Vumi's Antika

Vumi's Antika (http://www.vumidet.net/forum/index.php)
-   Vrste i namjena (http://www.vumidet.net/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Zracenje detektora? (http://www.vumidet.net/forum/showthread.php?t=3115)

eclipse4 26.07.2008 23:46

ja kad radim sa njim drzim sondu u usta,zato imam izrazito bele zube,od zracenja,ubija sav karijes ;)

I.Dzon 27.07.2008 20:06

Citat:

citat od Vumi (Prilog 26960)
A ti si trebao onu rupu da iskopas do kraja prijatelju, zar nisi cuo price kako zmije cuvaju blaga, ti njoj ostavi tvoje :)

Zato sam i ostavio.Znas da smo pozvani u goste na jesen.Mozda prikupi jos nesto pa ce pokazati put.

I.Dzon 27.07.2008 20:26

Citat:

citat od eclipse4 (Prilog 26978)
ja kad radim sa njim drzim sondu u usta,zato imam izrazito bele zube,od zracenja,ubija sav karijes ;)

Druze Eclipse, mislim da si se pogresno izrazio jer se moze protumaciti na pogresan nacin.Nije mi poznato da si nastran.Ha-Ha-Haaaaaa

eclipse4 28.07.2008 01:32

Citat:

citat od I.Dzon (Prilog 26987)
Druze Eclipse, mislim da si se pogresno izrazio jer se moze protumaciti na pogresan nacin.Nije mi poznato da si nastran.Ha-Ha-Haaaaaa

ja nisam cuo da ni jedan ima sondu,ali,u svakom slucaju "njime=detektor".... ......

a vidim ja da je tebe opalila u glavu slika onog detektora od sinoc koju sam ti poslao.....koga JA trenutno testiram.....a koga bi TI voleo da testiras.... ;) ;) ;)

Sirmion 28.07.2008 11:03

Hvala Enigma :00000670:

I.Dzon 29.07.2008 00:11

Citat:

citat od eclipse4 (Prilog 27000)
ja nisam cuo da ni jedan ima sondu,ali,u svakom slucaju "njime=detektor".... ......

a vidim ja da je tebe opalila u glavu slika onog detektora od sinoc koju sam ti poslao.....koga JA trenutno testiram.....a koga bi TI voleo da testiras.... ;) ;) ;)

Nije me opalila slika vec mi pomutilo po glavi ono na njoj.Vazno je da nije sapun ostace i za mene nesto.

eclipse4 29.07.2008 01:34

Citat:

citat od I.Dzon (Prilog 27040)
Nije me opalila slika vec mi pomutilo po glavi ono na njoj.Vazno je da nije sapun ostace i za mene nesto.

pa **** ga,znas da se ni sapun ne deli....zbog higijene ;)

Ljuba 29.07.2008 20:54

Zracenje detektora

Citat:

citat od Sirmion (Prilog 26949)
Da li se iko bavio ovim pitanjima: Koliko je stetno zracenje Metal detektora?...a koliko Georadara? Zanima me i koliko je preporuceno "bezbedno" koriscenje ovih spravica dnevno? Pozdrav

Koliko ja znam,zracenje detektora nije uopste stetno za coveka.To je stoga sto se radna frekvencija detektora(predajnog oscilatora)krece otprilike od 4khz - a17khz.Audio obrada signala za zvucnik je u opsegu oko 60hz - 1khz.Znaci da su sve ove frekvencije u cujnom opsegu ali znatno malog intenziteta cujnosti u (decibelima)te stoga mislim da nisu stetne za coveka.Ovo pouzdano znam jer sam se oko 36 godina bavio muzikom.

Vumi 29.07.2008 21:43

Mislim da nisi u pravu Ljubo, ja sam od muzike ogluvio :)

tragac 30.07.2008 00:37

magnetna polja

Nisam dovoljno strucan da bih mogao sa sigurnoscu reci da nekoga uticaja nema ali jednoveliko ALI, Slucajno sam u posedu uredjaja koji se koristi u elektromagnetnim terapijama kod raznoraznih oboljenja pa cak i preloma.On funkcionise preko pulsirajuceg magnetnog polja tako sto se aplokator stavlja u blizinu toga mesta ili se namota oko njega(duzina oko 80cm isirine 10cm).Unutra je zica poput one koja vezuje HD ili CD u racunaru sa napajanjem.
Ovo sam naveo zbog toga sto MD nema nogucnost da proizvede nikakvo drugo polje osim magnetnog koje opet toliko udaljeno od nasih nogu (od glave i da ne govorimo)da mislim da je apsolutno neskodljivo.Jos cu se raspitati kod moga prijatelja dr.specijaliste medicine za elektromagnetnu terapiju a i izmericu jacinu polja koje pravi moj GOLDmaxx.
Javicu Vam njegovo misljenje o stetnosti ili ne.

Vrijeme je po ZEV +2. sada je 19:54 sati.