![]() |
cisto sumnjam da ce ga prijatelj uzeti ;)
|
... ako ga već daješ, ja ću ga uzeti :D
Ko detektora sve zavisi od ispravnosti detektora/sonde i podešavanja/rukovanja, mada kod 3900 nema nešto mnogo ni da se podešava... Glupo pitanje a možda i nije... Potenciometri (u zavisnosti od kvaliteta) mogu da imaju problem (dugmad za podešavanje na detektoru),... kao i ostatak elektronike (elektroliti se rasuše,...) ...da ga odneseš kod elektroničara na pregled? |
Citat:
|
ako radi tako kako kolega opisuje,cisto sumnjam da ce ga bilo ko uzeti kao poklon.
sta je tebi tu kiselo? |
Prekidac ispod kazaljke je za GB i za reset i njega treba svaki put stisnuti kad radis bilo sta sa potenciometrima. Kljucno je odraditi dobar GB. Aparat koristi 6 AA baterija. Ja sam stavio 8 akumulatora koji mogu da stanu u kuciste. Aparat dobije veci napon mozes raditi satima a dubina se OSETNO poboljsava. Navodno sa BLUE MAX sondom postaje jos dublji. Aparat ima diskriminaciju ali za velicinu predmeta a ne za tip metala. Ja sam sa svojim pomgao coveku ,bez problema, da u njegovoj basti nadje neke gvozdene cevi na 50 cm. Ovo nije aparat za zaprljane terene vec je odlican za sume.
|
Ako nesto nije jasno pitaj.
|
Izgleda da je taj aparat dugo stajao i da je bio u hladnom. Ja sam ga dobio od deminera vjerovatno nekorištenog, ali njima nije odgovarao. Probaću naći nekoga da pregleda elektroniku, ali prije da ću početi skupljati pare za neki provjereni model...
|
Pero taj aparat nije los ali da se razumemo, nije ni prineti novijim uredjajima po mnogim karakteristikama...
|
Vjerujem da je tako.
Biće red skupiti parica i naći nešto bolje :-) |
Kresivo je bilo nenadmasno u praistoriji, danas retko ko i koristi sibice jer postoje upaljaci!
|
| Vrijeme je po ZEV +2. sada je 01:30 sati. |