Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Zaplena na granici
http://www.telegraf.rs/vesti/2806063-kako-je-spaseno-srpsko-blago-sofer-je-prijavio-misteriozni-paket-a-carinik-mu-u-prtljazniku-pronasao-pravu-riznicu-antikviteta-foto
50 kila bronze :D rimska većinom? ima toga znači jos brdo u srbiji
zeljketa
31.05.2017, 17:44
Mislim da su sve to falsine spremne da usrece nekog levata.Ne mogu da zamislim da bi neko slao toliko orginala tako neseigurnim putem.
Slike su male rezolucije i teško je dati procjenu, no čini mi se da su pojedine figure, aplike i falere falš. Olovne plakete imaju puno sličnosti što baš i nije uobičajeno. Ako plasiraju slike u većoj rezoluciji sve će biti puno jasnije.
Sve fals... sto posto sigurno...
pike.sch
31.05.2017, 21:14
Nije fals nego originalni suveniri.
bili su po fb ti suveniri,kolega se fino pohvalio pa sam sebe povalio.
Ali da na jednoj slici budu tri identična predmeta... mislim da je stvarno nemoguće, tj. moguće je ako se radi o suvenirima.. moglo je da ih bude i sto.
Ovo me podseća na onu dečiju igricu, pronađi iste predmete.
... i da nisu suveniri... na jednom našem sajtu... sam viđao sitnu bronzu na gomilama da se prodaje, i koliko mi se čini niko ne pravi famu oko toga... ali ako se krene preko odjednom... ali u "medijima" dobor zvuči... "ZAPLENA",... "RIZNICA ANTIKVITETA",... "SRPSKO BLAGO"
Evo upravo proverio... lot fibula 30e (...ako sam dobro pobrojao 19kom) :26:
Najverovatnije ima svega: i originalnih predmeta i falševa. Možemo samo nagađati, recimo da su naslednici nekog pokojnog kolekcionara, namamljeni cenama u inostranstvu, pokušali traljavo laički preneti i prodati ovu gomilu. "Državni" krijumčari, da ne kažem profesionalci, ipak imaju suptilnije metode ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.