Vumi's Antika

Vumi's Antika (http://www.vumidet.net/forum/index.php)
-   Ostali (http://www.vumidet.net/forum/forumdisplay.php?f=161)
-   -   Da se ispuni zelja svima na forumu :) (http://www.vumidet.net/forum/showthread.php?t=6710)

pike.sch 03.07.2012 12:56

Ubacite i nove baterije koje su sad izmislili da bude u trendu. http://www.b92.net/tehnopolis/aktuel...id=622923&fs=1
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=qJDI5cAdhys
Ja sam raslje i detektor rasprodao i sad tragam sa ispruzenim rukama ispred sebe. Ovladao sam nekim tehnikama koje mi je otkrila naslednica baba Vange. Jednostavno zazmurim ispruzim ruke i polako setam kao zombi po terenu. Memorisem u glavi sta hocu da trazim (srebro, zlatne predmete ostavu) i kad dodjem na mesto nalaza zadrhte mi ruke to je sigurno znak da je tu nalaz. Posle tog prekrstim mesto svetom vodom pa rakijom glogovacom malo pospem belim lukom zapalim 4 tamljana (istok, zapad, sever, jug) i polako kopam ispijajuci crveno vino od malina. Rezultati su vidljivi, kuca na moru dva stana u Beogradu, dva u Novom sadu uskoro otvaram fabriku bombona i cokolade za gojazne.

Votis 03.07.2012 13:56

Citat:

citat od banebeograd (Prilog 66921)
svaka cast majstore, vidim da se ni deus nije pokazao dovoljno dobrim da ga zadrzis nego si i njega zamenio svojim rucnim radom,
sad kad ovde postoji mogucnost pisanja na tu temu mogao bi i da nam predstavis malo svoj rucni rad,
rado bi posedovao svaki aparat koji je bolji od XP-a

Deus nisam zamenio, Deus sa kojim sam par puta radio je vlasnistvo kolege sa foruma. Deus je van konkurencije, ali ne zbog dubine ( koja je svakako odlicna) vec zbog svoje prakticnosti i sofisticiranosti.
Stavljas me u nezgodnu situaciju , bilo sta da napisem licice na reklamu a u tom slucaju cu prekrsiti pravila foruma.
Na tech forumima sam registrovan kao Strujas , tako da tamo mozes pogledati sta radim i kako to izgleda.

banebeograd 03.07.2012 13:59

pike ti si od danas moj idol :pray:
i onako mi je vec dosta i lasera i raslji i metal detektora

da li mozda postoje neki kursevi te tehnike koju primenjujes tako uspesno,
vecernja ili dopisna skola, moze i neki daljinski internet kurs,
sta god , samo da ovladam tom tehnikom ne pitam za cenu:00000726:

Nigrianvs 03.07.2012 16:25

Pike....brate...rodj ace...kume!!! Nezaboravi komsiju svoga.
Ocu i ja garsonjeru bar u Bangladesu.
Eto vec imas dva upisnika. Bane, ja a do septembra ces skupiti ceo razred:pray:

Desert Walker 03.07.2012 16:51

meni je zelja stan u Bagdadu da se ne pomijam po kampovima :) . mozda tamo da rasturamo biznis trazeci vodu. nafte ionako ima i previse.

pike.sch 03.07.2012 18:42

Javite mi se telepatski, bicu na nizim frekvencijama, samo me nemojte vabiti od 23-6 sati ujutro jer meditiram vertikalno lebdeci u dormeo prostirci.

Nigrianvs 03.07.2012 18:58

O.............o hvala ti veliki GURu:pray:
Ja cu licno doci na upis krajem nedelje. So je sigurno, sigurno je

miligor 03.07.2012 21:06

Upravo sam gledao reklamu za Deusa i to na hrvatskom prvom programu, zadnji prilog u dnevniku je bio o kasnoantickom nalazistu ali na zalost kasno sam prebacio pa nisam cuo gde. Jedan arheolog je isao po iskopanoj nekropoli sa Deusom i trazio. Koristio je malu sondu i pokazali su nalaz dve zlatne mindjuse.

Naki011 03.07.2012 22:04

Citat:

citat od banebeograd (Prilog 66933)
zemo, 2 pitanja
1. jesil probao deusa
2. koji su tj ciji su to domaci radovi za koje si konstatovo da su tako dobri...

Pozdrav Bane,

1. Jesam i ipak ću zadržati moj aparat,
2. Domaće no name kopije i varacije na temu skupih detektora rade sasvim dobro za neuporedivo manje para, što će reći pronalaze novčiće i ostale relikvije isto kao i Deus, Fisher, Minelab, itd.

Bucanero 03.07.2012 22:43

Citat:

citat od miligor (Prilog 66944)
Upravo sam gledao reklamu za Deusa i to na hrvatskom prvom programu, zadnji prilog u dnevniku je bio o kasnoantickom nalazistu ali na zalost kasno sam prebacio pa nisam cuo gde. Jedan arheolog je isao po iskopanoj nekropoli sa Deusom i trazio. Koristio je malu sondu i pokazali su nalaz dve zlatne mindjuse.

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=171861&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=843f0c3c54

kratki 03.07.2012 23:03

Citat:

citat od Naki011 (Prilog 66948)
Pozdrav Bane,

2. Domaće no name kopije i varacije na temu skupih detektora rade sasvim dobro za neuporedivo manje para, što će reći pronalaze novčiće i ostale relikvije isto kao i Deus, Fisher, Minelab, itd.

U tome i jeste fora, sto svi ti takozvani domaci ili rucno pravljeni aparati su u stvari kopije nekih renomiranih aparata.
Ima li ko da ja sam napravio aparat ne kopirajuci druge?
Meni bi to bilo zanimljivo videti.

Naki011 03.07.2012 23:52

Naravno da postoje i autorski originalni radovi pogledaj na onom tech forumu i iznenadićeš se. Uostalom princip po kome rade detektori se nije značajno menjao već 20 godina pa samim tim ni brand name proizvođači u principu ne rade ništa drugo do kopiranja jedan drugog stim što poneki ubace u detektor mutilicu za kafu, gps, mms, wifi, i ostale korisne stvari. Ono što ja pokušavam da vam objasnim je da je sve te detektore izmislio čovek, a ne neka vanzemaljska inteligencija.

Cule68 04.07.2012 00:46

normano sljaka i do 17 sati, a inace dok se odmaras u kolima tih par sati taman toliko i treba vremana da dopunis sondu pomocu punjaca za kola koji dobijes u paketu za deusa...

kosuca 04.07.2012 01:18

Ne mora ti to biti problem,ja sam sam napravio na IGSL mogućnost da se puni u autu.Jednostavno na kutiju sa akumulatorom od MD dodaj konektore za upaljač u autu i spoji ih kablom na akumulator,,,to je jednostavno obični kabal sa muškim i ženskim dijelom od auto upaljača.

banebeograd 04.07.2012 01:40

Citat:

citat od Naki011 (Prilog 66948)

1. koji aparat si zadrzao, mislim ko ga je pravio
2. koja je to domaca kopija koja radi kao fabricki aparat,
mislim konkretno, koji rucni rad si poredio sa kojim fabrickim aparatom
Citat:

citat od Naki011 (Prilog 66952)
Naravno da postoje i autorski originalni radovi pogledaj na onom tech forumu i iznenadićeš se..

znam da cu se iznenaditi, ali ipak da pitam,
da ne trazim po tim tech forumima, uputi me koji konkretno aparat i koji konkretno majstor

Nigrianvs 04.07.2012 02:00

poznajem i ja licno coveka koji pravi detektore u srbiji. Kad sam bio kod njega demonstrirao je rad istoga i zanimljivo da je ispod dve cigle osetio novcic.Jos ga ni jednom nisam video niti cuo da je sa istim radio, vec radi sa nekim fabrickim modelima.
Na pocetku karijere-tragaca sam i ja radio sa tim pravljenim i prepravljanim. Tih davnih godina su detektori fabricki bili skupi pa se pribegavalo jeftinijim varijantama koje su zadavale samo glavobolju i beskorisno kopanje rupa. ipak fabricki model bolje kuva kafu nego ovi iz garazne-radionice

kosuca 04.07.2012 03:51

Hahaha ,da i ja koristim rezervnu bateriju ,kabal sam napravio i još ga ni jednom nisam iskoristio:super:

Enigma 04.07.2012 03:54

Svaki detektor je bolji od šetnje s rukama na guzyci i buljenja po oranici s pomotanom kičmom. Dobro se sjećam tih vremena, da ne povjerujete nalaza je bilo dosta više nego li uz svu silnu tehnologiju o kojoj ovdje raspravljamo. Vodio nas je istraživački duh, cilj je bio pronaći nepoznato. Bili smo djeca i nismo imali pojma što pronalazimo, imali smo lokalne nazive za pojedine kovanice i predmete. Imam dosta godina, ali taj osebujni istraživački duh ne jenjava. Važno je istraživati i brusiti mozak, na terenu ili uz knjigu, manje je važno. Idealno je kada se ukomponira teren, analiziranje svojih i tuđih nalaza, privatnih zbirki i čitanje najnovijih stručnih radova. :) :26:

kosuca 04.07.2012 03:56

Citat:

citat od Nigrianvs (Prilog 66962)
poznajem i ja licno coveka koji pravi detektore u srbiji. Kad sam bio kod njega demonstrirao je rad istoga i zanimljivo da je ispod dve cigle osetio novcic.Jos ga ni jednom nisam video niti cuo da je sa istim radio, vec radi sa nekim fabrickim modelima.
Na pocetku karijere-tragaca sam i ja radio sa tim pravljenim i prepravljanim. Tih davnih godina su detektori fabricki bili skupi pa se pribegavalo jeftinijim varijantama koje su zadavale samo glavobolju i beskorisno kopanje rupa. ipak fabricki model bolje kuva kafu nego ovi iz garazne-radionice

Moja obadva aparata vide kovanicu ispod dvije cigle+crijep i ne daju lažne signale.Ne kopam rupe bez veze (istina ponekad kopam veće željezo npr,sjekiru.Jedino ne kuvaju kavu a bogami nudim opkladu da su dublji od većine fabričkih modela.

banebeograd 04.07.2012 10:17

ja kad cujem sta sve rade ovi rucni radovi uvek se zapitam zasto minelab, xp, whites, fisher,
placaju onolke inzinjere, doktore nauka , tehnicare, osoblje

pa kod nas u svakoj vuko****ni koja je prosle godine dobila struju a pre dva dana i internet postoji bar po jedan ili dva tesle ili milankovica,
koji prave savrsene metal detektore, skenere ili
distancionemultifrek ventnevisokoosciluju cediskriminatorlokat ore sa ugradjenim
magnetometromrezisti vitigeoradarom koji zrno peska u kazanu sa 82 kilograma gvozdja uspesno diskriminise i vidi
ispod 40cm betona i pola metra zemlje
i u koje se standardno ugradjuje
nikadpotrosnavisokos ofisticirananano atomska baterija koja u jednom punjenju koja traje 7-8 sekundi izdrzava i do dve svetlosne godine rada

sva sreca pa niko od zvanicnika ovih velikih firmi koje prave metal detektor ne svraca na forum,
inace bi zasigurno vec odavno otkupili celu godisnju proizvodnju nasih samoukih genijalaca-madjionicara-umetnika-konstruktora detektora
i tako ta dva detektora koje oni naprave nikad ne bi dosli do nasih kupaca

kosuca 04.07.2012 10:27

Bane ne sikiraj se prodaćeš i ti ponešto a svjetlosna godina je mjera za dužinu a ne za vrijeme:bier:

banebeograd 04.07.2012 11:00

kosuca, ja se za sebe ne sekiram,
malo mi je frka za xp , minelab i fisher jer im je prodaja drasticno opala od kad su nasi genijalci preuzeli primat u proizvodnji,
eto i garet i tesoro su poceli da se znoje od muke kad vide kako polako ali sigurno propadaju...

