Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : nokta
3d md-ovi Golden king ili golden gate.Ova dva me zanimaju.Ako neko zna nesto o navedenim modelima.Molio bih misljenje.hvala!
Mani se toga :), puno para nizasta.
Video sam na nekom sajtu da ga koriste gradjevinari traze kablove i sl.
Ne znam sta si vidio ali gradjevinari, ako misle ozbiljno da rade, koriste specijalne aparate za otkrivanje i pracenje kablova, koji su usput dosta jeftiniji i efikasniji za taj posao :)
ArchNosferatu
21.06.2011, 18:22
Nokta je zakon! Imao sam priliku da je probam. Nisam bas shvatio kako se radi sa njom,ali po onome sto sam video radi odlicno. Brdo senzora i ostalih dzidza midza... A sto se gradjevine tice za to neznam :)
Nokta je zakon! Imao sam priliku da je probam. Nisam bas shvatio kako se radi sa njom,ali po onome sto sam video radi odlicno. Brdo senzora i ostalih dzidza midza... A sto se gradjevine tice za to neznam :)
Planiram da nabavim, ili golden king ili golden gate.Ipak to je nova tehnoligija 3d.Ja mislim da nemoze da nevalja!
Rade na vecim dubinama,tako da i ociscen teren bi trebalo da bude nov.
3d md-ovi Golden king ili golden gate.Ova dva me zanimaju.Ako neko zna nesto o navedenim modelima.Molio bih misljenje.hvala!
Topolo bi ti preporucio da ne bacas novac, to je obicno smece od aparata.
Sve te reklame u vezi rada i dzidza bidze u 3D su samo price za malu decu, nema nista bez biiip biiip detektora...........
Zasto ih onda reklamiraju?
Probao sam ja golden kinga,moja ti je preporuka da ga ne uzimas!Za taj novac postoje mnogo bolje spravice.
Topolo bi ti preporucio da ne bacas novac, to je obicno smece od aparata.
Sve te reklame u vezi rada i dzidza bidze u 3D su samo price za malu decu, nema nista bez biiip biiip detektora...........
Sta mi preporucujes od dubljih md-ova koji bi zadovoljili moje potrebe.jer sve je na vecim dubinama.
Polanski
21.06.2011, 23:05
kopanje,sloj po sloj
Sta mi preporucujes od dubljih md-ova koji bi zadovoljili moje potrebe.jer sve je na vecim dubinama.
Kolike su dubine na kojima radis i ocekujes nalaze, kakav je teren?
Ne znam sta si vidio ali gradjevinari, ako misle ozbiljno da rade, koriste specijalne aparate za otkrivanje i pracenje kablova, koji su usput dosta jeftiniji i efikasniji za taj posao :)
Za kablove kao ovaj na slici.Ima ga u detektor sopu na ponudi.
Obicni pulsni detektori(pojedini pulsni su duplo jaci od ovih)kojima je dodat displej i nekoliko procesora da signal pretvore u 3 d sliku.Kolege su ti vec rekle,da i ja recem: to je veliko s..r ....anje od detektora.Bolje uzmi dobar pulsni sa vecim sondama 1x1 ili 2x1 m ako radis preko 2m dubine.
Kolike su dubine na kojima radis i ocekujes nalaze, kakav je teren?
njive su to.Na nekim mestima kulturni sloj ide do 2m.svi su oni povrsinski ocisceni.Meni treba nesto sto ce da detektuje precnika 10cm na metar dubune.
Probao sam ja golden kinga,moja ti je preporuka da ga ne uzimas!Za taj novac postoje mnogo bolje spravice.
Koje npr.Sta mi ti preporucujes?
Tiimas puno iskustva,pa me zanima tvoje misljemje o 3d aparatima?
banebeograd
22.06.2011, 09:15
Tiimas puno iskustva,pa me zanima tvoje misljemje o 3d aparatima?
nisam imao nameru da uopste pisem na ovu temu jer je o tome vec puno puta diskutovano ovde /razne nokte, mineoro, lektre, raslje i slicne skalamerije/a pod obavezno se neki ljudi nadju uvredjeni, najcesce vlasnici tih aparata,
ali ajde sad kad vec pitas da napisem i ja neku...
ja licno nisam imao taj aparat u rukama, niti imam iskustva sa takvim aparatima jer sam imao srece pa su neki drugi ljudi kojima mogu da verujem sve to isprobali i razuverili me u zelji da ih posedujem.
tesoro tejon, fisher f75, minelab sovereign, whites dfx, whites spectra, xp gmp, xp deus,...
