PDA

Napustiti arhiv i stranicu prikazati u standardnom izgledu : Ukleto blago

dragan3
23.05.2006, 01:09
Evo da Vam ispricam jednu pricu i da vidimo da li neko ima resenje za ovu enigmu.
Znam da na jednom mestu ima zlatnog nakita , gledao sam ga licno,ali nesmem da ga uzmem. Do sada su ga troje ljudi uzeli i svi su umrli u roku od tri dana, i sve su vratili na svom mestu. Jedan covek , inace moj prijatelj, ga je takodje uzeo ali ga je vratio sledeceg dana. On kaze da cele noci nije mogao da spava jer mu djavoli nisu dali mira i cele noci su ga davili. Kaze da je djavole i video i da su visoki oko 30-40 cm. Do tada nije verovao u boga a onda je poceo da veruje. Imamo inace i zapis za tu ostavu i tu pise da se to nikako ne dira. Jos jedna interesantna stvar je da sa te povrsine koja obuhvata oko 500 m kvadratnih, ljudi vise nista ne uzimaju pa cak ni kamen. Za to mesto znaju mnogi ljudi iz cele okoline tog sela.
Sta se tu desava velika je enigma. Da li bi arheolozi smeli da ga uzmu a da ih ne nosimo na dusi.

perun
23.05.2006, 07:37
Posalji nekog od ovih iz muzeja ili politike, na njih nece nista.

Vumi
23.05.2006, 09:46
Do sada su ga troje ljudi uzeli i svi su umrli u roku od tri dana, i sve su vratili na svom mestu.prije ili poslije nego su umrli :) ?....ok, nisam mogao izdrzati a da se ne nasalim :). Pa ne mogu vjerovati da se bas niko od mladjih "biznismena" ne odluci uzeti to sve i prodati sto dalje..

Miki
23.05.2006, 16:59
Posalji nekog od ovih iz muzeja ili politike, na njih nece nista.
:) nece grom u koprive :)

zeljketa
23.05.2006, 22:09
A gdje se to tacno nalazi i je li to tacno 3 dana?Naime moj prijatelj ima problema sa punicom pa sam mislio...A ne ne ti mali(30-40 cm)nemaju sanse njegova punica spada u tesku kategoriju.

dragan3
24.05.2006, 00:50
Samo se vi zajebavajte ali ako neko sme da uzme slobodno neka dodje.
Dobar vam je predlog za politicare ili ove iz muzeja ali neznam koga da odaberem , ima ih vise kome bih pokazao to mesto.
Kazu za ovog treceg koji je otiso na onaj svet da su ga svi odvracali da to ne dira ali on je zapeo da uzme, a kada su ga kupali i presvlacili da uopste nije izgledao da je umro i da im je takoreci pomagao prilikom presvlacenja podizuci ruke uvis.
Ja bih najradije objavio oglas da se trazi neki starac od 90 godina kome je dojadio zivot i koji vise ne moze da juri babe, da se javi da ucini uslugu, ali neznam kako bi se kasnije odvijala situacija.

Vumi
24.05.2006, 10:18
a kada su ga kupali i presvlacili da uopste nije izgledao da je umro i da im je takoreci pomagao prilikom presvlacenja podizuci ruke uvis.e sad ga malo pretjera, pa nije valjda da su zakopali zivoga covjeka :00000964:

dragan3
24.05.2006, 13:47
Takoreci, mada i ja ne iskljucujem svakakve opcije, ali kazu da ga je doktor pregledao. Samo da se razumemo , ovo prica covek koji je posle jedne noci vratio taj nakit i koji je mene vodio da vidim to mesto i koji je trazio cisto iz radoznalosti da tu presnimam sa georadar, ali ja nisam smeo.
Cisto hocu da cujem sta ce drugi ljudi da kazu u vezi ovoga slucaja , posto nisam toliko upucen u ovakve "gluposti" pa cu mozda smoci snage barem da slikam fotoaparatom taj nakit i da vam prikazem ali za sada nesmem. Ipak je zivot samo jedan i drugi zivot ne postoji.

dropsyblood
24.05.2006, 20:13
Evo slicnog primera:
Gotovo da nema coveka u Timockoj krajini ciju mastu,makar jednom u zivotu,nije zagolicala jedna od mnogih legendi o zakopanom zlatu.
Nekima se i posrecilo,jer su naisli na trag tajnih riznica o cijem se sadrzaju PO PRAVILU CUTI ,a neki su zbog nalazenja blaga jako zazalili!
Njih je,kazu ljudi upuceni u tajanstveni svet bajanja i magije,stiglo prokletstvo onih od kojih je to blago oteto,ili onih koji su morali da ga sakriju pre nego sto su ga potrosili.Kako to izgleda najbolje zna Todor Paunovic,sa bukove glave,kod Majdanpeka.
ZEMLJA IZNAD ZLATA IMA NEOBICNU MOC
Mnogi tragaci za zlatom kucali su na vrata cuvenog vampirolovca
Todora sa bukove glave.Trazili su da im pokaze put do tajnih riznica,ili da ih spasi od zla koje ih je snaslo.
-Onaj koga zlato interesuje-hvalio se deda Todor-samo treba da mi donese saku zemlje sa mesta za koje predpostavlja da ga ima.
Ja cu mu pouzdano reci da li da kopa ili da se mane corava posla.
Zemlja ispod koje je zlato sakriveno ima neku neobicnu moc,
kojom zraci,a ja to mogu da otkrijem svojim spravama.
Retko idem na lice mesta,mada su me mnogi zvali.Samo,veoma je vazno o kakvom je zlatu rec.Najcesce je ono oteto i prokleto,
jer su razbojnici
i lopovi zbog njega nekoga ubili.Kasnije su ga,skrivajuci se od vlasti,zakopali na tajnim mestima,ali se po njega nisu vratili,jer je i njima doslo glave.Kao sto dolazi i onima koji ga nadju.
Tako je po kazivanju dede Todora,umalo nastradao neki Marin sa
Bukove glave.Kada je zakucao na njegova vrata,trazeci pomoc,nosio je crninu,jer mu je brat stradao na zaista zagonetan nacin.
KOPAO ZLATO PROBUDIO SE U BOLNICI
Po deda Todorovom kazivanju Marin na Bukovoj glavi ima pojatu,
u kojoj zivi.To je siromasan covek,koji je celog zivota
mastao kako da se obogati.
Ista mastanja razbijala su monotoniju zivota i njegovom bratu Stanku,
koji je cuvao ovce po planini.Sve do jednog dana kada se nije vratio kuci.
Posto se nije pojavio citave noci,Marin je sledeceg dana krenuo da ga trazi.Nasao ga je kako lezi preko jedne sveze iskopane rupe precnika
osamdesetak i dubine sesdesetak santimetara.
Nat telu nije imao nikakvih vidnih povreda,pa je sve izgledalo da je umro prirodnom smrcu.
-Kada mi je Marin to ispricao-kaze deda Todor-trazio sam da donese grudvu zemlje na kojoj je nasao brata.Doneo je.
Tada je moj srebrni krst zaigrao nad ikonom kao nikada do tada.
To je svedocilo da na tom mestu postoji veliko blago,ali i da je ubitacno prokleto.Upozorio sam Marina da ni za zivu glavu ne pokusava da
ga iskopa,jer ce i sam nagrabusiti.Obecao je da nece,ali obecanje nije
odrzao.Poslao je strica da kopa ,a on je iz prikrajka gledao sta ce se dogoditi.
Marinov stric je,kaze deda Todor,nekako ostao ziv i ispricao mu kasnije sta se dogodilo.Kada je prvi put udario krampom u zemlju osetio je nesvesticu.Izasao je iz rupe i popio gutljaj vode.Ucinilo mu se da je slabost prosla,pa je ponovo usao u rupu.
Tada ga je pritisla nekakva groznica,osetio je malaksalost i stropostao se na zemlju.Probudio se tek u majdanpeckoj bolnici,u koju ga je Marin prebacio.Nikada nije rekao ni rec o onome sto je video i sto se dogodilo sa njegovim stricem.Cutao je kao zaliven,ali posle toga nije pokusavao da iskopa blago za cije je postojanje znao.

dragan3
25.05.2006, 01:47
Znaci ipak postoji nesto. Ima li jos neko nekakav primer. Iskusni stari tragaci mi kazu da je najbolje da se radi sa zapisima jer tu uvek pise sta sme da se dira a sta nesme. To naravno ne vazi za sitnu numizmatiku.

banebeograd
31.05.2006, 00:41
Ako ima i neko od iskusnijih tragaca raspolozenih za pokusaj pronalazenja gore pomenutog "ukletog blaga" nek se javi , ja sam spreman da probam da se izborim sa tim gremlinima od 30/40 cm...

