PDA

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Test Deus V3

Kele78
17.06.2013, 22:34
Odvojio sam malo vremena da isprobam na suvo novi program za deusa V3,evo rezultata!
Test je vrsen na dva fabricka programa i dva rucno podesena programa.
G Max P-disk 6,8 ,reaction 2 ,sens 90, 18Khz
Kele1 Program sa kojim uglavno idem na srednji vek disk 4,2,reaction 2,sens 95,18Khz
Relik G-disk 8,0 -sens 90-freq 7,8 khz-reaction 0-
Rim 1--disk 4,2-sens 97-freq,11,7-reaction 2....ima tu jos nekih sitnih podesavanja ali u sustini to je to!! :)
GB 90

srednjevekovni winner pfennig --12mm 0,40g
denar---18mm
antonian--23mm
folis maximus--26mm

Ove vrednosti su realne u sobnim uslovima,novi program ima mnogo vece mogucnosti,samo sto nije realno isprobati ih u sobnim uslovima,mislim na Ground Balans.Ako neko moze da napravi bolji test i podesavanja neka postavi necu se ljutiti :)

Kele78
17.06.2013, 22:43
Da dodam ,ja obicno radim na reakciji 2 aparat je dosta dublji kada se radi na 0-1 ali se mora sporije raditi,naravno i Freq na rimskom terenu moze ici na 8Khz i tu se malo dobija na dubuni

miligor
18.06.2013, 19:05
I kako vam se sada cini poboljsanje? Nesto mi izgleda da je samo sminka u pitanju ali tek kada ga istestiram na terenu mogu komentaristati. Videcu ovaj expert za g.balance da li su ga smirili.

Kele78
18.06.2013, 19:49
:) Videcemo na terenu i ja pomalo sumljam..al dovoljno ce biti da su Gb sredili,cini mi se na sobnom testu da je malo dublji na reakciji 2-u odnosu na v2 ,malo ali primetno!Ako ga isprobas ovih dana napisi koju rec!

miligor
18.06.2013, 22:34
Izvestaj sa terena, prvi utisci-konfuzno. Tonovi su cudni, ni blizu onog sto je bilo(ne znam da li je bolje ili gore). Ground, cudan ne znam kako se podesava ali cu provaliti. Aparat je osetljiviji, ne znam da li je dublji ali sta naleti do 15cm javi. Za dublje zavisi od velicine. Odlicna opcija taster mete (target) za otkrivanje predmeta. Uglavnom skroz drugi aparat, trebace mi vremena ali mislim da obecava.

Desert Walker
18.06.2013, 22:39
sta li ce ispasti za par godina ?
to je sve lijepo ali dojadi to proucavanje aparata iznova i iznova...

Keltt
18.06.2013, 22:42
jel sam dobro video da je uhvatio denar na 120 cm

Darko
18.06.2013, 23:04
Obrati pažnji na fleke na stolu i prvu fotku... sondu je stavio na 100cm

Kele78
18.06.2013, 23:15
sta li ce ispasti za par godina ?
to je sve lijepo ali dojadi to proucavanje aparata iznova i iznova...

dRug sve to cini ovaj hoby zanimljivijim..po meni ovo sto su sada uradili sa v3 je totalno novi detektor!

Kele78
18.06.2013, 23:18
Obrati pažnji na fleke na stolu i prvu fotku... sondu je stavio na 100cm
:) ma nemoj da pricas kolega...koje fleke ? jeste metar je kod sonde zato sto ovaj snajderski ima na pocetku metalni deo !!

Naki011
18.06.2013, 23:19
Ono što za sada mogu da primetim je da mu je interface i dalje očajan!

Kele78
18.06.2013, 23:21
Izvestaj sa terena, prvi utisci-konfuzno. Tonovi su cudni, ni blizu onog sto je bilo(ne znam da li je bolje ili gore). Ground, cudan ne znam kako se podesava ali cu provaliti. Aparat je osetljiviji, ne znam da li je dublji ali sta naleti do 15cm javi. Za dublje zavisi od velicine. Odlicna opcija taster mete (target) za otkrivanje predmeta. Uglavnom skroz drugi aparat, trebace mi vremena ali mislim da obecava.

Kolega kako ppeva ovaj novi program pod rednim brojem 10??Ima li vajde od njega kakve?

miligor
19.06.2013, 05:36
Kele nisam ga probao jos, javicu utiske.

Desert Walker
19.06.2013, 09:08
dRug sve to cini ovaj hoby zanimljivijim..po meni ovo sto su sada uradili sa v3 je totalno novi detektor!

znam to,zanimljivo je kad covjek zna da stelovanjem moze bolje i vise.
nista lose od toga sto se detektor moze promijeniti sa novim stelovanjima, update-ima ili softverima,samo koliko je zaista to dobro? da li ce se dobiti na dubini,da li ce bolje odvajati ili ce samo promijeniti zvukove,nacin rada isl? da li je taj novi program samo mazanje ociju ili stvarno pravi od DEUS-a Uber-DEUS-a vidjet cemo.
jbg sta ako ti se ne svidja ? cekaj noci "V" ?
o ukusima se ne raspravlja. ja cu samo da pratim sta se desava jer mozda i ja nekad kupim DEUS-a...ali kako GMAXX "przi" sumnjam da ce se to uskoro desiti :) .

banebeograd
19.06.2013, 09:21
plasim se da ovaj V3 nije ispao bas onako kako su mnogi ocekivali,
barem nije ono sto sam ja verovao da ce biti.
moj je utisak,da su izmenjali neke opcije koje su na starom modelu bile sasvim korektno odradjene i koje je trebalo ostaviti i samo ih nadograditi ...
imam kod sebe i v2 i v3, tako da cu moci da proverim na licu mesta da li je nesto promenjeno sto se dubina ili stabilnosti tice , u sta cisto sumljam.
plasim se da su zbog zahteva trzista gazde xp-a malo poranili sa ovim update-om , da su sve zbrzali, izbrljali i po meni cak pokvarili prvi utisak koji je deus ostavio kad se pojavio na trzistu metal detektora.
kolko god da mi ovaj aparat odgovara kao detektor, nekako mi se cini da ce deus vrlo brzo da dozivi i v4. verziju kojom bi se ispravile sve mogu slobodno da kazem greske ovog update-a.

DW.
gmaxx je vise nego dobar aparat, ali deus je jos jedna klasa iznad njega , tako da ako se ikada odlucis da zamenis gmax sa deusom, znaj da neces pogresiti.

