citat od Digger
Bane apsolutno je tako,iako se nesto nadje to je uglavnom slucajnost.
A ti slucajni ili srecni pronalasci nisu zaslugom pronalazacke opreme,
oprema pomaze samo ako znas gde je a onda se postavlja pitanje zasto ce mi oprema ako znam gde je.
Tako kada se sve sabere,oprema je iskljucivo pomocno sredstvo,nikako primarno ili najbitnije sto bi se reklo glavno.
Glavna je tz. MAPA kad to kazem podrazumeva se pouzdana,originalna a ne falsh.
Za informaciju moj pradeda,je pronasao cup zlata.
Evo kako jednoga jutra pre 70 i vise godina,poterao je stoku na pasu
u jednu planinu,gde je i ziveo.
Ugledao je iskopanu rupu u zemlji,na vrhu,strani ili obali te rupe video je cup,u njemu je bilo zlato.
Taj cup je sakrio,kasnije zbog ratova gde su mu poginula dva sina,jedna snaha kojoj je muz poginuo u ratu,odnosno sin moga dede.
Napustila je kucu u kojoj je zivela,tj.kucu moga dede.
Otisla je nocu pozvavsi svoju bracu,otkopala je zlato i pobegla.
Tako da je deda ostao bez pronadjenog zlata,da maler bude jos veci
posle izvesnog vremena,dosli su hajduci.
Sa saznanjem da ima zlato,kako su dosli do informacije niko nezna ali mori rodjaci predpostavljaju,da je snaha koja je i odnela zlato proturila tu informaciju.
Vezali su ga za noge ,tukli dok ga nisu usmrtili,verujuci da nece da im da zlato i neverujuci u njegovu pricu da ga zapravo nema.
Ta snaha je do skoro bila ziva,od njenog potomstva tako reci nema srece.Sve su neki siromasi i "bogalji"
Tako da i moj deda a i ona ne da nisu imali nikakve srece od pronadjenog zlata vec samo velikog zla.
Ova prica nije perneta od nekog drugog izvora saznanja,prica je apsolutno istinita i originalna,ovo kazem da neko nebi posumnjao da nesto prepricavam.
Jer znam da razne price kruze,koje mozda i nisu istinite ili im svako ko cuje za istu ponesto doda pa ispadne sasvim nesto drugo,sto zapravo i nije.
|