Vumi
31.05.2006, 11:38
Ja stojim nesto slabo sa vremenom ovih dana :totlach:

perun
31.05.2006, 12:59
Vidi ti to niko nevoli blago. Mozda treba poslati carinike i poreznike, njima i onako nista nije sveto.

Miki
31.05.2006, 19:27
@bane , jesi li gledao film ,,Gremlini,, !? Jesi li video kako su cak i Deda Mraza zeznuli i na glavu mu se popeli ...... :1545:

banebeograd
01.06.2006, 00:15
hahaha
gledao sam i "supermena" kako leti iznad grada ali ....
ko jos veruje u takve gluposti ? ? ?
detektor u ruke i lopatu na rame pa napred u nove radne pobede,
samo asov srbina spasava

Vumi
01.06.2006, 10:43
pa za ovo blago ti ne treba asov i detektor, ljudi ce te odvesti gdje je i ti samo treba da ga uzmes :)

banebeograd
01.06.2006, 20:34
Pa nikako da dodjem do tih ljudi koji sve to "znaju"...
moja ponuda jos uvek vazi...

banebeograd
01.06.2006, 20:39
Nego sta je sa ovim starijim tragacima , da li je moguce da niko od vas veterana nema "vremena" da obidje tako bogat teren...

perun
01.06.2006, 20:54
Stariji su iskusniji i strpljiviji, cekaju i osmatraju.

Kameleon
01.06.2006, 21:28
Imam i ja slicnu pricu mada ova je istinita i dogodila se mom dedi, jos dok je bio mlad. Pricao mi je jednom ali sam nazive mesta i detalje zaboravio, ali prica ide odprilike ovako. Jednog lepog suncanog dana u selu dodje poznanik mog dede, saopstio mu je da ima neku mapu blaga koje je relativno u blizini sela (taj covekje valjda bio povredjen ili nesto nesecam se ali nije mogao iz nekog razloga da kopa). Ne secam se i odakle bese mapa ali i tu je bila neka prica. Moj deda pokupi nekog njegovog druga i zaputise se njih trojica po zlato. Zlato je bilo blizu puta od davnina zvanog rimski ili carski (caricin) put. Dodjose do mesta i kako to obicno biva, neko staro drvo, koraci ovamo, koraci onamo, stari kamen i tu bi trebalo da bude blago. Posto je moj deda bio fizicki najaci njemu pripade lopata i on poce da kopa . Secam se da mi je rekao da ga je bilo mnogo strah, manje vise od blaga vec od ovog coveka koji ih dovede do ,,blaga".
E sad ide preokret, u roku od pet minuta do tada suncani dan pretvori se u nevidjeni pljusak, kaze deda, kako on kopa zemlju, mokra zemlja se obrusava. Moj deda shvati da je blago prokleto i baci lopatu i nehtede da kopa, a ne osudise se ni ova dvoica. Kaze cim su napustili mesto kopanja oblaci nestadose i opet se pojavi sunce.
Kasnije nastavlja deda pricao mu je ovaj njegov drug da se vratio posle nekog vremena da proba ponovo ali se opet isto dogodilo. Pitam se ponekad da li se deda seca gde bese to mesto :)

Miki
02.06.2006, 02:10
jesi li resio da izazoves poplavu :)

Kameleon
02.06.2006, 14:17
ma ne sacekacu da vidim -ako bude susno leto, idem da kopam da malo pomognem ratarima i njihovim usevima- :)

banebeograd
02.06.2006, 15:54
imam i ja jednu pricicu, dal je istina???
amidza od kuma moje snajke ima svastiku ciji je brat dobar prijatelj sa jednim likom iz nekog sela u sumadiji ciji je deda zakopao cup pun zlatnih dukata ispod kamena okrenutog prema sumi negde oko desetak koraka od jednog izvora koji je mozda u medjuvremenu i presahnuo,e tu bas negde u blizini je zet unuka od tog dede,koji je u medju vremenu nicim izazvan umro pred sam kraj svoga zivota, poceo da kopa vodeci se po nekoj pricici koju mu je ispricao jedini preziveli rodjak inace to mu bese zaova po muskoj tetki i bas kad je oko 21 cas i posle nekoliko izkopanih rupa dosao do pravog mesta
slucajno ili namerno ili zahvaljujuci kletvama
tek pocne da naglo pada mrak i tek posle nekoliko sati i pred jutro se razdani, ovaj u trenutku pomisli mora da je to zlato ukleto kad se to desilo, e ali to nije sve u isto vreme kad je zabio prvi asov u pravu rupu iznad cupa on nije ni znao sta se desilo nepunih 432 kilometra dalje, naime bliski rodjak po majcinom ujaku , inace dobrodrzeci 94 godisnji paor se zagrcnuo i posle nepunih godinu ipo dana od tog trenutka u sred belog dana umre ,
slucajno ili namerno ili zbog ukletog zlata....
elem, ranim jutrom uranio momak da otkopa svoju srecu i poce tamo gde je sinoc pred mrak stao, eeeeee ali ne lezi vraze, neko iz sela ga je video dok je pred mrak kopao pa u zelji da se i sam obogati iskopa onu rupu i kad vide da u njoj nema nista osim nekoliko povecih komada kamenja on rupu zatrpa ,ali ko drugome jamu kopa sam u nju upada,
dal slucajno dal namerno dal zbog ukletog zlata koje je trazio,
kad je dosao kuci naprasno se razbole, temperatura 37 sa 1 ga slomi i on celi dan preleze u krevetu buncajuci o dukatima koje nije nasao i kad se pred vece odjednom oporavio resi da vise nikad nece pokusati ponovo da trazi ukleto zlato
elem onaj prvi dodje do rupe blizu izvora koji je presahnuo i pomeri poveci kamen, iskopa rupu u koju bi i pavkovic mogao da spakuje laki vojni transporter, ali sve je naravno bilo dzabe jer je ukleto zlato izgleda sa svakim zamahom pijuka tonulo sve dublje i dublje
slucajno namerno ili zato sto je bilo ukleto...
momak je od umora proizaslog kopanjem i jakim suncem cele noci sanjao kojekakve karakondzule, letece gremline i babaroge sa dve glave koje su ga opominjale da vise ne dohvati u zivotu asov lopatu ili pijuk i tako on resi da napusti selo i nadje si neki laksi posao i tako postade kontroverzni biznismen...
i kao i obicno
slucajno ili namerno
ali kletva je bila uspesna i djavolcici su uspeli da sacuvaju ukleto zlato i do dana danasnjeg i ko zna koliko jos ce tako biti...

perun
02.06.2006, 19:42
Cica Mica i gotova prica.