Desert Walker
19.06.2013, 09:37
nije da me ne vuce da kupim ali sacekat cu V7 ili V8 :)

kratki
19.06.2013, 09:58
Ja sam dosao do zakljucka da aparat mnogo bolje odvaja i razlikuje plemenit od ne plemenitog metala i da mu
je reakcija jos bolja.
To je bio kratak test na mali srebrni novcic od 7mm kojeg sam stavio na pod a isti je od armiranog betona, mreza u betonu je 10x10cm.
Videcemo kako je na terenu sa GB, mada meni nikad nije bio problem.
Tesko je odlican aparat napraviti jos boljim.....

banebeograd
19.06.2013, 10:35
sa GB-om ni ja nisam nikad imao problem, doduse nisam nikad ni naleteo na neku mnoooogo mineralizovanu zemlju pa da primetim neki problem.
uvek bi prvo odradio "pumpanje" i onda prebacio na treking tako da nisam vise o tome ni razmisljao .

za ostalo cu da proverim jos malo bolje na terenu, mozda kad se malo priviknem na ovu verziju utisak bude i bolji...
ako i ne, vraticu na V :eclipsee_

Kele78
19.06.2013, 15:47
nije da me ne vuce da kupim ali sacekat cu V7 ili V8 :)
Drug kako sam se vencao isto tako mogu i da se razvedem...al dok god valja dobro ga cuvati podmazivati i odrzavati.malo kozmetike minivala i ostale dzidzabidze nece mu skoditi...isto kao sa zenom :)
Ja sam prezadovoljan deusom uopste i hvala ljudima koji su mi ga preporucili...od oktobra prosle god ,baterije i dalje funkcionisu posle bem li ga koliko sati rada..ebes ti aparat kad svake nedelje kupujes baterie..Ovi novi programi za update su potpuno besplatni ,pa nek bude da su ga 0,01% poboljsali i to je exra jer je dzabe!!
Cekao sam da se dr.Kratki oglasi da vidim njegov komentar jer je on expert za stelovanje istog :)..ako on kaze da ima poboljsanja ja onda nemam razloga da sumljam:

Desert Walker
19.06.2013, 16:16
neznam cemu ovo...ja nikad nisam rekao da je to los detektor ali je skup ako uzmemo u obzir da je ovo hobi. ima i skupljih naravno al to je druga prica.ja sam umalo kupio DEUS proslo ljeto al kao sto rekoh nije me se toliko dojmio i odustao sam jer me je Gmaxx usrecio. dao mi je sve sto mi treba i jbg,kad mi dojadi onda cu mijenjati...bas kao i zenu.
sto se tice baterija ja sam skoro zaboravio kad sam kupio nove. kad stavis kvalitetne dugo ce ti biti a ja sam izlazio na teren sa istim baterijama i po 10 puta...znaci godisnje mozda 3 puta sam mijenjao. sad imam punjive i mislim da ce potrajati nekoliko god prije nego budu za smece.

kratki
19.06.2013, 17:15
Ma svi su aparati dobri dok izlaze na teren i dok neceg ima za pronaci.
Kad ga okacis o klin onda nije dobro.
Ebes ga, brzi, plici, dublji, laksi itd. Sve mu je to tu negde isto od prilike....
Da smo mi zivi i zdravi a nalaza ce biti koliko toliko dovoljno da nas usreci malo. :26:

Kele78
19.06.2013, 19:25
Desert Walker...nista ja lose nemislim osim da je vreme da sebi priustis pravu makinu :)

Desert Walker
19.06.2013, 22:11
imam ja makinu ali doci ce i do pojacanja ...ne nuzno DEUS ali ako Bog da uskoro ;)

kosuca
20.06.2013, 14:54
Čim dodaju aparat za pivo na Deusa ja ću ga isto uzeti.Za sad koristim ove dublje aparate.:D

Desert Walker
20.06.2013, 15:02
ja bi licno volio da ima 2 boce na sebi, "kilo i kilo" pa da tocim bevandu na terenu. pivo se ugrije i ne valja brate a i nadima pa se cuje "paljba" iz sume i tako otkrivamo polozaj :D

avgvst
20.06.2013, 16:33
KOlega DW i to je nadogradnja na mlazni pogon! hahahaha. :bier:

Kele78
21.06.2013, 18:19
Mogu slobodno da kazem ..da je v3 kod mene opravdao cak i prebacio ocekivanja!!!Brzi je i dublji!

Nigrianvs
22.06.2013, 19:16
V 3.0 moje licno misljenje
veceg sranja nisam imao u rukama
ako ga ne vratim na dvojku...pada luperajka deusa

Vumi
22.06.2013, 19:19
Objasni nam malo u cemu je problem, sta si radio i gdje i po cemu si "babrkao" :). Inace, na verziju 2.0 vracas tako sto odradis opet update i za verziju izaberes 2.0 umjesto 3.0

Nigrianvs
22.06.2013, 19:39
Ovako:
Instalirao 3.0
postavio iste parametre kao i na V 2
Isprobao vazdusni test....odusevljen sam bio
Izasao na teren............... .
Razocarenje totalno...........
Folis na 2 cm, prijavi lepim tonom, ja ga isceprkam, probam preko njega a................
folisa nema a ja ga vidim golim okom...........
reko, mozda nesto nije u redu sa mojim stelovanjem pa ga vrnem u Goldmax 2 program. Reko fabricki nastelovan e bolji od moje miksete............. .klin mico ista pesma.
Alu pastetu zgusvanu vidi kad stoji lepo poloske, na kant kad je stavim konda je nisam ni stavio ispod sondde, nema je. Mlatarao sam se tako nekih 2 sata.
Iz mog skromnoga iskustva u radu sa deusom. Dosao sam do zakljucka da vece sranje u svih ovih 18 godina rada nisam imao u rukama. Moje licno misljenje.....
Vec je vracen na V 2.0 i dok se nesto ne poboljsa na ovoj trecoj verziji ja ga vise neupotrebljavam.

Naki011
22.06.2013, 23:02
Iz mog skromnoga iskustva u radu sa deusom. Dosao sam do zakljucka da vece sranje u svih ovih 18 godina rada nisam imao u rukama. Moje licno misljenje.....
Vec je vracen na V 2.0 i dok se nesto ne poboljsa na ovoj trecoj verziji ja ga vise neupotrebljavam.

Eto ti ga sad, nije baš toliko loš. Po meni jedino što treba razvijati za ovaj uređaj je android aplikacija.

Nigrianvs
22.06.2013, 23:38
Naki011, deus kao detektor sa V 2 kod mene je perfektan. Neke kolege su sa V 3 jos vise sreciji, ja nisam. Moguce da sam ja nesto pobrkao pri updejtovanju.
Danas sam imao osecaj da radim sa Fiserom 35-com. Novcic vidi u zemlji a kad se iskopa njega vise nema, to se i deusu danas konstantno desavalo sa V 3.
Pratim diskusije svaba po njihovim forumima, nisu bas odusevljeni.

miligor
22.06.2013, 23:44
Mozda ce V4 biti ok, ko ga bude docekao sa deusom. Ja se vracam na V2.

Kele78
23.06.2013, 14:47
Sad dosjosmo sa tereana...el neznamo da nastelujemo ovaj grund balans..ili je opste sranje ..Pre neki dan na pregazenom terenu nadjem 18 malih belih i nije me nista ebavalo...a danas skroz nestabilan(TRI TONA U JEDNOM).Kao sto rece kolega Nigri i ja sam na suvom bio prezadovoljan..ipak mislim da treba posvetiti vremena Gb i raspitati se po forumima mozda je neko nasao stelovanje!Ja cu biiti uporan da ga mastelujem mislim da ima sanse da se nasteluje!Malo zbunjuje Gb u expertu

Kele78
23.06.2013, 15:08
Jeva cekam da se javi Kratki da cujete njegovo odusevljenje ;)

Vumi
23.06.2013, 18:33
Kratki je odusevljen V3 verzijom, culi smo se danas ali neka on sam isprica pricu sa terena 4654633333

kratki
23.06.2013, 21:18
Slicna stvar kao kod Nigrija....
Srenjovekovni srebrnjak na povrsini pokazuje kao gvozdje sa 06 na skali.
Bez daljih komentara, mozda mu dam jos jednu sansu ali razmislicu dobro.

