Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Turski novac?
Dal mi mozete pomoc u identifikaciji ovog novcica? pronasao sam ga danas na jednoj njivi i ne izgleda mi bas staro ali zanima me o cem se radi..
Mozda se varam ali to nije turski novcic, prije da je iracki, kuvajtski i sl
Nije turski to je irački novac... dinar.. pozaje se po orlu, pre svega a potom po arapskom jeziku koji je ispisan ispod... razlikuje se od iranskog koji je u stvari persijski jezik, odnosno pismo.... Znači irak iz 1990 . . .
Decki hvala na pomoći. :)
Bice ipak da se radi o libijskom novcicu. :)
Pogrešio sam malo u godini.. kada sam bolje pogledao radi se o 1970 godini. I nisam mislim dobro objasnio razlike izmeđuiračkog i iranskog jezika i pisma...
Iransko pismo je persijsko a iračko pismo je arapsko a iračani nemaju glasove H,K,G, Ž i Š....
A što se tiče novčića... evo jednog sa wikipedije , nju sam najpre pronašao... sa araberskom i nazubljenih ivica...
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D 0%BE%D1%82%D0%B5%D0% BA%D0%B0:Republic_of _Iraq_Coin_50fils_fr om_1970.jpg
Haha, upravo sam htio postaviti taj isti link :)
Htjedoh postaviti ovaj link :)
http://de.wikipedia.org/wiki/Libyscher_Dinar
100 Libijskih dirhama iz 1395(1975)
KM #17
Ipak se radi o libijskih 100 dirhama :)
Jest bogumi, slažem se sa obojicom Libijska dirhama...
eto Fićo odgovora... brzog i ekspresnog ...
hahah :) a hvala vam svejedno drago mi je da ste na kraju tocno ustanovili da ne budem u zabludi. :)
Znate li mozda sta o ovim novcima i koliko vrijede?
imam primjerak u odlicnom stanju godina isto kao na slici 1940 i njega sam također danas pronasao kod jednog njemackog bunkera iz ww2
Na koju vrednost misliš hm?
To mora da je neki švaba poneo sa severo afričkog fronta pa ga izgubio na nekom drugom ratištu!
Mislim na danasnju vrijednost među kolekcionarima u eurima. ja svoje nalaze inace ne prodajem al me zanima dal sta vrijede i jesu li cesti među kolekcionarima da odem jos malo vremena potrosit oko bunkera.
Ficovk, zamolio bih te da procitas jos jednom pravila, jer koliko vidim nisi to do sada ucinio.
Spartakus, za tebe vazi isto.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.