|
Citajuci po forumu evo i ja da se javim.Sto se tice tipova detectora proizvodjaci u evropi i americi su skloni da obrate vise paznje na izgled detektora nego na njegovu funkciju u traganju.Hteo sam,bez uvrede da iznesem moje licno zapazanje tokom duzeg rada sa njima.Za detektore vazi pravilo:Ako renomirana firma ima fise modela u svojoj izradi,nikada se na jednom detektoru ne dizajniraju sve funkcije;tuner,groun d ballans,discriminate ,sensitivy,i razne aplikacije u zvuku.To je zazo jer oni nikad nebi prodali vise od jedno ili dva modela.Normalno je da vazi pravilo da je svaka sprava dobra ali pod uslovom kome i zasta treba.Sto pomenjuete teren za traganje tamo u okolini stare pazove tj.da ima u zemlji ilovace,ja vam licno nebi savetovao kupovinu ni jednog od ovih dva modela koje ste naveli.Naime,ilovaca u sebi sadrzi dosta procenata fero oksida gvozdja i zato je za vecinu sprava veoma nepodesno da se podesi(neutralise Efekat mineralizacije zemlje.Mnoge sprave znam iz licnog iskustva ne mogu preko cigle ili nekog zemljanog suda pokazazi nalaz i to u vazduhu a kamo li u zemlji.Izvinjavam se ako sam nesto previse rekao u ovoj poruci jer neznam kako ce to shvatiti Yumi.Morao sam ovako da se ubacim u diskusiju jer po kozna koji put cu ponoviti da mi jos nije jasna konfiguracija ovog foruma u pogledu slanja poruka i fotografija itd.Ljuba.
|