|
Eclipse4
Sirius ne radi ni na 12 ni na 16v nego radi na 21,6V. Dubina koju moze dostici (po navodima proizvodjaca), sa najvecom sondom 200 x 100cm iznosi cini mi se 10m, ali ne na sesterce i denare nego na predmete sa mnogo vecom zapreminom. Sto se tice detektora za otkrivanje cijevi pod zemljom oni rade na sasvim drugi nacin (bar mi se cini) i to pomocu radio signala a otkrivaju 10cm siroku cijev na nekih 1,5m (govorim iz sjecanja) a sa dodatnom sondom (ili kako to vec nazivaju) koja se gura u cijev i dublje (ovo sluzi za otkrivanje plasticnih cijevi i njihovo pracenje). Po mome toliku cijev ce otkriti i neki vlf detektori u rezimu all metal.
Sto se tice testiranja, ja nisam niti glavni niti jedini koji ga testira, jer to moze svako od vas da radi. Ove detektore pratim vec nekoliko godina i sam sam zainteresiran za njih, zbog toga sam se i odlucio na testiranje sto je proizvodjac prihvatio i poslao mi jedan. Danas planiram da se cujem sa njim telefonski i da mu kazem nekoliko stvari u vezi istoga. Ja bih najradije otisao kod njega da mi on licno pokaze kako se sta radi ali je razdaljina samo nekih 2000km, tako da mi se, iskren da budem, neda (bar ne jos). Prvo sto cu mu reci je to da obavezno napravi rukohvate i leziste za podlakticu jer je bez toga trazenje dosta tesko a onda cu mu nesto reci i o zavrsnoj izradi detektora (nije bas nesto posebno uradjen za tu cijenu - moje iskreno misljenje). Sto se tice uporedjivanja daljinskoga za TV (koji radi na infracrveno zracenje) i samog detektora to su dva razlicita svijeta jer IC ne moze prolaziti ni kroz kakve prepreke (osim staklo, jer se radi o svjetlosti) dok elektromagnetno polje moze proci kroz mnoge. Usput, napon u sondi kod siriusa iznosi preko 1000v sto se da i cuti kada nema buke u blizini (zuji kao trafo), sto sam ja mislio da dolazi od slabog namotavanja same sonde. Na pitanje da li je to normalno odgovor je bio da jeste, jer je napon u njoj toliki koliki jeste. Sada zamislite da se nadjete u blizini nekog dalekovoda, kako ce on reagovati na tako nesto...
@Enigma
U pravu si da je sve stvar klikera od samoga proizvodjaca, jer i kod siriusa se sam napon baterije koristi u neke svrhe pojacavanja izlaznog signala
|