Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : zanimljivo .....
Spartacus
31.12.2012, 09:26
heheh ....... da li su vam poznate ove silke iz galerije:bier:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:41 2937-Stounhendz-na-Juhoru
Pretorijanac
31.12.2012, 13:25
Eto i mi nekog da tuzimo za autorska prava. :)
Za onog "Postenog nalazaca" nemam lepe reci.
Banatski šetač
31.12.2012, 17:03
Otkud je oni skinuli ??
Bio ja te 97. na Juhoru kad su lovci jureći lisca pronašli uzengije... A preko leta se konzervator Žića iz Jagodine zavukao u pećinu napravljenu od megalita i pronašao tu zdelu, a nije Stojić upao bilo gde :)))
Što se "nevernog" Tomice tiče, voleo bih da zavirim u njegovu kolekciju... Bio sam mu u kući, ali kolekciju ne videh...
:(
Banatski šetač
31.12.2012, 17:57
Setih se da mi je od tih pohoda Juhoru ostao jedino ovaj ekser i film "Prolazak keltskog konjanika" sa Rašom Popovim snimljen baš tamo ;)
Inače, i sama Jagodina koja je u podnožju Juhora ima keltsko ime, Jag-dunum !
E sad verovali vi meni ili ne ko kako hoće,ova aplika ili dugme sa slike bio je 999% moj nalaz i uopšte nije sa te lokacije.
Banatski šetač
01.01.2013, 17:24
Mislim da su novinari to skinuli sa neta da bi popunili tekst.
Ja sam video skoro sav materijal nađen na Juhoru koji se sada čuva u Institutu... dugmadi ima, nađeno je 10-ak kopalja, 7 pari uzengija i opreme za konje, ta jedna zdela... ali ova narukvica nije deo nalaza, definitivno!
Banatski šetač
01.01.2013, 17:32
E sad verovali vi meni ili ne ko kako hoće,ova aplika ili dugme sa slike bio je 999% moj nalaz i uopšte nije sa te lokacije.
Sad vidim da misliš na dugme, Crni !!
Verovao ti ili ne, Crni, verovatno svako od nas na Forumu ima takvo keltsko dugme sa triskelesima !!
:500:
Ja ga nemam :). Uostalom, fotke jesu ove sa foruma tj iz galerije sto nije lijepo od njih ako su bez pitanja vlasnika iste postavili na stranicu.
Crni-1, zasto ih ne pitas u vezi fotke, da vidim sta ce reci na to (dugme)
Narukvicu je postavio cini mi se pretorijanac :).
Sad vidjeh da sam obe fotke u galeriju ja ubacio, tako da ne znam tacno reci cije je vlasnistvo fotka n akojoj se nalazi narukvica :).
Hocemo li ih bocnuti zbog fotki ili necemo?
Desert Walker
01.01.2013, 18:46
pa zasto da ne? nek se zna da sa nama nema sale :)
Pa o tome moraju da se izjasne vlasnici fotki, jer sta ako ih upitamo u vezi toga a oni kazu da im je vlasnik odobrio koriscenje tj objavljivanje? :)
Na ovoj planini sam 95 godine bio dok sam "mladjan vojnik bio ja" ali tada u to vreme nije bilo ni vremena niti sam toliko poznavao materiju.STETA!
pike.sch
01.01.2013, 19:17
Treba na tom sajtu napisati komentar da su slike "ukradene " sa jednog sajta i da nemaju veze sa tim lokalitetom (ili?).
Pa neka se jave vlasnici predmeta i fotki pa mozemo da se zezamo malo :)
eclipse4
01.01.2013, 21:14
ja sam postavio isto jedno dugme na forumu sa tim treskelesom ali nemam pojma vise da li je to to ili neko drugo.
onamo nas crne da smo neznam sta a ovamo uzimaju slike iz nase galerija hahah.
Fotke su njihove ? ali hoću da kažem da TO DUGME nije nađeno tamo na Juhoru već sam to ja našao u mom kraju i poklonio ga čoveku iz Požarevačkog muzeja.
Jel to sada ispade da su u galeriju ubacene njihove fotke bez njihove dozvole???
To ljudi ja ne znam ali sigurno znam da se neki ljudi iz muzeja ponašaju kao da je to sve njihovo i da su oni carevi i za terene i sve ostalo.Čuo sam da su neki od njih i hapšeni ali nikad nije dokazana njihova krivica.
pike.sch
01.01.2013, 22:55
Cekaj malo fotka narukvice u novostima je ista kao i ova http://www.vumidet.net/galerija/showphoto.php/photo/57 a to je Vumijeva slika i narukvica bar tako pise.
Keltsko dugme je postavio Pretorijanac bar tako pise http://www.vumidet.net/galerija/showphoto.php/photo/85
Crni sad tvrdi da je to njegovo, pa onda da su iz muzeja...
NIsam Fox Molder pa mi je sve tajastveno, razjasnite sad tu misteriju ko je pronasao predmete ko je slikao i gde je sad sve to.
Banatski šetač
02.01.2013, 01:34
Bilo bi dobro kad bi Vumi, Pretorijanac i Crni u svojim arhivama našli fotke pomenutih predmeta jer jedino tako ćemo utvrditi šta je čije.
Inače, muzej iz Požarevca nije nadležan za Juhor, već onaj u Jagodini, tako da ne vidim vezu pomenutog arheologa i ovih fotki. To što si mu Crni dao dugme, ne znači da ga je on i fotografisao jer je to minoran nalaz.
A to što je "taj tvoj" arheolog bio u zatvoru zbog nađenog falsfikata Filipovog zlatnika u muzejskoj zbirci zaista ne znači da je čovek kriv, a što kaže da su svi lokaliteti muzejski, 'ebi ga, jesu :)
Mala ispravka ja sam crni. Pa bih vas molio da koristite pun nick korisnika a vi govorite o coveku koji se registrovao kao Crni-1 cisto da ne dodje do zabune ko je ko. Hvala.
Pretorijanac
02.01.2013, 16:19
Ima puno takvih dugmica Crni-1, bukvalno na hiljade. Tesko je sa sigurnoscu reci "to je moje".
Ja sam ga kupio u klubu numizmaticara u BGu. E sad kojim je putevima stiglo tamo, ne bih znao kasti.
Sto se tice Novosti... Da ih ne diramo. :)
Pa ovo je prvi put da moji komadi budu objavljeni u novinama (nema veze sto je u pitanju samo online izdanje). :)
Nadam se i poslednji. :D
Pretorijanac
02.01.2013, 17:49
Taj Tomica je sredinom ili krajem 9o.tih svesno otkupio predmete koje su neki klinci pozajmili iz jednog od posecenijih muzeja provicije. Klinci k'o klinci, pa tajna nije dugo ostala tajna. Ubrzo su organi zakucali i na Tomicina vrata. Da bi se izvukao, doticni je potkazao pola svojih prijatelja.
Preporucujem izbegavanje u sirokom luku.
Primjetih da fotka of dugmica ima u galeriji 2x, jednom ju je postavio pretorijanac a drugi put i ja (radi se o istom dugmetu samo sto ja vjerovatno nisam primjetio da je vec postavljena pa sam je i ja ubacio). Isto je i sa narukvicom, ja sam je ubacio u galeriju ali ona nije moja niti je fotka moja, sve je to od nekoga sa foruma.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.