Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Pomoc??
Dakle crkla mi je sonda na garrettu GTI 2500
http://www.bigvalleymetalde tectors.com/graphics/garrett95image-coil.jpg
Jednostavno kad upalim detektor pocme svirati kao kada naslonim neki metal direktno na sondu ako znate na sta mislim onaj trrrrrrrr zvuk. A kada sondu priblizim nekom velikom metalu jednostavno prestane svirat cim maknem opet pocme kao da radi obrnuto. Bez obzira jesam u diskriminaciji ili u all metal modu. Radio sam normalno vecer prije i ugasio detektor sutradan ga upalim i tako se pocme ponasat. Probao sam montirat dubinsku sondu i mrezastu sondu s njima radi sasvim ispravno bez greske.. dakle siguran sam da je u sondi problem...
Zanima me jel postoji kakvo rješenje? i ako vec moram kupit novu sondu gdje mogu kupiti ?
Može biti da ti se kabal negde oštetio, proveri prvo to........
On prvi strada i daje takve simptome...
A neznam pregledao sam kabal od pocetka do kraja i ne vidim nigdje nikakvo oštecenje :(
Pogledaj sondu odozdo, da li ima neka naprslina. Ne znam kako je napravljen steker na kraju kabla (dio koji se utice u elektroniku), ako je na njega navucena ona guma, pokusaj da ju skines tj svuces na kabal i onda prekontrolisi letovane dijelove.
e pa sad sam bas pregledao sondu odozdo ima na par mjesta kao mala puknuca jel moguce da se vlaga uvukla ?
Vlaga je cudo, bilo gdje da se nalazi :). Ostavi sondu na sunce (ako ga ima) i neka se dobro osusi (ili upotri**** fen za kosu) pa je onda opet prikaci na detektor. Ako je vlaga u pitanju, sonda, cim se osusi bi trebala normalno raditi. Sta tada mozes uraditi ostaje na tebi...ljepilo ili nesto slicno sto se moze zaliti u sondu.
Slikaj sondu odozdo ako ti nije problem :)
Delfonz66
31.05.2012, 07:54
Vumi je u pravu.....,probaj to ...jedan moj prijatelj je imao isti slučaj sa GTI2500 i sa njegovom sondom.Kada se je usušila je radila ok .Samo ni je našao zbog čega se to dešava,pa je nabavio novo sondu ali je uzeo sondu (8.5" x 11" PROformance™ DD Searchcoil) i puno mu bolje radi detektor nego sa onom,koja je bila uz detektor.Samo je problem u tome,da mu ne radi GTI.
http://www.garrett.com/hobbysite/2222200_8halfx11_dd_ gti_searchcoil.aspx
Nakon sto sam sve isprobao otvorio sam sondu i pogledao jel ima sta cudno dakle ama bas nista ne izgleda neispravno, zatim sam izmjerio otpor u kablu i uspostavio da ni jedna zica nije u prekidu stvarno vise neznam u cem je problem evo i slika unutrasnjosti sonde.. odlucio sam nabavit ovu nsto delfonz kaze samo neznam jel mi se vise isplati upit citav garret s tom sondom i prebacit na svoj ili kupit samo sondu posebno?
Evo i slike njih sam zaboravio ...
Kuku, pa sta ti to uradi???
Vumi mogu ti rec da nisam pogriješio... Popravio sam sondu sad samo cekam auto, da odem po lijepilo :) sretan sam kao malo dijete znas kako je kad uhvatis slobodno vrijeme a detektor nevalja..
Nije teško ni rastaviti samo treba strpljenja i pazljivosti. nevjerovatno je da se vlaga uvukla u zavojnicu i fenom sam osušio i spojim detektor skroz ispravno pocme raditi.
Snimio sam kako radi tako otvorena postavit cu na Youtube pa cu vamo okacit...
Bravo...
1. Čime planiraš da je lepiš?
2. Da pre lepljenja taj deo sa elektronikom nekako izoluješ... da i ako ti se desi da ponovo uđe vlaga, sonda radi i dalje....
Evo druze upravo sam zalijepio.. Ljepio sam Prvo silikonom zatim sam stisnuo sve štipaljkama od kablova za paljenje auta. uzeo sam 10etak štipaljki i u krug pokačio a u sredinu sam stavio teze komade čelika. Sada cekam da se osuši silikon ostavit cu do sutra ujutro i sutra cu poljepiti dvokomponentnim ljepilom izvana..
Evo i video koji sam obečao...
http://www.youtube.com/watch?v=FNAbVISsTqU&feature=youtu.be
Delfonz66
31.05.2012, 14:59
Evo sonde u....akciji ;)
To je iz jednog mog filma.....tu sondu ima on gore in puno je bolja od originala.... :)
Delfonz66
31.05.2012, 15:02
I Ficovk....super si to uradio....svaka čast :) Bravo ..... :):):)
Poslikat cu sondu i snimit video kad se sve osusi i kad isprobam detektor.
Desert Walker
31.05.2012, 15:33
sonda se moze i zaliti sa onim malim plasticnim "stapicima" koji se tope sa elektricnim "pistoljem". jako dobro za plastiku,fleksibilan materijal i totalno izolira sve sto se treba izolirati.
Ne bi stigao da spoji sve mnogo je mesta za nanošenje plastike... (brže se hladi prvo nanešeni sloj...)
Ovo je super sa silikonom za unitra,... a ako bih već "zalivao" sondu spolja, možda bih je zalio sa smolom za stakloplastiku...
... a taman ga krenuli srebrnjaci... mora da je dobar teren,... ali puče sonda
Sonda me je koštala živaca za 15 godina života samo sreca sto sam vjerovatno najmlađi član ovog foruma pa to i nije tako strasno :D sutra popodne sam definitivno na terenu :)
Imam isti problem, al se ne usudim otvarati.
Ja nisam imao drugog izbora jer sonda ne radi ii nema druge ili da probam popravit i ako ne uspije bacim ili da ju bacim zatvorenu. al eto isplatilo se pokušat.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.