Miki
02.06.2006, 19:43
...inace dobrodrzeci 94 godisnji paor se zagrcnuo i posle nepunih godinu ipo dana od tog trenutka u sred belog dana umre ...
? ? ? :) ? ? ?

zeljketa
02.06.2006, 20:46
:) Do sada smo imali,znaci,portabl djavole,gremline,sup ermena,vremenske nepogode i familijarne relacije sa babarogama.Hm,nije lose.Ima li iko ista o gujama?Ja volim one sa gujama.Kao npr. ono,prokleto zlato...dvoglava guja...moze i jednoglava,nema veze i tako to.P.S.Znam ovu zaovu po muskoj tetki,kod nas prodavala kupus na pijaci. :)

Vumi
03.06.2006, 12:33
Pitam se ponekad da li se deda seca gde bese to mesto :)jel ti djed jos ziv, ako jeste pitaj ga, ponesi kameru sa sobom i sve to snimaj...cisto da i nas uvjeris u istinitost te price :)

Vumi
03.06.2006, 12:40
? ? ? :) ? ? ?miki, nije valjda da vjerujes banetu i da je pricu cuo od nekoga, haha, covjek ocigledno ima smisla za zbijanje sala :totlach:

Kameleon
03.06.2006, 13:24
ma ziv je deda ali nije bas za setanje po sumi

Miki
03.06.2006, 19:06
ma ne , cisto mi je bilo interesantno procitati o ,,dobrodrzecem 94godisnjem paru koji se iznenada zagrcnuo i odapeo ,, kao da je to nekoga iznenadilo :) , u fazonu ,,nista im nije bilo pre toga,, :)

crni
11.06.2006, 11:26
Dragane dali si to blago i licno video ili si samo video mesto na kome se ono nalazi. Moja ekipa tvrdi da nepostoji ono sto nesme da uzme naravno bez ikakvih posledica po bilo koga-provereno postoje stvari koje moraju da se odrade da bi moglo da se ocisti i uzme a postoje i ljudi koji to rade. Cekamo na tvoju odluku

dragan3
12.06.2006, 00:58
Crni kazes da ne postoji ono sto nesme da se uzme a posle kazes da postoje stvari koje moraju da se odrade da bi se to uzelo.
Znaci da verujes da nesto ipak postoji. Ajde objasni da svi znamo kako se to radi. U ovom forumu si sasnao mnoge stvari koje nisi znao pa je sada red da i ti kazes nesto sto mi neznamo. Ja bilo koga nemogu da odvedem na to mesto iz dva razloga, prvo sto je ukleto a drugo sto mozda treba da se prinese "kurban", a taj kurban mozda ispadnem ja, znaci ode glava na ovaj ili onaj nacin.
Nakit je tu ali dok sve lepo ne objasnis na forumu kako se to radi i dok se malo bolje na upoznamo na vodim nikoga. Ne mogu tek tako da eksperintisem sa jednim jedinim zivotom.

banebeograd
12.06.2006, 01:32
najbolje je najjednostavnije....
posto ti ne bi da se kacis za to mesto i vodis nekog tamo da ne bi bio "kurban "onda uradi sledece ..
uzmes kartu tog kraja, obelezis mesto i sacekas da se posao zavrsi, uzmes svoju polovinu zlata i zivis i uzivas srecno i dugovecno u blagodetima dobro unovcenog zlata...
a sve to naravno pod uslovam da svi mi nismo ispali "kurbani" ili nesto jos gore verujuci da je to istinita prica i da to zlato stvarno postoji...

crni
12.06.2006, 13:54
Kao sto rekoh to sto treba da se uradi ti nemogu reci jer ne radim ja tali da ti pojasnim malo to radi covek iz ekipe i niti je musliman niti je prica o podnosenju ljudske glave u pitanju. Sami obred izvodi on samo njemu znanim nacinom i o tome ne prica a mi uopste i ne treba da prisustvujemo cinu takozvanog ciscenja i uzimanja osim ako sam ne zelis da vidis da te ne zavrne. Postoji samo jedan problem a on je IMA LI TOGA UOPSTE O CEMU TI PRICAS tj. JESI LI ILI NISI VIDEO. Kao sto rece bane ima milion nacina da se osiguras,tebi pola nama pola. Na forumu sam doista dosta naucio ali sam mnogo vise potvrdio svoje stavove i pojedine sumnje u vezi sa ovim hobijem a dvadesetak godina bavljenja ovim hobijem nije mala stvar

perun
12.06.2006, 22:05
Nema od tog nista "IL JESI IL NISI" to zvuci na kakvog inspektora policije.
Kazem ja Vama to samo mogu da odrade politicari, korumpirani arheolozi, ....itd, itd.

dragan3
13.06.2006, 01:18
Iz ova tri zadnja priloga pala mi je jedna dobra ideja, ali to cu vam predloziti kasnije kada sve to slikam i prikazem vam slike da bi ste se uverili u postojanost nakita. Verujem da od slikanja nece nista da se desi i moci cete da izvrsite procenu vrednosti. Ali prednost ce imati da odradi banebeograd jer mi se on prvi javio na PP, osim ako ne odustane.
Momentalno sam stvarno mnogo zauzet poslom ali potrudicu se da sto pre odem da to slikam.

crni
13.06.2006, 09:09
Cekamo na fotkice

Vumi
13.06.2006, 10:14
ne mogu da vjerujem da ce slike prikazati zlato na otvorenom tj da ono nije zakopano a ako je zakopano onda me cudi kako ga niko do sada nije pokupio...mislim na slucajne prolaznike...ali, i mene interesuju te slike iako nemam namjeru da to zlato trazim :)

banebeograd
13.06.2006, 15:43
ma kakvo odustajanje , tu sam ja ne brini...
ali posto ne znam one muslimanske ili neke druge bajalice a ne poznajem ni nekog ko ih zna , za skidanje magije i odbranu od mini djavolcica cu da koristim asovcic hahaha

crni
13.06.2006, 17:17
Taj nakit sigurno stoji na dohvat ruke bilo kome ali iz razumljivih razloga niko se ne usudjuje da ga pokupi. Izgleda da smo ja i banebeograd jedini djavolcici u celoj ovoj prici

banebeograd
13.06.2006, 17:46
pozdrav crni,
posto smo mi jedini koji su se prijavili zovem te kad se dragan javi i kad krenem u akciju...
ti i ja pola, dragan pola posteno?
eto mi se i rastalismo samo jos da uzmemo nesto hahah
naravno cim se vratimo sa slavljenickog krstarenja po mediteranu bice i nekih slika ukletog zlata da se pokazu na forumu...

perun
13.06.2006, 21:21
Da da simpaticno ! Ima nas na forumu kojima nije bitno bogatstvo, konkretno ja vise se zanimam za istoriju ostalo je prolazno a i potrosi se.

banebeograd
13.06.2006, 23:03
nemam nista protiv...
lepa je istorija , proslost je bas zanimljiva, ali ja mislim /mastam/malo i o buducnosti...
nisam gadljiv na mogucnost da se izvuce neka korist iz predmeta koji tako dugo leze u zemlji ....
mozda je to tako zato sto sam totalni pocetnik u ovom hobiju,pa mi zato oprostite ...
ko zna mozda promenim miljenje kroz nekoliko godina pa i ja postanem neko koga samo "zanima istorija "a ne sve druge "prolazne i potrosne" ovozemaljske blagodeti...

banebeograd
21.06.2006, 20:07
draganeeeeee
danas je stiglo leto, zena mi zvoca hoce na more ,
treba mi jedna dobra finansijska inekcija ,hocemo li da napadamo ono ukleto blago...

Vumi
21.06.2006, 20:09
da nije, nedao bog, otisao sam da ga uzme i sada ne moze vise da odgovori :) ?

banebeograd
21.06.2006, 20:29
hahahah ne daj boze ,
pomeri se smesta, kucni u drvo, pljuni tri puta,
pa nisam mu dao moj magicni asovcic kako ce tako ne spreman da udari na djavole gremline i babaroge...

perun
21.06.2006, 23:07
Neznate vi sa cime se igrate. Ali nema veze vidim da niste sujevjerni " kucni, pljuni itd."

dragan3
22.06.2006, 02:16
Tu sam, tu sam, ali ja to necu ni da pipnem rukama.

banebeograd
22.06.2006, 17:25
pozdrav dragane,
vec smo se svi uplasili za tvoje junacko zdravlje...
pa kakva je situacija na terenu...
kad pocinjemo akciju...

banebeograd
30.06.2006, 17:28
pozdrav dragane,
ne javljas se danima,cini mi se nista od akcije pronalazenja ukletog blaga...
izgleda da cu ja morati da razbijem kasicu ili da dizem neki namenski kredit za letovanje ...

dragan3
03.07.2006, 01:36
Danas sam bio da slikam mesto i nakit ali nazalost nisam uspeo jer je u blizini bilo puno ljudi , tako da nisam mogao da prilazim tom mestu.
Posle malo cekanja otiso sam par kilometra dalje da malo "kosim travu", pa se ponovo vratio ali opet je bilo ljudi , tako da cu morati ponovo pokusati drugi put. Mesto je inace udaljeno od mene oko 50 km.

