PDA

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Prvjenac


Janko Veselinovic
05.03.2015, 19:56
Prosle godine sam uporno pokusavao da nadjem svoj prvi zlatni prsten ali zbog strukture plaze mi nikako nije uspevalo, bilo je srebrnih, pozlacenih, zlatnih lanaca ali nijedan zlatni. Od pre neki dan sam posta Crnogorac pa sam prvom prilikom odjurio na plazu koja mi je 200m od stana da okusam srecu. Evo rezulata , prvi dan jedan zlatni 14k i nekih 5 eur u metalu, sledici dan jos jedan 14k sa pribliznim iznosom evra, treci dan 3 srebrna slican konto u evrima i cetvrti dan pre nego sto poce kisa jos jedan tanki zlatan 20k . U proseku sat i po na plazi za vreme oseke , za vise nemam snage sa excaliburom dok mi stigne novi stap ovaj ubi ruku a i plaza je teska sljunak i kamen.
Skor 3 zlatna, 3 srebrna i nekih 30e u metalu. Nisam ih merio prazna mi baterija na vagici a ne ide mi se napolje po ovoj kisi.

kratki
05.03.2015, 21:16
To kolega, odlican ulov.
Nekada sam zimi isao po plazama i imao sam dobre rezultate, na zalost sada nemam vremena za sve.

Vumi
06.03.2015, 08:23
Na jednom njemackom forumu ima jedan clan koji pretrazuje samo plaze....kada taj covjek pokaze svoje nalaze dodje ti da samo po plazama trazis...zlata i srebra kao u prici.

avgvst
06.03.2015, 15:41
A jel dozvoljeno uopšte traženje po plažama, interesuje me?

Janko Veselinovic
06.03.2015, 18:19
Jesen i zima su nekako najbolji za plaze a u prolece bih ipak dao prednost klasicnim terenima.
Tast jednog mog prijatelja kopa samo po plazama po Nemackoj i kaze super prolazi a relativno skoro je poceo da se bavi ovim nasim hobijem.
Kopanje po plazama je negde dozvoljeno negde ne, CG i Hrvatska mislim da je dozvoljeno. U USA je to pravi biznis jer moze da se uzme u rentu odredjen deo plaze i posle izdaje drugim detektoristima, pogledajte na youtubu Mel Fishera.
Evo nekog linka koji malo pojasnjava situaciju u Evropi:
http://www.ncmd.co.uk/law.html