![]() |
Testiranje G-Maxxa II i GoldMaxxa Power
Ako sve bude po planu, sutra dobijam G-Maxxa II sa novom sondom od 36cm i GoldMaxxa Power sa istom sondom od 36cm. Nameravam napraviti test na terenu koji je vec poprilicno pretrazen sa svim mogucim aparatima i to vise godina. Zadnji put je trazeno pre nove godine sa GoldMaxxom Powerom i sondom od 27cm, tom prilikom su pronadjena 24 folisa jedan denar kao jedna fibula i jedna pinceta. Zanima me hoce li jos nesto izaci na sunce sa ovom opremom, i ujedno hocu direktno da uporedim ova dva aparata na svaki signal.
Rezultati slede kao i fotke........ |
:huepfer01:7_16_2[1]:475:
|
to kratki ,i mene interesuje taj test...posebno razlika izmedju sonde koja ide uz det. i te nove sonde od 36cm za oba modela...:)
|
G - Maxx II vidi malo dublje, rezultat bi mogao biti nerješen, ili 0 - 0 u gostima za drugi aparat. :) :26:
|
Ja cu nadgledati, da nebi neko nesto muvao pri testovima. Hik........k:marc3:: 26:
|
imas moje ovlascenje, rade :red_eyes::)
|
Citat:
|
Javite u koliko sati je premijera da direktno pratimo desavanja sa terena. Vec sam kupio kokice , pivo i spremio omiljenu fotelju. Uplate za kladionicu primam sat vremena pre pocetka meca. Jedini je problem sto su rivali iz istog tima ali, nema veze savkako ce biti vrlo interesantno.:humba:
|
Citat:
|
E nisam rekao da ce biti direktan prenos.........
|
Pa nemoj mi reci da je i to drzavna tajna. Nista onda cekamo snimak desavanja:26:
|
Jedini je problem sto su rivali iz istog tima ali, nema veze savkako ce biti vrlo interesantno.:humba:[/quote]
E......e pa nismo iz istog tima. Ja nemam detektor, a aako test bude zadovoljavajuci? uzimam G-maxx-a i prelazim u prvu ligu. Isti tim:totlach::26: |
sonda
Krati ja sam pronasao neku sondu elipsastog oblika 38x45cm i cena joj je bogami kao osrednji detektor 346 evrica.
Da li ti o toj sondi govoris jer ja nisam drugu nasao na oficijelnom sajtu XP-a |
Citat:
|
bilo bi dobro uporediti dubine XP aparata sa sondom 27cm i ovom novom 36cm cisto da se zna koju je bolje imati pored standardne 22cm
|
Ako vreme nastavi ovako nema nista od testiranja ove nedelje, jedino da i mi testiramo neki derivat.........
|
Prikažite listu dokumenata (Broj: 3)
Evo ljutih protivnika cekaju da uskoce na teren.............
|
kratki,moguce li je sad kupiti xp sa sondom koju ti zelis (znam da pre nije moglo)?
|
Ne moze ni sada, momentalno imas mogucnost kod G-maxxa da biras sa malom od 22cm ili sa velikom od 36cm, ali to sa 36-ticom ce trajati jos kratko, onda opet samo sa 22-kom.
|
cena 36' sonde
Kratki za koliko najmanje novaca moze da se dobije ta sonda?
|
Citat:
|
Prikažite listu dokumenata (Broj: 7)
Evo rezultata trazenja: Oba aparata su potvrdila sve signale da sad ne bih znao reci koji je dublji, nisam nista zakopavao i probavao, draze mi je bilo da nadjem i probam. Naj dublji nalaz je bila caura za polu automatsku pusku na oko 35cm, dupondijus sa slike na oko 30cm koji je stajao ukoso, i folis na 25cm. Gmaxx je radio malo mirnije gde je bilo puno gvozdja posto je njegova diskriminacija malo drugacija od Goldmaxxa. Kad bi se trebao odluciti za jedan od ova dva aparata za trazenje na rimskom terenu i sumi, uzeo bi Gmaxx II, zbog mirnijeg rada malo cistijih tonova i bolje reakcije na srebro. Za rad na terenima gde je mesan rim i srednji vek bi uzeo Goldmaxx zato sto bolje vidi plemeniti metal pored gvozdja i za nijansu je bolji na sitne predmete, kao sto su arpadi i feninzi.