Miki
03.07.2006, 18:51
svaka cast majstore znam kako je to - i ja odem ponekad 50km dalje na pecanje iako mi je Morava ispred nosa :-)

pp2606
04.07.2006, 05:11
Ma ja bas i ne vjerujem u to.Kako moze metal da se osveti ili nekakva kletva.Normalno da je onaj koji je ostao bez blaga "zelio sve najbolje" lopovu.A lopov je i onako "dobricina".To je jos jedna legenda.Osobno mislim da je svaki komad numizmatike proklet u nekom smislu,pogotovo zlatnici.Koliki su umrli od gladi,ratova ili bolestina,jer nisu imali zlata da kupe ono sto su bogati imali.Tko kaze da one primjerke koji se nalaze u zemlji nisu "izgubili" ljudi koji su ubijeni?Zar pored rusevina kula i utvrda nema numizmatike?Naravno da ima.Sigurno ih ljudi nisu zaboravili uzeti ili im nije bilo potrebno.Vjerujem da ako vjerujes u takve stvari,da ti se takve stvari i dogadaju.Ja bas i ne.

crni
09.07.2006, 23:04
Dragane budi malo uporniji da slikas to blago ili pozovi mene i Baneta pa da mi to odradimo mesto tebe

banebeograd
11.07.2006, 01:17
od slikanja nema vajde,
batali slike daj da mi pocnemo da radimo...

crni
11.07.2006, 18:41
Ma ni od slika nema nista a kamoli od rada

zeljketa
18.07.2006, 21:16
Dragane budi malo uporniji da slikas to blago ili pozovi mene i Baneta pa da mi to odradimo mesto tebe
:) Posto dragan3 nije ispunio obecanje ja sam isao i napravio par slika :)

zeljketa
18.07.2006, 21:21
Greska,ova druga slika je napravljena negdje drugo.Nisam siguran ali mislim da je napravljena u Visokom. :foto: :4_1_6[1]: :)

perun
18.07.2006, 22:14
Dobar ti aparat, ala slika svaka mu cast !!!

crni
18.07.2006, 23:34
Druze imao si vise srece od Dragana-nije bilo puno radoznalih prolaznika

Grk
19.07.2006, 20:40
Ljudi, Gledam Ove Slike, Citam O Zlatu I Nesto Mi Nije Dobro.......jel' To Kletva Ili Sam Se Prejeo Od Ove Pite???!!!!

banebeograd
19.07.2006, 21:34
samo se vi zezajte, ali ja se plasim da je coveka neko ipak nagovorio da ode sam /i nespreman /tamo i pokupi nakit, a ja mu nisam dao carobni asovcic i ko zna sta mu se desilo...
karakondzule,babarog e, dvoglave azdahe, troglave zmije i jos po koji gremlin , a da ne zaboravim i mini djavolcice, mogli su ga zaskociti i mi nikad necemo procitati zadnji deo bajke o ukletom blagu ccccccccc
eeee a kakve je lepe price znao on napisati...
ukleta blaga, meteoriti i "nevidjeni"opasni likovi koji se muvaju po ovom i drugim slicnim sajtovima i u tajnosti po basnoslovnim cenama otkpuljuju sve sto je on "pronasao"....
ali sva sreca ima jos dobrih pisaca, pa zato predlazem vumiju da napravi jedan pod forum /ili jos bolje konkurs/za najlepsu bajku, pa da tu automatski udje u borbu za prvo mesto dragan sa njegovim bajkama o meteoritima, i naravno ukletom blagu, ali i da ne zaboravi neke sto rekose da se bave ovim hobijem po 20 , 30 godina, imaju zveri od aparata od po 20 000 do 50 000 evrica i prikazu na sajtu /svojerucno otkopane/ falsifikovane novcice prstencice i slicno, /valjda te skuplje sprave greskom u stelovanju reaguju samo na falseve pa samo njih nalazis hahaah/doduse to moze da udje u vec postojecu rubriku vicevi anegdote itd, ili oni sto imaju aparat boli glava ali ga zeza metalni sraf pa ne nalazi ni tenk na pola metra dubine u rastresitoj vlaznoj zemlji...
ma ima ovde takvih talenata da bi se i ivo andric da je ziv zabrinuo da li ce ostati jedini nas nobelovac za knjizevnost...
mada kad bolje razmislim ako nagrada bude bar kilo jagnjetine ispod saca i ja cu napisati neku pricicu...
ps. sad se setih mozda bi trebalo obici i lokalne stanice policije , pa mozda draganu3 nije nista , vec su ga samo uhapsili misleci da je fotograf neki opasan krimos dok je kroz izlog lokalne zlatare slikao "ukleto zlato" , i evo vec dve nedelje cuci u nekoj ladnoj sobi a mi se bespotrebno brinemo za njegovo junacko zdravlje ...
ako si ziv javi se , sve ti je oprosteno...
tvoji verni citaoci te cekaju...

perun
19.07.2006, 23:13
Al su ovde svi naivni il se meni samo cini. Zasto su svi alavi na zlato kad ono nije najskuplje na svijetu.

banebeograd
20.07.2006, 14:25
vecna dilema,
ko je posten ko je naivan a ko alav...
ne znam zasto pade mi na pamet ona izreka
"ko o cemu
baba o ustipcima a ku..a o postenju"...

BOKI
03.10.2006, 02:30
Pozdrav svima,posle duzeg vremena evo me opet.Celu noc evo citam sta sam sve propustio ali je ovo vrh vrhova.U mom pitomom selu kraj Morave postoje cetiri primera posledica ukletog blaga koje su ljudi podelili pa samim tim u to i verujem.Ali mi je ova prica vrhunac,citam evo i ne znam zasto ali se kidam od smeha.Joj crni Dragane sta ucini i sta napisa???Inace prijatelju Bane ako treba jos jedan clan ekipe tu sam.Ako ginemo(ne daj Boze)da ginemo zajedno

banebeograd
03.10.2006, 11:15
Pozdrav svima,posle duzeg vremena evo me opet.Celu noc evo citam sta sam sve propustio ali je ovo vrh vrhova.U mom pitomom selu kraj Morave postoje cetiri primera posledica ukletog blaga koje su ljudi podelili pa samim tim u to i verujem.Ali mi je ova prica vrhunac,citam evo i ne znam zasto ali se kidam od smeha.Joj crni Dragane sta ucini i sta napisa???Inace prijatelju Bane ako treba jos jedan clan ekipe tu sam.Ako ginemo(ne daj Boze)da ginemo zajedno

pozdrav boki,
verujem da postoje i takvi primeri i to ne samo u tvom kraju ali
u ovom mom malom mestu na uscu save u dunav ima mnogo vise primera kako se blago uzme i podeli POSTENO i svi posle toga zive lepo i dugovecno, sto se postenije radi duze se traje, i ja mislim da je samo to razlog sto neki od indijanaca odu da se predstave velikom manituu ranije nego sto su sami planirali...
a sto se tice ekipe primljen si ,
samo ima jedan problem, a to je da ce mo morati da trazimo neko drugo ukleto blago jer smo crni i ja proglaseni otpisanima u ovom konkretnom slucaju, proglas o nasem otpisivanju mozes naci u pisaniju pod temom TORBICA...
ja trenutno nemam ni jedan slucaj anatemisanog blaga , pa ako ti je frka da cekas mozda ne bi bilo lose da potrazis dragana3 pa sa njim ugovoris expediciju...
ako treba da ginemo onda nek to bude slatka smrt ispod neke plavuse,crnke,smedjo kose...
ps. ako dragana ne nadjes ovde na forumu to znaci da je blago vec uzeto, potrazi ga onda na nekom od ostrvlja u mediteranu gde uziva u bogato naplacenom ukletom blagu...
pozzzzzzzdrav

rammstein
25.12.2006, 22:10
Samo se vi zajebavajte ali ako neko sme da uzme slobodno neka dodje.
.
Izgleda da sam dosta toga propustio dok nisam bio ovde na forumu.
Dragane,dragane neznam sta da ti kazem na ovu tvoju pricu,necu reci ni da je istinita ni da nije istinita,naravno znas i sam sa foruma da se ja bavim ovakvim stvarima,prema tome mogu ti samo reci ovo"gde ne vrti burgija,tu vrti rammstein"ako je cela prica jos uvjek aktuelna posto vidim da je odavno pisana,mozemo se dogovoriti i resiti celokupnu enigmu.Naravno za sve postoji objasnjenje i resenje.

belja
05.12.2007, 18:19
Evo da Vam ispricam jednu pricu i da vidimo da li neko ima resenje za ovu enigmu.
Znam da na jednom mestu ima zlatnog nakita , gledao sam ga licno,ali nesmem da ga uzmem. Do sada su ga troje ljudi uzeli i svi su umrli u roku od tri dana, i sve su vratili na svom mestu. Jedan covek , inace moj prijatelj, ga je takodje uzeo ali ga je vratio sledeceg dana. On kaze da cele noci nije mogao da spava jer mu djavoli nisu dali mira i cele noci su ga davili. Kaze da je djavole i video i da su visoki oko 30-40 cm. Do tada nije verovao u boga a onda je poceo da veruje. Imamo inace i zapis za tu ostavu i tu pise da se to nikako ne dira. Jos jedna interesantna stvar je da sa te povrsine koja obuhvata oko 500 m kvadratnih, ljudi vise nista ne uzimaju pa cak ni kamen. Za to mesto znaju mnogi ljudi iz cele okoline tog sela.
Sta se tu desava velika je enigma. Da li bi arheolozi smeli da ga uzmu a da ih ne nosimo na dusi.

