PDA

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : ruski megaliti


Banatski šetač
17.10.2013, 20:21
Pošto banatski paori nemaju nameru da skidaju kukuruz, gledamo u tuđe atare :))

http://beforeitsnews.com/beyond-science/2013/01/25000-year-old-buildings-found-in-russia-the-mysterious-dolmens-and-megaliths-of-the-caucasus-2440682.html

kratki
17.10.2013, 21:03
Interesantno je kako su napravili idealno okrugle rupe u ovim gromadama, u to vreme ni malo lak posao.

KUPAč
17.10.2013, 21:05
Malo su samo u naslovu pretjerali, ne znam od kuda im starost od 20.000 godina.
No obzirom da je riječ o internet portalu, ne bi me čudilo i da piše da su ih sagradili vanzemaljci.

KUPAč
17.10.2013, 21:07
Interesantno je kako su napravili idealno okrugle rupe u ovim gromadama, u to vreme ni malo lak posao.

Mi te stvari promatramo da našeg današnjeg pojma vremena i uloženog truda.
Tada je vrijeme imalo jednu drugu kategoriju, i nije bilo neobično uložiti mjesece pa i godine rada u neku svrhu.

ObeliX
18.10.2013, 00:15
Ma koga zanimaju te starudije? Amerikanci ce napraviti 100x bolje i novije od betona i visokoelasticnog celika :)

Dagrish
23.10.2013, 22:42
Malo su samo u naslovu pretjerali, ne znam od kuda im starost od 20.000 godina.
No obzirom da je riječ o internet portalu, ne bi me čudilo i da piše da su ih sagradili vanzemaljci.

Mnogo mi ne znamo o drevnom čoveku i o tome šta i koliko je mogao da napravi... Oni kameni blokovi sa slika su savršeno uklopljeni i za današnje standarde (kao da ih je neka neznana sila uklapala - vanzemaljci?). Ne zvuči nimalo čudno da je u veoma dalekoj prošlosti bilo (kao i danas) uspona i padova civilizacije, a savremena arheologija sve to stavlja u isti koš (primera radi, ruševine Gobekli Tepe-a u Turskoj stavljaju u neolit, a po nezvaničnim tvrđenjima stare su 11000 god). Nije nelogično pretpostaviti da su paralelno egzistirale razvijene i primitivne (po modernim standardima) kulture. Možda je paleolit bio vreme postojanja kultura nomada sakupljača nastalih od starih propalih civilizacija, znanje je zaboravljeno, pa je čovek bio primoran da ponovo uči... i da se muči, pa opet da propada... i tako u krug... :)

Vumi
24.10.2013, 16:13
Skoro sam negdje citao o nekom istrazivacu u Juznoj Americi koji je isao tragom nekakve biljke koja omeksava kamen. Domoroci su mu pricali price kako jedna vrsta ptice Vodomara, pravi gnijezda u cistoj stijeni i to buseci je kljunom. Navodno te ptice donose nekakvo lisce i njime trljaju po kamenu i nakon toga kljunom kopaju udubljenja u istom. Sve ovo se ponavlja tako dugo dok ta ptica ne iskopa savrseno pravilnu rupu u kamenu. Na osnovu ovakvih stvari doticni pretpostavlja da su i piramide sagradjenje na isti nacin tj da su pravljeni kalupi na licu mjesta u koje se "ubacivao" tako omeksan kamen koji je stvrdjavao na licu mjesta

Evo, pronadjoh gdje sam to procitao pa koga zanima neka cita :)
KLIKNI OVDJE (http://www.conopljanews.net/biljka_koja_omeksava _kamen.html)

apostata
24.10.2013, 22:59
Naucnici kazu da se moderni covek nije promenio, u fizickom i mentalnom sklopu, u poslednjih 50 000 godina. Drugim recima, danas nismo nista pametniji nego u doba neolita ili jos mnogo pre toga, ali smo zato hendikepirani otudjenjem od prirode i logickog nacina razmisljanja. Covek praistorije nije mogao da se pouzda u resenja na dlanu sa Interneta i morao je da nadje neko prakticno resenje, u cemu je i uspevao. Secam se jednog od poslednjih intervjua sa akademikom Srejovicem u kojem je tema bila simbolika oblutka i gde je Srejovic, na sebi svojstven i nadahnut nacin, pricao o neolitskom coveku, zavrsivsi pricu metaforickom pretpostavkom da je covek kamenog doba mogao da nadje nacin da stigne i na Mesec, samo da je to zeleo.
U to lako mozemo da se uverimo, pocevsi od malih stvari poput perforacije kamene sekire (danas kad znamo resenje, to izgleda sasvim logicno), do velicanstvenih arhitektonskih poduhvata, kojima danasnja tehnoloska nauka jos uvek ne nalazi objasnjenje (tehnika je odavno krenula sasvim drugim putem), ali to nikako ne znaci da je to odmah delo natprirodnih sila ili vanzemaljaca.
Neko ce reci da nemam dokaza, ali za tvrdnje bez dokaza koje plasiraju zagovornici teorije o vanzemaljcima, ni meni ne trebaju dokazi, zar ne?!

Mozda su neke piramide i napravljene livenjem kamena u kalupima, recimo Osmanagicove bosanske piramide :bier: