|
Koliko sam ja mogao skontati tesorove aparate (lobo supertraq), njima je diskriminacija dosta jaka i u mogucnosti su izbaciti kompletno zeljezne predmete bez problema. Ova stelovanja koja se vide na goldmaxxu, meni govore da ce ti detektor dobrim signalom prikazati zeljezne predmete velicine zeljeznih bolcni od samostrela, jer sam ih sa istim stelovanjem vadio kao lud na jednoj gradini u Bosni. Mislim da te ne treba cuditi onda sto je cesto "Pucketao" ili cak i davao lazne signale, jer je vjerovatno nailazio na zeljezne predmete koji su na granici diskriminacije i pozitivnog signala. Pretpostavljam da Tejon ima istu vrstu diskriminacije kao i Lobo i vjerujem da je bio mirniji jer mu je diskriminator bio malo jace podesen (ovo bi trebao reci onaj ko je njime radio,na kojem broju je bio). Veci strucnjak u radu goldmaxxom od mene je kratki i on ce moci mnogo vise o tome reci. Ja sam ipak radio vise sa starim goldmaxxom a rad njime je malo drugaciji nego sa powerom (sto se stelovanja tice).
|