Kako se zove to selo da nije Bela reka?

eclipse4
20.03.2008, 02:30
Evo slicnog primera:
Gotovo da nema coveka u Timockoj krajini ciju mastu,makar jednom u zivotu,nije zagolicala jedna od mnogih legendi o zakopanom zlatu.
Nekima se i posrecilo,jer su naisli na trag tajnih riznica o cijem se sadrzaju PO PRAVILU CUTI ,a neki su zbog nalazenja blaga jako zazalili!
Njih je,kazu ljudi upuceni u tajanstveni svet bajanja i magije,stiglo prokletstvo onih od kojih je to blago oteto,ili onih koji su morali da ga sakriju pre nego sto su ga potrosili.Kako to izgleda najbolje zna Todor Paunovic,sa bukove glave,kod Majdanpeka.
ZEMLJA IZNAD ZLATA IMA NEOBICNU MOC
Mnogi tragaci za zlatom kucali su na vrata cuvenog vampirolovca
Todora sa bukove glave.Trazili su da im pokaze put do tajnih riznica,ili da ih spasi od zla koje ih je snaslo.
-Onaj koga zlato interesuje-hvalio se deda Todor-samo treba da mi donese saku zemlje sa mesta za koje predpostavlja da ga ima.
Ja cu mu pouzdano reci da li da kopa ili da se mane corava posla.
Zemlja ispod koje je zlato sakriveno ima neku neobicnu moc,
kojom zraci,a ja to mogu da otkrijem svojim spravama.
Retko idem na lice mesta,mada su me mnogi zvali.Samo,veoma je vazno o kakvom je zlatu rec.Najcesce je ono oteto i prokleto,
jer su razbojnici
i lopovi zbog njega nekoga ubili.Kasnije su ga,skrivajuci se od vlasti,zakopali na tajnim mestima,ali se po njega nisu vratili,jer je i njima doslo glave.Kao sto dolazi i onima koji ga nadju.
Tako je po kazivanju dede Todora,umalo nastradao neki Marin sa
Bukove glave.Kada je zakucao na njegova vrata,trazeci pomoc,nosio je crninu,jer mu je brat stradao na zaista zagonetan nacin.
KOPAO ZLATO PROBUDIO SE U BOLNICI
Po deda Todorovom kazivanju Marin na Bukovoj glavi ima pojatu,
u kojoj zivi.To je siromasan covek,koji je celog zivota
mastao kako da se obogati.
Ista mastanja razbijala su monotoniju zivota i njegovom bratu Stanku,
koji je cuvao ovce po planini.Sve do jednog dana kada se nije vratio kuci.
Posto se nije pojavio citave noci,Marin je sledeceg dana krenuo da ga trazi.Nasao ga je kako lezi preko jedne sveze iskopane rupe precnika
osamdesetak i dubine sesdesetak santimetara.
Nat telu nije imao nikakvih vidnih povreda,pa je sve izgledalo da je umro prirodnom smrcu.
-Kada mi je Marin to ispricao-kaze deda Todor-trazio sam da donese grudvu zemlje na kojoj je nasao brata.Doneo je.
Tada je moj srebrni krst zaigrao nad ikonom kao nikada do tada.
To je svedocilo da na tom mestu postoji veliko blago,ali i da je ubitacno prokleto.Upozorio sam Marina da ni za zivu glavu ne pokusava da
ga iskopa,jer ce i sam nagrabusiti.Obecao je da nece,ali obecanje nije
odrzao.Poslao je strica da kopa ,a on je iz prikrajka gledao sta ce se dogoditi.
Marinov stric je,kaze deda Todor,nekako ostao ziv i ispricao mu kasnije sta se dogodilo.Kada je prvi put udario krampom u zemlju osetio je nesvesticu.Izasao je iz rupe i popio gutljaj vode.Ucinilo mu se da je slabost prosla,pa je ponovo usao u rupu.
Tada ga je pritisla nekakva groznica,osetio je malaksalost i stropostao se na zemlju.Probudio se tek u majdanpeckoj bolnici,u koju ga je Marin prebacio.Nikada nije rekao ni rec o onome sto je video i sto se dogodilo sa njegovim stricem.Cutao je kao zaliven,ali posle toga nije pokusavao da iskopa blago za cije je postojanje znao.

kao prvo licno sam pitao popove i koje kakve kaludjere da li zlato moe biti prokleto.....odgovor je NE!
cak sam pitao da li je prokleto ako nadjem zlato a pored njega kostur da li je to prokleto,odgovor je opet bio ne!nisim ja krao i nisam ja ubio ja sam samo nasao.....

a lepo bi bilo kaze on da stavis bar jedan zlatnik u crkvu bilo koju samo da se bogu zahvalis za dar......nista vise...

ZLATO NIJE PROKLETO VEC SE KUNE COVEK ILI LJUDI KOJI SU TO UKRALI.

ZAPAMTITE VI NISTA NIKOM NISTE UKRALI,VI STE SAMO PRONASLI....

i sva ta glupa mastanja o prokletom je samo umisljeno i nista vise.

kao drugo kada ste ceo dan na pecanju uvece kad legnete i sklopite oci,celu noc vam plovak igra pred ocina a desava se da i sanjate pecanje.....zato sto vam je mozak time opterecen,tako da i taj sto je sanjao lose kad je uzeo taj nakit to je uticaj toga sta je radio.(ovo je odgovor za prethodni post)
uradite nesto strasno lose i budite ceo dan optereceni time ili jednostavno ceo dan budite pod mastom neke ribe uvece cete to i sanjati......

drzao sam pe****,ujutru se milion puta budio i razmisljao ko mi je i sta narucio za pekru.....glavu sam razbijajo da bih se setio ko mi je narucio i sta.....a na kraju....sve je to samo bio san....to je prosta psiha...

opet kazem da je sve to prokleto....arheoloz i ne bi postojali.....

treca stvar......ljudi umiru od tih oksidacija na licu mesta,umiru mesecima kasnije,ni neznajuci da su otrovani,jednostavno svakog dana su sve slabiji i slabiji,i u 90 % slucajeva ubije ih sama panika i stane srece....pa cak se desi da umire i pola porodice jer neznaju kako se zlato cisti od oksidacije....a najvise umiru deca jer im je organizam slabiji....

od oksidacija nastaju i halucinacije u kojima ljudi vide koje kakve azdaje i karakondzule....

razlog svega toga je sto covek nezna da cisti to zlato (opet kazem) a to je prvo i najvaznije,covek cim nadje nesto prvo nabija glavu u cup ili lonac da vide sta su nasli i to je ta fatalna greska,a zatim kad vide da je zlato odmah poklope cup i nose kuci da se pohvali pred porodicom i decom koji su ga pola zivota podjebavali i svadjali sa njim da se mane corava posla i da pocne neki posao da radi ozbiljan.....

a taj deda kako li se vec zove sto poznaje zemlju u kojo se zlato nalazi,samo skuplja pluseve za potencijalne njegove musterije....

ali ima istine svakako da se zemlja prepozna.....to znam iz licnog iskustva.....ako nekog interesuje mogu i to ispricati....

zato,nadjite to zlato i mante se budalastina .........

