![]() |
Cek cek da reknem nesto ja se ne mlataram po vazduhu Gmaxxom vec po zemlji Poredjenja radi necu koristiti imena i naziv uredjaja ali je drugar na ovome forumu lako ce se prepoznati pa se mozda i sam javi a htedoh reci da je dosao sa svojim PI sonda 45cm i od kanistra ni traga dok je XPlorer Gmaxx II sa standardnom sondom od 22,5 imao karakteristican siguran signal za duboku metu iz svih pravaca sa svim mogucim stelovanjima tipa diskriminacije do maximuma u desno kao i zemnog balansa. Kanistar je zakopan davne 1991 i gornja povrsina mu je na 1,2m od tla a koristio je da se isproba moc u to vreme jednog od boljih uredjaja Whitesa 5900 Di Pro Plus sa sondom od 38cm na zalost bez rezultata. Jos vam mogu reci da je taj kanistar prava nocna mora za 90% ako ne i vise a svako ko ima zelju da isproba uredjaj slobodno neka svrati nece boleti kod cika zube.
|
Citat:
samo oni koji nisu probali xp ili imaju nesrecu da kupe neispravan ili da im se pokvari xp ne znaju na kojim dubinama on olako nalazi predmete, pogotovo tolike kao sto su kanisteri... |
crni salu na stranu ni ja ne verujem da ta 22 moze da vidi kanister na toj dubini.
ja sam jos uvek za onu opkladu i veruj mi cim se otopi ovo dolazim da je izgubim ako treba.neznam kolika je razlika izmedju gmp i gmaxx ali ovo mi zajsta zvuci nestvarno.pa sta li tek radi sa najvecom sondom??? |
Pa procitaj postove sta radi sa najvecom jednostavno za nepoverovati a i standardna nije maciji kasalj kao sto rekoh imam svedoke da mala to odradjuje ali necu da prozivam po forumima nikog niti da blatim tudje uredjaje itd a pogotovu necije znaje i muku da nesto odradi to je to najbolje bi bilo da se licno uveris mada su razlike izmedju 4,6 i 18 khz jako bitne i nisu uopste zanemarive ili zato i nije sve u jednom uredjaju vec postoje dva jako lepo namenski odradjena
|
verovatno da je tako....uostalom drago mi je da te ova tema probudila iz zimskog sna.
zasto ne odradis jedan test i postavis na youtube,mislim da bi te svi castili picem ;) ;) ;) a i bili veoma zahvalni. |
Postoji mnogo razloga zasto to neradim jer svako tumaci to na neki svoj nacin ovo je jednostavno prenosenje iskustva a neverne tome nek izvole vrata su im uvek otvorena pa da probamo sve sto ih muci. Zimski san? Ma kakvi. Jedino u kuckanju sam lenstina a mozda je ponekad i pametnije samo citati i smeskati se. Jos nesto smem da se kladim da ti recimo uopste ne kopas duboke signale vec one jake ciste lepo obojenog tona poradi malo na tome i naci ces se u cudu
|
Moj xp na 1.2 m ne bi video ni u vazduhu sa sondom 27 kanister, licno sumnjam da bi i na 80 cm uhvatio, sester hvata na oko 40 cm u vazduhu, precnika 33 cm, bronzanu plocu 7x7 cm na oko 50 cm, takodje u vazduhu. Sada sam koristio slusalice za xp, koje sam dobio uz aparat.
|
Citat:
samo mi javi kad sneg otopi.... |
znate li gde je najbliza prodavnica, da se i ja castim s jednim XP-om:36_5_11[1
|
Pogledaj Laki u gradskoj c. mozda je neko iznerviran svojim bio ljubazan pa ga okacio o kontejner
|
Citat:
|
Ovdje püostaje zanimljivo...jedni tvrde jedno a drugi tvrde drugo. Ja bih samo rekao jedno, niko, ama bas niko, ko nije probao XP, posebno Gmaxx, ne treba komentarisati a posebno na nevidjeno se kladiti u njegove mogucnosti. Ovaj detektor jeste osjetljiv na vazdusne smetnje (struja i sl) ali zato kada je "vazduh cist" on je odlican. Ja ga koristim kada sam kuci i to sa 27cm sondom i uopste mi nije potrebna neka veca jer mi je i ova preduboka :).
