![]() |
Odlična optika! :)
|
Prikažite listu dokumenata (Broj: 1)
ova je jedna od mojih omiljenih, vec sam je jednom postavio. Umanjena je pa je malo izgubila na ostrini.......
|
A evo malo teksta koji prati sliku: made by " mladi biolog" :) Jelenak (LUCANUS CERVUS је tvrdokrilac којi naseljava šume. Hrani se ostacima drveta(noću izlazi i uzima otpalu koru drveta). Boje je tramno braon(skoro crna) i dosta je krupan dužina tela oko 3cm. Mužijak i ženka se razlikuju po tome što mućijak ima velika klešta koji mu služe za borbu sa ostalim mužijacijma. (prirodnjački).. A u pozadini čuvena ŠUmska jagoda-ili barem liči! :)
|
Nije sumska jagoda vec domaca, ovaj primerak je imao oko 5cm, a uhvatio sam par tog popodneva jer su nam leteli iznad glava dok smo trazili. Poneo sam ih klincima da ih pregledju.........
|
Kod nas u Srbiji su zakonom zaštićena vrsta. Ne znam kako je u Austriji? :)
|
Jelenak je zaštićena vrsta, nekada su bili česti. Mislim da je vrsta jako ugrožena. :26:
|
Nisam znao da su zasticeni ali sve jedno, svakako su vraceni u prirodu gde im je mesto.:26:
|
Prikažite listu dokumenata (Broj: 1)
Moja Morava, uslikano Minoltom 3,2mp pre par godina.
Ne mora uvek biti neki super aparat za dobre fotke............... |
HDR
Kratki, jel koristiš možda HDR (High Dynamic Range) tehniku kod obrade slika? :) Imam takav utisak kada posmatram neke od tvojih pejzaža, imaju lep odnos svetlosti i senke, kao u prirodi... :)
http://en.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range_imaging |
Nemam taj program, jedino sto imam za obradu slika je Picture Manager
od Microsoft-a. Taj utisak imas kod svih slika koje su slikane u pravcu sunca:) |
| Vrijeme je po ZEV +2. sada je 13:28 sati. |