eclipse4
20.03.2008, 02:42
samo se vi zezajte, ali ja se plasim da je coveka neko ipak nagovorio da ode sam /i nespreman /tamo i pokupi nakit, a ja mu nisam dao carobni asovcic i ko zna sta mu se desilo...
bajke o ukletom blagu ccccccccc
eeee a kakve je lepe price znao on napisati...
ukleta blaga, meteoriti i "nevidjeni"opasni likovi koji se muvaju po ovom i drugim slicnim sajtovima i u tajnosti po basnoslovnim cenama otkpuljuju sve sto je on "pronasao"....
ali sva sreca ima jos dobrih pisaca, pa zato predlazem vumiju da napravi jedan pod forum /ili jos bolje konkurs/za najlepsu bajku, pa da tu automatski udje u borbu za prvo mesto dragan sa njegovim bajkama o meteoritima, i naravno ukletom blagu, ali i da ne zaboravi neke sto rekose da se bave ovim hobijem po 20 , 30 godina, imaju zveri od aparata od po 20 000 do 50 000 evrica i prikazu na sajtu /svojerucno otkopane/ falsifikovane novcice prstencice i slicno, /valjda te skuplje sprave greskom u stelovanju reaguju samo na falseve pa samo njih nalazis hahaah/doduse to moze da udje u vec postojecu rubriku vicevi anegdote itd, ili oni sto imaju aparat boli glava ali ga zeza metalni sraf pa ne nalazi ni tenk na pola metra dubine u rastresitoj vlaznoj zemlji...
ma ima ovde takvih talenata da bi se i ivo andric da je ziv zabrinuo da li ce ostati jedini nas nobelovac za knjizevnost...
mada kad bolje razmislim ako nagrada bude bar kilo jagnjetine ispod saca i ja cu napisati neku pricicu...
ps. sad se setih mozda bi trebalo obici i lokalne stanice policije , pa mozda draganu3 nije nista , vec su ga samo uhapsili misleci da je fotograf neki opasan krimos dok je kroz izlog lokalne zlatare slikao "ukleto zlato" , i evo vec dve nedelje cuci u nekoj ladnoj sobi a mi se bespotrebno brinemo za njegovo junacko zdravlje ...
ako si ziv javi se , sve ti je oprosteno...
tvoji verni citaoci te cekaju...

"karakondzule,babarog e, dvoglave azdahe, troglave zmije i jos po koji gremlin , a da ne zaboravim i mini djavolcice, mogli su ga zaskociti i mi nikad necemo procitati zadnji deo"

zeznuo si se bane......nema toga tamo....to zlato cuva samo mutantski morski grgec koji
isteraju dobro iz covaka i uteraju im lose.... ;) ;) ;)

vedran
20.03.2008, 15:03
Evo sad kad se tema nastavlja mene zaima malo pošto sam još uvijel laik, kako se može otrovati od te oksidacije??Štaje to ustvari??? De mi malo objasnite!!!!

Enigma
20.03.2008, 16:50
kao prvo licno sam pitao popove i koje kakve kaludjere da li zlato moe biti prokleto.....odgovor je NE!
cak sam pitao da li je prokleto ako nadjem zlato a pored njega kostur da li je to prokleto,odgovor je opet bio ne!nisim ja krao i nisam ja ubio ja sam samo nasao.....

a lepo bi bilo kaze on da stavis bar jedan zlatnik u crkvu bilo koju samo da se bogu zahvalis za dar......nista vise...

ZLATO NIJE PROKLETO VEC SE KUNE COVEK ILI LJUDI KOJI SU TO UKRALI.

ZAPAMTITE VI NISTA NIKOM NISTE UKRALI,VI STE SAMO PRONASLI....

i sva ta glupa mastanja o prokletom je samo umisljeno i nista vise.

kao drugo kada ste ceo dan na pecanju uvece kad legnete i sklopite oci,celu noc vam plovak igra pred ocina a desava se da i sanjate pecanje.....zato sto vam je mozak time opterecen,tako da i taj sto je sanjao lose kad je uzeo taj nakit to je uticaj toga sta je radio.(ovo je odgovor za prethodni post)
uradite nesto strasno lose i budite ceo dan optereceni time ili jednostavno ceo dan budite pod mastom neke ribe uvece cete to i sanjati......

drzao sam pe****,ujutru se milion puta budio i razmisljao ko mi je i sta narucio za pekru.....glavu sam razbijajo da bih se setio ko mi je narucio i sta.....a na kraju....sve je to samo bio san....to je prosta psiha...

opet kazem da je sve to prokleto....arheoloz i ne bi postojali.....

treca stvar......ljudi umiru od tih oksidacija na licu mesta,umiru mesecima kasnije,ni neznajuci da su otrovani,jednostavno svakog dana su sve slabiji i slabiji,i u 90 % slucajeva ubije ih sama panika i stane srece....pa cak se desi da umire i pola porodice jer neznaju kako se zlato cisti od oksidacije....a najvise umiru deca jer im je organizam slabiji....

od oksidacija nastaju i halucinacije u kojima ljudi vide koje kakve azdaje i karakondzule....

razlog svega toga je sto covek nezna da cisti to zlato (opet kazem) a to je prvo i najvaznije,covek cim nadje nesto prvo nabija glavu u cup ili lonac da vide sta su nasli i to je ta fatalna greska,a zatim kad vide da je zlato odmah poklope cup i nose kuci da se pohvali pred porodicom i decom koji su ga pola zivota podjebavali i svadjali sa njim da se mane corava posla i da pocne neki posao da radi ozbiljan.....

a taj deda kako li se vec zove sto poznaje zemlju u kojo se zlato nalazi,samo skuplja pluseve za potencijalne njegove musterije....

ali ima istine svakako da se zemlja prepozna.....to znam iz licnog iskustva.....ako nekog interesuje mogu i to ispricati....

zato,nadjite to zlato i mante se budalastina .........

Bravo, opet čista logika, a bogami i širina. :26:

Enigma
20.03.2008, 16:56
Evo sad kad se tema nastavlja mene zaima malo pošto sam još uvijel laik, kako se može otrovati od te oksidacije??Štaje to ustvari??? De mi malo objasnite!!!!

Ne boj se Vedrane, jer su male šanse da nabasaš na radioaktivne elemente, a na hrpetinu plemenitih metala još i manje. :):26:

dropsyblood
20.03.2008, 17:11
BARBATOS Vas samo gleda!
BUUUUUU!!!

Atila Hunt
27.07.2010, 10:00
Nije zgoreg imati gajgerov brojac.
Pa prekontrolisati ipak pronadjene predmete.Imam prijatelja koji je vlasnik velikog otpada u regiji u kojoj zivim.Skoro svakodnevno imaju jako velikih problema sa vise ili manje ozracenim metalnim predmetima,od kojih su neki zracili toliko da je i najmanji kontakt sa istim bio opasan po zivot.

Sto se tice prokletstva i bede koja nailazi posle pronadjenog blaga,moje misljenje je sledece.
Nije nikakvo prokletstvo u pitanju vec jednostavno ljudski karakter,odnosno karakter osbe koja je blago pronasla.Ako je srecnik(nesrecnik),p ronasao nesto vrednog nakita i novca a bio siromah do tada on nece znati sa to malo novca da raspolaze a sebi ce stvoriti iluziju da se obezbedio do kraja zivota.zbog tog svog umisljaja pocne da trosi,pronadjeno potrosi za par meseci,navikne se na zivot sa novcem zatim ostane bez njega i tu pocinje tragedija i ludilo kako stara jevrejska poslovica kaze "Dabogda imao pa nemao".Mislim da je u ovome ukratko kljuc u narodnim pricama o prokletstvu pronadjenog novca ili blaga..:1967:

I.Dzon
27.07.2010, 16:19
Ne idite na mesta koja su pogodjena osiromasenim uranijumom i ne treba vam nikakav gajgerov brojac.Licno sam vadio gelere od pametne bombe pre 3 god. u Z. Srbiji.Takva mesta nisu preporucljiva jer iz metala radijacija ne moze nestati.

