![]() |
30 februara:1764:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eclipse, ne bi se usudio datirati na osnovu svog znanja. :399: Prepoznajem motiv, stil mi liči na barok, slova su, kako reče Vumi, mlada. Za dataciju sam na brzinu proverio i literaturu. Slovenski i hrvatski stručnjaci za medaljice tog tipa navode dataciju u 18. vek. "Prototip" motiva je možda izrađen već u 17. stolječu (recimo na nekoj slici). Jasno, arma christi su poznata u drugim kompozicijama i ranije. Danas sam uočio jedan zanimljiv katalog i na internetu: http://ipd-ssi.hr/Pozivnice/Katalog%...u%20Pazinu.pdf Slična medaljica (sa drugim natpisom) je na br. 10 |
Prijatelju hvala ti na katalogu, odnosno na edukaciji. :) :26:
|
Na stranici 32 se nalazi isti privjesak:
"Medaljica s prikazima Oruđa Kristovih muka i Euharistijske invokacije – Simbola Križnoga puta i Euharistijske invokacije Okruglog oblika, s ušicom, natpisom, dobro očuvana. Mjesto nalaza: Kripta 1 Materijal: lijevana bronca Težina: 16,71 g" |
| Vrijeme je po ZEV +2. sada je 23:12 sati. |