Evo i fografija... Da vidimo sta ce Rade jos pokazati. |
Prikažite listu dokumenata (Broj: 1)
Niste se trebali zamajavati,mogli ste samo da pitate...:)
I jedan i drugi detektor imaju svoje pozitivne karakteristike.Sto se tice mirnoce,goldmaax se moze stabilizovati ako mu se smanji senz,ali i bez toga se nakon odredjenog vremena raspoznaje sta je signal na metal a sta cvrkutanje. Mozda je G-maxx(kod mene je to Adventis II)mirniji na nezaprljanom terenu,ali je zato goldmaxx manje osjetljiv na dalekovode. U stvari,ako ne znate koji od ova dva detektora da kupite,uradite kao ja-kupite oba..:) p.s. Ne znam jeste li primjetili da su detektori nakon zalaska sunca stabilniji i dublji...? |
Prikažite listu dokumenata (Broj: 4)
Evo i mojih skromnih nalaza sa danasnjeg turbo testiranja. Sve ovo je iskopano za nekih sat i po vremena. Sta da kazem? Ja sam" becario" sa goldmaks-powerom a kratki sa G-maksom. Sonda 36-ica na oba detektora. Nisam primetio neku veliku razliku izmedju sonde 36-ice i 27-ice. U stvarnosti,trebalo bi se otici na teren-poligon, gde su novcici i razne druge stvari zakopane na raznim dubinama i obaviti test. Trajanov sester je iskocio na nekih 10-tak cm.dubine. Jedan folis na mozda 20-setak cm. i ova dva slepljena folisa koji su se razvojili pri ciscenju su bili mozda i preko 20-tak cm. sve u svemu, malo se prosetalo i upoznavalo sa novo konponovanom sondom. sester je los na reversu a na aversu se treba jos raditi da bi dosao do izrazaja.:26:
|
Ja sam misljenja: da je dovoljan jedan detektor za sve vrste terena i novcica. Bilo dase radi o arpadima,sitnim srebrnjacima i velikim stvarima. Dobro obratiti paznju na tonove, polagano raditi i to je to.:26:
|
Prikažite listu dokumenata (Broj: 1)
Ovako bi trebalo da izgleda moj jadni Trajan:26:
|
Citat:
E sada izvinjavam se što oživljavam staru temu ali nisam mogao da odolim da moj i utisak moje supruge podelim sa vama... Zajedno smo se čudili tome kako je kolaga zeljketa npravio ovu fotografiju, kao da je moj kompijuterski sto uslikao... Isti raspored predmeta se nalazi i sada trenutno kod mene na stolu... Tu su nalazi, lupa, nekoliko šolja, otvorena i do pola pojedena čokolada, jedan CD, lampa, nekoliko olovaka i posuda.... Sve u svemu mislim da detektoraškio - tragački stolovi kod svih isto izgledaju! Samo ja imam neki drugačiji detektor! Heheh I da još dodam nešto... VEOMA sam iznenađen konstataciojom kolege zeljkete da su detektori kada sunce zalazi stabilniji i dublji!!! Jer sam upravo to i ja primetio! Kad ceo dan odam i ništa ne nađem, onda se tešim "sad će Sunce zaći pa će biti nalaza" Evo koja slučajnost... Jel ste i vi imali slična iskustva! Ajde živeli :bier: |
Obicno najbolje radi kad je pun mjesec :), tada vampiri sami izlaze iz zemlje :)
|
... Moje mišljenje je da se bolje koncentišemo u mraku... na zvuke...
Kada je dan gledamo i da neko ne naiđe:3_12_27v[ (... osim plavaca, i vlasnici njiva su tu, pa komšije,...) |
ne bih rekao da je u pitanju koncetracija vec uticaj elektro magnetnih talasa sunca tokom dana. slazem se sa konstatacijom da je aparat dublji i stabilniji( i ja koristim goldmaxx).
|
ma ne znam za to nocno kopanje...ko Topalovici. ja se licno bojim da me neka budala sastavi sacmaricom po noci. mislice da mu sta cackam po posjedu. ima nas svakakvih.
sto se tice dnevnog kopanja ja se ne bojim jer nas u BiH jos uvijek ne progone ako ne kopamo gdje na zasticenim lokacijama. |
Vrijeme je po ZEV +2. sada je 10:53 sati. |