![]() |
Citat:
|
pravo zboris pretoirijance,videcu da pogledam te filmove i da dam sud.
|
Citat:
|
Ja sam kolekcionar filmova vezanih za anticka vremena. Imam jos dva filma : Poslednja legija, Pad rimskog carstva. Da li neko zna dali je film ili ****ja "Atila"? Gledao sam na tv ali nikad nisam potrefio pocetak prvog i drugog dela, Tako da neznam o cemu se radi o filmu ili ****ji.
|
Postoji film Atila. Ovaj Poslednja legija mi se baš i nije svideo. Kao da je za decu.
Svima preporučujem Mongol o Džingis Kanu. Neću dodavati više filmova jer je većina nas "redovnih" već glasala. Da se na sekund vratim na Atilu. Negde naleteh na podatak da je Atila izveo reforme u Hunskoj vojsci. Do Atile su Huni navodno nosili kamene sekire. |
Dodao bih jos film Ben Hur i Qvo vadis, vise mi se svidjaju stariji filmovi o Rimu.
|
Od goreponuđenih glasao sam za "Pathfindera". Mislim da si trebao dodati i Mel Gibsonov "Apocalypto" koji je, po mom mišljenju, u zadnjih 5 godina istorijski (što se američke produkcije tiče) najverodostojniji film.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Qvo vadis je jednim delom sniman u studiju u kosutnjaku/1987 godine/, i tamo sam zabelezio prve filmske korake :totlach:, bio sam statista na nekoliko mesta, rimski zatvori, rimska arena kad se snimalo bacanje rimljana u celjusti lavicama,pretorijans ka pratnja... nazalost taj film nisam nikad odgledao , ima li ga negde na netu da se skine. |
Vrijeme je po ZEV +2. sada je 14:33 sati. |