Desert Walker
23.06.2013, 22:25
..."jedni ga hvale ,drugi zale,treci kazu ej moj brale taj je bio kvaran ko supalj zub" :)
zeljno iscekujemo V4 a do tada ce V2 da pali i zari a V3 da se sto brze zaboravi :)

Vumi
23.06.2013, 22:32
Ljudi, pa i Microsoft svaki dan donosi po nekakav update, sta se onda cudite sto tamo neka mala francuska firma napravi nekakav update koji nije kako treba :), nemojte da ste na kraj duse :)

avgvst
23.06.2013, 23:13
Znači kada se sve sabere i oduzme.... ne valja vam ništa taj V3 update....
Koliko sam razumeo!

Čekamo novu sondu i V4! :D

banebeograd
23.06.2013, 23:39
V :eclipseee :36_1_10[1 vraceno na V :eclipsee_
cekam sledecu verziju, pa ako ona bude ponudila nesto ozbiljno korisno onda ok, ako ne "dvojka "ce da radi i dalje...

i ta nova sonda ce isto tako biti neki promasaj to vec vidim, jer jednostavno nema sta novo i bolje da ponudi od ove koja vec postoji/28x34/

cccc, cudi me od XP-a da su posle onakvih uspeha kakve su postigli sa gmaxx, gmp i deusom, sebi dozvolili ovakve omaske...

Desert Walker
23.06.2013, 23:43
kad se neko ubezobrazi postane ohol ,slampav i onda se prave greske.
veliki je napredak i to sto su napravili DEUS tako da im to eksperimentisanje sigurno nije potrebno.
drz se sigurice i polako.

Kele78
24.06.2013, 08:00
Ma gde moz da bude nesto dobro kad se deli za DZ..stara poslovica :)

Marko
24.06.2013, 10:45
Nisu ni oni naivni,ako bi svake druge godine poboljsali Deusa updatom,vlasnici bi imali najbolju masinu u tom trenutku a sta je sa prodajom detektora?Mislim logički razmislite.Da se update plaća 200-300 evrica to bi bila druga priča.

miligor
24.06.2013, 11:11
Naspram cene nadogradnje smo dobili i kvalitet, to je otprilike to. Sada iz fabrike mogu da se hvale kako eto oni svoje kupce nagradjuju za kupovinu deusa besplatnim upgrade-om. Dobra reklama.

Nigrianvs
24.06.2013, 11:33
Izgleda da se oni sa svojim kupcima zahebavaju....
Prvo je trebao da izadje Deus V 3.0...
i posle duzega vremena kad se rasproda odredjena kolicina detektora da se onda tek postavi Update V 3.0 i za ostale korisnike deusa koji imaju V 2.0.
Mislim da bi ovim redosledom sve funkcionisalo kako treba.
Ovako izbaciti prvo V 3 pa onda praviti nove deuse sa istim tim programom je za mene samo neka sala ili zahebancija ili pak neki test za tragace da bi proizvodjac video koliko deusa ima u radu

Vumi
24.06.2013, 14:33
Prijatelju Nigrianvse, pogledaj malo po shopovima gdje se prodaju Deusi i vidi koja verzija se prodaje :). Kada si radio update tvog starog Goldmaxxa onda nisi kukao sto nisu prvo poceli sa prodajom novih modela pa onda tek sa prodajom cipa sa novim softwerom :). Ja htjedoh danas da isprobam deusa a kod nas samo sto snijeg ne pocne da pada, sa 36 na 12°C, blagi uzas :).
Probao sam malo da cackam u stanu da vidim kako reaguje na stelovanja. Primjetio sam da je "Deus Fast" program dobio po usima i da mu tonovi nisu kao prije, nekako nisu cisti i priguseni su. Goldmaxx power ima jos uvijek iste tonove ali kada se vrijednosti "Audio response" i tona za zeljezo dovesu na odredjenu vrijednost. U slucaju da se Audio response poveca na najvisu vrijednost, tonovi su jako ostri ali je problem kada se recimo novcic nalazi jako blizu sonde, tada pocne da prekida i da se gubi ton, nesto kao "Overload". Notch funkcionise perfektno i u stanju je izbaciti bronzani novcic bez ikakvog kvrckanja tako da pretpostavljam da to isto radi sa bilo kojom vrijednosti provodljivosti. Diskriminator takodje radi i u stanju je diskriminisati srebrni privjesak bez ikakvih problema ali sam takodje primjetio da se lagano mijenja i ton promjenom jacine diskriminatora (nisam to primjecivao do sada). Sto se tice grafiskog pokazivaca za plemeniti i neplemeniti metal, bar u vazduhu radi i pokazuje kako treba (desna strana potkovice pokazuje obojeni metal a lijeva zeljezo). U slucaju da smanjite ton za zeljezo na "0" i sa zeljeznim predmetom drzite i jedan bronzani novcic, detektor nece davati nikakav signal za zeljezo dok ce grafika pokazivati signal i na lijevoj i na desnoj strani a ton ce davati samo za obojeni metal tj novcic. Naravno, ton ce biti isprekidan ali ce se mozda neko odluciti da akav signal i iskopa. Reakcija nije nesto posebno opomogla, jeste na najvecoj vrijednosti ali je zato daljina detekcije dosta opala. Sto se tice reakcije, njena veca vrijednost utice dosta na daljinu detekcije tako da je na jedan bronzani novcic promjera 3cm daljina detekcije varirala i do 5cm ako ne i vise. Na vrijednosti reakcije "0" detektor ima dosta vecu daljinu detekcije ali su zbog toga i signali nekako razvuceni sto se meni licno nije nikada dopadalo, tako da sam uvijek radio sa vrijednosti "2".
Posto nisam bio na terenu, vrijednosti "Notcha" u Ground Balansu (nova funkcija) nisam mogao provjeriti u vazduhu ne utice na detekciju. Sta sam jos primjetio (ili me usi varaju :))? Da li je moguce da je frekvencija od 17,5xx bolja za detekciju sitnih srebrnjaka od frekvencije 17,7xx? Mijenjajuci vrijednost frekvencije primjetih da je to tako.
Mozda ste vi malo preuranili sa vracanjem programa na staru verziju a mozda i niste. Ja cu tek isprobati detektor na terenu pa cu onda odluciti sta da uradim. Jos nesto, ako se ne varam, detektor ne prikazuje istovremeno dva razlicita signala kao prije, da li se ja varam ili je to stvarno tako?
Znam da ovaj test u stanu ne pokazuje stvarno stanje kao sto je na terenu, ali sam samo htio vidjti kako se detektor ponasa pri promjeni stelovanja. Mislim da je ipak najbolje prebaciti na "Basic 1" i onda odraditi nekakav svoj program i njime onda raditi na terenu, naravno, uz stelovanje grounda direktno na terenu :).

miligor
24.06.2013, 15:06
Nestao je program V2 sa sajta xp-a. Gde moze da se nadje?