ps.
mozda je u normalnim uslovima svetlosna godina to sto ti kazes,
ali kod nasih majstora svi fizicki zakoni padaju u vodu,
oni stvaraju i pisu nove fizicke zakone, prepravljaju njutnova pravila,

onomad se i ajnstajn dizao iz groba da cestita na uspesima i inovacijama koji su postignuti na IGSL-u
samo jos da nadju nekog ko ce konstruktora tog maestralnog aparata da nagovori da odbaci tu kantu od deusa i pocne da koristi IGSL , svojih ruku delo hahahhahaha

kosuca 04.07.2012 11:16

Ne poznam tog majstora aparat sam kupio od našeg člana,a ne znam ni šta koristi,u svakom slučaju i ja bih koristio Deusa da ga imam .A što se tiče garetovih aparata pogotovo serije ACE e to su već igračke poredeći ih sa Waveom.Ja sam bio presretan kad sam prodao svoj ACE 250 i kupio kineza GC-1023 a da ne pominjem rukotvorine koje su nemjerljivo bolje od tog klepetala koje je kako kažu najprodavaniji aparat na planeti.

banebeograd 04.07.2012 11:28

kosuca,
potpuno si u pravi GC-1023 je cudo tehnike,
wave je jos bolji a IGSL je sve to i jos mnogo toga preko.

samo mi nije jasno sto ga niko od konstruktora do njegovih najboljih prijatelja vise ne koristi nego brze bolje prodaju...

nije valjda da bi kupili deus ,
pardon htedoh reci DA BI KUPILI DEUS :26:

kosuca 04.07.2012 11:28

Ove godine sam kupio tri aparata ,mogao sam za taj novac kupiti Deusa.Deus je Deus ali tri puta je tri puta.:nahrung00

banebeograd 04.07.2012 11:29

ako si kupovao ova tri sto pominjes onda bolje da si ipak kupio jedan al dobar metal detektor

kosuca 04.07.2012 11:34

Dobre su ove rukotvorine ite kako dobre.

avgvst 04.07.2012 12:35

Ne znam šta vi mislite ali se meni ne sviđa, skrnavština bilo kojeg našeg proizvoda... Sve je napravljeno apa trapa, kada bi uzeo da mlatim sa njim mislim da bi se raspao za nekoliko dana korošćenja. Pa majku mu, ako već prodaju te ručne radove, zašgto onda već jednom ne ulože malo više truda i novca da naprave kućište koje ne samo da sadrži dobru elektroniku nego da je i n aoko lepo.
Ja se ovimhobijem bavim isključivo zbog hobija, materijalna strana me ne interesuje i zbog toga volim da nosim korisnu i na oko lepu mašinicu, koja je lagana da ne odvali ruku posle celodnevnog traženja.
I mislim da imam dobar aparat koji za sada ispunjava sve moje kriterijume.
Daleko od toga da mislim da kod nas nema dobrih aparata, ali kako to kod nas ide.. znaš ti nas yebo ti nas... Polovina oće da se obogati preko noći i hoće da te zahebe na prvom koraku.

Cule68 04.07.2012 13:06

da se ispuni zelja svima na forumu

imao sam blizak susret sa tipom koji je nosio rucno pravljen aparat neznam koje je marke bio,na jednom stvarno dobrom terenu..aparat je po njemu kako on kaze j...kevu koliko je dobar,imao tezine oko 3kg,i svaki ga je cas nesto popravljao i dodavao neke turbo dubine i sta ti ja znam neke inovacije na njemu u smislu sad ces da vidis sta je aparat..vazi i krenemo polako posle jedno dva sata vremena pita mene jesi nasao nesto vidim samo trpas u torbicu,ja kazem jesam nekih tridesetak parica i par denara i jedno dva tri anoniniana...****s je.... pa ja ni paricu nisam nasao.a otpala mi je ruka..bi me zao coveka i kazem ma salio sam se nema nista...a on ce eto ti vidis samo si bacio pare na to govno od aparata,..tako da sam ipak morao da ga razocaram i pokazem sta sam nasao sa deusom za nekih nepunih dva sata vremena...baja se spakovao i kuca.....sto opet neznaci da svi pravljeni aparati nisu dobri...

avgvst 04.07.2012 13:27

Jeste puno je....
Ali to su nevesele teme......
A ja lično ne volim te nevesele teme i nevesela, neželjena događanja, a mislim da i ostali ne vole...
I šta bi.. ništa od aparata a sekulitatea?

banebeograd 04.07.2012 14:02

Citat:

citat od avgvst (Prilog 66977)
Ne znam šta vi mislite ali se meni ne sviđa, skrnavština bilo kojeg našeg proizvoda... Sve je napravljeno apa trapa, kada bi uzeo da mlatim sa njim mislim da bi se raspao za nekoliko dana korošćenja.

nisam ih probao na terenu ali znam da ima domacih aparata koji su uradjeni bas kao i fabricki sto se izgleda tice.

