TEMA: Voda u sondi
Prikazati pojedinačan prilog
Staro 01.11.2009, 23:57
tragac
Gost

prilozi: n/a
topla voda

Ljubo,ja ne servisiram detektore posto se u elektroniku ne razumem toliko da bih mogao da vrsim intervencije unutar kucista na elektronici ali mi zdrav razum i praksa pokazuju, da nesto za cega je proizvodjac dao garanciju da moze da radi u opsegu od 0-40 stepeni,to isto moze da se izlozi temperaturi od -10 do 60 naravno ne i da se radi sa njime u tim uslovima nego da se pazljivo skida poklopac sa doticnog dela(sonde) ili premesti na neko drugo mesto.
Letos kada sam nosio detektor u kolima po onoj lepoj temperaturi od 36-38 stepeni posle 2 sata na suncu kada sam izvadio detektor iz auta bio je bar 60 stepeni u plusu jer je u autu bilo kao u rerni.
Procitao sam negde da nije dobro ostavljati detektor u autu bas iz tog razloga ali desilo se i na srecu radio je besprekorno.
Ali opet smatram da je on tako konstruisan da nekakve minimalne deformacije mora da trpi.Pa na svakoj njivi ga zakacim bar 2 puta za grumen zemlje ili u travi za sakrivenu granu.A ako se on od toga razdesi znaci da bi mi trebali da imamo neki servis i da kontrolisemo i podesavamo detektore posle svakoga izlaska.
Ja mogu da izmerim koliki su otpori na sondi ali nmam sa cime to da uporedim posto nemam o tome podatke.Mozda ti da nam pomognes ako znas tacne vrednosti za pojedine detektore, pa ako nisu vrednosti koje treba da budu pravac kod "doktora" na osciloskop.