Naravno, sada ce nevjerne tome reci da ja zelim samo reklamirati ovaj uredjaj, ali mi je drago da se i kolega "crni" javio i napisao iste rijeci :). |
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=L31GhD6arYQ |
slazem se izgledaju realno...mozda ga malo prenategnuo al ok...
|
Citat:
uvek mi je drago da sretnem nekog sa dobrim detektorom...nikad nisam patio ako ko ima nesto bolje od mene,daleko od toga. e sad mene interesuje zasto je on jeftiniji od GMP ako je tako dobar...cini mi se da mi je objasnjeno da na sitne predmetne (ne mislim na ulomke od srebra i koje kakve gluposti milimetarske) reaguje kao i gmp ali je za vece predmete puno dublji.mada mi je isto receno da j u pitanju samo par cm...sad ispada par desetina cm ;) da se vrnemo nazad,zasto je skuplji gmp...i zasto vumi i kratki koriste gmp? |
Eclipse, mozda mi koristimo GMP zato sto u njegovom imenu ima ona magicna rijec "GOLD"...uostalo m, kolega kratki je presao na Deusa :). Ja u Bosni koristim Gmaxx a u austriji imam GMP-a ali ga skoro i ne koristim...nema se vremena a kada se ima onda je vrijeme napolju nikakvo :)
|
Citat:
eclipse mene interesuje na koliko tvoj aparat hvata 10centi, 50centi i 2eura u vazduhu pa cu ti pokazati koliko hvata moj....... |
Citat:
nije za ovaj forum hahahahha |
eve da mi dodje zena da je pitam ima li sta od jevrica u metalu posto je to u srbiji nevazeca valuta ;)
ako ima odmah ti javi.... |
Citat:
|
Citat:
|
Dame i Gospodje, sto se stalno prepirete koliko je koji detektor dubok ko da je to najvaznije. Toliko buke uvek kad se spomene dubina. Hteli bi sa jednim prelazom preko terena sve da pokupite, ostavite malo drugim pokolenjima.. Ovaj bugarski je babaroga sto se tice dubine http://www.youtube.com/watch?v=yIiuAr3dcMg
|
Citat:
|
daleko od prepirke ovako se nesto i nauci i cuje....
|
Citat:
|
a koliko viim braca jenglezi ga testirali.....ne bih da postavim sajt jer ima i reklane sadrzaje......al braco deusovci precicete na vistu jer ni u kom podeljku nije blizu visti.... ;) ;) ;)
bas skinuh test,nego da se vratimo nazad na temu.... brate kratki ne mogu nadjem euro sem papirante u kuci.....jel imas ti mozda dinare tu? ;) |
Ebi ga, ako nema tvoj komsija cu ti posaljem da testiras paklenu masinu pa onda ja pravim video. Moram pogledati sta imam od nase valute ;)
|
aj pogledaj meni je detektor na stolu i cekam tvoj signal ;)
|
Jupi imacemo virtuelni duel
|
jos kad bi kratki ukljucio skype i kameru i ja isto pa da na delu i vidimo a i vi ostali koji to imate da ukljucite i ulaz se naplacuje po 5 evra koliko da imamo ja i kratki da podelimo za ulozen trud ;)
|
Prikažite listu dokumenata (Broj: 4)
Citat:
Ovo imam od nasih novcica, pronadji isto pa da testiramo. Samo danas je kasno za to ubice me komsije.... |
evo ovako prvih 50 parite nemam