ArchNosferatu
27.07.2010, 21:37
Evo ovako... Podrucje timocke i negotinske krajine je poznato po pronalazenju zlata i po takozvanom ukletom zlatu za koje svi znaju gde se nalazi ali ga ne diraju. To Je mesto gde se susrecu nauka i okultno.
Ova oblast Istocne Srbije je bila naseljena i osvajana od mnogih naroda. Zato se mogu naci predmeti od kamenog doba do krajcera i predmeta iz drugog svetskog rata. Mada, zlato koje se nalazi po njivama i drvecu, zlato koje je nagomilano u ogromnim kolicinama potice od Turaka. Turci su klali i ubijali, pljackali, silovali. Gomilali su zlato i kada je dosao trenutak povlacenja,kada su trebali da se vrate nazad u svoju otadzbinu nisu mogli da ponesu sva blaga koja su oteli. Cesto su ih ljudi kunuli, kleli za ono sto su im uzeli. Citao sam da su vlaske i ciganske vradzbine medju najmocnijim koje postoje. Cesto su su bacane vradzbine i kletve na zlato kada su znali da ce ga Turci oteti. Po mojim saznanjima zlato ce moci uzeti samo onaj kome je sudjeno i iznad zemlje ce se na praznik Bogojavljenje iznad zemlje pojaviti vatra na mestu gde je zlato. Samo onaj koji vidi tu vatru on moze da ga iskopa. Svako drugi ce umreti. Ja sam licno video to jednom kada sam bio mali ali nisam znao sta to znaci. Da nisam video nebih verovao.
Sa naucne strane postoji mogucnost da je zlato bilo izlozeno radijaciji ili da na tom mestu postoji neko radioaktivno polje. Postoji i mogucnost da su postavljene zamke tipa iglica sa halucinogenim dejstvom od koga se prividjaju svakakva stvorenja. Moguca su i otrovna halucinogena ili smrtonosna isparenja. To sve moze ispitati tim strucnjaka. Proveriti vazduh, zemljiste oko tog mesta, proveriti gajgerovim brojacem... Mozda je nekog od njih ujeo insekt na kog su bili alergicni, ili zmija. Mozda je neko jednostavno doziveo infarkt od uzbudjenja. I to ne treba zanemariti.

I.Dzon
27.07.2010, 22:13
Na celom podrucju Balkana pa i sire prema jugu i jugoistoku kolaju iste i slicne legende o prokletstvu blaga(zlata ,drugih vrednih predmeta itd).To su samo price i nista vise od toga.Prokleto zlato ne postoji,postoje samo prokleti ljudi, tj pohlepni kada dodje do deobe plena i tada nastaju ne povratne posledice i ispada da je zlato prokleto.Da ljudi nisu pohlepni sve bi bilo onako kako treba da bude i navodno blago nebi bilo prokleto.Vidjanje vatre u delicu sekunde je naucno dokazano da su gasovi u pitanju koji probiju sloj gline i u dodiru sa kisenikom izgore,to je ta vatra iznad zemlje.Sto se tice Turaka i njihovog ubijanja i pljackanja,svi koji ubijaju i pljackaju radi te pohlepe snose teret za sebe i njihova pokolenja.Onaj koji nadje takav plen,nasao je jer je bio uporan i imao malo srece ili pravih informacija.Pronalaz ac ne snosi nikakvo prokletstvo.Sto se tice pojave smrti posle pronalaska vece kolicine novcica od bilo kojeg metala e tu se mora voditi racuna.Poznato je da se tokom godina stvaraju gljivice na takvim metalima koji stoje dugo u zemlji,zato rukavice na ruke i sto dalje od lica potopi se uvodu 24 h i posle se moze razmisljati o Kribima,Spaniji,Mona ku itd.

ArchNosferatu
27.07.2010, 22:37
Zanimljivo, ovo za gljivice nisam znao. Ali sto sam rekao o Turcima to je cista istorija. Za druge delove balkana nisam siguran ali sam kraj u kojem zivim dobro proucio kao i njegovu istoriju i sve ostalo.

kratki
27.07.2010, 23:19
mislim da vam Bane opet mora dati odgovor i strucno misljenje iako je to radio u vise navrata.....

eclipse4
27.07.2010, 23:58
dajte mi prokleto blago ja ulazim u gacama da ga izvadim ;)

Enigma
28.07.2010, 00:32
Godinama čitam slične gluparije i nemam volje komentirati napisane nebuloze, ništa od napisanog ne stoji, za detaljno objašnjenje morao bih napisati podebelu knjigu s područja psihologije opterećenih tragača, a to mi ne pada na pamet.
Jedino je važno da ovaj predivan hobi ne postane opsesija, jer svaka nezdrava opsesija neumitno vodi u pogubnu boleštinu. Svaki onaj koji izlazi na teren opterećen maštom o pronalasku zakopanog blaga, na dobrom je putu da završi neslavno i pogubno. :) :26:

rajan
28.07.2010, 01:33

da ne ukenjas pantalone ahahaha

Atila Hunt
28.07.2010, 07:34
Ne idite na mesta koja su pogodjena osiromasenim uranijumom i ne treba vam nikakav gajgerov brojac.Licno sam vadio gelere od pametne bombe pre 3 god. u Z. Srbiji.Takva mesta nisu preporucljiva jer iz metala radijacija ne moze nestati.

I.Dzoni,gajgerov brojac ti treba za sve drugo(plocice iz kine,gromobrani,razn i drugi metali u sirokoj upotrebi) samo ne za municiju sa osiromasenim uranijumom.Kod nje nije problem u direktnom zracenju vec u tome sto se u organizam unesu cestice iste preko hrane,vode.Kada jednom udju u organizam radioaktivne cestice tu je i kraj jako blizu.

Nisam nikada cuo za smrtonosne gljivice koje se razvijaju na predmetima koji su dugo stajali u zemlji?Kako se zovu?:26:

Atila Hunt
28.07.2010, 07:39
Svaki onaj koji izlazi na teren opterećen maštom o pronalasku zakopanog blaga, na dobrom je putu da završi neslavno i pogubno. :) :26:

Enigma pa svi mi mastamo pomalo o zakopanom blagu.Kod nekog su to tovari blaga a kod nekog kao sto sam ja je jedan ili dva novcica u pitanju:)

eclipse4
28.07.2010, 11:16
da ne ukenjas pantalone ahahaha

da lakse vadim gajgerov brojac i dezinficiram nalaze ;) ;) ;)

ArchNosferatu
28.07.2010, 21:28

Al u gumenim :26:

ArchNosferatu
28.07.2010, 21:32
Godinama čitam slične gluparije i nemam volje komentirati napisane nebuloze, ništa od napisanog ne stoji, za detaljno objašnjenje morao bih napisati podebelu knjigu s područja psihologije opterećenih tragača, a to mi ne pada na pamet.
Jedino je važno da ovaj predivan hobi ne postane opsesija, jer svaka nezdrava opsesija neumitno vodi u pogubnu boleštinu. Svaki onaj koji izlazi na teren opterećen maštom o pronalasku zakopanog blaga, na dobrom je putu da završi neslavno i pogubno. :) :26:

Tako je. To treba biti hobi,a ne opsesija. Ja na primer izadjem u prirodu sa detektorom sa namerom da se prosetam i uzivam u cistom vazduhu... Pa ako bas nesto nadjem kopnem tu i tamo :26: Najgore je kad krene da te vodi pohlepa pa bi i u bunar skocio za zlato. Mada, nebih se bas ni bunio da mi neko kaze gde mogu da ga iskopam :D

Enigma
29.07.2010, 00:36
Enigma pa svi mi mastamo pomalo o zakopanom blagu.Kod nekog su to tovari blaga a kod nekog kao sto sam ja je jedan ili dva novcica u pitanju:)

Odlično, znači da nisi opsjednut i da si zaštićen od prokletstva. :) :26:

Enigma
29.07.2010, 00:54
Arch, zdravo razmišljaš i to je jedini ispravan put. Nije ludilo palo s neba, ljudi se nesvjesno dovode u to bezizlazno stanje. Problem je u tome što labilne osobnosti gutaju kojekakve gluposti i naebu pravi - zdravi. :) :26:

I.Dzon
30.07.2010, 16:30
Po mojim saznanjima zlato ce moci uzeti samo onaj kome je sudjeno i iznad zemlje ce se na praznik Bogojavljenje iznad zemlje pojaviti vatra na mestu gde je zlato. Samo onaj koji vidi tu vatru on moze da ga iskopa. Svako drugi ce umreti. Ja sam licno video to jednom kada sam bio mali ali nisam znao sta to znaci. Da nisam video nebih verovao.
Druze ovo je tvoj komentar iz predhodnih postova ,nekako mi se ne slaze sa tvoja zadnja dva posta.