-sa svakim od navedenih /i mnogo drugih koje nisam naveo/ ces sigurno biti zadovoljan jer su mnogo puta provereni na terenu.
-svaki od ovih detektora je najmanje dva /do pet/ puta jeftiniji od nokte.
-za razliku u novcu /par hiljada evropljana/mozes sebi da kupis ladu nivu i da picis u vuko****ne gde nije ni bilo tragaca i sam sebi nalazis nove terene...
osim toga , izbor ti je jednostavan,
poverujes reklami i onima koji hvale noktu a isprobali su dva i po detektora u zivotu,
ili veru poklonis onima koji su isprobali taj detektor i jos 300 drugih i tacno znaju sta ti pricaju...
ps. kad ti neko ko prodaje detektore izmedju ostalih i noktu kaze "nemoj to uzimati, to je smece", zasigurno se i tebi samom namece samo jedan zakljucak.
pozzz
http://www.metaldetector.cc/images/metaldetectorcom.gif A A,ovako nesto? ima neki makro 3d
kopanje,sloj po sloj
Mogu da sondiram na objektu.T o su sanse 50-50
Nebih ti znao odgovoriti koji aparat moze pokazati predmet od 10cm na metar dubine, takav jos nisam probao. Za sada su najdublji aparati Lorenz Deepmax X6, Minelab GPX 4500 i 5000, Pulse Star i ostala braca iz te klase. Trebas uzeti u obzir da ovi aparati nemaju diskriminaciju i da su im cenen malo vece osim Pulse Star koji je naj povoljniji iz ove klase, imaju sirok spektrum dodatne opreme sto naravno i kosta vise. E sad mogu li oni naci to sto ti hoces na toj dubini je isto veliko pitanje ;)
http://www.metaldetector.cc/images/metaldetectorcom.gif A A,ovako nesto? ima neki makro 3d
Isto kao nokta,bacena para.Moje misljenje,bolje iznajmi pulsni detektor na 1-2 dana ako je manji objekat u pitanju.
jA BIH XP sa 27-om ili vecom sondom A 3d da zaboravim?
Nije ti losa ideja,XP GMP sa 27 sondom i vecom,recimo sef.Ima ljudi na forumu koji su probali sve kombinacije na terenu,nadam se da ce dati dobre savete.Verujem da je deus mnogo bolji samo ne znam da li su izbacili vecu sondu od 34x28 ,mozda imaju u planu do kraja godine da izbace 38 ili 45.Vumi ili Kratki bi trebalo da znaju nesto o tome.
Dobar aparat do 1000€ po meni je XP GMP sa Detechovom SEF sondom, Fisher F75 sa Detechovom SEF sondom i White DFX 300.....
Vise od 1000€ nebi trebao platiti jer su u pitanju samo nijanse.
Nigrianvs
23.06.2011, 22:54
Vrbove raslje, visak od besnog kera, krilo od slepoga misa i naravno nezaobilazni Rus 82-dvojka sa plugom prevrtacem cuda cini:bier:
po vaeem misljenju belorus je prioritet!
Nigrianvs
24.06.2011, 00:29
nezaobilazan je za te duboke terene
pravi dubinac
pike.sch
24.06.2011, 09:52
Zaboravio si leskovacki jednobrazni plug, krivogredeljac malo izmenjen. U slucaju da nije njiva onda onda dobar asov, lopata, kramp, motika, budak, sekira,
Mozda bi i malo eksploziva pomoglo, jelda???
Eksploziv samo za potrebe ribarenja..
eclipse4
24.06.2011, 13:13
eksploziv i demolisanje lokaliteta,legalno,s amo drzava sme da koristi......i niko ne sme da ih pita nista....(mada....i jos koji su na to spremni i cine) jedan primer vec lezi u miligorovom kraju.
ArchNosferatu
24.06.2011, 14:52
Dal je njiva il kamenje jednobrazni plug i Ursuz resavaju stvar :D Mada od svega navedenog moj izbor je hobi detektor i asov...
Zaboravio si leskovacki jednobrazni plug, krivogredeljac malo izmenjen. U slucaju da nije njiva onda onda dobar asov, lopata, kramp, motika, budak, sekira,
Od pluga je zanimljiviji i kvalitetniji leskovački voz u kombinaciji s dobrim vinom. :) :26:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.