Desert Walker
24.06.2013, 15:18
da li je to promisljena akcija XP-a? izbaci novi update,dok ga svi skidaju i isprobavaju povuci V2 i onda sta je tu je....samo ne znam koja je svrha toga?

banebeograd
24.06.2013, 16:52
Nestao je program V2 sa sajta xp-a. Gde moze da se nadje?

nije nestala verzija V2 ,
ta je opcija ostala zapisana i samo treba da je aktiviras ponovo tako sto odradjudjes update normalno ali umesto V3 izaberes V2 u padajucem meniju kod updatovanja...
ne znam da li sam bas bio jasan,
jednostavno kreni u proces novog updatovanja i kad dodje do prozorcica gde te pitaju koju opciju hoces ti samo misem pomeri malo i dobices i opciju za V2

eclipse4
27.06.2013, 10:33
zato cu ja sacekati da vito sve istestirate i odlucim sta mi je ciniti ;)
sta ako v2 sad vise nije kao sto je bila? ;)

avgvst
27.06.2013, 15:45
Jao čika eklipse kako si samo promućuran! :D :bier:
Gde si ti nema te sto godina!?

kratki
27.06.2013, 22:37
zato cu ja sacekati da vito sve istestirate i odlucim sta mi je ciniti ;)
sta ako v2 sad vise nije kao sto je bila? ;)

Potpuno isto vec provereno.....
Nema brines :26:

IVLIANVS
27.06.2013, 23:14
http://www.youtube.com/watch?v=07HSc8j1U2c

kratki
30.06.2013, 22:48
Danas sam bio u mogucnosti da se malo bolje pozabavim stelovanjem i isprobam funkcije.
Sve u svemu vise sam zadovoljan nego prvi put, mada su me tada komarci iritirali do daske.
Ako nekog zanima stelovanje napisacu :26:

10000
01.07.2013, 06:55
Moze ,moze napise neka stelovanja koja koristis..

Mucic2
01.07.2013, 06:58
Moze,moze sto kaze kolega 10000

kratki
01.07.2013, 18:02
Sa ovim stelovanjem sam radio na srednjem veku i keltskom terenu….

G.B. se najbolje pokazao na „PUMPEN“ i onda manuelno podesavanje u EXPERT modu ako je nemiran kod udara sonde od neki predmet.

DISK sam radio od 3-5……..EXPERT……..3 TON…….EXPERT……168……5 71…..702 i skala sa gornnje strane od 3.0-5.0 zavisno od diska………….65…… (pogledaj fotke)

SENS……95……..EXPERT…… ….3………

FREQ………..18kHz-12kHz……

IRON V…….2-3……

REAKTION…..1-2…….EXPERT…..SILENCE R…..0-1….. kod cistog terena REAKTIOM…..0….SILECE R….1….

AUDIO.RE……5…..EXPERT …….1…..

NOTCH……00-00…..

Naravno ovo je na ovom terenu bilo u redu e sad kako ce biti na drugim terenima je uvek pitanje.
Isprobao sam i program GOLD FELD, nije los za terene gde je jaka mineralizacije, isto sam skakao sa njega na moj program tek da provrim metu. U par situacija je on davao signal dok moj program recimo nije i obrnuto. Prmetio sam da je GOLD FELD program strasno osetljiv na sitne predmete. Ostaje da se jos vise isproba sa drugim frekvencijama i na drugim terenima, rim itd.
pozdrav

eclipse4
01.07.2013, 20:40
Jao čika eklipse kako si samo promućuran! :D :bier:
Gde si ti nema te sto godina!?

tu sam ja oduvek...posmatram iz pozadine sta se desava ;)

kratki
08.07.2013, 11:05
Izasao je vec V3.1 sa otklonjenim nedostacima od V3.0 verzije.
Bas me zanima sta je i koliko popravljeno.
Za sada sam primetio da je aoarat kod reakcije 3 skroz preforsiran i da ne reaguje najbolje na plitke mete u tom stelovanju. Reakcija 1 i 2 nisu lose, razlikuje sacmu od 2mm uz zardjali ekser u zemlji.

banebeograd
08.07.2013, 18:39
probali smo juce i tu novu verziju , jeste da smo to odradili brzinski i u vazdusnom testu,
ali obojici nam se cinilo da je dubina tj u ovom slucaju daljina detekcije bila cak znacajno manja nego na V2 verziji sa istim tj standardnim tj radno-terenskim stelovanjima, a i zvuci detekcije su bili nekako neubedljivi.

na jednom forumu sam procitao da su nadlezni iz XP-a na sve kritike V3 verzije pokusali da se opravdaju time da ova nova verzija poredstavlja sasvim nov aparat ,
te da se stelovanja, zvuci i rad sa V2 i V3 ne mogu porediti .
e sad da li je to stvarno tako ili je to samo vadilica zbog obilja kritika koje je /zasluzeno/ dobio posle izlaska V3 to ne znam.

tako da...moj deus i na dalje ostaje na V2...

eclipse4
20.08.2013, 23:50
neznam da li je bilo reci o ovome

http://www.youtube.com/watch?feature=player _embedded&v=6BnMEMG0J2U

eclipse4
21.08.2013, 01:30
G.B. se najbolje pokazao na „PUMPEN“ i onda manuelno podesavanje u EXPERT modu ako je nemiran kod udara sonde od neki predmet.
pozdrav

kratki,mozda si do sada vec provalio,gb notch sluzi isto kao i notch u programu,sa time se ne steluje,nit moze da se steluje kad detektor udara u nesto pa postane nemiran,pogresno si protumacio.

notch filter za gb sluzi iskljucivo za recimo ugalj ili hot rocks,da pojednostavnim,miner alizacija na terenu ti je 75,ali ima malo zagadjenja sa ugljem ili hot rocks,na koji detektor svirne g.b poskace vislje pa se opet stisa i vrati ponovo recimo na 75,e tada ti nadjes taj kamen ili ugalj i dok secas detektor preko njega (primer g.b pokazuje 86),stelujes g.b notch filter,kad je zvuk prestao,vise nema upada tog tona,to jest,izbacio si tu mineralizaciju iz detektora.ako me razumes.

e tada,uzmes i stavis novcic pored uglja,pa ispod i vidis sta se desava sa zvukom i brojkama,ja to nisam testirao.

Desert Walker
21.08.2013, 08:43
neznam da li je bilo reci o ovome

http://www.youtube.com/watch?feature=player _embedded&v=6BnMEMG0J2U

WOW :475: Ovo je super "odradjen " test i objasnjenje za novu Deusovu sondu.
jako poucan video...nekome ko zna francuski kao maternji :) .

banebeograd
21.08.2013, 09:47
WOW :475: Ovo je super "odradjen " test i objasnjenje za novu Deusovu sondu.
nije ovo objasnjenje za novu sondu nego predstavljanje "DEUS Gold Prospecting".
nova sonda je ovde...
http://www.youtube.com/watch?v=jGGa0tGAOLg

eclipse4
21.08.2013, 23:21
ma desert pokusava bezuspesno da nasmeje masu

Kele78
22.08.2013, 00:06
kratki,mozda si do sada vec provalio,gb notch sluzi isto kao i notch u programu,sa time se ne steluje,nit moze da se steluje kad detektor udara u nesto pa postane nemiran,pogresno si protumacio.

