![]() |
Možda, u životu vrijedi ona " nikad ne reci nikad ".
Detektor je poput automobila - stvar navike. Svi detektori iste klase imaju slične performanse, bili oni analogni ili digitalni i tu nema greške. :) :26: |
Citat:
|
Citat:
Pretpostavljam da si mladja osoba ili noviji tragac koji nema bas puno iskustva.... |
Citat:
a to za tvoje nalaze uopste ne sumnjam,ko je uporan i ko ide non stop na terene taj i nalazi, bilo da je aparat digitalac ,analogni pa cak i kineski... a godine :red_eyes: imam ih imam ...za iskutvo neznam mozda ga nemam dovoljno ,pisao sam vec ovde cime sam sve radio, imao sam samo otprilike petnaestak detektora ...izmedju ostalog imao sam i spektrum xlt-a koji mi je u ono vreme bio osvezenje posle fisera i kad su digitalni aparati u pitanju moje misljenje je da do skoro nisu imali premca(white)...ali vremena su se promenila ,dosli su neki novi"klinci"...:26: |
Dubina
Citat:
|
A ja sam htio reci da ne moze odrediti tacno dubinu ako se radi o nekom drugacijem predmetu nego na sta je doticni detektor fabricki justiran...znaci oblik, velicina i vrsta metala...cim se radi o necem drugom, mjerac je neupotrebljiv...
|
Taj mjerač je neka vrsta pokaznog instrumenta, kao što je Vumi naveo nema preciznost, kada se dobro upozna detektor od koristi je za dublje mete i ako se na osnovu jačine tonskog signala može donijeti gruba procjena dubine. Volim XLT i DFX zbog velikih mogućnosti u postavci parametara detektora, ima ih šezdesetak. Detektor je noćna mora dok se kvalitetno ne svlada. :) :26:
|
A ako sa njim ne radis svaki dan, tesko ces ga ikada shvatiti, zbog toga obozavam analogne detektore a ako mora sa displejem onda nesto tipa fisherove ****je CZ
|
Da Vumi.detektor je kao zena i ako ga tragaci cesto ne koriste on postaje neupotrebljiv
|
Citat:
|
Vrijeme je po ZEV +2. sada je 03:22 sati. |