![]() |
ovaj je rijedak
Prikažite listu dokumenata (Broj: 4)
Juce pronadjen provincijski gulden.Kovan u gradu Deventeru 1682.god. u samo 2100 primjeraka.precnik 30mm,srebro.Na slikama se vidi u kakvom stanju sam ga nasao....u fildzan malo limunske kiseline u prahu, dest.voda i 3-4 eksercicai... nakon 3 sata izgleda puno bolje.
|
dobro si ga sredio...
|
Cestitam ti zeljketa, znaci pronasao si rijedak novcic
|
Prikažite listu dokumenata (Broj: 1)
Citat:
|
Čestitam ! :26:
|
Bravo zeljketa, cestitam!!! Samo se potrudi da na neki nacin ostane vise patine na novcicu, nemoj cekati da novcic pobeli puno. Komad je dosta lep.
|
Citat:
Imas li ti neki savjet kako da ubuduce radim??? Pozdrav... |
Ja novcic isto potopim kao i ti, povremeno ga vadim i pazljivo cetkam mekanom cetkicom za zube. Manje cetkam tamo gde je patina tanka a vise gde je debela. Ostavim namerno malo vise tih naslaga na novcicu zbog kontrasa. Kontras doterujem mekanom skolskom gumicom za brissanje obicne olovke.
|
Vrijeme je po ZEV +2. sada je 03:07 sati. |