notch filter za gb sluzi iskljucivo za recimo ugalj ili hot rocks,da pojednostavnim,miner alizacija na terenu ti je 75,ali ima malo zagadjenja sa ugljem ili hot rocks,na koji detektor svirne g.b poskace vislje pa se opet stisa i vrati ponovo recimo na 75,e tada ti nadjes taj kamen ili ugalj i dok secas detektor preko njega (primer g.b pokazuje 86),stelujes g.b notch filter,kad je zvuk prestao,vise nema upada tog tona,to jest,izbacio si tu mineralizaciju iz detektora.ako me razumes.

e tada,uzmes i stavis novcic pored uglja,pa ispod i vidis sta se desava sa zvukom i brojkama,ja to nisam testirao.
Isprobano na terenu i funkcionise odlicno..malo gubi na dubini.Samo kad su ti minerali u pitanju detektor svakako ne pokazuje nista na skali displeja..tako da sam odlucio da tu funkciju i neupotrebljavam.

eclipse4
22.08.2013, 22:16
nakon par izlazaka na teren tj 2 ;),zakljucak je "bar za sada" da se vise ne vracam na 2.0
napravih jedan programcic za sebe,ne bas dubok (recimo kratkijev je dublji za jedno 5cm na sesteru),ali zato skuplja pa rastura,bez greske tj,nema promasaja,dok kratkijev bas puno brlja i pisti nesto mnogo.
gvozdje mi ne prebacuje u plemenito,nit mi vise plemenito prkce kao sto je umelo da radi i na 2.0 i na gm poweru.
ebucka me samo mineralni ugalj,koga necu da ubacim u notch cisto iz sujeverja ;) ali s obzirom da je konstantna cifra na to 25,bio on od 1 cm ili od metar u precniku,nemoze se pogresiti.
miran i pri vecoj reakciji sa velikom sondom,nema iznenadnih pistanja nit po zemlji nit po vazduhu sto je na 2.0 poprilicno umelo da nervira.

s obzirom da sam u jako velikom poslu,renoviranje kupatila,kuhinje,vod a itd....nemam vremena za duza traganja ali eto iskoristio sam priliku da izadjem 2 puta po jedno 2 sata maksimum i rezultati su za ovo kratko vreme fenomenalni.

napravih i jedan programcic za dublje pretrazivanje,sve sto mogu reci je da je dublji od kratkijevog,lepsi zvuk ima,ali nisam testirao jedan vs. drugi na teren,tako da nemogu reci nista vise.

Vumi
22.08.2013, 22:53
Pa napisi nam parametre tog tvog programa tj njih 2. Ja sam radio sa "trojkom", detektor super odvaja ali sam primjetio da gubi dubinu, sto mi recimo u sumi ne odgovara bas najbolje.

Kele78
22.08.2013, 23:00
ajd bruder davaj stelovanje da isprobamo ;)

eclipse4
22.08.2013, 23:11
Pa napisi nam parametre tog tvog programa tj njih 2. Ja sam radio sa "trojkom", detektor super odvaja ali sam primjetio da gubi dubinu, sto mi recimo u sumi ne odgovara bas najbolje.

na sta mislis "trojka"? reakcija ili?

postavicu sutra nadam se,ako se zavrsim pre posao,sada mi je detektor skroz dole i vise ne izlazim iz ove fotelje ;)

program je testiran na dunavu,tako da neznam kako se ponasa u njivi.

Vumi
23.08.2013, 00:36
Pod "trojkom" mislim na verziju programa V3-1

eclipse4
23.08.2013, 01:06
zanelo me ovo "radio sa trojom,super odvaja ali gubi dubinu",mislio sam da pricas o reakciji

Kele78
23.08.2013, 11:07
zanelo me ovo "radio sa trojom,super odvaja ali gubi dubinu",mislio sam da pricas o reakciji

Trazenje na po pesku je nesto sasvim drugo i nemoze se porediti sa trazenjem po njivama i vukoebinama..al bi voleo da cujem kako stelujes :) Neznam ddali si probao sa tim stelovanjem po nekoj njivi da bunaris,i kako se tamo ponasa deus?

Vumi po sumi moras da stelujes reakciju na 0ili1 Inace nista od dubine.Na tom stelovanju
reakcija je jako dobra u sumskim uslovima trazenja gde nisu puno zaprljani tereni! A ako trazis oko porusenih ruina tu je prljavo da gore nemoze biti :)

Vumi
23.08.2013, 11:21
Kele, bas o takvim mjestima i pricam, suma a zaprljano do bola. Prelazio sam sa reakcijom "3" i tek kada sam prebacio na "4" poceo je perfektno da odvaja tako da su uletjeli nekakvi srebrnjaci. problem je sto sam iskopao i jedan ogrugli bronzani pleh velicine dobrog sestera (tanak pleh) koji nije davao tako jak signal iako nije bio nesto posebno duboko.

Kele78
23.08.2013, 20:06
Ja na cetvorci nisam nikada radio samo isprobao ali mnogo svira brate nemoz se snadjes :)
Ali u principu na takvom terenu tesko da mozes do dubine sa bilo kojim programom osim da smanjis reakciju pa sta bog da!!

Vumi
23.08.2013, 20:09
Koliko se sjecam kod mene nije svirao (mozda se i ne sjecam dobro :)) ali je zato nalazio te srebrnjake odmah pored zeljeza, kao da sam imao spider sondu ili neku drugu gdje je pinpint lako odraditi i odrediti da li se predmeti nalaze jedan kraj drugoga i vrijedi li kopati.

banebeograd
24.08.2013, 00:56
kod deusa zavisi dosta da li se radi sa 22 ili 28x34 sondom,
isti program a razlicita sonda i odma se dobije razlicito ponasanje aparata...

eclipse4
24.08.2013, 20:55
neznam sta je u pitanju ali ovo cudo je azdaja.....fala kujcu da napravise konacno aparat od njega.....jos da ga testiram u njivu al kad zavrsim posao koji ima....

za sada pored vode (tu mi najblize) sto bi sojic reko "ja sam veoma iznenadjen),ko da nikad detektorom tu proso nisam,takvi su rezultati.

jos malo prepravih kratkijev,tj,izmenih mu grundiranje i ja stvarno mislim i mogu da izjavim da dublji detektor nisam u ruke drzao.
jedino kad promenim grund na kratkijev program,gvozdje nakon 30cm probija u dobro.
kajem se sto danas nisam imao telefon da slikam,rimski klin najobicniji izvukoh na brat bratu mozda i preko 50cm i to ga javio bez problema.
na nekih 20-25 cm u precniku od 2 metara iskopah i minijaturne ukrase sa ogrlice da ne nabrajam.

glavni deo je to sto vise nema ebenih brojki poput 91-98 za skroz duboke mete,vec sada koliko god da je meta duboka dobijas pravu cifru 60-70-80 itd.......i nema vise brkanja gvozdje i plemenito.....

Kele78
24.08.2013, 21:33
Jel radis sa 3 ili 4 tona??I koja reakcija je kod ovih minijaturnih ukrasa?

eclipse4
24.08.2013, 22:18
sa 3 tona,reakcija je na 3-ku jer je mnogo gvozdja.
inace ukrasi su manji od jednog cm-a.
razumeo bih da je jedan bio plici a ostali dublje,pa kad se rupa otvorila izlazili i ostali,ali sada zajsta nije takva prica,svaki sam iskopao posebno u krugu od 2m,verovatno ih ima jos.
obicno sam deusa kudio samo tako,ali ovo je nesto neobjasnjivo.....nad am se da ce da potraje tako,ili da me ne razocara u oranice....otom potom.

