Poznata je izreka ko voli zivotinje voli i ljude.
Jedna od izmisljenih teorija o zakopanim ostavama je i ova. Kad bi se neprijateljska vojska nasla u blizini ljudi nisu imali vremena kopati rupe da bi zakopavali svoje blago nego su pristupili laksim metodama. Jedna od metoda je bila uhvatiti kunica (koji se gnezdi u rupama) iz rupe i na njegovo mesto ostaviti ostavu i zajedno sa kunicem se sakriti. Kad bi opasnost prosla dosao bi na mesto gde je uhvatio kunica i pustio bih ga. Kunic bi nepogresivo usao u svoju iskopanu rupu a gazda svoju ostavu bi lako nasao.
U tu svrhu i gajim kunice. Imam jednog dresiranog sivog orijasa koji em sto brzo kopa em sa lakocom nalazi ostave. Njegove velike usi su kao senzori lako detektuje sve ostave a i sitan novac, sapa i rep mu sluze za srecu, brkovi su nepogresiva meteoroloska naprava za vremenske prognoze. Rupu od 50 cm iskopa za neverovatnih 5 minuta ako je zemlja mekana. Dovoljno je da mu stavim denar da ga vidi i onjusi i on krece u akciju. Kunici detektuju nalaze na vecim dubinama to jest rade kao dubinci dok dresirani psi i ostale zivotije da detektuju nalaze do 10-15 cm. Otkrih vam moju tajnu. Jos nesto dresiranje kucica je veoma komplikovan i tezak posao i veoma dugo traje ali krajni rezultat je fenomenalan. Posto se kunici brzo razmozavaju uskoro cu poceti da prodajem dresirane kucice ali prvo da ja ocistim neke terene pa onda.