![]() |
Bane hvala na dobrodošlici.Ovo je model sa kutijom iznad štapa,ako mislimo na isto.vrlo malo sam ga koristio i pronašao sam neke stvari ali na nekih 10 do 15 cm.Ili ga ne koristim kako treba ili ne može dublje.
|
Citat:
|
Citat:
jesi li nasao nesto sa tim aparatom, kako se pokazao na terenu... pozzzzzz |
Citat:
|
Puno hvala "laki" vidim da ih ljudi slabo posjeduju pa pomislih da sam nabavio krivu mašinu. Nabavit ću novu sondu pa ćemo da vidimo,tvoja procjena koliko jaka dd sonda mora da zadovolji malo veću dubinu.
|
citat
Citat:
|
Citat:
|
vumi molim te pomozi mi , kako tipkati citate
|
Citat:
|
Citat:
|
Prikažite listu dokumenata (Broj: 1)
Citat:
|
Avukadi kao sto ti je Laki vec rekao to je dobar aparat, trebas obratiti paznju na stelovanje i trebao bi ga opremiti DuplomD sondom 25x30cm. Kod stelovanja moras kao prvo korektno napraviti GrounBalans da bi dobio maksimalnu dubinu, za pocetak mozes raditi u fiksnom stelovanju, tu gubi malo na dubini ali nije tragicno.Treshold mora biti okrenut skroz u desno do kraja nakon izravnavanja Ground Balansa tada je naj dublji, Sens skoro do crvenog i nemoj preterivati sa filterom za gvozdje Diskom, dovoljno je ako ga stavis izmedju gvozdja i folije. Vezbaj stelovabja kad god imas vremena te masine traze precizno stelovanje, imam isti taj aparat i svidja mi se u potpunosti sve na njemu.
|
Citat:
|
To je standardna sonda koju ti imas i ako hoces da dobijes na dubini moraces uzeti ovu koju je laki postavio.
|
poz. svima na forunu imam pitanje za iskusne : kakvi su aparati za terene koji su prljavi i oni koji to nisu [ sume ] naravno dubina koju postizu [ novcic - veci predmet bronzana figura od 10 cm ] kako se ponasaju sa velikom mineralizacijom zemljista a to su : fiser- id edge, tesoro - de leon, garet gtp 1350 . Kolika je cena fisera cz 7 cz 70. Hvala svima.
|
I.Dzon, postavi ovo pitanje kao novu temu, nemoj da je mijesas sa ovom - hvala.
|
Pozdrav, svima,...
Još kao mali sam prekopavao dvorište (kuća je sagradjena krajem 19veka...)... i najveći pronalazak mi je bila malena potkovica. Volim da gnjuram i ove godine sam osim naočara za plivanje, disaljki, maski,... našao i 31.10e i 18k 10,16g prsten. Pošto u ravnici nema mora, odlučio sam da kupim detektor. Nakon sedmice pretraga, foruma, testova,... i u skladu sa mogućnostima uzeo sam Fishera F70. Pošto je dvorište izuzetno zagađeno, pokazivao je svašta na svakom koraku,... otišao sam na tavan. U zemljanom podu tavana sam ga isprobao i našao uglavnom novije novčiće, od 1974 pa na ovamo, čiodu, čauru od metka, neispaljeno zrno,... detektovao je i metal u omotu od schwepsa, koji je bio na površini... Večeras sam opet izašao u dvorište, i malo se igrao sa podešavanjima, a pošto je početak kopao sve moguće :) Zanimljivo, bar meni početniku je da je registrovao i alu foliju težine 0,05g... Videćemo kako ću se snaći kad izađem u šumicu, ili na poljanu :) Nadam se da će biti zanimljivih fotki... |
Odakle si iz Vojvodine - Darko?
|
Novi Sad, Grbavica,... još uvek u kombinovano građenoj kući (do metar cigla, a na gore čerpić i naboj)
|
Imaš dobar detektor Darko samo nastavi budi uporan,nađi neki teren pravi i cepaj,biće nalaza.
|
Ha haa ha....... :26:
|
dali neko poseduje detektor minelab e trac,i ako ga neko od vas i ima dali bi hteo nešto više o njemu da napiše..ja trenutno imam deusa i veliku i malu sondu uglavnom radim sa velikom,i nisam baš nešto najsrećniji sa njim,ima dosta mana.. ima dobrih stvari sve u svemu osrednji aparat...moje mišljenje nadam se da će ovi iz xp-a nešto uraditi na poboljšanju istoga..
|
Ja ga nemam ali sam u ozbiljnoj nameri da ga nabavim!