Kele78
24.08.2013, 22:39
Ma ubiva na mesto znam ja to. . ;) .samo ga treba upoznati :) malo ga preebase sa ovim v3 ali su se ispravili na vreme,inace ja jos uvek nisam prebacio na v3.1 znaci radim sa v3 xexex...

eclipse4
24.08.2013, 23:06
ja sam na 3.1 i kao sto rekoh razlika za sada izmedju 2.0 i 3.1 je nebo zemlja.....

ObeliX
28.08.2013, 07:29
nego zanima me je li DEUS pojeftinio zbog svih ovih trzavica i problema oko stelovanja?
sad su ga nastelovali ali toliko vremena je proslo da je trebao do sada da "sleti" malo.
valja kupovati sta bolje pa me zanima :)

miligor
28.08.2013, 12:52
Testirao sam ga par dana sa programom V3.1 i mogu reci da me je pozitivno iznenadio. Stelovanja koristim kao sa programa V2, ali GB prvo uradim pumpanje pa prebaci na rucno i onda korigujem 3 do 5 razlike. Nema vise laznog signala kao pre. Izgleda da su kritike bile ozbiljno shvacene.

kratki
04.09.2013, 12:10
Izasao je i V3.2 sa jos par poboljsanja, specijalno dubina kod vece reakcije.....

miligor
05.09.2013, 11:44
Kolega jesi li testirao taj novi program?

Vumi
05.09.2013, 14:09
Dok se kolega javi ja cu ti prenijeti sta kazu svabe koje su ga testirale. Nista posebno se u odnosu na verziju V3.1 nije promijenilo, radi se o fiksiranju greske kod prikaza stanja baterije u sondi (neki korisnici su imali problema da je prikazivano puno stanje a sonda je vec bila prazna), poboljsanje tj brze registrovanje stanja mineralizacije i Notch filter u Groundu je kod ukljucivanja sada fiskno na OFF...sto se tice dubine oni nisu primjetili nikakvu promjenu na bolje kada se poveca vrijednost reakcije...znaci, osjeti se smanjenje dubine (i sam sam u mojem malom iskustvu u radu sa ovom verzijom to primjetio).

miligor
05.09.2013, 14:54
Hvala Vumi, znaci da ga ostavim na 3.1 i nastavim.

kratki
05.09.2013, 19:59
Evo i mene...
Ako nemas nokakvih problema ne diraj.
Kao sto Vumi rece, to je samo za pojedine aparate, kod mene je isto bio problem sa prikazom koliko je puna baterija sonde.
Pokazivao je stalno punu pa sam oatao po prvi put od mada trazim, sa praznom baterijom na terenu.
Inace je V3.1 ili 2 kod mnogih koji su imali problema sa zemljistem i gvozdjem izazvao odusevljenje.

eclipse4
06.09.2013, 00:38
**** ga,moracu na update ostao bez baterije a sonda pokazala da je puna i bas sam se zapitao dal je moguce da se nije istrosila uopste,kad ono corak.....
znaci moram na 3.2

kratki
08.09.2013, 23:48
Danas je bila proba V3.2, trebalo mi je malo vremena da se priviknem na tonove i nadjem pravo stelovanje jer je teren bio dosta tezak za trazenje.
Tlo je bilo jako mineralizovano i imalo je dosta odpada od kovanog gvozdja, signala je bilo dosta malo ali dovoljno za probanje.
Reakcija i odvajanje plemenitog od ne plemenitog je odlicna samo sto je i dubina otisla.
To ne smeta puno na terenima gde ima puno gvozdja ali gde je cisto je V2 bolji.
Prema tome bi onda trebali imati dva aparata ili stalno prebacivati sa V2 na V3, ovisno od terena ;)
Sve u svemu zadovoljan sam kako je odvojio duplim tonom ekser od novcica, kad sam iskljucio ton za gvodje cuo se samo pozitivan ton a bio je na reakciji 0.
Novcic i ekser su bili na 20tak cm dubine, novcic je zut i tezak 1g.
Ekser nisam merio.
Fotke slede :26:

Kele78
11.09.2013, 21:51
Potvrdjujem ovo sto je Kratki izlozio...steta sto zuca nije koji gram tezi a na av.malo lepsi...ali zuca je zuca :) Cestitam majstore!!

kratki
12.09.2013, 20:50
Ma bitno je izaci u onako lepu prirodu kao sto smo rekli pre trazenja, ako bude nesto od nalaza jos bolje ;)

kratki
13.09.2013, 17:03
Ovde je novcic

http://www.vumidet.net/forum/showthread.php?p=801 76#post80176

ObeliX
13.09.2013, 18:29
ova tema ce biti veca od Grgine "Troje..." :D

kratki
13.09.2013, 18:54
Zatvoricemo je uskoro.....

ObeliX
13.09.2013, 19:03
Ma ne...ima se sta pricati. ocito da sve vise ljudi ima Deusa a sijevne i poneki fin nalaza kao ovi "zutaci".
neka teme...nije ona dosadna,nego ja s.rem...rakija brate ne miruje ni u flasi pa ni u covjeku :)

kratki
13.09.2013, 20:06
Ma samo da ne postanes ovistan :)

ObeliX
14.09.2013, 01:25
nece nece...dok je mamurluka nema ovisnosti,on me razbistri i odvoji od pica po mjesec dana :D

Kele78
14.09.2013, 19:04
Ma mene zanima ima li ko ista reci za ovaj V3.2 pre nego sto ga vratim u v2 :)???
Kratki ovi jesu 101% iz istoga kalupa ;)

eclipse4
15.09.2013, 03:22
blago vama ljudi kad stignete da idete na teren ja radim od jutra do mraka,evo sad zavrsio jos jedan zid plocica......sutra ujutru jovo na novo.

eclipse4
22.09.2013, 22:33
evo ovako posto sam pravi srecnik da mi u rumuniji prodavac obori pumpu za vodu tesku oko 25 kg na nozni prst i pritom mi naprsne kost,bicu invalid za penjanje po merdevinama bar jos dva tri dana i necu moci da lepim plocice.
tako da sam danas napravio update na 3.2 i testirao detektor,ali da krenemo od pocetka.

dakle na jednom mestu kod nas su bagerima izravnali nekih 20m u krug jedan lokalitet i spremili da se tu baca pesak,tako da sam iskoristio priliku da testiram detektor,cim sam stigao video sam da je vec bio tu neki detektorista,ali nema veze,dadoh sansu i deusu i rezultati su bili i vise nego zadovoljni sto se nalaza tice a takodje i dubine,odvajanja itd.

kako sam odradio test:

uhvatio sam 5 linija duz tih 20m sto bi bilo nekih 100m ukupnog mahanja,nista nisam vadio na sta god je zapistalo,do kraja testa.

sta sam testirao:
v2.0,v3.1,v3.2 (moj i kratkijev program)

sa startne linije sam krenuo ;) prvo sa v2.0 na svaku metu sam izmenjao fabricke programe a zatim kratkijev i moj program,obelezavajuc i svaku metu sa dobro/lose/nesigurno......zatim kuci na update 3.1 i poovno ista procedura,sve do 3.2,

kada sam sve uredno obelezio,onda sam odabrao program koji je najbolje davao signale i krenuo u iskopavanje.

