PDA

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Opera Aida u Viminacijumu

Banatski šetač
19.05.2013, 15:27
Sinoć je u Viminacijumu bio spektakularan događaj izvođenja opere Aida Đuzepea Verdija!

Kao što znate, Aida je premijerno izvedena u čast otvaranja Sueckog kanala. Sinoć smo imali drugo otvaranje rimskog amfiteatra koji je nakon razaranja grada od strane Huna 441. godine stajao porušen i zatrpan...

Fenomenalno izvođenje Narodnog pozorišta iz Beograda, a utisak da prisustvujete nečem istorijskom u smislu i istorije, i arheologije i kulture je neponovljiv!

Deo fotki je od pre deset dana dok su pripreme bile u toku kada nisam ni verovao da će moći sve da završe do sinoćnjeg koncerta, ali sve je bilo u najboljem redu, a i vreme kao faktor nije moglo biti bolje!

avgvst
19.05.2013, 16:12
Predivno, žao mi je što nisam išao!

apostata
19.05.2013, 17:31
Mora da je bilo lepo. Dozivljaj.
Jedino ne povezujem sadrzaj Aide sa Milanskim ediktom i Hriscanstvom.

Banatski šetač
19.05.2013, 18:43
Aida je samo bila najnovija predstava Opere. Kostimi su lepi i novi, uvežbani glasovi još ne ispevani pa deluju sveže čak i na otvorenom prostoru, kao i orkestar koji je takođe bio na nivou... kao i gosti :)))))

Kele78
19.05.2013, 19:28
Predivne fotografije, verovetno je uzivo bilo mnogo zanimljivije ,zalim sto sam tako blizu a tako daleko!

avgvst
19.05.2013, 21:23
Evo ko želi da gleda trenutno ide snimak na drugom programu RTSa... Aida...

biljadj
19.05.2013, 22:58
Jbg,ja otisao na noc muzeja i dok sam se vratio prodje Aida.