nimalo zdrava.:-(((
Pa barem znaš valjda koje je boje zemlja....
Evo ti malo "pjevajućeg vrućeg kamenja" ...

Vumi
20.10.2005, 03:47
Tih kamencica imam i ja nekoliko komada u zbirci jer nisam vidio sta stavljam u dzep :). Kakva je zemlja....pa crna valjda :)

terminus
20.10.2005, 20:28
Oto, nisu li to možda okamenjeni tartufi. Možda nebi bilo loše da ih probaš zagrist. Iskreno govoreći, meni sve to liči na nešto posve drugo.
Pozdrav iz kišnoga Zadra!!!!!

Oto
20.10.2005, 21:08
Oto, nisu li to možda okamenjeni tartufi. Možda nebi bilo loše da ih probaš zagrist. Iskreno govoreći, meni sve to liči na nešto posve drugo.
Pozdrav iz kišnoga Zadra!!!!!

Ne, jer ne rastu kod nas na njih imaju monopol oni oko doline rijeke Mirne ,Motovunci i Buzećani :bash:
Je, to mi je danas isto rekla frendica da ča to g***a držim na stolu.
Za metal detektor bi bilo bolje da su.
Inaće par kila toga +drveni ugljen, pa za sat vremena imaš dovoljno prvoklasnog željeza za iskovati kosir, rankun, katanu i još ti ostane za matiku. :00000125:

Vumi
20.10.2005, 23:14
Izvini Oto ali moram da te pitam...sta su kosir i rankun ?

Oto
21.10.2005, 02:40
Izvini Oto ali moram da te pitam...sta su kosir i rankun ?

Regionalno sportsko oružje. :1545:
sljedeći put kada idem na selo bude fotkao da vidiš, jer na žalost na netu nisam našao ni jednu sliku.

Istra ti je u zadnjih tisuću i kusur godina bila malo po strani događanja pa su se neovisno o uvozu različitih etničkih grupacija( dali su dolazili kaoHrvati,Taljani,Ar banasi,Dalmatinci li Crnogorci) ovi prihvaćali neka pomalo arhaična oruđa od predhodnika, negdje sam našao da je u mediteranskom krugu
slično oruđe postojalo još tamo od brončanog doba. Kosir izgleda poput
upitnika ili skraćenog ili zadebljanog srpa, jednoručno oruđe ima ih od malih za deranje ili sitno rezbarenje, srednjih univerzalnih i velikih šumskih, nož se ovdje prije jako rijetko koristio osim u kući za rezanje kruha ili kod klanja prasaca , bez kosira se do prije tridesetak godina nije na selu išlo niti u krevet a kamoli van iz kuće, nosio se za pasom na leđima na kukici u obliku slova N . Jako opasno kao hladno oružje u sukobima, nož mu ne može parirati a rane znaju biti jako opasne(nanose se povratnim trzajem).
Rankun ti je kosir nasađen na dugi štap(toporišče) koji na leđima ima jedan račvat dodatak a služi za čišćenje zaraslih šuma od trnja , kupine i sitnog raslinja kojom obiluju makije u ovim krajevima.
I da ne zaboravim postoji još i kosirica a to ti je đepni kosir na rasklapanje.:-))
Da sad isti tekst napišem na dijalektu bilo bi ko u filmu "Zona Zamfirova"...

Da mi je naći jedan antički bio bih sretniji nego sa škrinjom....

Vumi
21.10.2005, 05:08
Mislis li na ovako nesto ?
http://www.vumidet.net/forum/showthread.php?t=13&highlight=srednjovje kovni