zakljucak je sledeci:

mozda ste vi zadovoljni sa dubinom i reakcijom v3.2 ali ja nisam zadovoljan vec sam prezadovoljan,doslov ce moj detektor izuva iz cipela 2.0 na koji se sigurno vise ne vracam,bar posle ovoga.

uz duzno postovanje kolegi kratkiju koji se stvarno zalaze da predstavi detektore u najboljem svetlu i pomoci drugima oko stelovanja,ali je njegov program,prepisan odavde bio najgori,pa cak i od svih fabrickih stelovanja.

taj program mi je davao najvise gvozdja,cak i sve dobre mete,sem jedne limene boce,koja je imala dvojni zvuk (dobro lose).takodje je taj program davao zvuk gvozdja na dve kovanice koje sam izvukao napolje iz zemlje a da gvozdja nije bilo,ako me pitate zasto,ja odgovora nemam.

najbolje mi se pokazao,i bez greske ovaj sto sam ga ja odradio,cak sam sa njim pronasao i dodtne mete,koje sam naknadno obelezio (ali vise nisam isao kuci da vracam na 2.0 i 3.1) i testirao sa ostalim programima ali oni jednostavno nisu davali nikakav signal.
iako je moj i kratkijev program slican,u pitanju su nekoliko nijansi,stvarno mi nije jasno zasto jedan toliko zataji,iako je jos na kratkijev je sens 95,a na moj 90 (probao sam krakijev isto na 90 i nista,opet gvozdje)....

da skratim pricu,
deus je konacno uradio nesto od ovog detektora,jer sam od samog pocetka video da je deus bio gori i od gmp i od gmaxxa i od mnogih rucnih radova koji ne vrede ni 200e a da ne pominjem ostale detektore (bar za mene)....
vec pri probi 3.1 sam video ne malo nego mnogo veliku promenu u svemu.
neki pominju da je plici,meni je dubina sasvim monstruozna ;)
a najvise me je odusevilo na dunavu kratkijev program u kombinaciji sa grundom kako sam ga odradio,gde sam ostao bez teksta kada sam izvukao najobicniji rimski klin na nekih 50cm dubine,pretrazeci sve okolo i u rupu da me neka druga meta nije navela da kopam,ali tamo niceg vise nije bilo.

samo jos nekako naci i resenje za sitna olova od par milimetrica koja ne moze da izbaci a jako nervira kad se udje u neku zonu gde se pucalo na prepelice.

od danas traktor moze da sluzi samo za ovo :

http://www.youtube.com/watch?v=pDHzK3Xe7Yw

naravno sala;)

kratki
23.09.2013, 08:20
Lep prilog druze, stvarno si dao sve od sebe.
Drago mi je da si zadovoljan i da si nasao stelovanje za sebe. To puno varira, zavisno od tetena do terena, zemljiste je svuda razlicito.
Sta kod mene radi dobro ne radi kod tebe i obrnuto, vazno je biti uporan i probati dok ne nadjes stelovanje za sebe. :26:

eclipse4
23.09.2013, 16:02
ovo je vec drugi put da kazem da cu napisati stelovanja a eto jos nisam doneo detektor gore,al ga treci put stvarno nosim,napisacu moja stelovanja,a ti imas jedan zadatak da isprobas moje i tvoje,cisto usput,da napravimo jedan mali zakljucak,ili sam ga ja potrefio za sebe,mislim na program,ili ce se i kod tebe bolje ponasati moj,sasvim nebitno,imati oba nista nece smetati a moze koristiti.

a ako si nasao neki novi,ispisi ga ovde ili na pp pa da istestiram i to,dok ne budem spreman za njivu.

Kele78
23.09.2013, 18:20
Ja menjam sens,disk i sve ostale zaebancije u zavisnosti od terena...tako da mozda i znamo za taj tvoj novi program ;)

eclipse4
23.09.2013, 19:06
ma nije to neka matematika,isti sam koristio i na dunavu i sada na testu na lokalitetu.

kratki
23.09.2013, 22:14
Ne znam sa kojom sondom si pravio testove, ja radim sa 22-kom.
Mislim da ima razlike izmedju male i velike posebno kod gvozdja.

eclipse4
24.09.2013, 19:30
sa velikom ja radim uvek.

banebeograd
25.09.2013, 18:25
mala i velika sonda i sa identicnim stelovanjima znaju da daju razlicite tonove u nekim slucajevima ...

Delfonz66
29.09.2013, 15:48
ma nije to neka matematika,isti sam koristio i na dunavu i sada na testu na lokalitetu.

eclipse4 ,super si uradio test sa desom i jako rado bi video tvoja štelovanja,da probamo i kod nas,pa ti javimo ;)

miligor
09.10.2013, 21:46
Posto sam isprobao V3,V3.1 i V3.2 sa svojim programom kao i sa par stelovanja od drugova sa sajta, nezadovoljan rezultatima resih da se vratim na V.2 verziju. Tako sam ponovo vratio staru verziju i nekoliko dana radio po terenu. Danas pre izlaska sam pogledao na ekran i iznenadio se kako je sonda i dalje na sve tri crte. Da bi posle pet sati rada detektor prestao da daje signale, tj.sonda se ispraznila skroz. Prvo sam se poplasio da se nije nesto desilo, cim sam dosao kuci stavio sam je na punjac. Kada se napunila ukljucio sam i sve je bilo u redu. E izgleda da je Eklipse nesto naslutio kada je rekao: ko zna da li ce V2 biti isti kada pozelimo da ga vratimo. Znam da je V3.2 izbacen zbog laznog prikaza stanja baterije na V3.1.

banebeograd
10.10.2013, 19:39
Danas pre izlaska sam pogledao na ekran i iznenadio se kako je sonda i dalje na sve tri crte. Da bi posle pet sati rada detektor prestao da daje signale, tj.sonda se ispraznila skroz.
ja nisam imao takvih problema ali sam citao na nekim stranim forumima o slicnim problemima.
uglavnom kako su pojasnili zvanicnici iz xp-a nije nista zbog cega treba da se brine.
slicna stvar se desavala i drugim tragacima i kako su sami rekli posle nekoliko punjenja i praznjenja baterija i elektronika se stabilizovala i normalno radila.
znaci samo opusteno i kao i do sada, puni i prazni, pozzz

Janko Veselinovic
11.10.2013, 17:34
Meni se desilo nesto slicno iako nisam radio update na 3.... , posle 6h+ rada i dalje je pokazivo punu bateriju ali posto sam znao kolko sam radio sa njime, skonto sam kolko jos moze da radi i posle nekih 12h rada sa njim samo je ugasio sondu iako je pokazivo je da je puna. A taman sam se ponado da necu vise nikad morati da je punim :-) . U svakom slucaju posle toga se ponasala normalno i vise nikad nisam imo slican problem.

Lotr
12.10.2013, 18:41
Danas citam NASA odlucila da ugasi sve njene satelite i da instalira NOVI DEUS
.Kazu bice u mogucnosti da detektuje i najudaljenije galaxije a i novcice na Zemlji.Samo imaju jedan problem, kazu cela Srbija pokupovala sve Deus aparate,nema ih na lageru, kazu neki sajt vumidet ubija od reklame, valjda svi rade za tu firmu...Kazu sve na internetu je tacno...