1 dinar isti takav precnika 2 cm,javlja sve do nekih 43-44 cm ali bi ga ja sigurno kopao na nekih 40-41,43-44 mi je vec sumljivo za kopati i ne bih kopao. 2 novcic 10 dinara nisam gledao al mislim da je 1955 isti imam njega vidi na potpunu istu daljinu,mozda cm jace al bih ga isto kopao na 40-41cm 3 novcic je 50 dinara godina 1955 imam isti njega vidi na 46-47 cm....ja bi ga kopao do najdalje 42-43 cm. naravno ovo su mere u vazduhu u zemlji ne verujem da bi to video na tu dubinu. stelovanja sledeca: sens na obelezenu crvenu liniju. ground na 11h ah da malo mi je zvekeketao u ritmu lampica na ruteu.... iron treshold na 8 iron volume na 0 silencer nisam ni spazio sad sam gledao bio je na 1. aj da cujem i tvoje rezultate. |
eclipse,
meni te daljine izgledaju ok, ali ajd da cujemo kratkog kako njemu ide... a da , jel ovo testirano sa sondom 22 ili 27cm |
sa 27 reko sam u vise navrata 22 nisam koristio na terenu
mozda je dobra al su meni te sonde nekako smesne malecke...ebem ga. |
Sens ti je verovatno bio naguran do kraja, jedini tako moze da vidi 1 dinar.
|
Ja ne vidim cemu se pri vazdusnom testu koriste bilo koja stelovanja koja imaju veze sa groundom i drugim smetnjama...pa nemate u vazduhu zemlje valjda ili nedaj boze pjescanu oluju :)
|
ja sam detektor podesio onako kako radim na terenu sa njim,razumem ja tebe,al razumi i ti mene ;)
|
Citat:
ili mu neki uredjaj u sobi smetao al u pozitivnom smislu. sens je zajsta bio podesen na strelicu crvene linije. mada je stvarno mnogo njiva ovde gde mogu da radim sa sensom skroz do kraja odnosno vratim ga mozda milimetar unazad. bice vise testova kad se vidim sa pdraganom,sa crnijem,sa tobom i jos nekim clanovima foruma.sve cemo snimiti (naravno oni koji zele da se to postavi na net) i postaviti na youtube.meni je malo internet slab ali ako treba i 5 dana ima da uploadujem i sve ce biti snimljeno u HD rezoluciji,tako da ce jasno moci da se vidi sta je bilo radjeno i bez "malverzacija". da vidim sad sta kazu testovi kratkog. a s obzirom da i vumi ima GMP,mozda bi i on mogao da postavi svoje rezultate sa 27 sondom i ovim podesavanjima. a mozes i ti miligore ako imas ove novcanice. |
komso,vazdusni test ti nije ni u najmanju ruku merodavan,pogotovu ne u sobi.
test u zemlji ,isto tako,na nekim mestima ces denar naci na 35-40cm a negde ga nece videti ni na 10cm. pravi test bi bio rimski teren,sa opekom,ciglom,grncar ijom,sitnim gvozdjem,jakom mineralizcijom. kad detektor upalis i stavis sondu na zemlji,pojacas taj sensitive do granice detektovanja,ukljuci s disc, i detektor ti bude miran ,bez ikakvih smetnji,tek onda mozemo testirati masinu. kada to sve uradis,onda mozes sebi reci da imas dobru masinu i da ti jaci ne treba,za ostale te ne mora biti briga,jer ce te i ovako ubedjivati u suprotno:) |
ma komso znam ja sve t i stoji al eto ja i kratki da cisto onako to obavimo.
zimsko je vreme i sta ces drugo? ;) bar da se igram sa njim (detektorom) u sobi ako vec nemogu napolje. a sto se tice dela "ukljucis disk" nemam sta da ukljucujem na njega on ima drugaciji nacin rada u odnosu na ostale detektore,to kad se vidimo mogu da ti objasnim. |
| Vrijeme je po ZEV +2. sada je 15:23 sati. |