![]() |
Prikažite listu dokumenata (Broj: 1)
Citat:
|
Avukadi kao sto ti je Laki vec rekao to je dobar aparat, trebas obratiti paznju na stelovanje i trebao bi ga opremiti DuplomD sondom 25x30cm. Kod stelovanja moras kao prvo korektno napraviti GrounBalans da bi dobio maksimalnu dubinu, za pocetak mozes raditi u fiksnom stelovanju, tu gubi malo na dubini ali nije tragicno.Treshold mora biti okrenut skroz u desno do kraja nakon izravnavanja Ground Balansa tada je naj dublji, Sens skoro do crvenog i nemoj preterivati sa filterom za gvozdje Diskom, dovoljno je ako ga stavis izmedju gvozdja i folije. Vezbaj stelovabja kad god imas vremena te masine traze precizno stelovanje, imam isti taj aparat i svidja mi se u potpunosti sve na njemu.
|
Citat:
|
To je standardna sonda koju ti imas i ako hoces da dobijes na dubini moraces uzeti ovu koju je laki postavio.
|
poz. svima na forunu imam pitanje za iskusne : kakvi su aparati za terene koji su prljavi i oni koji to nisu [ sume ] naravno dubina koju postizu [ novcic - veci predmet bronzana figura od 10 cm ] kako se ponasaju sa velikom mineralizacijom zemljista a to su : fiser- id edge, tesoro - de leon, garet gtp 1350 . Kolika je cena fisera cz 7 cz 70. Hvala svima.
|
I.Dzon, postavi ovo pitanje kao novu temu, nemoj da je mijesas sa ovom - hvala.
|
Pozdrav, svima,...
Još kao mali sam prekopavao dvorište (kuća je sagradjena krajem 19veka...)... i najveći pronalazak mi je bila malena potkovica. Volim da gnjuram i ove godine sam osim naočara za plivanje, disaljki, maski,... našao i 31.10e i 18k 10,16g prsten. Pošto u ravnici nema mora, odlučio sam da kupim detektor. Nakon sedmice pretraga, foruma, testova,... i u skladu sa mogućnostima uzeo sam Fishera F70. Pošto je dvorište izuzetno zagađeno, pokazivao je svašta na svakom koraku,... otišao sam na tavan. U zemljanom podu tavana sam ga isprobao i našao uglavnom novije novčiće, od 1974 pa na ovamo, čiodu, čauru od metka, neispaljeno zrno,... detektovao je i metal u omotu od schwepsa, koji je bio na površini... Večeras sam opet izašao u dvorište, i malo se igrao sa podešavanjima, a pošto je početak kopao sve moguće :) Zanimljivo, bar meni početniku je da je registrovao i alu foliju težine 0,05g... Videćemo kako ću se snaći kad izađem u šumicu, ili na poljanu :) Nadam se da će biti zanimljivih fotki... |
Odakle si iz Vojvodine - Darko?
|
Novi Sad, Grbavica,... još uvek u kombinovano građenoj kući (do metar cigla, a na gore čerpić i naboj)
|
Imaš dobar detektor Darko samo nastavi budi uporan,nađi neki teren pravi i cepaj,biće nalaza.
|
Vrijeme je po ZEV +2. sada je 08:28 sati. |