Vumi's Antika

Vumi's Antika (http://www.vumidet.net/forum/index.php)
-   Praistorija (http://www.vumidet.net/forum/forumdisplay.php?f=165)
-   -   Paleolitski život u slici (http://www.vumidet.net/forum/showthread.php?t=4469)

Cezar Veliki 23.11.2009 20:33

Po meni ovo sto pricate su gluposti.
Svi smo slobodni ljudi svako kroji svoju sudbinu i svako radi koliko zeli da radi, niko nikog ne tera da radi 6,8 ili 15 sati. Svako upravlja svojim zivotom i sam bira posao koji ce da radi A ako ste toliko bas zeljni neolitskog zivota to je bar lako: po selima u Srbiji imaju kuce da se kupe za po 1000 evra pa eto kupis kucu daleko od guzve buke, blizu vode. Gajis stoku, psenicu, pecas ribu i eto ti zivot bez modernih stresova :)

apostata 23.11.2009 21:01

Resenje

Kolega, ja sam pronasao zadovoljavajuce resenje za mene i moju porodicu, daleko od neolita ali i ropstva kojeg ti nisi svestan niti ces kad biti. Ako je za utehu, pripadas milijardama onih koji se nikad nece probuditi i na cijim zivotima pociva ovaj nepravedni svet. Kolega je pomenuo u svom postu retke i odabrane. Drustvo nije zatvoreni klub, dovoljno je otvoriti oci. :)

biljadj 23.11.2009 21:06

Citat:

citat od Cezar Veliki (Prilog 40915)
Svi smo slobodni ljudi svako kroji svoju sudbinu i svako radi koliko zeli da radi, niko nikog ne tera da radi 6,8 ili 15 sati. Svako upravlja svojim zivotom i sam bira posao koji ce da radi A ako ste toliko bas zeljni neolitskog zivota to je bar lako: po selima u Srbiji imaju kuce da se kupe za po 1000 evra pa eto kupis kucu daleko od guzve buke, blizu vode. Gajis stoku, psenicu, pecas ribu i eto ti zivot bez modernih stresova :)

mi bese pricasmo o paleolitu.

Dagrish 23.11.2009 21:22

Broj

Citat:

citat od Cezar Veliki (Prilog 40915)

Kada se rodimo, odmah nam dodele kataloški broj i upišu u bazu podataka... :) Onda kreće porodična dresura, koja se nastavlja u školi, fakultetu i na poslu. Svi nas uče i opominju, ovako treba da se ponašate, ovo treba da radite, treba da budete deo sistema i poretka, i u skladu s a tim da održavate postojeći sistem i poredak, inače će u protivnom biti loše po vas, jer sistem ne voli kad se bunite, i hoćete drugačije. Nemamo kud pa tako i postupamo, održavajući i hraneći sistem. A na kraju umiremo, nesvesni sebe i sveta oko nas, a sistem nas samo upiše u novu bazu podataka i dodeli novi broj... i tako u krug... slobodni svet postoji... još uvek...

apostata 23.11.2009 21:39

Dobro dosao

Citat:

citat od Dagrish (Prilog 40922)
Kada se rodimo, odmah nam dodele kataloški broj i upišu u bazu podataka... :) Onda kreće porodična dresura, koja se nastavlja u školi, fakultetu i na poslu. Svi nas uče i opominju, ovako treba da se ponašate, ovo treba da radite, treba da budete deo sistema i poretka, i u skladu s a tim da održavate postojeći sistem i poredak, inače će u protivnom biti loše po vas, jer sistem ne voli kad se bunite, i hoćete drugačije. Nemamo kud pa tako i postupamo, održavajući i hraneći sistem. A na kraju umiremo, nesvesni sebe i sveta oko nas, a sistem nas samo upiše u novu bazu podataka i dodeli novi broj... i tako u krug... slobodni svet postoji... još uvek...

Kolega, dobro dosao u klub. Potvrdjujes istinu da je ucenje samo prepoznavanje onoga sto vec nosimo u sebi. Knjige nam samo pomazu da otvorimo oci. U njima lezi dusa proslosti, kako to rece Carlyle. Prvi korak si napravio, uveren sam da ces i resenje sigurno pronaci. :bier:
Ovim bih zavrsio svoje javljanje na ovu temu da ne bi skrenuli gde ne treba. :bier:

Nigrianvs 23.11.2009 22:26

Upravu si.
Citajuci kometare,
nikako da se odlucim, dali u palentolilit,enolili t,sadasnjost ili cak buducnost???:)
Kada citam ovo sve, bre bolje dase uzmem strik i o prvu granu:totlach:
Meni licno je najlepse u sadasnjosti. Trotoari, asvalt, bez blata
a kad mi se bas ide malo u proslost. Zemim detektor pa utonem od sadasnjosti sve do eneolita:26:

eclipse4 23.11.2009 22:57

pazi da grana ne bude blizu duboke vode...ako se polomi grana i upadnes u vodu mos` da se udavis!!!!!!:totlach ::totlach:

Nigrianvs 23.11.2009 23:17

uuuuuuuuuuu
Mersi..... na to nisam ni razmisljao :26:

eclipse4 23.11.2009 23:31

zasta drugovi sluze....sem da te izvedu na pravi put.....imas ti jos srece sto ti je enigma bratic inace bi te ona tvoja baba odavno:twak::sterb09 7::bash::flame_goa:k ruecken:

Enigma 24.11.2009 01:22

Kao što reče Apostata i dobri stari filozof," znanje je u nama ", kada se pokrene poprima efekt lavine i tada se nekim čudom dolazi do spoznaja koje nisi nigdje pročitao niti čuo. :)

Jedini, naša baba Rosa mu da ili Rosamunda voljela nas podjednako, koliko je bratića mazila, mene je podjednako gazila, vodeći brigu da ne šetam oko škole. :) :26:

Vrijeme je po ZEV +2. sada je 12:05 sati.