Posmatrao sam ga na terenu, veoma stabilan precizan, lagan, ima dobru diskim, i displej kvalitetan! E sad ne znam el ima negde polovan i koliko se krecu cene? |
Nece vama pomoci ni dva minelaba i tri deusa zajedno...
Tereni su pretezno ocisceni od rimskih i ostalih zveckalica gde vi radite. |
Poz
Prikažite listu dokumenata (Broj: 1)
Najsigurniji prirodni detektor kod svih nas.:26:
|
....spodoba iz Zvjezdanih staza ??? :)
|
Explorer 2 se , sve je isto kao na Etrac-u osim sto ne poseduje USB za povezivanje sa racunarom
Ja ga za tri godine koliko sam ga posedovao nisam ni jednom ukljucio. Sta da vam kazem za Etrac , ako ga nadjete polovnog za nekih 500-600e u dobrom stanju vredi uzeti Univerzalac , dobro izbalansiran, jeftine dodatne sonde .... to je to ukratko |
tracker 4-bonty hunter
3-modes operation 2 tone audio diskrim ....za sada nema boljeg,americki..ma nako |
Sta ja da kazem od pocetka ove teme ovo mi je peti detektor
Rucni rad ,fischer cz5,whites eagle spectrum, minelab etrac,gpx4500 Svaki je imao svoje prednosti i mane ,ne bih izdvojio ni jedan Verovatno cu se na kraju vratiti opet na ovaj prvi ,posto je jos uvek u mom posedu :) |
agrippa sto se ohladi od gpx4500?
|
ja sam juce testirao malo ADX-a. mozda ne zvuci zanimljivo,ipak je to niza klasa detektora ali bi se mnogi ugodno iznenadili kad bi ga iznijeli na prljav teren. meni na njemu iskreno najvise fali Iron Volume,da pojacam ton zeljeza i da ga odvojim od visokog tona. ovako on to sve izbaci ali se bojim da smece ne zamaskira nesto fino.
basta je bil okruzena supama i kucom koja je u ratu izgorila. ima smeca u ogromnim kolicinama. na tom mjestu kad upalim Gmaxx nema sanse da radim,jauce ko neka zvijezda Granda :) , ali sa ADX-m je lako. SENS je moguce nategnuti do kraja i nece zvrndati mnogo. ne moze se porediti sa duplo skupljim bratom ali ce on vec reci svoje u sumi gdje nema smeca.sutra na teren ,u vukoyebinu gdje su nekakve rusevine pa cemo vidjeti. |
predlazem da se ponovo postavi glasanje na temu koji detektor koristite?
mislim da se stanje do sad bitno promenilo,vidim da je glasanje pocelo 2005.cisto sumnjam da se fisher aparati i dalje najvise koriste...a sad se moze staviti i detektor domace radinosti u izbor,posto vise nije tabu tema :) sta kazete? |
glasam "za" !
|
Moze i meine zanima sadasnje stanje......
|
vjerujem da ima vise vlasnika XP-a nego ranije
|
A i Tesorovih aparata sigurno duplo više
|
Posle ovog savršenstva nazvanog v.3 mislim da će korisnika XP-a biti još manje!
|
sto god manje XP-a
to bolje za ostale ljute makine |
kad kazem XP ne mislim samo na DEUS-a. nazalost danas svi kojima se pomene XP odmah Deus padne na pamet.
mislim da ima mnogo vise korisnika XP-a nego prije a nisam mislio ih da ima vise nego drugih masina. ja imam 2 XP-a a ako budem kupovao opet kupujem Tesoro (s tim da GmaxxII ne ide nigdje :) ). |
i ja sam slicnog misljenja...ne secam se da sam skoro sreo na njivi nekoga sa fisherom
umesto troy (za koji nisam ni cuo) ubaciti garet a umesto ostali-staviti detektor domace radinosti mislim da ce najvise biti xp i garet aparata |
| Vrijeme je po ZEV +2. sada je 08:50 sati. |