ObeliX
12.10.2013, 19:34
mislim da su odustali jer ne mogu da nastelaju GB :)

IVLIANVS
13.10.2013, 22:49
vama sto imate deus makar nije dosadno :)
a gde nestadose oni sto koriste xp gmax zato sto je jednostavan i nema stelovanja :)

Kele78
14.10.2013, 21:55
Makina ne silazi sa terena ;) pa sezona je valjda kolege!!

ObeliX
15.10.2013, 08:34
pa onome ko koristi Gmaxx i GMP nije dosadno i ne zahebaju se stelovanjima nego rade i "vade".
pogledaj samo koliko se vremena potrosilo na ovu temu :)

banebeograd
15.10.2013, 08:37
pogledaj samo koliko se vremena potrosilo na ovu temu :)
za dobrim konjem se prasina dize 44584548

ObeliX
15.10.2013, 16:49
nije se lijepo rugati kolegama,kolega Bane.
jedino ako ti sluzi da sa njim mlatis tepihe onda se dize prasina :)

banebeograd
16.10.2013, 16:54
ja sam se te bede davno oslobodio ,
od kad imam multifunkcionalne polivalentne visefrekventne dubokodaljinske leskove raslje ne gubim vreme sa tim niskosofisticiranim zujavcima kakav je deus :)

eclipse4
16.10.2013, 21:16
bane jel ces konacno za svetu petku da i meni osvetis raslje,magovskom vodicom? ;)

banebeograd
17.10.2013, 13:07
naravno ,ali treba da znas jedan obicaj koji poboljsava magijska svojstva tog rituala,
a to je da se magovska vodica najbolje prima i daje najbolju reakciju uz vruce jagnje i ladno pivce :bier:

eclipse4
18.10.2013, 01:02
a nevina vlajna????

banebeograd
18.10.2013, 09:56
mnooooogoooo je kumeeee, nemo se trosis na ovu oskudaciju,
ce nadjemo neke koje se ne otimaju bas mnogo, ja za bolje i nisam :D

eclipse4
19.10.2013, 00:16
ali svemocni magu i sam si mi reko jednom uz vatru,jagnjetinu i vatrenu vodu da je svecivanje raslji najbolje u doba kad je kucna slava (moja je sveta petka),punog meseca i uz krv nevine vlajne.... ;)

banebeograd
19.10.2013, 17:14
naravno , naravno to su idealni uslovi za obavaljanje tajnih obreda ali hronosloski gledano tu postoje dva odvojena procesa.
prvo ide testiranje hrskave pragnjetine / obredni obrok nastao kombinacijom prase-jagnje/ , sto je pragnje hrskavije to ce i zli dusi pre ladnim pivom odneseni nestati iz raslji .
drugi deo rituala doprinosi pre svega boljoj diskriminaciji raslji, i za to sluzi devicanska krv a u odredjenim slucajevima moze i znoj zgodne vlajine dobijen opet specijalnim obredom o kojem ne bih ovde javno jer ima dece ispod 18 godina koje citaju sve sto mi matori perverznjaci pisemo :D

ObeliX
19.10.2013, 17:47
lijepo je sto se jos poneko sjeca starih obicaja i obreda. to se ne smije izgubiti ;)

eclipse4
29.10.2013, 15:47
bwwwe ljudi,do sada sam ja kudio deusa vi ga hvalili,sad svi kudite 3.2 a ja jedini hvalim.

danas izadjo malo na teren,novcic ispod cigle na ovoj dubini je detektovao,kao da se nalazi na 5cm dubine,znaci bez i najmanjih problema.
cifra na ekranu (uglavnom to ni ne gledam jer nema veze sa vezom) je bila 68-72.
ako vi ne biste bili zdovoljnim ovom dubinom,bem ga,onda neznam sta da kazem jer vidim svi tvrdite kako 3.2 nema dubinu.

zao mi je sto sam ostao bez baterije pa nisam mogao da napravim bolje fotke .novcic je bio u dnu rupe,ja sam pokusao da crtanjem docaram dubinu.

crvenim ofarbana cigla i zelenim novcic ispod.

a ja cisto sumnjam da ce 2.0 naci novcic dublje sa tako perfektnim tonom,pritom neverovatnom mirnocom detektora i bez u*ranog cvokotanja g.b-a kao na 2.0

edit:// u pitanju je bio veliki konstantinov folis.

eclipse4
29.10.2013, 15:58
izmericu bas duzinu drske i na osnovu slike,pribliznu dubinu novcica,ali brat bratu,dubina je sigurno preko 30cm.

posto smo presli na novu stranicu,da stvar bude jasnija,slike se nalaze na prethodnoj stranici

http://www.vumidet.net/forum/showthread.php?t=773 7&page=14

ObeliX
29.10.2013, 17:59
mnogo je bitno prepoznati ton koji bi mogao da bude nesto dobro (potencijalno dobar zvuk ) .
mnogi "dobri " zvukovi su smece a mnogi brljavi tonovi znaju biti nesto dobro (komad metala pod ciglom,u smecu isl.) ili ton predmeta koji je jako dubok zna varati.
mozda si ti kolega na aparatu uocio nesto sto drugi nisu...

kratki
29.10.2013, 22:18
bwwwe ljudi,do sada sam ja kudio deusa vi ga hvalili,sad svi kudite 3.2 a ja jedini hvalim.

danas izadjo malo na teren,novcic ispod cigle na ovoj dubini je detektovao,kao da se nalazi na 5cm dubine,znaci bez i najmanjih problema.
cifra na ekranu (uglavnom to ni ne gledam jer nema veze sa vezom) je bila 68-72.
ako vi ne biste bili zdovoljnim ovom dubinom,bem ga,onda neznam sta da kazem jer vidim svi tvrdite kako 3.2 nema dubinu.

zao mi je sto sam ostao bez baterije pa nisam mogao da napravim bolje fotke .novcic je bio u dnu rupe,ja sam pokusao da crtanjem docaram dubinu.

crvenim ofarbana cigla i zelenim novcic ispod.

a ja cisto sumnjam da ce 2.0 naci novcic dublje sa tako perfektnim tonom,pritom neverovatnom mirnocom detektora i bez u*ranog cvokotanja g.b-a kao na 2.0

edit:// u pitanju je bio veliki konstantinov folis.

Exlipse ja ti o tome pricam vec dve godine na kojim dubinama nalazim i nisi bas verovao, samo ne ide ta V3.2 na ovim terenima ni blizu kao V2.
To koliko vidim zavisi od sastava zemljista.

eclipse4
30.10.2013, 01:13
kratki slazem se sa tobom,ali ja i dalje stojim iza toga da kod mene deus sa v2 je cisto djubre od detektora.od kad sam ga uzeo do sada je bio isti,probao stelovanja i stelovanja i nista a taj g.b me je ubijao u zdrav mozak.....onda sam prebacio na 3.2 i odjednom wauuuuu,potpuno druga skalamerija,jedino na 3.2 rekcija na 0 je losija nego na 2.0,mnogo je usporenija pa se signal javlja bas kasno,ponekad kad je pored i gvozdje,eto belaja oko lociranja,vanja u krugu od pola metra ;)

za sada cista petica ;)