Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : prsten
Prsten je od jednog prijatelja ako neko zna iz kog je perioda
Ako ga je pronašao na onom terenu onda je rimski :D .
Šala mala Mislim da je rim.
ArchNosferatu
14.10.2011, 16:56
Rekao bih 16-18 vek.
Desert Walker
14.10.2011, 20:31
ja cu staviti 18.-19. a kako je krenulo poslije mene neko ce staviti 20.-21. vijek.
ja glasam da je stariji od toga,mozda i jeste rimski. tako izgleda
ArchNosferatu
14.10.2011, 23:41
Haha :D Ajmo,ko daje 20-21 vek? Inace ja ostajem pri 16-18 veka. Ne verujem da je stariji,a ni da je rimski. Ne deluje mi tako. Vise mi lici na austrougarski tip nego rimski.
Spartakus
15.10.2011, 09:14
Od kog je materiala ?
mislim da je bronza u pitanju i mislio sam da je rimski zato sam ga i stavio u antiku
ovaj prsten je ispred vremena ja tipujem na 22 vek :D
Vidim da je diskusija u završnici i mogu reći da je Stalker stavio prsten u pripadajući period. :) :26:
hvala Enigma i hvala svim ostalima :)
Dajte postavite neki link u literaturi u kojem se može naučiti nešto više o dataciji ovakvih predmeta( prsteni, fibule....)
Nigrianvs
16.10.2011, 21:06
literatura:confused: u jednoj ce stajati , austrija u drugoj turci a mozda u trecoj cak i rim. Po boji patine bih rekao i ja da je madjar ili turcin.
Dajte postavite neki link u literaturi u kojem se može naučiti nešto više o dataciji ovakvih predmeta( prsteni, fibule....)
Dragi prijatelju još nitko nije napisao sveobuhvatan i pametan katalog na ovu tematiku. Listao sam neke kataloge s prstenima i razočarao se pročitavši gomilu napisanih gluposti. Preostaje nam jedino da čitamo razne znanstvene radove i stvaramo vlastitu bazu podataka. Jedino je numizmatika kvalitetno obrađena. :) :26:
OMG JBG....
Opet sve ručno! Hahah
:D
eclipse4
17.10.2011, 02:53
Od kog je materiala ?
pleksiglas cim je takva patina ;) ;) ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.