PDA

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Nestalo ih 1930 komada

Tutankhaton
25.01.2014, 15:34
Naišao sam slučajno na IZVJEŠĆE ARHEOLOŠKOG MUZEJA U ZAGREBU ZA 2012.G. Pročitajte na 17. stranici zadnju točku i pogledajte na 18. stranici tablicu. Kakva sramota za jedan muzej, možemo samo nagađati koji su nestali i gdje su završili. Tamo gdje bi te stvari kao trebale biti najsigurnije, događa se ovako nešto.

http://www.amz.hr/media/46546/izvje%C5%A1%C4%87e%2 0o%20radu%20amz%2020 12.pdf

ObeliX
25.01.2014, 15:51
naravno...koza cuvala kupus :)

Frci
25.01.2014, 16:34
Nemora da se muce da kopaju pa da utvrde kome pripada pa da dokazuju dasu sami nasli. Samo prodaju tudju muku.
Za te lopove su bitni samo Evrici verovatno i neznaju kolko to stvarno vredi.
Naravoucenije Metal Detektor vrata za personal.
:sterb097: Pozzzzzzzzzzz

Vumi
25.01.2014, 22:32
Nemojte misliti da se to desava samo u nasim krajevima, danas sam citao istu stvar i za Njemacku, gdje je nestalo nekoliko hiljada komada (srednjovjekovni srebrnjaci, poklonjeni od radnika koji su ih nasli i predali nadleznim organima).

pike.sch
26.01.2014, 22:28
Sta reci o muzejima, u Srbiji predmeti iz drevnog Egipta, U Rusiji predmeti iz Nemacke nadjeni u Troji, a Engleski i Americki prepuni su predmeta koji nemaju veze sa njihovim kulturama. Kradje muzeja u prvom pa u drugom svetskom ratu, sve se to izmesalo pa jos privatne kolekcije sa laznim papirima i poreklu nezna se vise cije je sta i da li je original ili kopija.

Beli
26.01.2014, 23:48
eeeeeee30022

Beli
26.01.2014, 23:52
Nemojte misliti da se to desava samo u nasim krajevima, danas sam citao istu stvar i za Njemacku, gdje je nestalo nekoliko hiljada komada (srednjovjekovni srebrnjaci, poklonjeni od radnika koji su ih nasli i predali nadleznim organima).

a u bosniii..odes lepo u muzej...:badass:

Vumi
26.01.2014, 23:54
U banjaluckom muzeju je, kako mi rece tadasnji vodic, na pitanje gdje su vam ovi rimski novcici sto su trebali biti na datom mjestu, rekao...pa znate, doslo je do nekih otudjenja i sada nema ni jednog za izlozbu :)

ObeliX
26.01.2014, 23:59
u Tuzli udju djeca kroz razbijeni prozor ili kroz rupu na zidu i pokupe sta im treba da se igraju pa je to starije raja "snimila" i placaju im sicu lovu da im donose stvari iz muzeja...a stara arhina kisne i raspadaju se dokumenti stari po 700 god.
kazem ja ,kakvi politicari takvi zakoni,takva i drzava...

Vumi
27.01.2014, 00:02
Iza rimljana i onih drugih mi nesto i pronalazimo, iza ovih nasih niko nista nece naci :)

Tutankhaton
27.01.2014, 14:00
Izbrojali su ih i stavili na papir koliko ih nedostaje i to je to, ne vjerujem da će se pretrgnuti da se potegne kakva istraga da se pronađu, barem to nisu naveli nigdje u izvješću, kao da je to najnormalnija stvar, nestali su pa šta, doći će drugi i opet dobro, "ujeo vuk magare".

miligor
27.01.2014, 14:11
U gradu gde zivim stalna postavka muzeja nije menjana 25 godina(toliko pamtim), a verovatno i duze. Jedina novina je sto su poceli a naplacuju ulaznice.

dojos
09.12.2014, 19:50
Nekad i sam zametnem koji novčić u kući a kamoli neće oni kad ih imaju na tisuće

apostata
09.12.2014, 23:27
Sta reci o muzejima, u Srbiji predmeti iz drevnog Egipta, U Rusiji predmeti iz Nemacke nadjeni u Troji, a Engleski i Americki prepuni su predmeta koji nemaju veze sa njihovim kulturama. Kradje muzeja u prvom pa u drugom svetskom ratu, sve se to izmesalo pa jos privatne kolekcije sa laznim papirima i poreklu nezna se vise cije je sta i da li je original ili kopija.

Mumije u Nar. Muzeju u Beogradu, kao i one u Zagrebu, poklon su egipatske vlade kao zahvalnost za pomoc prilikom izgradnje Asuanske brane, dok su bivse (= sadasnje) kolonijlane sile napunile svoje muzeje najbrutalnijom pljackom.

Dagrish
10.12.2014, 01:56
Slično tome, Englezi ni dan-danas neće Grčkoj da vrate reljefe sa Partenona, koje je njihov lord Elgin drpio (isekao), spakovao na brodove i odneo u London još početkom XIX veka... Imperija zauvek ostaje imperija... još samo da ponovo ozvaniče robovlasnički sistem, pa ponovo krenu u pljačku...

Blistok
10.12.2014, 14:58
"Banda pokvarena!"

apostata
10.12.2014, 17:54
Slično tome, Englezi ni dan-danas neće Grčkoj da vrate reljefe sa Partenona, koje je njihov lord Elgin drpio (isekao), spakovao na brodove i odneo u London još početkom XIX veka... Imperija zauvek ostaje imperija... još samo da ponovo ozvaniče robovlasnički sistem, pa ponovo krenu u pljačku...
Lord Elgin je zato postao eponimom kulturnog vandalizma koji se po njemu zove Elginizam, a ukljucuje, izmedju ostalog, i delatnosti kojima se bave mnogi sa ovog foruma.