PDA

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Mozda "Talijan(ka)" ?

ObeliX
28.05.2014, 16:47
danas smo ja i kolega testirali Garrett-ov Ace 250. nije bilo vremena za teren pa smo probali u vrtu kod mene. u tom vrtu je znalo biti Krajcera,dinara Kraljevine Juge i slicno ali je kao i svaki vrt u naselju zestoko zaprljan sitnim alu i ferro smecem.
mali se Ace pokazao kao dobra masinica i sa ovom malom sondicom je lijepo javio ovaj novcic i nekoliko puscanih zrna i caura. zeljezo je lijepo "izbacivao".
e sad ,zanima me ovaj novcic. meni mirise na talijanski,na njemu razaznajem Victoria i to je to. grb mi nije poznat bas.
moze pomoc?

Enigma
28.05.2014, 22:09
Medaljica s nakita rađena po uzoru na britanski zlatnik, obično su pozlaćene. Sredina 19. stoljeća.

Av: VICTORIA DEI GRATIA
Rv: REGINA FID DEF BRITANNIARUM

:) :26:

ObeliX
29.05.2014, 21:41
ima li ikakvu kolekcionarsku ili bilo koju vrijednost? cisto da osokolim kolegu koji je tek nabavio ACE i poceo sa ovim hobijem.

Enigma
29.05.2014, 22:03
Ekonomski gledano više vrijedi energija koju je izvukao iz baterije, nije kolekcionarski zanimljivo. Lijepa je uspomena na druženje s kolegom, a to je prava vrijednost. :) :26:

ObeliX
29.05.2014, 22:55
...a jos izbusen :)
drago mi je da sam mu pomogao da malo skonta na koji princip sve to radi i da malo "osjeti" tonove