kratki
30.07.2010, 18:50
Enigma prijatelju javi mi kad pocinjes sa pisanjem knjige, imam za tebe dosta slicnih bajki. Imam dosta na raspolaganju, na primer o biljci RASKOVNIK za otvaranje svih brava i katanaca:00000659:
Ako ti zatreba javi se, rado cu ti pomoci.......:000005 06:

Enigma
30.07.2010, 20:39
Hvala Kratki, sigurno mi neće trebati. :) :26:

ArchNosferatu
30.07.2010, 20:54
Po mojim saznanjima zlato ce moci uzeti samo onaj kome je sudjeno i iznad zemlje ce se na praznik Bogojavljenje iznad zemlje pojaviti vatra na mestu gde je zlato. Samo onaj koji vidi tu vatru on moze da ga iskopa. Svako drugi ce umreti. Ja sam licno video to jednom kada sam bio mali ali nisam znao sta to znaci. Da nisam video nebih verovao.
Druze ovo je tvoj komentar iz predhodnih postova ,nekako mi se ne slaze sa tvoja zadnja dva posta.

Kako mislis ne slaze se? Pa slagalo bi se da su ta dva posta ista, ali posto nisu logicno je da se ne slaze. :00000506:

Atila Hunt
31.07.2010, 10:08

I.Dzoni jesili kasnije kada si porastao probao na mestu gde si video vatru nesto da pronadjes?

ArchNosferatu
31.07.2010, 16:00
I.Dzoni jesili kasnije kada si porastao probao na mestu gde si video vatru nesto da pronadjes?

Nije to dzoni napisao vec ja. Ma nisam, plasim se da probam :icon20:

I.Dzon
01.08.2010, 03:05
Postoji maestro iz Timocku krajinu koji odradjuje posao bez problema,sa gace ili bez njih sve mu jedno.Ovde je na forum al je malo stidljiv.

ArchNosferatu
01.08.2010, 10:24
:00000441: Ma kad mi bude bila frka za pare ja odlazim i bez gace da iskopam to zlato

Marko
01.02.2011, 20:02
Iz sumadije sam,odrastao sam na priči o zakopanom blagu.pričala mi je baba dok je bila ziva o ćupu koji je u štali pronašla njena majka.
Pre dva meseca priču mi je ispričao njen brat koji je i dan danas ziv i zdrav u Beogradu.
Moja prababa je pronasla ćup u stali,dok je čistila štalu vilom je zakačila voštani čep od ćupa.
otišla je da kaze ocu i majci već ujutru ćupa nije bilo jer su njeni otac i majka iste večeri bacil negde ćup,koji verovatno nije pronadjen ni dan danas.
ćup su bacili jer ih je zadesila nesreća kada su trošili to zlato mnogo pre nego sto mi je prababa rodjena.njima se razbolelo i umrlo četvoro dece.
neka zena im je rekla da ne trose to zlato i da ga vrate gde su ga nasli(ne da ga daju njoj ili bilo kome već da ga vrate na mesto gde su ga nasli).
sto su oni i uradili dok ga moja prababa nije slučajno nasla čisteći stalu.
kaze deda,babin brat da je njgova majka ceo zivot trazila ćup i da ga je terala da idu kod baba Vange,ali on nije hteo.

Bilo da postoji neko prokletstvo ili ne nisu ljudi bas sve pričae izmislili.izmedju svih postoji neka veza o prokletstvu.
mogle su da budu izmisljene 3,4,5 i 10 priča ali šta je sa onih 1000?
vidim da se ovim hobijem bave samo inteligentne osobe zanimljiva su mi vasa tumačenja i sam se kolebam sta da radim,da li da krenem kuda me srce vodi ili razum?

apostata
01.02.2011, 20:10
Dobro dosao Marko !:)
"Idi kud te srce vodi", u svakom slucaju. :):bier:

Deki
01.02.2011, 20:57
Kao prvo dobro nam doso, bice tu raznih komentara na tvoju pricu ali nemoras sve da uzmes srcu. Na kraju ces morati sam resiti dilemu. Sto se tice prica sto nebi moglo biti 1.000 ili 100.000 prica, pogledaj kolko romana je napisano, ranije ljudi su pricali o onome sto su mastali ili zeleli, tako su postale price o zlatu, dali prokleto ili ne, o vanpirima, azdajama i slicno. Neznam kolko od nas je videlo tako nesto ili dozivelo na bilo koji nacin, verujem niko. Cup sa zlatom ces mnogo tesko naci ali ako ga ipak pronadjes pozovi nas na jednu lepu zurku da te nebije maler. Ziveli i srecno

maximus379
01.02.2011, 21:15
Inace mene zovu " maler " :3_12_27v[ :4_1_72[1]
Mala sala,dobro nam dosao! :)

pike.sch
01.02.2011, 21:51
Koliko puta je pomenuta baba Vanga a da ja neznam tacno o kojoj je to babi rec. http://sr.wikipedia.org/sr/Видовита_Ванга
Neka njena prorocanstva u buducnosti:
2010. - Pocetak III svetskog rata. Rat ce poceti u novembru 2010. i zavrsice se oktobra 2014. godine. Pocece kao obican rat, zatim ce biti upotrebljeno prvo atomsko, a zatim i
hemijsko oruzje
2011. - Kao rezultat radioaktivnih padavina, na severnoj polulopti ne ostaje ni zivotinja ni biljaka. Zatim muslimani pocinju hemijski rat protiv preostalih Evropljana.
2014. - Vecina ljudi patice od cireva, raka koze i drugih koznih bolesti (kao posledica hemijskog rata)
2016. - Evropa je skoro bez ljudi
2018. - Kina postaje nova svetska sila. Zemlje u razvoju prestaju da budu eksploatisane i postaju eksploatatori
2023. - Orbita Zemlje se neznatno menja
2025. - Evropa je i dalje jaso slabo naseljena
2028. - Stvaranje novog vida energije (verovatno kontrolisana termonuklearna reakcija). Glad postepeno dobija na snazi. Kosmicki brod sa ljudskom posadom polece ka Veneri.
2033. - Polarni led se topi. Nivo okeana raste
2043. - Procvat svetske ekonomije. Evropom vladaju muslimani.
2046. - Svi ljudski organi mogu da se uzgajaju. Zamena organa postaje jedno od najboljih metoda lecenja

Kako stvari stoje dajem oglas na netu: menjam kucu i imanje sa pratecom mehanizacijom za jedan stancic u Kini.

Jovke
01.02.2011, 23:25
Citao sam ja o tome jos tamo negde 2008 i razmisljao: jao sta ce biti kad dodje taj novembar 2010, i eto Bogu hvala svi smo zivi i zdravi...

Enigma
02.02.2011, 00:25
Marko, pusti srce da te vodi dok se s razumom ne spoji, dalje će biti lako, samo ako u startu ne krene naopako. :) :26:

Spencer
24.07.2011, 00:42
sta...nije pogodila da ce biti ratova zbog vode..? :)

eclipse4
24.07.2011, 02:03
......
2010. - Pocetak III svetskog rata. Rat ce poceti u novembru 2010. i zavrsice se oktobra 2014. godine. Pocece kao obican rat, zatim ce biti upotrebljeno prvo atomsko, a zatim i
hemijsko oruzje
......

treci svetski rat je zapoceo odmah iza drugog i traje jos i dan danas,a u njemu kao i uvek prvo nastrada sirotinja ;)

Spencer
27.07.2011, 16:03
ukleto ne postoji...postoje otrovi i bakterije...

Marko
27.07.2011, 18:09
Cini mi se da je neko pominjao i radijaciju

Spencer
10.08.2011, 23:12
ne postoji radijacija vec jonizujuce zracenje, koje se skuplja tokom vekova i s vremena na vreme se oslobodi, prolazeci kroz zemlju i izlazeci u atmosferu, a to se manifestuje plamenolikom pojavom - djurdjevdanska vatra...:)
kazu da onaj ko ima srecu da ga pronadje izvesno vreme nakon oslobadjanja, nema problema...a onaj ko ga pronadje kada se ta energija sakupila i nije se oslobodila, ****o se...