IVLIANVS 04.07.2012 14:58

frustrirajuce je kad metal detektor kojem baterija stoji u kutiji za sapun,a sonda na drski od zogera klepi sester na 45 cm sto ne moze ni jedan 'nasminkani' detektor renomiranih proizvodjaca pa ni minelab e-trac ili fisher f75 koji slove za najdublje fabricke detektore
ali zato taj detektor iz domace radinosti ne moze sijaset drugih stvari:
preskocice novcic na kant,preskocice malog arpada,preskocice gvozdeno koplje itd

agrippa 04.07.2012 15:07

Ruku na srce moj me Cale sa takvom sapunjarom ubije svaki put
Jedino na madjarcima smo ravnopravni , na kelte i na prvi vek vise ne idemo zajedno :(

Cule68 04.07.2012 16:50

asa dupundzu na 35 sa malom sondom i sigurno jos 5-6 cm lufta izmedju sonde i zemlje...a arpada (madjara) na 14cm bez problema..postavio bih video da se svi i uvere u to sto pisem ali iz tehnicki razloga nemogu nije higijenski...DEUS... .

IVLIANVS 04.07.2012 17:35

imam prijatelja u americi koji prodaje metal detektore i koji cesto radi testove dubine svih detektora
ne tako davno sam ga pitao da uradi test i da mi kaze koji je najdublji....odovor je bio Minelab e-trac i Fisher f75
od nedavno ima u prodaji Bugarski Blistool LTC 48 za koji kaze da je trenutno najdublji od svih
evo za kratko sam vreme pronasao 2 na You Tube gde ljudi pokazuju koliko je nadmocan u odnosu na Deus i E-Track
http://www.youtube.com/watch?v=0HIrN...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=UTJTl...eature=related

Deki 04.07.2012 17:38

Citat:

citat od sekulitatea (Prilog 66963)
ja jednostavno nezelim da se zaustavim i da idem u kola da bih napunio aparat .... kada se radi i sastavlja noc sa danom i kada ide nezelim da stajem i to je jedan od problema sa kojim nezelim da se zezam.... jednostavno kacim drugi akumulator i radim , oni koji me poznaju znaju da sam maratonac po tom pitanju a posto i radim u firmi, znao sam da sa terena idem na posao pa sa posla ravno na teren a kada se neradi u firmi onda se ne ide kuci vec pravo na njivu i u autu uvek se ima energije za 60 sati rada , menjam i radim...

Uau ko zna kolko ti nalaza imas kad radis toliko mnogo !!!

miligor 04.07.2012 21:49

Sve u svemu najvaznija stvar kod svakog detektora bilo da je fabricki ili kucne radinosti je dobra njiva na kojoj niko nije radio.

Enigma 04.07.2012 22:13

Blisstol LTC 64X V3 je što se dubine tiče tata u zraku i jednolikom materijalu pri suhoparnom testiranju. Na prljavom, odnosno raznolikom terenu je sirotinja za DFX- 300, znači u realnim uvjetima. Da bi ovaj detektor postao stabilan, treba mu debelo smanjiti osjetljivost. Dobro znate što se tada događa s dubinom detekcije. Osim toga aparat je prilično složen za prosječnog korisnika. Onim silnim nepreciznim potenciometrima više nema mjesta na ozbiljnim aparatima, procesori i kontroleri neusporedivo kvalititetnije odrađuju zadanu im zadaću. :) :26:

Vumi 06.07.2012 14:34

Prikažite listu dokumenata (Broj: 1)
Pronadjoh na "Oranzinu" :), remek djelo na prodaji...mozda se neko prepozna, hehe

pike.sch 06.07.2012 14:43

Jel to uredjaj za pronalezenje nafte ili dijamanata?

Vrijeme je po ZEV +2. sada je 15:55 sati.